Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kristianstad

Medlem
 • Antal inlägg

  2 948
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej! En chansning är att det kan vara så att din internetleverantör har stängt av andra SMTP-servrar. Har du angett smtp.bredband.net (eller vad du nu har för internetleverantör?) i mailservern? Lycka till! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 2. Hejsan! Det var minst fyra år sedan jag höll på med Visual Basic, men jag har för mig att du kan skriva såhär: command1_click() form1.label1.caption = text1.text Nån får rätta mig om jag har fel! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 3. Hejsan Marjam! Troligen är filmfilen codad för att den inte ska ta för stor plats. Och för att du ska kunna spela upp den i din dator behöver du någon decoder. Kika i bruksanvisningen om du hittar något om någon decoder till filmfilerna. Antagligen finns den med på en CD-skiva. Lycka till!
 4. Hej! Har kört med MySQL under några år och är rätt så ovan vid MSSQL. HuvudID | ForumID | Datum 1 | 1 | 2005-01-01 10:00 1 | 2 | 2005-01-01 11:00 1 | 3 | 2005-01-01 12:00 2 | 4 | 2005-01-01 13:00 2 | 5 | 2005-01-01 14:00 3 | 6 | 2005-01-01 15:00 Ovan ser ni hur tabellen ser ut. Jag vill helt enkelt att HuvudID ska grupperas och att den ska välja det Datum som är yngst. Alltså -> HuvudID | ForumID | Datum 1 | 3 | 2005-01-01 12:00 2 | 5 | 2005-01-01 14:00 3 | 6 | 2005-01-01 15:00 I MySQL hade jag gjort så här: [color="#0000ff"]SELECT[/color] HuvudID, ForumID, [color="#0000ff"]Max([/color]Datum[color="#0000ff"])[/color] [color="#0000ff"]FROM[/color] forum [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] HuvudID [color="#0000ff"]ORDER BY[/color] HuvudID [color="#0000ff"]DESC[/color] Men i MSSQL måste man om jag förstått det rätt ange ForumID i GROUP BY. Men om jag gör det blir ju inte resultatet som jag vill ha det. Har någon tips på hur jag ska göra? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 5. Hejsan, Kör MSSQL, en databashanterare som jag inte är särskilt van vid. [color="#0000ff"]SELECT[/color] varchar, [color="#0000ff"]AVG[/color](int), text [color="#0000ff"]FROM[/color] tabell [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] varchar Har för att göra det enklare för er döpt kolumnerna till de datatyper de har. Felmeddelandet efter denna SQL-fråga blir "Column 'text' is invalid in the select list because it is not contained in either an aggregate function or the GROUP BY clause." Jahaja, tänkte jag. Då får jag väl lägga till text i GROUP BY -> [color="#0000ff"]SELECT[/color] varchar, [color="#0000ff"]AVG[/color](int), text [color="#0000ff"]FROM[/color] tabell [color="#0000ff"]GROUP BY[/color] varchar, text Felmeddelandet efter denna SQL-fråga blir "The text, ntext, and image data types cannot be compared or sorted, except when using IS NULL or LIKE operator." Vad gör jag fel? Varför ger den dessa felmeddelanden? Tack på förhand! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 6. Hej! Ska till Stockholm nästa vecka och är ansvarig för en liten grupp. Tänkte om jag kunde få lite tips av stockholmare för att resan ska gå smidigare. Dag 1: Ska åka pendeltåg från Stockholm C till Älvsjö. Dag 2: Ska åka pendeltåg från Sickla till Slussen (saltsjöbanan) och sen byta till Stockholm C. Rätta mig om jag har fel: Båda dagarna går det åt 3 kuponger, alltså 6 totalt. (Bytet i Slussen borde väl alltså inte kosta extra om man byter direkt?) Om det nu kostar 6 kuponger och eftersom vi är 5 personer borde jag ju kunna köpa ett 20-häfte och ett 10-häfte? Var köper man dessa häften smidigast? I biljettluckan precis innan perrongen, eller i de stora biljettluckorna på centralen? Tack på förhand! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 7. Flyttas till epostprogram. Moderater för PC-program övrigt
 8. Hej, www.loopia.se marknadsför sig som att sälja mycket billiga se-domäner. 130 kronor per år för se. 49 kronor per år för com. Lycka till! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 9. Hejsan "svalan_90", Kan du beskriva "kan inte gå in på internet" lite närmre? Har du modem? ADSL? Kommer det "Sidan kan inte visas" eller står den och tuggar? Skulle kunna vara Windows inbygda brandvägg som spökar? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 10. Eklinder var snabbare [inlägget ändrat 2005-04-18 20:59:33 av Kristianstad]
 11. Tråden stängs med hänsyn till 8 § i Eforums regler. Kristoffer, moderator PC-program, Övrigt
 12. Hej! http://www.phpmyadmin.net/ ska ha en sådan funktion. Själv använder jag http://www.mysql-front.com/ (programmet kan testas 30 dagar). Där trycker man på Im-/Export i menyn och väljer Import from Textfile. Sen så är det bara att berätta för Mysql-Front så den vet vad som är ny rad och fält. Kom ihåg att \n betyder radbyte. Good luck! / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 13. Hejsan Mikael, Är det ett hemmabygge eller är det en köpt dator? Hur gammal är den och har du haft problem innan? När jag byggde min dator hade jag liknande problem. Bildskärmens lampa var grön (precis som när man har datorn avstängd men glömt stänga av bildskärmen). Jag minns inte riktigt hur jag gjorde för att komma tillrätta med problemet, men jag har för mig att det var grafikkortet som inte satt riktigt rätt. Anledningen till att mus och tangentbord inte startar skulle ju kunna vara så att de är beroende av bildskärmen. / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
 14. Hejsan, Nu ska jag berätta en sak som är 100% sann och som hände igår. Jag går på ett gymnasium i Kristianstad, tredje året. Vi har haft relativt god skolmat i ettan och tvåan, men nu under höstterminen i trean har den varit under all kritik. De har haft de mest märkliga maträtterna och det har inte varit ett speciellt roligt urval. Elevrådet tog intitiativet till ett matråd och jag blev en elevrepresentant. Det äter runt 1600 personer varje dag på detta ställe. Följande kom fram på mötet: För några månader sedan fick vi ut en enkät där vi skulle rangordna olika maträtter efter vår egna smak - allt för att göra bra till bäst. Listan sammanställdes, men den ansvarige förstod inte listan korrekt utan vände upp och ner på den. De mindre goda rätterna kom högst upp i deras ranking och de goda rätterna kom längst ner. Kökschefen såg till att tillaga efter det hon trodde var vår uppfattning. Alla maträtter som inte så många tycker om kom mycket ofta. - Jag tycker det är konstigt att det var så många som gillar levergryta, bruna bönor och ärtsoppa. Det verkar vara nått som är fel för det är inte så många som äter, sa kökschefen varav alla i mötet inklusive jag började gapskratta. Ja jösses... Vad har ni för kommentar? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta. [inlägget ändrat 2004-10-21 20:18:40 av Kristianstad]
 15. Hej! Jo, det har du ju rätt i. Tänkte jag inte på. :-) Glömde att säga att jag fått direktiv från mina klasskamrater att det inte ska vara något äckligt med mat och liknande. Så jag vet inte om jag vågar ha med den med sockerbiten, trots att leken verkar ganska rolig. Fler tips? / Kristoffer Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck F1 för att försöka igen eller F2 för att avbryta.
×
×
 • Skapa nytt...