Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Eweinwonderland

Medlem
 • Antal inlägg

  123
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Eweinwonderland

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 2002-12-31
 1. Vet inte riktigt vad som behövs för info för att lösa detta problem. Har till och från detta problem med datorn. Och nu har det varit konstant i 2v att man ej kommer ut på internet. (Använt två olika uppkopplingar med olika sorters routers osv.) Det står "Ansluten, inget internet". Och att Wi-fi saknar giltig IP-konfiguration. Försökt begära ny IP men det funkar inte då den inte har kontakt alls med routern. Andra datorer har inga problem, utan det är bara min.
 2. Nej är inget fel på hårddisken, men det är fullt med fel och saknade filer i Windows. Varit så sen jag köpte den, så ska få en ny, ren återställningsdisk från HP. Vad är att föredra med DDRescue? Datorn stängs inte av utan skärmen blir bara svart, går in i viloläge och väcks inte, och strular lite allmänt.(Men hårddisken klarar alla test) Och att hela tiden stänga av genom att hålla in knappen osv har ju gjort att den blir ostadigare och vissa saker sparas inte när det händer.
 3. Tack, ska kolla in detta program också! Fick äntligen min externa hårddisk att fungera, genom att mejla SeaGate på Facebook..... (Snabbare support där än via andra medier, tydligen!) Det går att välja "specifika mappar" att backup:a på hårddisken, eller backup:a hela datorns hårddisk. Den verkar vara vad jag behöver.
 4. Rörig titel! Men mitt problem kvarstår trots lååånga sessioner med HPs Support som jag fick tag på efter att ha kontaktat Supporten i USA och klagat enormt. (Med all rätt... ) Nu kommer datorn dö när som känner jag på mig. Dessutom ska HP skicka en installations-CD till mig som jag ska återställa datorn med. Så.. Nu vill jag spara alla foton jag har på datorn (över 100GB trots rensning), mina skoldokument + mönsterbeskrivningar jag skapat. En hel del grejer, alltså. Blev tvungen att köpa ny extern hårddisk. Såhär ska man göra med Seagate Slim Backup Plus 1TB. Man ska plugga in den, och sedan öppna och välja Install Dashboard exe står det i beskrivningen. Nu finns inte detta alternativ utan det finns pdf "Warranty", en zip "Setup" (för Mac) och en "SetUp.exe". Väljer jag det sistnämna öppnas en Garantisida (eller den ska öppna, men den är felaktig eller har bytt plats på webben) och sen står det typ att SeaGate installeras. Sedan händer absolut inget mera när installationen är klar... Inga nya val/mappar/program har skapats eller något. Någon som vet vad man ska göra? Eller om denna produkt kanske är skit? Den hade fått mkt bra recensioner...
 5. Nej, tror inte jag har behov av det heller, så då skippar jag det. Ger bara extra problem. Och behöver jag det får jag väl installera det DÅ isåfall.. Tack! Hoppas datorn är "ok" nu och håller sig så.. får se efter uppdateringen
 6. Precis. Men hur gör jag med Java? Ska jag installera det igen eller skita i det, enkelt uttryckt?
 7. Finns stöd för Win 10. Har tänkt uppgradera till det inom kort, men så kom detta frysnings-problem så då funkade det ju inte. Försvinner allt på datorn vid uppdatering till 10? Tar backup men iallafall? Har iofs för mig att sista jag uppgraderade fanns ju allt kvar så..
 8. Jag köpte den här (skit)datorn i mars 2014. Känns så dumt att tvingas köpa en ny, pga urkass support och att HP inte vill laga/ge mig en ny när den varit ett måndagsexemplar redan från början/april 2014! Det är alltid något med uppdatering av program som skiter sig verkar det ju som. Adove Flash Player var ju ett stooort problem ett tag. Lyckades efter ett tag få bort Java! Nu fungerar datorn helt lugnt och fint.... Vaknar direkt när jag rör den, efter viloläge. Inne på webbläsaren med 15 flikar uppe och datorn är tyst, lugn och kall. Så uppenbarligen verkar Java ha varit problemet även denna gång... Är det någon vits att installera om Java igen från scratch? Och nu vågar jag knappt utföra Windows Updaten som ligger och väntar... I rädsla över att det blir såhär igen, men med ett nytt program.. (Skönt! Äntligen igång med fotografier och illustrationerna igen! Woho! Bara koppla upp mig mot skrivaren igen också, så ska jag köra hårt! Medans datorn väl funkar )
 9. !!!! Kan inte ens avsinatallera Java. Den låser sig under processen. Nu när jag försöker står "Could not find message file"! Cecilia betyder detta att programmet delvis är avinstallerat? Hur avinstallerar jag det helt när nu nån fil inte kan hittas enligt felmeddelandet?! Blir galen! Missar massa fotojobb och arbeten pga detta. Jäkla företag det där... Usel support!!
 10. Blir nu påmind att en av gångerna förr när det var problem var det problem mellan Java, Firefox, Explorer, Chrome och något mer. Kunde inte använda webben alls. Allt blev svart och låste sig. Var som grafikfel. Hjälpte inte avinstallera/ominstallera Java då utan blev återställning av datorn.... Nu vet jag inte om det blir såhär med Web Launcher varje gång jag startar datorn men jag antar det. (Ska kolla det senare. Oftast kommer jag ju ej in att se processerna när datorn väl segat ner och hängt sig). Detta är ju ett väldigt mysko problem. Är det malware? Inget program har hittat något dock. De är uppdaterade. Eller är det något fel med Java igen på datorn?! Vid Windowsuppdateringen nu förra veckan, var ju en Java-uppdatering med... Men jag har ju återställt datorn till innan Windowsuppdateringen igen...
 11. Det står såhär vid seghet (men det är inte så segt att jag ej kan öppna aktivitetshanteraren. Den hänger sig som sagt.) CPU: 7% Minne: 22%% Disk: pendlar mellan 2%-100%. Så när den är över 60% nått så blir det segt/hörs att den tänker/laddar. Men alla processer igång är under 1 MB. FÖRUTOM system som ibland är kring 2,5 MB. Värdtjänst för lokalt system (4) pendlar mellan 2,5-9MB. Den som är markerad som mörk orange MEN VAD FAN? Nu när jag står här utökad listan på processern från liten till bra jävla lång om ni ursäktar ordvalet. Java Web start laubcher 3- något (kan ej se mer pga datorn seg) öppnas i typ 100 exemplar! Var är varje process 0,6. CPU är nu 33%, minne 97%, disk 100% och datorn står ocj laddar hela tiden. Så musen/skärmen är helt låst. Aldrig sett att just detta skett förr när jag kollat... Kan iaf inte göra nått på datorn nu så lämnar den ett tag annars blir det tvångsavstängning igen. Då och då lossnar hängningen dock så man kan röra musen lite men sen hänger sig igen då disk är 100% nu och minne 86% CPU 50%
 12. Är riktigt segt att föra musen över skärmen. Den laggar och stannar istället för att vara följsam. Precis som att datorn laddar stora program osv. Som när jag kört riktigt stora, fullformatsfoton, i Photoshop och redigerat dessa i fullstor storlek.
 13. Speccy visar visserligen snabb stegring av temp. CPU var på 45 grader först, nu 51. Men sjunker mellan 44-46 C då och då. RAM 44 C, nu 51 C. Sjunker även den till 48 C då och då. STORAGW 27 C stadigt. Nu är det visserligen rätt svalt på rummet tror jag. (Har feber så svårt att avgöra haha). Men endast Explorer och Speccy är öppna. Musen har cirkeln (laddar-symbolen) mest hela tiden. Fast ingenting borde ladda. Först när detta uppstod kollade jag vilka processer som var igåg men alla låg på låga nivåer och vara Firefox som var högre. Men där hängde sig ett skript. Vad ska jag gå vidare med? Så fort jag kör igång och surfar så hänger sig datorn igen.
 14. Vilka fler hårddiskstester tycker du jag ska göra? Om du kollar vilka jag gjort i inlägg nr 10.
 15. Nej inte nämnvärt. Datorn står på ett stenbord, och bordet är alltid kyligt naturligt. Så datorn blir aldrig så varm pga det. Kört den på andra ställen men den blir inte så varm då heller. När jag startar den så snurrar "tänker/laddar" symbolen vid musen länge. Sen låter den som att den tänker mycket hela tiden. Trots att jag inte startat upp ett enda program. Så fort jag startar ett program så hänger sig den/laddar supermycket inom 3-5 minuter. Då blir den såklart något varmare. Har väldigt få program på autostart. Endast det viktigaste. Så bör inte vara det heller. Är less på detta. Har så många tidskrävande program jag köpt och laddat ner till datorn. Här finns nämligen bara halvsegt mobilt bredband med 20gb/månad. Så vore såå jobbigt behöva återställa datorn ytterligare en gång HPs support är för övrigt värdelös. Berättar vad jag redan provat men ber mig göra om allt, ta ur batteri osv. De får kanske mer betalt ju längre samtalet är.... Slutar med att han inte har några fler förslag och tipsar att återställa datorn igen. Sen avslutar han ärendet som "löst"....
×
×
 • Skapa nytt...