Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Peddler

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Peddler

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1938-02-05

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Hoppa & skit
 1. Taget från deras sida, om vi nu ska gå in på samma nivå "som djävulen läser bibeln". Det är INTE en klient du installerar i din dator, det är ett webinterface på en mailserver oftast med Linux i botten. Som på denna sida t.ex. http://somersetpets.com/webmail/src/login.php If you're responsible for managing a SquirrelMail installation, you're a system administrator. Persons in this category are usually responsible for installing, configuring, patching, and upgrading the SquirrelMail installation. Most administrators also have access to the other parts of the mail system, such as the user database. SquirrelMail webmail is available for any platform supporting PHP. Most commonly used platforms include Linux, FreeBSD, macOS and the server variants of Microsoft Windows.
 2. Jag har sett en server i mitt förra jobb med Squirrelmail (de ville ha en så billig lösning som möjligt, så min kollega valde den), den körs på mailservern med Linux i botten och Squirrel är användarens webinterface mot servern. Med andra ord inte en klient som man laddar ner och kör på den egna klienten.
 3. Du skulle ju kunna importera squirrelmailen till Gmail hos Google om det är ett alternativ för dig. IMAP stöd antar jag finns hos din nuvarande leverantör.
 4. Det går utmärkt med Clonezilla t.ex.https://clonezilla.org/
 5. En liten väggmonterad hylla ovanför TV'n då? Lagom stor att hålla Blu-ray spelaren på plats och lite space till filmerna du ska se på.
 6. Låter som om du har angett fast IP-adress men missat gateway. Då du kan köra RDP till den men inte komma ut. RAS dial-in kan du skippa om du inte ska köra modem.
 7. Sätt gateway manuellt. Hjälper inte det, sätt även fast IP och DNS manuellt i din dator.
 8. Ni går in på helt fel typ av café. De jag besöker ger tedrickarna möjligheten att välja lösblad med tesil, stort glas istället för liten fjuttig mugg. Honung av olika slag för de som önskar det.
 9. Vilken typ av mailserver kör du din Outlook klient mot? Exchange? IMAP? POP3? Leverantör av mail?
 10. Version på Outlook? Version på Exchangeservern? Fungerar det med OWA? Om det är en äldre Outlook klient och en nyare version av Exchange, kolla här: http://support.microsoft.com/kb/2006508
 11. Problemet avhjälps bäst med att sänka effekten på varje accesspunkt. Många gör misstaget att köra på defaultinställningen som är max. Sänk den istället så den inte räcker utanför sin våning.
 12. Det kan vara uppdateringen för Genuine Advantage som strular. Ladda ner den uppdateringen manuellt och installera, testa på nytt efter det och se om det kommer igång.
 13. Har skrivare 10.150.80.20 web interface som den andra skrivaren?
 14. Sidan fungerar för att Webarchive har tagit en kopia av den. Du surfar alltså inte runt på idg.se
 15. Du som har jobbat med detta sen 85 gör givetvis ett scriptat installationspaket där din bror bara behöver dubbelklicka på filen. Jag kör wise på jobbet och anpassar så våra users inte behöver tänka på mer än att ange namn och lösenord när de loggar in - om de vill använda sitt eget konto på skype. Annars blir det av företaget tilldelat konto.
×
×
 • Skapa nytt...