Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tophe

Medlem
 • Antal inlägg

  1 591
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Tophe

 1. Hej. Jag sitter och skriver på en uppsats i en kurs jag går. Funderar lite på en sak.. I Örebro, där jag bor, utvecklar de allra flesta av de större företagen i .NET och C#. Det finns någon som kör Java, men annars är .NET det stora här i stan (sedan är det naturligtvis en massa projekt för iOS, Android och så vidare, men i stort ser det ut så) Ser det likadant ut överallt? Skulle vara intressant att höra vad som är stor i era städer. Kanske särskilt liknande städe som Norrköping, Linköping osv..
 2. Vad härligt! Ajuna Moon och RN minns jag tydligt. Tror Ajuna och jag hamnade i några vilda politiska debatter med varandra, och jag minns att du hjälpte mig med en hel del grejer också. Själv är jag väldigt inaktiv på det här forumet sen flera år tillbaka, men tittar in då och då - utan att tillföra något vettigt. Känner mig som en gammal gubbe som blir nostalgisk över ett forum, men det var rätt speciellt här back then. Cluster - tack för tidsresan! Ultima IX... gosse.
 3. Såg idag att det är några månader sedan det var 10 år sedan jag gick med i det här forumet... Blev lite nostalgisk! Tyvärr verkar alla gamla inlägg vara borta, men jag tror mitt första var nåt om ett Matrox G-400 grafikkort. Minns eforum som väldigt levande då. Det rasade in nya inlägg hela dagarna. Fredagstrådarna var också en höjdare. Men framför allt lärde jag mig sjukt mycket här. Är det någon gammal räv kvar här från tiden runt 2002-2005 så där?
 4. Tophe

  Bra barnspel

  Tack, ska kolla in det!
 5. Tophe

  Bra barnspel

  Hej. Min 3.5-åring har just börjat sitta och pilla med datorn. Hon har provat ett Alfons-spel men det är vissa delar som går lite för snabbt för henne. Har någon nåt bra tips på spel som passar en 3.5-åring? Gärna nåt pedagogiskt med bokstäver eller så, men där momenten inte är tidsbegränsade, eftersom hon har svårt att hinna med att klicka så snabbt.
 6. Tack ska ni ha. Tror nog det får bli 8500-minnen i alla fall. Corsair-minnena ska vara väldigt klockvänliga.
 7. Ingen som har något att säga?
 8. Vad tror ni om denna rigg? Är det nån idé att välja 8500-minnen itället för 6400-minnen? Jag kommer vilja klocka en del. http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=706331&su=87F66AD2-C54D-4AB2-8868-C647958D4AF7
 9. Jag har ett MSI K9N moderkort med AM2 socket. Idag kör jag en AMD X2 6000+ Är lite sugen på att skaffa en lite hetare processor... Men AM2 nömns inte någonstans längre, det är bara AM2+. Hur kompatibla är dessa? Här är en lista över de proppar som mitt moderkort stöder. http://eu.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1415&maincat_no=1#menu Men jag blir inte riktigt klok på alla benämningar. Det var ett tag sedan jag var inne i processorträsket.
 10. Tack, det verkade funka... först. Men DXdiag kraschar fortfarande när det kommer till DirectInput, pga dinput8.dll
 11. Jag installerade en joystick och det sabbade mitt Xp rätt rejält. Inga spela startar och jag kan inte köra spelkontrollsgrejen i kontorllpanelen. Den modul som det blir fel i är dinput8.dll. Den har tydligen med DirectX att göra, vilket blir tydligt när man kör DXdiag... väljer jag fliken Direct Input så kraschar DXdiag och felet beror då på samma modul. Så jag behöver installera om DirectX. Men hur gör jag det? Om jag laddar ner DX så säger den ju bara att det redan är installerat och fungerar bra.
 12. Har någon nåt tips om en enkel gästbok i PHP som lätt kan integreras på en redan designad hemsida? Jag har helt enkelt inte tid att lära mig koda en själv och det är verkligen en djungel av gästböcker därute, så det vore gott att få ta del av någons erfarenhet.
 13. Bara av ren nyfikenhet. Vilka forum hänger ni andra oldtimers på mer än eforum? Kanske har man stött ihop någon annanstans också. Själv är jag en frekvent besökare på tidningen studios forum.
 14. Jo, precis så har jag också uppfattat det. Jag har flera vänner som verkligen lever på marginalen och speciellt en av dem fick det riktigt tufft med den nya regeringen. Jag är inne i en period av nyvaknat politiskt intresse, vilket är väldigt spännande. Jag vill helt enkelt ha tillräckligt mycket kött på benen för att positionera mig så samvetsgrannt jag kan nästa val. Vore kul att få mitt långa, kanske något affektera inlägg, bemött av någon som har invändningar eller som delar min syn på det hela.
 15. Sant! När jag blev medlem hade jag just skaffat min första PC och var fattig musikstudent. Det tog mig en hel dag att lura ut att det lilla kretskortet med processorn på faktiskt skulle sitta fast på det stora kretskortet med alla sladdarna. Nu har jag själv byggt flera burkar till mig själv och till flera kompisar, har två barn och är fattig musiklärare. Så vardagen ser ju aningen annorlunda ut nu...
 16. Jag röstade faktiskt på alliansen, men kommer inte göra det igen. Av flera anledningar... Dels så röstade jag helt utifrån mina egna intressen och det som avgjorde var familjepolitiken. Jag har enorma problem med vänsterblockets idiotförklarande av svenska familjer och misstro mot alla som inte passar in i den röda politiskt korrekta mallen. Med dels berodde det också på att jag faktiskt inte spenderat så särskilt mycket tid på att sätta mig in i hur ideologiskt formad vår blockpolitik är. Alltså, jag är verkligen liberal när det gäller familjepolitik och andra frågor som rör varje individs förmåga att själv forma sitt liv och sin vardag. Jag vill inte se vänstertomtarna lagstifta och straffskatta alla som väljer att leva på ett sätt som inte ärar de heliga vänsteridealen. Men när det gäller den ekonomiska biten så är jag knallröd... Jag tror verkligen på hög beskattning och en reglerande socialism som håller exploatering och snedfördelning ur diket. Kapitalismen bygger ju på snedfördelning och hela vår västerländska livsstil bärs upp av att vi håller utvecklingsländerna på mattan. Genom exploatering och utlandsskulder så hindrar vi dem att bygga upp en egen fungerande ekonomi. För vad skulle hända med vår konsumtion om ett par miljarder fattiga plötsligt fick samma möjligheter som vi? Hela systemet skulle krascha... Vidare så är det lätt att se vilka den cyniska allianspolitiken gör livet lättare för - nämligen de som redan har det lätt. Visst har jag som lägre medelklass fått ett par hundringar till i plånboken varje månad, men jag betalar mer än gärna dem i skatt för att slippa se hur universitetssjukhuset här i stan får omplacera folk och sänka kvalitén på sjukvården. Allt medan staten pratar om lånegarantier för börsnoterade företag, som ska räddas med skattepengar - som i slutänden hamnar hos aktieägare eller direktörer. Jag jobbar i gymnasieskolan och alliansens skolpolitik är rena skämtet, så där har de inte heller plockat några poäng. De verkar överhuvudtaget inte riktigt veta vad de pysslar med. I början gick det bra för dem, då trillade jobben in - men i det läget som Sverige var då så hade jobben trillat in även om mumintrollet hade varit president. Nu rasar det hela och alliansen sänker skatten för att få igång konsumtionen (vilket är ett skämt även det), istället för att satsa det överskott de borde byggt upp på att rusta upp den statliga verksamhet som förfaller i Sverige t.ex. järnvägen. Nej då ska vi sänka skatten och sen lägga pengar på hjärt- och lungräddning för en döende privat industri. Nästa gång blir det rött - tror jag. Jag fattar inte varför det inte finns ett rött alternativ som verkligen har en riktigt bra solidarisk ekonomisk politik utan att omyndigförklara individen. Svårt val nästa gång. Men det blir nog vänster eller blankt då.
 17. Har varit med sedan 2002. Firar 7 år på forumet om 4 dagar Jag är otroligt tacksam för allt jag lärt mig här och har förhoppningsvis gett en del tillbaka. Men jag håller med om att det var bättre för några år sedan. Då gick det poppa popcorn och bara hänga på forumet en fredagskväll... sorgligt va?
 18. Ja, jag är jättenöjd. eftersom jag nu är kund hos Indell istället för surftown.
 19. Wiccid2 pratar i nu-tid. Det var jag som var kund hos er för två år sedan... Nu är jag nöjd, det var jag inte då. I synnerhet inte med det bemötande jag fick.
 20. Det var snart två år sedan jag la av med Skräptown. Mina databaser låg nere hela tiden och supporten var rent förolämpande. Nu har jag Indell. Hur nöjd som helst... mycket plats, stor frihet och lysande support.
 21. Tack, men jag hittade felet. Hade visst Zonealarm igång på den stationära. Men hur konfigurerar jag Zonealarm så den släpper igenom nätverket?
 22. Jag har en DLINK router (DIR-615). Den fungerar jättebra. Men jag lyckas inte ordna ett lokalt nätverk där mina dotrer ser varandra. Jag har en stationär som är kopplad till routern via kabel. Sedan har jag två laptops som kör trådlöst till routern. Internet är inga problem, det fungerar klockrent på alla tre datorer Jag vill kunna dela filer, och skrivare mellan datorerna. Men när jag klickar på "Visa datorer i arbetsgruppen" så dyker de bärbara datorerna inte upp på den stationära och på de bärbara får jag bara meddelandet att atbetsgruppen inte är tillgänglig. Jag har kört Näteverksguiden "kofigurera ett hemnätverk eller ett litet kontorsnätverk" på alla datorer och alla tillhör arbetsgruppen MSHOME. Guiden gnäller för att jag inte har nätverkssladden i så jag får antingen välja att ignorera nätverkskortet eller stänga av det. Oavsett om det är igång eller inte så får jag inte rättigheter att koppla upp mig mot MSHOME Windows-brandväggarna är avstängda på allihop. Den stationära är inställd som DMZ i routern. Är det nåt jag måste ställa in i routern för att datorerna ska hitta varandra? Blir det problem för att de bärbara använder trådlös uppkoppling?
 23. Är det någon som kan hjälpa mig med detta? Jag kan bara inte lösa det!
 24. Har du kopplat in två kontakter från nätaggregatet till moderkortet? Även grafikkortet brukar behöva en extra strömkabel. Kan du ta en bra bild in i datorn och lägga upp så vi kan se hur du har kopplat?
 25. Nä, det är säkert lugnt. Men jag skulle nog ha slängt in en fläkt som insug eller utblås för att få ner temperaturen en aning. Då går de andra fläktarna långsammare och datorn blir tystare. Men testa först... Det finns billiga fläktar på komplett, under hundringen. Så du kan ju alltid beställa senare. De kan skicka fläktar i brev så det blir billig frakt.
×
×
 • Skapa nytt...