Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Diplomaten

Medlem
 • Antal inlägg

  38
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Diplomaten

 1. Laptopen köptes med Win10 redan och USB-stickan har fungerat tills för någon vecka sedan. Har testat med Telia-stickan och en Comviq-sticka, men enheterna/modemen hittades inte. Telia och Comviq fungerar utan problem på andra datorerna, men just denna Toshiba har det börjat bli krångel.
 2. Har en laptop med WIn10 (Toshiba). Tidigare har jag kunnat koppla upp mig via USB-stickan (Telia, Comviq). Men nu vill den inte alls hitta modemet. Någon som kan ge mig en lösning på problemet?
 3. Startar upp Win 7 på min laptop och använder Telias USB-sticka mobilt bredband. Nu har det dykt upp ett program som startar samtidigt som Win7 och hänvisar till \DatacardService\Temp\Telia mobile broadband\setup.exe. När jag letar upp detta program på hårddisken kan jag inte hitta den (alla dolda filer är synliga). Har sökt på nätet om detta, men det verkar som om ingen har stött på samma sak. Vem vet ?
 4. Lyckades till slut att bli av med den genom att under mappen : C:\Users\......\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\.....t.default\ Flytta filerna: prefs.js sessionstore.js SiteSecurityServiceState.txt users.js till en temporär mapp. Såg till att webbläsaren hade en annan startsida och stängde ner. Startade upp och vips fick jag bort den otrevliga FindWinder toolbars.
 5. får upp första sidan services.freshy.com/general/newhometab.php?hometab=home&partner=10849&guid={F58741DD-FF03-4125-AD69-2BAC0F4E239A}&i=
 6. Har lyckats med det konsstycket att få en otrevlig toolbar "FindWinder". Försökte via "bout:config" att få bort den, men den återkommer. Har någon annan lösning på det hela ???
 7. Rensade bort all .Net Framework 4 (även Clientprofile) och det verkar som om WinUpdate har fixat allting själv helt och hållet. Tog en massa tid och flera uppstart.... Mysko
 8. Är det bara att tanka hem v.4.5 och installera den rakt av? Den första länken gav mig ingenting i och med att jag inte programmerar i Win. Det som jag blir trött på är all den uppdaterings som inte går att genomföra. WinUpDate försöker hela tiden uppdatera och så går det inte samtidigt som den markerar att det finna uppdateringar att installera.
 9. Har Win Vista på min maskin x64. Av någon underlig anledning vill den inte uppdatera .NET Framework 4 med alla uppdateringarna som finns. När jag letad på Internet om vad som skulle vara problemet kunde jag hitta en cleanuptool, vilket jag använde efter att ha avinstallerat Framework. Installerade den på nytt genom att tanka hem filen manuellt, d.v.s. inte genom Windows Update. Sedan tankade jag hem samtliga uppdateringar KB.... manuellt för att installera dom och där tog det stopp igen. Som jag kan se är .NET-filen på x64 o x86 medan KB...... uppdateringarna är för x86. Är det där det fallerar? Och om det är det var kan jag hitta uppdateringarna för x64 ??
 10. (Även om det inte är intressant i denna fråga ...) Beskrivningen säger 2 GB minne, medan i datorn finns endast 1 GB.
 11. Datorn klagade över att blanda ECC-minnen med icke-Ecc minnen. Ska jag ta ut det befintliga 1 GB ECC-minnet i så fall och byta ut det till två 1 GB icke-ECC minnen ?
 12. Köpte ett nytt batteri och med en vanlig blyertspenna och smala fingrar fick jag ut batteriet. Bytte ut det och startade datorn. Den gick per automatik till BIOS där jag ändrade tid och datum. Funkade bra. Ska stänga av den för att se vad som händer på längre tidsperspektiv.
 13. Har en stationär dator med Win XP Pro SR3. ASUS moderkort med 2 GHz CPU och 2 GB minne. På senaste tiden har klockan hängt sig genom att inte uppdatera sig när datorn är avstängd. Om datorn har varit avstängd i en vecka visar den både tid och datum när den stängdes av. Vad göra ?
 14. Nja, jag vill nog inte köpa nya minnen till en "hittedator". Försöker använda de som jag har i mina gömmor.... Grävde djupare i min minnesgömma och hittade följande minnen: 256 MB 1Rx16 PC2-4200U-444-11-C1 512 MB DDR-400MHz-CL33 PC3200U-303300 256 MB 1Rx16 PC2- 4200U-444-12-C1 Visserligen små minnen, men om dom går att använda är frågan.
 15. Har fått tag på en DELL Precision 390 och lyckats få igång den med en ny hårddisk. I beskrivningen står det om minne: 2048 MB (2x1024) 667 MHz DDR2 DUA När jag sedan öppnar burken och tittar efter står det på minnet: 1 GB 2Rx8 PC2-5300E-555-12-G0 Är dessa samma sak? Lyckades hitta i mina gömmor följande minnen och undrar om någon kan berätta om dessa kan användas i datorn: 1 GB 1Rx8 PC2-6400U-666-12-Z2 KTH-XW4400C6/2G 1.8 V BCMM1660907 På moderkortet finns det fyra slotar för minnen.
 16. Lyckades efter att pilla själv att fixa detta problem......
 17. Provade att spela in med Snagit, men jag fick dåligt ljud. Kunde inte hitta var jag ställer in ljudet. Tips?
 18. E-posten är raderad för länge sedan, men Outloook försöker skicka den i alla fall. Jag kan inte se e-posten, inte ens läsa den.... Det verkar som om det är en osynlig e-post som den försöker skicka utan resultat. @Veteran: Jag har gmail m.fl. konton. Även om man har uppdaterat sig använder jag även Outlook för att "tanka" hem e-post från samtliga konton som är gratis. Tyvärr svarade inte din fråga på mitt problem......
 19. När man skickar e-post via Outlook 2007 och har flera konton att välja på kan det bli lite underligt ibland. Jag hade raderat något konto, men försökt att skicka e-posten via det kontot i alla fall. Jag raderade meddelandet, men ändå så försöker Outlook skicka "den raderade" e-posten. Detta kan jag se i informationsrutan att det har blivit fel i utskicket. Hur kan jag stoppa Outlook att skicka ett e-post som inte finns mera??
 20. Om du går till Kontrollpanelen -> Anpassnng(eller Bildskärm beroende på Vista eller XP). Om du har en Vista står det till vänster med liten text "Anslut till en projektor eller extern bildskärm". Där kan du hitta lite grejer. Om du har en XP ska du ställa in att du ansluter till en skärm till. Jag satt och fipplade med sådant ett tag innan jag lärde mig samtidigt som skärmen förändrades.
 21. Jag försöker också koppla min laptop med Vista till min tjock-TV via scart-kontakt. Det fungerar, men jag får svartvit bild. Hur får jag färg?
 22. Har genomfört samtliga punkter som du föreslagit. Det verkar som om burken har blivit piggare och CPU-tempen höjs inte mera när IE är igång. Ska man installera IE 8 o 9 månntro? Tackar o bockar för hjälpen.
 23. Här kommer den... Visst stack CPU-tempen när jag startade IE.....
×
×
 • Skapa nytt...