Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

elektronikfreak

Medlem
 • Antal inlägg

  118
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

elektronikfreak vann dagen: 6 april 2015

elektronikfreak hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om elektronikfreak

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.elektronikfreak.com

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Borgholm, Öland
 • Intressen
  Hemelektronik o Musik företrädelsevis Rockmusik.

  Hemelektronik - gammal tung HiFi typ vinylspelare, förstärkare, receivers, kassettdäck, rullbandare (favoritmärke STUDER), DAT-bandare, MiniDV, högtalare mm mm mm.

  Rockmusik - allt ifrån Beatles, Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, David Bowie, Black Sabbath, John Mahavishnu McLaughlin till Madonna, Rammstein o Nightwish mm mm mm.

Senaste profilbesöken

10 297 profilvisningar
 1. Nu vet jag inte hur du loggar in på ditt Swedbank bankkonto men BankID stängde väl av möjligheten att logga in med MS Win XP för säkert tre år sedan. Då krävde de minst MS Win 7 Sp 2 eller senare OS för att inloggning över huvud skulle kunna vara möjlig. Personligen tycker jag att det är helt ok att de höjer kraven eftersom allt bygger på att mina surt förvärvade slantar inte ska komma på avvägar. Tillägg - använder Skandiabanken kanske jag ska tillägga.
 2. WOW... den här tråden skrevs drygt för 14 år sedan. Och då diskuterades huruvida en "biltråd" hade något på Eforum att göra? Idag sitter det väl mer datorer i våra bilar än vad de allra flesta har i datorväg hemma. 😀 Tänk vad åren går och tiden utvecklas eller snarare är det väl vår anpassning till datorer som har ökat. Lite komiskt är att jag själv köpte en gammal Peugeot 206 för en dryg månad sedan som tillverkades i december 2005 dvs ett halvår efter den här tråden skapades. Fler bilder på 206:an finns HÄR!
 3. Vad jag enkelt vill skapa är att... 1. få ut varje mappnamn som en ren textfil (varje mappnamns namn på en textrad) i ex Anteckningar. Som ett extra plus om även storleken på mappen står på samma textrad vars mappens namn står. 2. kanske låter lite väl avancerat men... ev få ut enl punkt 1 ovan få ut hela innehållet i varje mapp som en trädstruktur med varje fils namn, filändelse och storlek. Jag har nämligen mängder med musik. Både vinyl, CD och musikfilmer och jag måste börja få lite struktur över min musiksamling. Det optimala hade kanske varit att skapat något i Excel men eftersom jag saknar Excel och har noll kunskap av Excel så får jag börja med en ren textfil över min skivsamling. Btw, har förutom MS Anteckningar även Notepad++ om det är till någon hjälp. Lägger min fråga under Win 7 då jag anser att den bör ligga där istället för under Ljud och Musik eller Film, Foto och Bilder.
 4. Är det en fysisk skada på själva skärmen eller är det något form av pixelfel? Det är lite svårt att se på bilderna VAD är är för fläck du syftar på. Men om du bevisligen har stört dig på detta fel i nio månader så är det kanske hög tid att ta med dig skärmen till butiken du köpt den, ta med originalkvitto och de dom titta på felet. Butiken är inte ansvarig rent ekonomiskt för ev byte av skärmen utan det är enbart tillverkaren/generalagenten som får stå för bytet. Butiken borde rimligen stå på din sida då de borde inse att en nöjd kund är bättre än en missnöjd kund. Lycka till!
 5. Som Mr Andersson skrev ovan... det är så vitt jag vet bara mobila bredband som har begränsningar. Har själv ADSL via kopparledning/telefonledning hängandes i telefonstolpar ut till mig och jag har "fri trafik". 😀
 6. Jag brukar aldrig installera de frivilliga uppdateringarna. Kollar man på datum på dom så brukar det oftast vara ganska gamla uppdateringar eller språkuppdateringar på språk som inte jag berörs av.
 7. Märkligt nog inget jag har märkt eller blivit drabbad av trots att jag har "ett flertal" Gmail-adresser. Brukar kolla igenom mailadresserna/inboxarna var- och varannan dag. Å andra sidan brukar jag köra CCleaner minst en gång i veckan. Håller tummarna för att inte drabbas. 🙂
 8. skorpion76@gmail.se är upptaget men däremot är skorpion76.oskarshamn@gmail.com LEDIGT! Registrering gör du på mindre än 1 MINUT!
 9. Jag vet inte varför du blandar in dina föräldrar och syskon i köp på internet förutsatt att du är 18 år fyllda och myndig. Men era familjeförhållande lägger jag mig naturligtvis mig inte i. Inte dina ekonomiska bärkraft heller för den delen. Vad beträffar gratis mailservrar som erbjuder roliga domäner så misstänker jag att de allra som fanns för 20 år sedan har försvunnit. Så då är det väl upp till dig att själv hitta på ett roligt namn FÖRE @ tecknet. Själv har jag registrerat mängder typ fantomen@domän.com, scooby.doo@domän.com, jultomten@domän.com, santa.claus@domän.com, kalle.anka@domän.com, donald.duck@domän.com, janne.banan@domän.com, tintin@domän.com men det beror oftast på att jag inte vill lämna ut mitt riktiga namn till kreti och pleti. Som sagt, det viktigaste är väl inte om det är en GMAIL.COM, YAHOO.COM, OUTLOOK.COM eller MAIL.COM adress utan det viktigaste är väl vad du själv registrerar FÖRE @.
 10. Jag fick senare se att sidan tycks vara tämligen insomnad. Man får väl glädjas åt att flertalet, kanske alla (???) inlägg från den gamla tiden fortfarande finns kvar.
 11. Nu snackar vi ju om att betala en internetdomän typ .SE eller .COM och väljer du ex ONE.COM eller GODADDY.COM som båda har svenskspråkiga sidor och svenskspråkig personal så kan du väl vara tämligen säker på att allt går rätt till. Oavsett om det bara gäller domänregistrering eller om du tar ett paket inkl webhotell. Ska kanske tillägga liksom statsägda Sveriges Radio alltid gör att... det finns självklart även andra domänregistreringsföretag. 🙂 Har du en garanterat virusfri dator och kör via HTTPS-inloggning så är det nog mycket liten sannolikhet att något går fel. Då är nog risken avsevärt mycket större att du blir rånad eller påkörd av en rattfyllerist eller en skenande bil när du går ut på stan i Oskarshamn. De stora problem som finns i dag är bland annat att man blir uppringd av någon bedragare som utger sig att vara någon annan (bank, Microsoft eller liknande) eller att du klickar på en länk i ett mail du fått som kan ställa till ett litet helvete. Naturligtvis ska man inte handla på nätet från totalt okända företag som man lämpligtvis innan man lämnar ut sina kortuppgifter noggrant kollar upp innan. Men alla större internetföretag kan du nog räkna med är seriösa. Då är nog risken betydligt större att paketet försvinner under transporten mellan företaget och dig. SCHENKER och DHL är två som jag föredrar före POSTNORD även om jag personligen aldrig blivit blåst av POSTNORD. Vad beträffar ex EBAY så görs alla betalningar med PAYPAL och är det så att den beställda varan inte kommer fram så går alltid PAYPAL in och betalar tillbaka pengarna. Likaså om man skulle få en defekt produkt. Sedan, avslutningsvis... man ska naturligtvis inte gå ut och handla på nätet för mer pengar än vad man skulle handla för i en fysisk butik. Tyvärr finns det alltför många som lånar, lånar, lånar och lånar pengar som de till slut inte kan betala tillbaka vilket slutar med Kronofogden. Har själv haft mitt MasterCard kreditkort sedan 1979 när jag bodde ett år i USA (på den tiden krävdes det kreditkort för att kunna hyra bil i USA) och jag har under dessa knappa 40 år aldrig råkat ut för några bedragare trots att jag genomfört hundratals köp på EBAY.
 12. För det första har jag svårt att tro att det görs utdrag ur belastningsregistret på personal som jobbar inom detaljhandeln rent allmänt. Varför skulle de göra det? För det andra... när det gäller post- och bankanställda. Nej, en 15-åring som snattar en chokladbit nekas inte jobb inom post- och bank när h*n är färdigutbildad för yrket ifråga. Dessutom skriver du själv att tjejen aldrig blev dömd så mao är hon oskyldig. Jag har själv varit misstänkt för grova bokföringsbrott och grova skattebrott men jag har blivit frikänd, eller snarare - det har aldrig gått till åtal så mao är jag oskyldig och finns inte med i belastningsregistret... hahaha...
 13. Snatteri är iof sig ett brott enl Brottsbalken men efter vad jag vet/tror så går bara låneinstitut efter låntagarens betalningskraft dvs att man har fast anställning och hyfsad inkomst och inte har några betalningsanmärkningar.
 14. Den konserten du lagt upp har jag. Liksom många andra. Tacka YT för det! 🤩 Har för övrigt sett Jean-Michel några gånger live eftersom han brukar uppträda allt som oftast i Monaco, Frankrike där jag har några vänner som bor som jag brukar besöka allt som oftast. Har tom fått några vinylskivor (LP-skivor) signerade av honom då jag av en slump träffade honom på Hotell Fairmont Monte Carlo efter en konsert. Den enda kritik jag har är att han drar så oerhört stor publik. Publik över 50.000 och mer är inte riktigt min grej. I vart fall inte idag. Har varit 24 gånger på Roskildefestivalen på 1900-talet så det får räcka för min del + en del Pink Floyd konserter som i mitt tycke är lika fascinerande som Jarre-konserter.
×
×
 • Skapa nytt...