Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

annmarie

Medlem
 • Antal inlägg

  59
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Licens? Självklart kör jag Windows update tills det inte finns fler uppdateringar. Och självklart rör jag inte datorn under installationen. Det är bra att du är extra grundlig i din information, men jag kanske inte är riktigt så borta som jag har gett intryck av.
 2. Det verkar redan nu som om det inte är gratis längre. Länken du skrev går ju inte till Microsoft. Är det OK att ladda ner därifrån?
 3. Jag har bärbara datorer. Jag använder styrplattan tills jag har installerat musen med cd:n. Så har jag blivit lärd. Det du skrev om tangentbord och skärm gäller väl andra typer av datorer.
 4. Stort tack för informationen. Nu får jag fundera på om jag vill uppgradera lite längre fram.
 5. Jag har under alla år kopplat bort alla anslutna enheter under installation och uppdatering, även musen, bara strömkabeln är kvar.
 6. Tack för utmärkt information. Skrivaren är Canon Pixma IP7250 och skannern Canon CanoScan 9000F. Nu är ominstallationen av den andra datorn klar och det blir numera inte "leveransskick" när Windows Update har gjort sitt. Office Starter 2010 finns med, men inte Windows Live Mail. Min ekonomi tillåter inte att jag skaffar nytt, så Office Starter får hänga med trots att det inte är säkert att använda. Ska kolla Thunderbird e-post, det borde gå bra att installera även efter ominstallationen. När datorn är precis nyinstallerad rekommenderas man att bränna kopia på CD av filerna och det gjorde jag när den var nyinköpt. När ska de användas? Om ominstallationsfilerna i datorn försvinner? Är det den typen av standardinstallation du nämner?
 7. Det verkar som om en ominstallation på vanligt sätt inte återställer datorn till leveransskick numera. Program som har funnits tidigare verkar tas bort under ominstallationen, till exempel Windows Live Mail och Office Starter. Jag håller på att ominstallera en annan dator och det är inte klart ännu, men Microsoft verkar se till att vi måste köpa nytt.
 8. Kommer i så fall skrivare och skanner att fungera med Windows 10?
 9. Att kopiera hela hårddisken låter smart. Jag ska titta närmare på det.
 10. Tack för svar. Ominstallationen sker genom att trycka f9, då töms datorn och installationen börjar. Jag tänkte mest på alla hundratals updateringar, kommer de att vara tillgängliga sedan? (Jag är väldigt okunnig när det gäller datorer.) Office Starter kommer också när jag installerar om. Borde jag kopiera uppdateringarna till ett USB-minne för att kunna lägga in dem vid senare ominstallationer? Hur gör jag i så fall? Jag blir inte förvånad om Microsoft tvingar alla att köpa nytt genom att ta bort viktiga uppdateringar från Update.
 11. Kommer jag att kunna installera om min dator som tidigare och kan jag använda Office Starter när supporten för Windows 7 upphört?
 12. Är detta samma problem som jag har? Vågar inte testa ifall hårddisken inte fungerar i Windows 7-datorerna efteråt. Jag hade en annan USB igång samtidigt som jag skulle ansluta hårddisken. Då kanske den enhetsbeteckningen som det skulle vara redan var upptagen? Kan det vara olika olika enhetsbeteckningar på den i olika datorer utan problem? http://blogg.tkj.se/problem-forsvunnen-usb-disk-windows/ https://www.datormagazin.se/2011/harddiskarna-syns-inte/
 13. Det fungerar förstås perfekt på Windows 7-datorn, alt+PrintScreen och klistra in i Paint. Jag tror inte vi behöver kolla xp-datorn fler gånger om det.
 14. Fungerar som sagt inte och har aldrig gjort det på den datorn.
×
×
 • Skapa nytt...