Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kristianstad

Medlem
 • Antal inlägg

  2 948
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig

Allt postat av Kristianstad

 1. Hej! En chansning är att det kan vara så att din internetleverantör har stängt av andra SMTP-servrar. Har du angett smtp.bredband.net (eller vad du nu har för internetleverantör?) i mailservern? Lycka till! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 2. Hejsan! Det var minst fyra år sedan jag höll på med Visual Basic, men jag har för mig att du kan skriva såhär: command1_click() form1.label1.caption = text1.text Nån får rätta mig om jag har fel! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 3. Hejsan Marjam! Troligen är filmfilen codad för att den inte ska ta för stor plats. Och för att du ska kunna spela upp den i din dator behöver du någon decoder. Kika i bruksanvisningen om du hittar något om någon decoder till filmfilerna. Antagligen finns den med på en CD-skiva. Lycka till!
 4. Hej! Har kört med MySQL under några år och är rätt så ovan vid MSSQL. HuvudID | ForumID | Datum 1 | 1 | 2005-01-01 10:00 1 | 2 | 2005-01-01 11:00 1 | 3 | 2005-01-01 12:00 2 | 4 | 2005-01-01 13:00 2 | 5 | 2005-01-01 14:00 3 | 6 | 2005-01-01 15:00 Ovan ser ni hur tabellen ser ut. Jag vill helt enkelt att HuvudID ska grupperas och att den ska välja det Datum som är yngst. Alltså -> HuvudID | ForumID | Datum 1 | 3 | 2005-01-01 12:00 2 | 5 | 2005-01-01 14:00 3 | 6 | 2005-01-01 15:00 I MySQL hade jag gjort så här: [color="#0000ff"]SELECT[/color] HuvudID, ForumID, [color="#0000ff"]Max([/color]Datum[color="#0000ff"])[/color] [color="#0000ff"]FROM[/color] forum [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] HuvudID [color="#0000ff"]ORDER BY[/color] HuvudID [color="#0000ff"]DESC[/color] Men i MSSQL måste man om jag förstått det rätt ange ForumID i GROUP BY. Men om jag gör det blir ju inte resultatet som jag vill ha det. Har någon tips på hur jag ska göra? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 5. Hejsan, Kör MSSQL, en databashanterare som jag inte är särskilt van vid. [color="#0000ff"]SELECT[/color] varchar, [color="#0000ff"]AVG[/color](int), text [color="#0000ff"]FROM[/color] tabell [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] varchar Har för att göra det enklare för er döpt kolumnerna till de datatyper de har. Felmeddelandet efter denna SQL-fråga blir "Column 'text' is invalid in the select list because it is not contained in either an aggregate function or the GROUP BY clause." Jahaja, tänkte jag. Då får jag väl lägga till text i GROUP BY -> [color="#0000ff"]SELECT[/color] varchar, [color="#0000ff"]AVG[/color](int), text [color="#0000ff"]FROM[/color] tabell [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] varchar, text Felmeddelandet efter denna SQL-fråga blir "The text, ntext, and image data types cannot be compared or sorted, except when using IS NULL or LIKE operator." Vad gör jag fel? Varför ger den dessa felmeddelanden? Tack på förhand! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 6. Hej! Ska till Stockholm nästa vecka och är ansvarig för en liten grupp. Tänkte om jag kunde få lite tips av stockholmare för att resan ska gå smidigare. Dag 1: Ska åka pendeltåg från Stockholm C till Älvsjö. Dag 2: Ska åka pendeltåg från Sickla till Slussen (saltsjöbanan) och sen byta till Stockholm C. Rätta mig om jag har fel: Båda dagarna går det åt 3 kuponger, alltså 6 totalt. (Bytet i Slussen borde väl alltså inte kosta extra om man byter direkt?) Om det nu kostar 6 kuponger och eftersom vi är 5 personer borde jag ju kunna köpa ett 20-häfte och ett 10-häfte? Var köper man dessa häften smidigast? I biljettluckan precis innan perrongen, eller i de stora biljettluckorna på centralen? Tack på förhand! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 7. Flyttas till epostprogram. Moderater för PC-program övrigt
 8. Hej, www.loopia.se marknadsför sig som att sälja mycket billiga se-domäner. 130 kronor per år för se. 49 kronor per år för com. Lycka till! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 9. Hejsan "svalan_90", Kan du beskriva "kan inte gå in på internet" lite närmre? Har du modem? ADSL? Kommer det "Sidan kan inte visas" eller står den och tuggar? Skulle kunna vara Windows inbygda brandvägg som spökar? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 10. Eklinder var snabbare [inlägget ändrat 2005-04-18 20:59:33 av Kristianstad]
 11. Tråden stängs med hänsyn till 8 § i Eforums regler. Kristoffer, moderator PC-program, Övrigt
 12. Hej! http://www.phpmyadmin.net/ ska ha en sådan funktion. Själv använder jag http://www.mysql-front.com/ (programmet kan testas 30 dagar). Där trycker man på Im-/Export i menyn och väljer Import from Textfile. Sen så är det bara att berätta för Mysql-Front så den vet vad som är ny rad och fält. Kom ihåg att \n betyder radbyte. Good luck! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 13. Hejsan Mikael, Är det ett hemmabygge eller är det en köpt dator? Hur gammal är den och har du haft problem innan? När jag byggde min dator hade jag liknande problem. Bildskärmens lampa var grön (precis som när man har datorn avstängd men glömt stänga av bildskärmen). Jag minns inte riktigt hur jag gjorde för att komma tillrätta med problemet, men jag har för mig att det var grafikkortet som inte satt riktigt rätt. Anledningen till att mus och tangentbord inte startar skulle ju kunna vara så att de är beroende av bildskärmen. / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 14. Hejsan, Nu ska jag berätta en sak som är 100% sann och som hände igår. Jag går på ett gymnasium i Kristianstad, tredje året. Vi har haft relativt god skolmat i ettan och tvåan, men nu under höstterminen i trean har den varit under all kritik. De har haft de mest märkliga maträtterna och det har inte varit ett speciellt roligt urval. Elevrådet tog intitiativet till ett matråd och jag blev en elevrepresentant. Det äter runt 1600 personer varje dag på detta ställe. Följande kom fram på mötet: För några månader sedan fick vi ut en enkät där vi skulle rangordna olika maträtter efter vår egna smak - allt för att göra bra till bäst. Listan sammanställdes, men den ansvarige förstod inte listan korrekt utan vände upp och ner på den. De mindre goda rätterna kom högst upp i deras ranking och de goda rätterna kom längst ner. Kökschefen såg till att tillaga efter det hon trodde var vår uppfattning. Alla maträtter som inte så många tycker om kom mycket ofta. - Jag tycker det är konstigt att det var så många som gillar levergryta, bruna bönor och ärtsoppa. Det verkar vara nått som är fel för det är inte så många som äter, sa kökschefen varav alla i mötet inklusive jag började gapskratta. Ja jösses... Vad har ni för kommentar? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta. [inlägget ändrat 2004-10-21 20:18:40 av Kristianstad]
 15. Hej! Jo, det har du ju rätt i. Tänkte jag inte på. :-) Glömde att säga att jag fått direktiv från mina klasskamrater att det inte ska vara något äckligt med mat och liknande. Så jag vet inte om jag vågar ha med den med sockerbiten, trots att leken verkar ganska rolig. Fler tips? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 16. Hejsan hejsan! Om en månad är det min tur att ordna en klassfest. Jag har fixat fram en ganska stor lokal och utanför denna byggnad finns fina stigar där man kan sätta upp någon tipspromenad och en liten gräsplätt. Har ni tips på nån rolig och lite annorlunda lek man kan ha där man samarbetar i fyra-fem grupper? En idé jag tänkte ha är en tipsrunda i stil med: Vem kastar boll längst? 1. André X. Jonas 2. Tim Vem vinner i armbrytning? 1. Martina X. Sara 2. Oavgjort ...och där man sen i slutet avgör alltihopa. Har ni tips på fler lekar? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 17. Flyttas från Webbdesign till Diskutera Eforum Med Vänliga Hälsningar, Kristoffer, moderator för Webbdesign
 18. Hejsan! Sedan tre månader tillbaka har jag loggat alla sidvisningar på min sida. Data jag sparat är "Useragent", eftersom jag vill kunna ignorera sökmotorsspindlar i statistiken. Tänkte dela med mig av alla de spindlar som besökt mig ifall någon letar efter detta: msnbot/0.11 (+http://search.msn.com/msnbot.htm) Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html) Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html) Gigabot/1.0 ia_archiver TurnitinBot/2.0 http://www.turnitin.com/robot/crawlerinfo.html Baiduspider+(+http://www.baidu.com/search/spider.htm) NaverBot-1.0 (NHN Corp. / +82-2-3011-1954 / nhnbot@naver.com) http://www.almaden.ibm.com/cs/crawler [c01] Gaisbot/3.0+(robot@gais.cs.ccu.edu.tw;+http://gais.cs.ccu.edu.tw/robot.php) TAMU_CS_IRL_CRAWLER/1.0 Gigabot/2.0 LinkWalker NutchCVS/0.05-dev (Nutch; http://www.nutch.org/docs/en/bot.html; nutch-agent@lists.sourceforge.net) Wget/1.8.2 HenryTheMiragoRobot (http://www.miragorobot.com/scripts/seinfo.asp) Mediapartners-Google/2.1 Uptimebot NG/2.0 Det är alltid nån som blir glad! :-) / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 19. Hejsan Johan! Personligen kan jag varmt rekommendera Aleborg Solution som jag själv varit kund hos i 2 år. Supporten är trevlig, snabb och hjälpsam. De kör ASP med Windows 2003-servrar. Uppkopplingen är snabb. Just nu har de 70% rabatt. Adressen dit är www.aleborg.se / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta. [inlägget ändrat 2004-08-30 14:52:44 av Kristianstad]
 20. Tack ska ni ha för att ni grattulerade mig! :-) / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 21. Hejsan eForumare! Fick ett mail idag: [log] VIRUS ALERT Our content checker found virus: W32/Netsky.p@MM in email presumably from you (<minmailadress@minmailadress.se>), to the following recipient: -> xxxxx@xxxxx.dk Please check your system for viruses, or ask your system administrator to do so. Delivery of the email was stopped! For your reference, here are headers from your email: ------------------------- BEGIN HEADERS ----------------------------- Return-Path: <minmailadress@minmailadress.se> Received: from fupA.post.tele.dk (fupA.post.tele.dk [xxx.xx.xx.xx]) by mailbackup.bnet.dk (Postfix) with ESMTP id D1B83BBB1C for <xxxxx@xxxxx.dk>; Wed, 7 Jul 2004 09:07:03 +0200 (CEST) Received: from bornmail.dk (0x503ec418.kjnxx4.adsl-dhcp.tele.dk [xx.xx.xxx.xx]) by fupA.post.tele.dk (Postfix) with ESMTP id 5221DB829 for <xxxxx@xxxxx.dk>; Wed, 7 Jul 2004 09:07:12 +0200 (CEST) From: minmailadress@minmailadress.se To: xxxxx@xxxxx.dk Subject: Mail System (xxxxx@xxxxx.dk) Date: Wed, 7 Jul 2004 09:07:20 +0200 MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="----=_NextPart_000_001B_01C0CA81.7B015D10" X-Priority: 1 X-MSMail-Priority: High Message-Id: <20040707070712.5221DB829@fupA.post.tele.dk> -------------------------- END HEADERS ------------------------------ -------------------------------------------------------------------------------- Received: from fupA.post.tele.dk (fupA.post.tele.dk [xxx.xx.xx.xx]) by mailbackup.bnet.dk (Postfix) with ESMTP id D1B83BBB1C for <xxxxx@xxxxx.dk>; Wed, 7 Jul 2004 09:07:03 +0200 (CEST) Received: from bornmail.dk (0x503ec418.kjnxx4.adsl-dhcp.tele.dk [xx.xx.xxx.xx]) by fupA.post.tele.dk (Postfix) with ESMTP id 5221DB829 for <cykelshoppen@bornmail.dk>; Wed, 7 Jul 2004 09:07:12 +0200 (CEST) From: minmailadress@minmailadress.se To: xxxxx@xxxxx.dk Subject: Mail System (xxxxx@xxxxx.dk) Date: Wed, 7 Jul 2004 09:07:20 +0200 MIME-Version: 1.0 Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="----=_NextPart_000_001B_01C0CA81.7B015D10" X-Priority: 1 X-MSMail-Priority: High Message-Id: <20040707070712.5221DB829@fupA.post.tele.dk> [/log] Bifogad fil: Delivery error report.dat (285 byte) Har någon en susning om vad detta kan vara? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 22. Hej Mr. Andersson, Kan man göra så? Att använda Privat-konto till företaget? Bokför man det som vanligt? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 23. Hejsan! Jag har fortfarande kvar ADSL-uppkopplingen från Telia. Annars hade jag varit fly förbannad! :-) / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 24. Hej! Ska starta företag och behöver självklart någon typ av bankgiro eller postgiro. Såg att SEB verkar ta 500:-/år för "Checkkonto med Bg-anslutning med 2500 ankommande Bg-betalningar". Och Postgirots prislista är fruktansvärt luddig. Jag kommer ha max 30 transaktioner per år och att hosta upp med så mycket pengar är inte relevant. Vilken bank är billigast och bäst? Hur ska jag göra? Tack på förhand! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 25. Jag beställde Glocalnets erbjudande i början av april. För en månad sedan blev jag orolig och ringde och frågade om de visste när det skulle bli klart. Fick ange telefonnummer och telefonisten berättade att bredbandet skulle komma om 1,5 vecka. Efter 2 veckor blev jag återigen orolig. Ringde till Glocalnet. Men telefonisten hittade inte mitt telefonnummer i deras databas - plötsligt hade det bara "försvunnit". Han lovade att han skulle fråga huvudkontoret och ringa tillbaka om 1 vecka för att berätta vad som hänt. Men nu har det gått 2 veckor sedan detta. Har du fått ditt, Monshi? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
×
×
 • Skapa nytt...