Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

biake

Medlem
 • Antal inlägg

  36
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av biake

 1. En mapp som heter Recovery, en textfil och en DAT-fil. Alla från 2012. Det är vad som finns i recoverypartitionen. Och då måste ju detta vara windows 7 recoveryn. Den tar jag bort.
 2. Tack Flyfisher, jag lärde mig ett och annat av ditt inlägg. Men... jag har en annan dator med ett nvidia Quadro 2000 grafikkort, som jag tror kostade en del, men som också har några år på nacken, och jag ser nu att båda korten uppför sig på samma sätt: när jag tittar på en videosekvens så ser den ok ut. Men när jag skall redigera blir bilden sämre på båda grafikkorten. Det tycker jag låter som att det är videoredigeringsprogrammet som är så konstruerat. Det är från Pixela och verkar gjort speciellt för canon camcorder. Jag nöjer mig nog med det. Den färdigredigerade filen ser bra ut i datorn. Men fläkten på mitt GT530 verkar låta lite, så om jag byter blir det ett 1050TI. Tack för det rådet jannejanne.
 3. När jag redigerar videofilm i datorn så blir det svaga ränder över bilden. Behöver jag byta grafikkort ? Se min dators spec i bifogad fil. Jag har ett NVIDIA Geforce GT530.
 4. Jag hänger på denna tråden. Jag hade samma fråga om återställningspartitionen, så den låter jag vara. Jag hade Windows 7 som jag flyttade till en SSD. Sedan uppgraderade jag till Windows 10. På disk 0 har jag nu fyra partitioner. Se bifogad bild. Vad kan system D: vara för något. Jag tror den skapades när jag uppgraderade till W10. Min HP Recovery innehåller väl Windows 7, så den kan jag väl ta bort. Disk 1 är en mekanisk disk som innehåller mina privata filer. Men den är ju inte aktuell här.
 5. Och.... den här gamla godingen (dlink dmp100) går nästan inte att överträffa idag. Då blir det en betydligt dyrare spelare. I alla fall inte med ett par Koss Sporta Pro.
 6. Tack för tipset, men det funkade med en Windows2000 som jag hade.
 7. Jag har en gammal mp3-spelare som kräver W95 eller 98. Hur kan man få tag i det ? Jag har inte skivan kvar.
 8. Jag funderar på att byta min hårddisk till en SSD. För SSD:n står "Gränssnitt Sata 6 GB/s". Jag vet var jag skall koppla in den på moderkortet, men där stå sata3 och sata4. Kommer det fungera med SSD:n ?
 9. Jag kör Windows7 Pro 64bit och söker ett backupprogram där man kan skippa filer som redan ligger på backup och inte ändrats. Man backar alltså bara nya/ändrade filer. Det finns ju en inbyggd funktion, men jag hittar ingen funktion för nya/ändrade filer.
 10. Tack Cecilia, och ursäkta mitt sena svar, men jag har varit utomlands två veckor: Så här säger Telia: Vi lämnar ingen support på Windows Live Mail. Ring Windows. Eller pröjsa för Premium Support. Då loggar jag på Telia Webbmail. Där ser jag alla mina mail. Tar bort alla som är ointressanta och då blir det 5-6 mail kvar av cirka 90 mail. Som alltså hämtades varje gång jag öppnade mina mail med Windows Live Mail. Men jag tyckte att det fanns mail där som jag inte kände igen när jag hämtade dom med Windows Live Mail. Nåväl, jag rensade friskt och det blev bara 4-5 mail kvar. När jag därefter hämtade mina mail med Windows Live Mail funkade det ! Jag fick inte mina gamla mail igen. Konklusion: Jag tror att det fanns ett mail med något skit i som bröt nerladdningen. Man kan ju tänka sig att det funkar så att man hämtar sina mail och därefter markerar man dom som hämtade. Men processen bröts av något mail och jag kom aldrig till "markerade som hämtade". Skräpet låg i något som jag rensade direkt i Webbmailen. Jag kanske "ropar hej innan jag är över bäcken", men jag tror inte det.
 11. Den är redan avbockad.
 12. Sedan någon vecka fungerar inte min Windows Live Mail. Varje gång jag hämtar mailen får jag med tidigare mail. Jag får alltså samma mail hela tiden. Mailen tas inte bort när jag hämtat dom. Vet någon varför ? Telia menar att det är något fel på mina inställningar i Live mail, men där har jag ju inte ändrat något.
 13. Jag blev ju ordentligt nervös när jag fick denna trojan (?) i min burk. Den är bara någon månad gammal med Windows7 Professional. Jag var inställd på en ominstallation. Jag chansade och startade i felsäkert läge (tror jag) och hittade ett enda datum för systemåterställning. Två dagar innan smittan. Körde återställning med det datumet. Då funkade den. Scannade med AVG-virusprogrammet. Den hittade något som jag inte minns namnet på. Tog bort filen och startade om. Nu har den funkat 4-5 dagar. Är det för bra för att vara sant ?
 14. Nix. Inget gulmarkerat. Och under egenskaper för Creative SB X-Fi står det "den här enheten fungerar korrekt" i allmänt-fliken.
 15. Och nu har jag laddat ner drivrutinerna från HP:s sida och installerat. Samma fel fortfarande.
 16. Jag testade att installera drivrutiner från creatives sida. Jag är osäker på om jag hittade rätt. Så här står det i brochyren till pc:n: "Creative Labs SoundBlaster X-Fi (motsv Xtreme Music)" och jag hittade ganska prick, men "Xtreme Audio". Men när jag skulle installera fick jag samma fel igen. (The audio devise supported is not detected) Skumt?
 17. När jag klickar på ikonen för audio console i kontrollpanelen får jag ett skärmmeddelande att "the audio device supported by this application is not detected". Den här datorn har ju en egen partition för operativet så jag fick inga skivor med. Det känns som att jag skall installera om filerna till ljudkortet, men dom har jag ju inte separat. Men dom finns väl på den särskilda partitionen, men där går väl inte att välja ut vissa filer ? Hur skall jag få tag på filerna till ljudkortet? HP lär ju inte hjälpa till med tanke på att datorn är flera år gammal.
 18. Problemet löst ! Det var givaren till det trådlösa tangentbordet och musen som krånglade. När jag bytte givaren till datorn så funkar det. Tack gode gud för att det inte var moderkortet!
 19. Allt i kontrollpanelen under energiläge = ALDRIG. Jag tror inte att det är en inställningsfråga. Nätaggregatet eller något som styr datorn (moderkortet?) tror jag mer på. Ehhh... jag har trådlös mus och tangentbord (hp) som levererades med datorn. Men det har väl ingen påverkan ?
 20. Har en HP Pavilion d4396.se som börjat strula. Den bara dör när den är oanvänd efter cirka 20 minuter. Helt död. Händer inget när jag trycker på startknappen. Då måste jag dra ur nätsladden och vänta tills den blå lampan slutar blinka efter cirka en minut. I med sladden och sedan startar den. När jag drar ur nätsladden fortsätter lampan blinka cirka 1 minut. Det ligger tydligen kvar spänning i burken ett tag. Men när den är borta går den att starta som vanligt. Och det verkar som att jag måste starta omedlebart efter jag satt i nätsladden. Om jag väntar 10-15 sekunder är den död igen. Eller kan det vara moderkortet ?
 21. Jag fick tidigare tipset om Windows Live på detta forum. Jag sökte en publik adress att lagra dokument åtkomliga med ett passord. Funkar, men lite struligt är det. Jag vill minnas att jag tidiager laddat upp pdf:er som man bara klickat på och kunnat se direkt på skärmen med Acrobat. Men nu tycker jag inte att det funkar. Det blir ingen pdf-ikon för filen och när man klickat på den så visas den inte automatiskt. Varör är det på detta viset ?
 22. Jag har gjort en enkel sida på 123minsida. Det gick fort och blev bra, tycker jag. Jag kan enkelt skapa undersidor för exempelvis fotografier, men det går inte att lösenordskydda en undersida. Den funktionen finns inte på 123minsida. Då funderar jag på att skapa en undersida som endast innehåller en länk till någon annan plats på internet som fungerar med lösen. Men vad kan det vara ?
 23. Just for the record: Det var moderkortet som gått sönder. Ett annat begagnat isatt för 1500:- och så fungerar det igen.
 24. Finns det något program för att formatera en disk. Jag har två hårddiskar och den ena, som bara används för lagring, har filer som inte går att ta bort. Tänkte formatera disken.
 25. Förmodligen enkel fråga: När jag klickar på en länk och får upp ny ruta är den liten och jag måste klicka uppe i högra hörnet för att anpassa bilden till skärmen. Detta måste väl vara en inställningsfråga, men var då ?
×
×
 • Skapa nytt...