Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

elektronikfreak

Medlem
 • Antal inlägg

  96
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

elektronikfreak vann dagen: 6 april 2015

elektronikfreak hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om elektronikfreak

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.elektronikfreak.com

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Borgholm, Öland
 • Intressen
  Hemelektronik o Musik företrädelsevis Rockmusik.

  Hemelektronik - gammal tung HiFi typ vinylspelare, förstärkare, receivers, kassettdäck, rullbandare (favoritmärke STUDER), DAT-bandare, MiniDV, högtalare mm mm mm.

  Rockmusik - allt ifrån Beatles, Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, David Bowie, Black Sabbath, John Mahavishnu McLaughlin till Madonna, Rammstein o Nightwish mm mm mm.
 1. elektronikfreak

  Lagra foto och dokument i molnet

  Använd ett krypteringsprogram (encryption software) på alla filer och mappar innan de lämnar din dator och hamnar ute på olika suspekta molnlagringstjänster. VeraCrypt är väl ett av de bästa och säkraste programmen att använda. Men det finns säkert andra med samma höga säkerhet.
 2. elektronikfreak

  Titta på VIDEO

  Vet du vad du har för temp på hårddisken förutsatt att du kör med gamla mekaniska hårddiskar? Själv stänger jag av min stationära dator när hdd uppnår 50 grader. Misstänker att hdd är bra mycket känsligare än vad CPUn är. Självklart är damm den största skurken.
 3. Kanske dags att göra en digital uppdatering till FLAC 24 bit 192kHz nu när mekaniska hårddiskar nästan skänks bort på olika sajter som Tradera och Blocket. Tänk dock på att för högsta kvalitet på ljudet så bör du hålla high end kvalitet rakt igenom från skivspelare, arm, pickup till förstärkare/preamp, kablage och mjukvara. Å andra sidan har säkert din hörsel under dessa 20 år försämrats något så i slutändan kanske inte du personligen märker så stor skillnad i val av hårdvara. Förvånas rent allmänt över att bilarna idag verkligen håller så bra som de gör på grund av plastens nedbrytning vid höga temperaturer.
 4. elektronikfreak

  Youtube till mp3

  Många använder väl VLC för att spela både video och musik. Från deras egna websida: To just keep the audio (music) of video files using VLC Media Player: Click on Media > Convert/Save [CTRL + R]. Click on Add. Browse and open your video file. Click on Convert/Save. Under Settings, in Profile choose Audio – MP3. Hit Browse and give a destination file name. Click Start.
 5. Dom där "bakterierna" skulle jag iof sig kunna tänka mig är "människobakterier". Dvs i klarspråk... när man handskas med diskar av typ CD, DVD och BD så ska man ALDRIG beröra själva diskens yta med fingrarna hur nytvättad man än är om händerna. Vet tom de som sätter på sig engångshandskar när de handskas med nämnda diskar.
 6. elektronikfreak

  Postnords avgift

  Tänkte bara tillägga som direkt är relaterat till topic... sedan årsskiftet har det dykt upp ett antal företag i övriga EU som mot en viss mycket blygsam avgift står som "målvakt" till alla svenskar som inte vill befatta sig med PostNords ockeravgifter och Tullverkets utsugning. Det går till som så att dessa företag står som mottagare till alla brev och paket och som i sin tur skickar allt vidare till Sverige. Bevisligen är det inte alla länder inom EU som liksom Sverige har infört motsvarande PostNords ockeravgift och Tullverkats utsugartullar utan "vissa länder" har fortfarande "fri import" upp till motsvarande ca €1000.- Detta gäller inte bara varor från Kina och Asien utan från hela övriga välden inkl NordAmerika.
 7. Mekaniska hårddiskar dvs hårddiskar som "snurrar" har jag svårt att tro att de skulle åldras. Däremot flashminnen oavsett om det är USB-minnen, kameraminnen, SSD-diskar eller liknande måste med jämna mellanrum kopplas upp och strömbelastas annars tappar de minnet för gott. Dvs... långtidslagring = snurrande mekaniska hårddiskar. Korttidslagring = flashminnen, SSD-diskar osv. CD, DVD och BD diskar är bra att lagra på bara man förvarar dom svalt och mörkt. Bäst är M-DISC som sägs kunna lagras i 1000 år innan disken försämras.
 8. elektronikfreak

  Postnords avgift

  Bevisligen tycker merparten av svenska folket att det system som har fungerat ypperligt de senaste 20 åren fram till årsskiftet har fungerat helt perfekt så varför ändra ett vinnande koncept? Fick själv i jan -18 en tjock 340-sidig elektronikkatalog som skickades gratis till alla kunder från Kina som hade handlat av företaget under de senaste 12 månaderna och den var belagd med PostNords ockeravgift trots att på tulldeklarationen klart klargjordes att den var "gift". Så den fick naturligtvis gå i retur på PostNords bekostnad.
 9. elektronikfreak

  Torkan och galen värme utan regn

  Tråden skapades ju för en dryg vecka sedan och nu har ju läget förändrats eller snarare försämrats radikalt. Ett 80-tal bränder (lördag morgon 21 juli) och läget är ju en större katastrof för berörda. 40.000 hektar motsvarande 80.000 fotbollsplaner sägs i media stå i brand och samtidigt som de lyckas få vissa områden under kontroll uppstår nya storbränder. Dessutom är det inte bara skogsområden som brinner utan nu har även marken börjat brinna på många områden. En SUPERKATASTROF!!! Öland är väl allmänt känt för att vara solsäkert och regnfattigt. Här har det inte kommit en regndroppe sedan slutet av april men än så länge har vi varit förskonade från bränder. Enl min uppfattning har vi dessutom något något mindre med turister i sommar. Anledningen skulle kunna vara... varför åka till Öland när det är lika solsäkert och regnfattigt i hela Sverige?
 10. elektronikfreak

  LÖST Utforskaren i Win 7 kraschar när jag försöker kopiera filer

  Tack för tipset. Jag har nu jobbat på detta i fyra långa månader och efter att ha fått lite information via... BleepingComputer.com → Windows 7 Explorer Crashing When Copying Files WER (Windows Error Reporting) data blames psdprotect.dll, a component of EgisTec MyWinLocker. Please uninstall that program and see whether if the problem(s) persist. ...så har jag äntligen lyckats plocka bort EgisTec MyWinLocker för gott.
 11. elektronikfreak

  LÖST Utforskaren i Win 7 kraschar när jag försöker kopiera filer

  Tack för ditt tips men har du något bra förslag på hur man kommer runt problemet med kopieringen som möjligtvis "kanske" enbart drabbar Acer Aspire-datorer men som ändå inte påverkar säkerheten i maskinen? Mer än att möjligtvis aldrig ha den ansluten till det globala internet?
 12. elektronikfreak

  LÖST Utforskaren i Win 7 kraschar när jag försöker kopiera filer

  Jag läste om problemet på Utforskaren kraschar när man ska kopiera en fil... på answers.microsoft.com ...och efter att ha raderat hela uppdateringen så funkar allt som vanligt igen dvs all kopiering funkar som vanligt. ENDA FELET - vissa program går inte att få igång då det visar att D3DCOMPILER-47.dll SAKNAS!
 13. För ett år sedan uppstod samma problem - Utforskaren i Windows 7 kraschade när jag försökte kopiera filer från ex en mapp till en annan mapp eller från en hdd till en annan hdd. Det löste jag genom att fått tips att radera uppdateringen KB3123862 och sedan spärra datorn för att i fortsättningen uppdatera denna fil. Sedan funkade allt perfekt igen. Nu har samma problem uppstått igen. Märkte det för någon vecka sedan. Så nu ställer jag frågan om någon känner till vad jag gör åt felet? Det är extremt irriterande eftersom jag inte ens kan säkerhetskopiera filer (eller hela mappar) till en extern hd. Det har ingen betydelse om jag klickar kopiera > klistra in eller Ctrl+C > Ctrl+V.
 14. elektronikfreak

  32 eller 64 bitars Win7?

  En gammal sk X86 dator med enkärnig processor går väl inte att installera 64 bitars operativsystem på som kräver minst tvåkärnig processor. Läs mer på: Lösningen på mysteriet med 64-bitars Windows
 15. elektronikfreak

  Hur förvarar du kablar?

  Eftersom jag AVSKYR "krulliga" kablar så har jag skruvat ett antal vanliga krokar uppe på taklisten i rummet där kablarna hänger i sin fulla längd spikraka och fina utan att vara krulliga och jag är supernöjd. Detta gäller även vanliga 230 Volts förlängningskablar - ojordade som jordade.
×