Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Grueder

Medlem
 • Antal inlägg

  117
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Då har man problem! ;-) Beskriv gärna vad som händer när du startar datorn, söker den på disketten? Blir det fel innan den börjar läsa på disketten? Vad får du för felmeddelande? Vad har du för moderkort mm.
 2. Ja Lustigt! Varför ta bort funktioner i en senare version av programmet? Man måste väl använda den där guiden "överför filer och inställningar" nuförtiden. Tack för ditt svar
 3. Ja faktiskt.... Här kan jag importera e-post inställningar från tex. outlook express, men det är en automatisk sökning och jag kan inte välja var den letar. Eller missar jag något?
 4. Har installerat om och övergått till Office XP (från 2000) passade på att spara lite av varje (mail konton och sånt). Vill minnas (detta var hela två dagar sedan) att jag i outlook2000 exporterade konton, jag har i allafall *.iaf filer som är mina konton. Nu verkar jag inte kunna importera dem i Outlook XP, i alla fall inte under Verktyg/E-postkonton. Hur ska man göra? Jag vet att det är ganska lätt att skriva in info manuellt. Men detta borde väl vara en sak som ett program i den här kalibern klarar?
 5. Med risk för att röra till det med fler idéer... Lina19761 Vad har du för bootdiskett? Windows 98 är önskvärt, du borde ha en sådan eftersom du lyckats boota från den och formatera (enligt ditt första inlägg) Annars kan du ladda ner en startdisk för win 98 från www.bootdisk.com som Monshi skriver. Du ska kunna välja "starta datorn med CDrom stöd" när datorn startas från disketten. När du får prompt "A:" Väljer du din CDrom genom att skriva "F:" (eller vad din CD med Win 2000 skivan i heter) Genom att skriva "dir" kan du se inehållet på skivan och veta att du valt rätt enhet. Välj katalog i386 skriv "cd i386" starta "winnt.exe" dvs. installationsprogrammet Om du lyckats starta datorn med disketten och kommer åt CDn kan du också skapa startdisketter för win2000 med "enhet:\bootdisk\makeboot a:" enligt länk. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;sv;197063 Hoppas det hjälper.
 6. http://support.euro.dell.com/se/sv/home.asp ange din "service tag" (klicka längst upp till vänster på sidan) och du får reda på allt, kan ladda ner drivisar mm. Din service tag kan du kolla i bios. (F2 vid start) Trevlig support på dell ;-)
 7. Ingen aning tyvärr... (kan inte win 2000) Kontakta canon, de säger på sidan här att de ger gratis installationssupport om man har kvitto typ. http://www.canon.se/canon/webconfig.nsf/main?OpenNavigator&sel=3
 8. Diskett var inne när datorn tillverkades! Kan (läs kunde)dessutom använda den externt via parallelporten Anledningar till att jag vill lyckas.... Datorn lär ha svårt att boota via USB porten. En massa nostalgiska skäl! Den funkade tidigare. Att lyckas är kul ;-) Äh ! Jag lägger ner, den bootar ju från CD, men det borde ju finnas en enhet av samma format någonstans.....
 9. Ajdå! då kan det ju inte bara vara skrivhuvudet som hamnat snett, som jag gärna ville tro...
 10. Min interna dikettenhet till Dell Lattitude CPi D300 XT åkte i golvet med väntat resultat, efter att ha "pillat" lite med den har jag fått igång den igen. Den snurrar och kan t.o.m. läsa disketter men när jag försöker skriva kvaddar den disketten. (Kan inte formateras om i annan dator) Någon som har några tips? Kan man köpa en ny för en billig peng? den är ju inte i samma fomat som en normal. (nu menar jag naturligtvis inte själva släden, utan bara diskettenheten) Är det någon som har en gammal diskettenhet till en dell liggande? (jag behöver inte släden utan bara "innehållet") Om ingen har bra svar på de tidigare frågorna... Hur fungerar diskettskrivning/läsning. Är det ett kombinerat skriv/läs huvud eller? Vet någon en bra sida med bilder på detaljer i en diskettstation och funktionsbeskrivning? PS. Jag gillar att pilla inuti, man lär sig alltid något DS.
 11. Det borde funka med.... Boot from lan first: disabled Boot sequence: cdrom,c,a eller c,cdrom, a Swap floppy: troligtvis disable Floppy Fifo: vet jag inte vad det är (enabled) Funkar det ? Hade du inte haft en startdiskett när du formaterade? Använd den, och starta installationen manuellt om cd:n inte bootar.
 12. Härligt! Verkar som man i demon kan läsa från NTFS,-precis vad jag behöver. Installerar bara en 98 då och då av nostalgiska skäl ;-) eller för att kunna hjälpa kompisar med problem...
 13. Det skulle ju förenkla saker...Vilket program?
 14. Eftersom jag nästan bara använder WinXP nuförtiden, och det är dags att göra stor ominstallation funderar jag på det här med filsystem(FAT,NTFS). Eftersom jag 'kommer ifrån' Win 9x hållet är ju FAT32 det jag använt fram till nu. Jag har nämligen en dual(ibland kvadrupel)boot ett OS för spel, ett för arbete/surf och övriga för div experiment. Så till frågan-Vad har jag att tjäna på att gå över till NTFS? Jag vet att 98:an inte kan läsa NTFS så den ligger naturligtvis kvar på FAT. Kan WinXP lästa både FAT och NTFS samtidigt? Finns det något (trevligt) boot prog. som ni kan rekommendera?(som kan installeras i NTFS) - Jag använder bootmagic men det måste ju installeras i en FAT partition. Eller är det kanske smidigast att använda XP:s bootloader även om jag installerar om OS:en då och då? [inlägget ändrat 2003-01-14 04:20:41 av Grueder]
 15. Vem menar du diskrimineras av detta? Är inte detta (att skydda den som inte kan försvara sig själv) en av de grundläggande anledningarna till att vi har lagar?
×
×
 • Skapa nytt...