Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Xerfas

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Om Xerfas

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1980-09-15
 1. Jag har fastnat i mitt tänkande gällande vad jag förstår det som vara en enkel sak att lösa. Problemet är detta, jag har rubriker i kolmnuerna A till F, med värden i kolumn B och D som jag lägger i en pivot tabell. Vad jag vill är att när jag skriver ett värde i kolumn E, tex 0 eller X, så ska värdet i samma rad i kolumn D försvinna från pivot tabellen efter uppdatering. Detta utan att värdet i kolumn D tas bort, då jag behöver historiken. Är detta möjligt, om det är möjligt. Hur gör jag då? [inlägget ändrat 2006-12-19 07:48:25 av Xerfas]
 2. Det låter som ett/flera virus/annt skit som min svärmor har på sin dator som jag inte orkar att lägga ner mer tid på att ta bort. Min rekomendation är att du formaterar om dina hårddiskar och installerar om allt, sen kör in ett schysst antivirusprogram. F-Secure är fömodligen delvis avstängt av viruset. Så vart fallet hos min svärmor och då finns det lite du kan göra åt saken. Kan man inte installera nytt antivirus program, då kan man inte ta bort vad du har. Köp norton eller kaspersky nästa gång. Kanske till och med NOD32. Fler har säkert bättre antivirus tips.
 3. Jag brukar få ny IP när jag startar om modemet, sen väljer att ansluta på nytt i 192.168.1.1 så jag kommer åt modemet.
 4. Ja, tillägg tar också sin beskärda del. Firefox tar endel minne, det är normalt. Kommer bli bättre, men det tar tid.
 5. Slackware från www.slackware.org Smått komplicerad för endel men detta var den första Linux distribution jag lärde mig något med och som faktiskt fungerade direkt från installationen utan problem. Jag rekomenderar att du kör KDE från start. Bash är förval som "kommandotolk", funkar smidigt är lätt att lära sig. Om jag inte minns fel så är Slackware utvecklad på typ en sådan burk du kör med specifikationsmässigt. Välj Slackware, den är bra.
 6. Tips: Installera _aldrig_ en Windows version över en annan. Dvs du ska formatera hårddisken (detta görs med Windows XP skivan) och sen installera Windows XP på den nyformaterade hårddisken.
 7. Ja det kan du. Du kan ha hur många olika e-post adresser du vill. Ibland som med tex hotmail får du vad jag vet ha hur många som helst. Med gmail kan du skapa 100 nya e-post konton per nytt konto. Dvs har du bara en e-post adress du kan skicka en invit till, då kan i teorin ha hur många gmail adresser som helst.
 8. På 3-4 av mina hårddiskar har jag en bygling som säger 32GB, och då är det omöjligt att få ut mer än just 30GB. Kan det vara så att din HDD är byglad så?
 9. Hotmail är en e-post tjänst från MSN (Microsoft Network) och Gmail är en helt annan e-post tjänst från Google. Båda är gratis och drivs av separata företag, det finns inget som heter hotmailgmail. Vill du ha en hotmail så går man in på www.hotmail.com och skaffar en e-post gratis. Om du vill ha en gmail adress måste du bli inbjuden av en som redan har en sådan, tex mig. Så kan du få en inbjudan. Hotmail har en gräns på 250MB om du inte är plus medlem (betalar för det) eller en valued member (som jag hehe) och då har 2000MB (2GB) på gmail har man nu ca 2,7GB och det ökar lite för varje dag.
 10. Det är ett fildelningsprogram. Mer information finns på engelska wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/EDonkey_network
 11. Testa med det som står här: http://support.microsoft.com/?kbid=263166 Jag sökte på det klass-id du angav på google och fick massor med träffar.
 12. En cpu går varken upp eller ner i varv. Den rör sig förhoppningsvis aldrig såvidare du inte plockar ut den fysiskt. Men fläkten däremot, den rör sig ganska mycket. Vad har du för fläkt? Undersök med fläkttillverkarens hemsida om vad som kan vara fel.
 13. Xerfas

  Moderkort ?

  uATX är en såkallad micro ATX, dvs till väldigt små lådor.
 14. glöm detta svaret... skrev utan att tänka var jag skrev. [inlägget ändrat 2006-08-04 11:48:48 av Xerfas]
 15. Xerfas

  CPU ?

  Du ger ingen bra information om vad som egentligen händer. Det kan vara så att du har massvis med program som startar med datorn och tar en massa cpu kraft per process. Tex om du kör alla grafik/ljud/office styrprogrammen som gärna startas med datorn, det tar endel kraft. Så länge det är "Systemets väntetid" som tar all CPU så är det inget att oroa sig över. Du måste komma med mer information om du har fler frågor.
×
×
 • Skapa nytt...