Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Urban Anjar

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag påpekade några saker i min blogg alldeles nyligen. http://pcforallasmart.idg.se/bloggar/ubuntu/entry.jsp?messid=1936 hoppas ni tar tag i det.
 2. Verkar gälla alla bloggar och Firefox både på Ubuntu och i Windows. Funkade OK för bara någon dag sedan. Sannolikt igår. En decimeter vit vänstermarginal, och sen ligger merparten av texten under annonserna i högermarginalen. Helt oanvändbart. Men det fixar ni snabbt...
 3. Det beror väl på vilka spel du tänker på, men jag gissar att du i alla fall i början kan behöva köra någon form av Wintendo för spelens skull, och då är ju XP roligare än Vista. Annars borde du ju satsa på ett riktigt operativsystem som gör din burk rättvisa. Ubuntu, Open SuSE eller Fedora är väl vad jag tänker på i första hand. Det finns inget som hindrar att du har två eller flera operativsystem i burken. Ett till spel och lek och ett till riktigt jobb. Photoshop - du har väl inte lagt ut pengar på det? GIMP gör ungefär samma sak och ger pengar över till en riktigt hygglig systemkamera med tillbehör.
 4. Tack, då är man ju inte alldeles blind. Men jag vill ju ha lite bättre upplösning än så. Jag menar vilket av mina inlägg är det folk läser? Kanske är det helt enkelt det senaste, men det kan ju lika gärna vara något gammalt som de googlar sig till. Vad sökte de i så fall på för sökord? Det vore kanske lönt att använda det sökordet igen... Vad har redaktionen för åsikter i frågan?
 5. Det är alltid något, sa han som såg Åmål. Var hittade du det?
 6. Hej, jag tror du kan hitta svaret i någon av trådarna nedan: http://ubuntu-se.org/header/search.php?cx=014513448745989645519%3A-pda_bpcm5k&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=Atheros+802.11#1054
 7. Jag blir rätt avundsjuk på hustrun som bloggar i wordpress. Daglig statistik, inte bara antal besökare utan också vad de läst och varifrån de kom. Har någon googlat på "Strömsnäsbruk" och råkat hamna i hennes blogg så vet hon det. Statistik är ett utmärkt medel för att förbättra sina bloggar. Skriv mer om det som folk läser helt enkelt... Dessutom ser man effekten av externa länkar och liknande. Likaså funkar inte pingningen som den ska, och det kan den inte göra så länge man inte kan lägga in korrekta etiketter i sin blogg. Bloggosfären använder dessa etiketter, och att komma upp på intressant.se eller knuff.se genererar massor med trafik. Givetvis förlorar PfA på det här, för bloggarna driver inte så mycket trafik till sidan som de kunde göra. Säkert drar sig en och annan bloggare för att skriva här eftersom verktygen inte riktigt håller måttet.
 8. Din XP-dator låter inte riktigt frisk. Kanske läge för en ominstallation. Gärna med ett OS som inte är sådär överkänsligt för virus och annat skräp. Kanske lite mer arbetsminne också skulle göra susen. Men visst, vänta inget underverk av en sex år gammal dator med något operativsystem, men med rätt OS borde den kunna bli användbar. Långa boottider har väl annars besvärat alla OS. Ubuntufolket jobbar just nu intensivt med just det problemet och den version som släpps i april väntas boota mycket snabbare än något vi har sett på vanliga datorer.
 9. http://cdburnerxp.se/ har jag goda erfarenheter av också. Tyvärr inte öppen källkod, men i alla fall gratis och lättanvänt. Lätt att bränna ISO-filer med och det är mitt primära användningsområde.
 10. Ska du installera om Vista så gör det innan du lägger på Ubuntu. Det GÅR att göra tvärt om, alltså att installera Windows efter Ubuntu, men det blir krångligare. En bra idé är också att defragmentera Windows ordentligt (=flera gånger) innan du installerar Ubuntu. Som tidigare påpekats i tråden är det en bra idé att testa med Live-CD först. Oftast är det busenkelt att få Ubuntu att fungera med din hårdvara, men det finns också prylar som det är svårt eller omöjligt att få igång. Du får en god förhandsaning om ifall din hårdvara är en problemhårdvara eller en som lätt identifieras och rullar igång. Wubi är ett smidigt sätt att installera Ubuntu ifall du har Windows på datorn. Kör installationen som installation av vilket windowsprogram som helst (och det går att ta bort som ett sådant också). Lycka till Urban
 11. Du menar att du vill köra direkt från minneskortet? Hmm, borde gå att lösa på nå't vis, man jag har bara använt den tekniken för att installera på hårddisken. Du kan i och för sig välja testa, så kör du faktiskt Ubuntu, men du vill antagligen slippa den där menyn. Är det ingen här som kan svara, så finns det 10000+ ubuntister här: http://ubuntu-se.org/ Någon borde ha svaret.
×
×
 • Skapa nytt...