Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SeventySeven

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Om SeventySeven

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1976-03-15
 1. Jag har fram till idag haft 2st 1Gb RAM-minne i min Acer-laptop med Vista 32-bitars premium. Idag bytte jag ut ett minne till ett 2Gb. Jag har alltså en 1Gb och en 2Gb nu och om man kollar i systeminformation står det 3Gb internminne, så inget konstigt där. Men om jag kollar i t ex Auslogics BoostSpeed eller något annat program där man ser exakt hur mycket minne man har står det bara 2813Mb. Är det 'normalt' att inte få ut 3072Mb eller är det nå´t konstigt här? Minnena är samma i allt utom storleken.
 2. Jag har en Acer Travelmate 5510 laptop med 3 usb-portar. Jag har också två externa WD Passport hårddiskar (250 + 320 Gb). När jag pluggar in hårddiskarna i varsin 'egen' port så funkar de fint men om jag försöker köra en eller båda via en usb-hub (champion, 4-ports lågprishubb från OnOff utan egen strömförsörjning) händer ingenting. I usb-hubben har jag en mus och ett 4Gb usb-minne för Readyboost inkopplade med även om jag bara kör en hårddisk via hubben händer ingenting. Kan det vara att det är för lite ström för att köra hårddiskarna via hubben? Eftersom de funkar fint i 'egna' portar eller kan det vara något annat? Tänkte höra här innan jag spenderar pengar på en Logitech premuim 4-ports usb-hub med extern strömförsörjning... Tacksam för alla svar!
 3. Japp! Och när jag väljer min egen fina bild så visas - blomman! Har märkt att när jag startar om datorn visas rätt bild (dvs min egen) överallt, men när jag satt datorn i vilolägen och 'väcker' den igen... Blomman!
 4. När jag försöker byta blir det bara blomman igen ute på startmenyn, oavsett vilken egen bild jag väljer.
 5. Har Vista Premium Sp1. När jag loggar in visas min egen kontobild som den ska men när jag är inloggad och kollar på startmenyn visas 'blombilden' (en av standardbilderna). Det går inte att byta bild heller... Vad i hela världen kan det här bero på? En trivial sak javisst men jag vill ju ändå ha min egen bild på båda ställena.
 6. Hej alla! Min sambos bärbara LG E500, som bara är en vecka gammal, har lagt sig till med ett konstigt problem. Den laddar inte upp batteriet till 100% utan det står istället "97% Ansluten men laddar inte". Batteriet laddar dock inte ur sig utan efter flera timmars användande är siffran fortfarande 95% - 99%. Någon som har upplevt något liknande och har något tips? / J
 7. Carbon med photoshoppat demon-motiv, Rocket Dock och några användbara gadgets...
 8. Eller så tankar du ner Open Office. http://www.openoffice.org/ Är gratis, funkar fin-fint med Vista och finns på svenska.
 9. I 'Windows Sidpanelen' finns både post-it lappar som du kan koppla loss från själva sidpanelen och även RSS-feed gadget som från början ligger i skärmens högerkant men även kan ligga till vänster...
 10. Om du använder Vista kan du ha aktuellt veckonummer som en gadget på skrivbordet.
 11. Min hårddisk är (av tillverkaren) indelad i två partitioner, C och D. Där C innehåller Vista och alla egna filerna och D innehåller backupgrejor. Jag ville 'ta' 10 Gb från D och ge till C och det gick alldeles utmärkt att krympa D men det gick inte att 'ge' C de 10 Gb jag hade krympt D med utan de stod som 'inte allokerade'. Hur gör jag för att utöka C med de lediga Gb? Jag använde Vistas egen diskhantering. [inlägget ändrat 2007-11-25 16:03:36 av SeventySeven]
 12. SeventySeven

  Snål DVD

  Har en hyfsat ny bärbar med Vista Premium och DVD-brännare med de senaste drivrutinerna. När jag ska bränna en cd och tom cd:n har 700 Mb ledigt har jag inte helt oväntat 700 Mb tillgängligt men när jag ska bränna DVD som ska ha 4.7 Gb ledigt har jag bara ca 4.37 som jag kan utnyttja. Har provat flera olika (märkes) skivor och från flera olika brännarprogram. Ska det vara så?
 13. http://www.zamzar.com/ Har dock ej provat själv än.
 14. Om du redan har bränt ner ISO-filen till en skiva (med tex Nero eller NTI) ska det bara vara att lägga i skivan i datorn så startar den automatiskt. Har provat både i XP och Vista och det har funkat fint men eftersom jag förmodar att det är Moderskeppets kurs du laddat ner så tror jag att det krävs Flash 9 för att köra den. http://www.adobe.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&ampLang=Swedish
 15. Har Vista Premium och har från ett flertal källor hört att defragmenteringsprogrammet som följer med är skräp. Kan någon rekommendera en defragmenterare som: 1. Fungerar med Vista. 2. Som ni själva provat!
×
×
 • Skapa nytt...