Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rjson

Medlem
 • Antal inlägg

  117
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Rjson

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1961-04-26

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Göteborg
 • Intressen
  Stigletare i Bohuslän som lyssnar på Hårdrock!
 1. Godmorgon, och god fortsättning! Blåskärm med detta meddelande NMI HARDWARE FAILURE dyker upp med jämna mellanrum på min ASUS ROG 6. Har googlat och funnit olika lösningar som verkar ganska krångliga. Att återställa datorn går ju också, men det kanske inte är nödvändigt? Är det någon som har någon fix till detta problem som jag inte äe ensam om om man söker på problemet , som sagt . PS! Har windows 10.
 2. Gjorde en fullständig genomsökning med mitt AVG free och den fann ett hot som den tog bort och sedan dess har datorn startat helt normalt. Här är en länk om det den fann http://www.avgthreatlabs.com/ww-en/virus-and-malware-information/pu/free/?utm_source=TDPU&utm_medium=SCAN&CTRY=se&LNG=us&PRTYPE=PROT&V=2016&AI=0&BE=21198459&IDNT=QEVJRF9wZV9pc2NvcnJ1cHRlZA&IDN=QzpcUHJvZ3JhbSBGaWxlc1xBU1VTXEhvbWVDbG91ZFxTZXJ2ZXJDb25zb2xlXEhDU1xhc3VzbmF0bmxuYy5kbGw&BHT-37d4e1a0-d802-4576-b601-2f95e2f78b24.0 Får se om detta har löst problemet?
 3. Ja det är "Commons Daemon Service Runner" som jag avser. Skall kolla upp ovanstående länk.
 4. Hejsan! Hoppas ni överlevt julen! Apropå mitt tidigare problem där windows 10 hänger sig vid uppstart så har jag lagt märke till att common daemon service är på 100% CPU vid uppstart allt som oftast. När jag avslutade aktiviteten så fungerade windows normalt igen. Å andra sidan undrar jag vad som åstadkommer att den är på 100% vid just uppstart? Har googlat lite på det och det kanske är lämpligt att avinstallera det? Laddade ner Malwarebytes å kolla igenom datorn å den hittade lite som den satte i karantän, får se om det påverkar något. Datorn fungerar ju helt normalt för övrigt när den väl inte hänger sig i starten... Några råd kring detta?
 5. En sista kommentar? Jag har nu bytt antivirus program och kör nu AVG free och inget strul med windows har uppträtt än så länge efter ett par dagar med mitt CERBERUS tangentbord. Så AVIRA kan mycket troligen ogillat det? Problem är till för att lösas =)
 6. Har pratat med dom och det fanns ingen. Det finns ett par uppdateringar som rör tangenternas funktion men inget annat. Nu har jag bockat av det som jag nämde innan och efter ett par omstarter fungerar CERBERUS och datorn som den skall, får se om det förblir så.... Tack för tips å ha en bra dag
 7. Det finns en funktion hos AVIRA "Block autorun function" som skall blocka Block autorun function: "If this option is enabled, the execution of the Windows autorun function is blocked on all connected drives, including USB sticks" om jag avbockar den funktionen så kanske problemet med Cerberus försvinner eftersom det är usb kontakt med sladd där? Annars vet jag inte om Avira påverkar något? R
 8. Har nu gått tillbaka till mitt andra tangentbord Logitech och efter flera omstarter så har inte problemet dykt upp ännu iaf. Om nu det bakgrundsbelysta tangentbordet ASUS Cerberus Gaming Keyboard strular (trots att jag har en ASUS dator) innebär det att jag får testa mig fram för å hitta ett annat då, kan bli dyrt i längden... Finns ju flera i lågpris klassen typ några hundra lappar som Cerberus. Funderar på detta https://www.netonnet.se/art/dator/gaming-speltillbehor/gamingtangentbordmekaniskt/andersson-idk-20/208692.9350/ Tack för info! R (problem är till för att lösas)
 9. Känns som en månad tillbaka ungefär. Har inte installerat så mycket. Zoner studio beta ett foto program och ett nytt tangentbord bla. Kan ju avinstallera foto programet å kolla vad som händer... Affinity Photo beta version var det visst. Har avinstallerat det nu. Får se om det hjälper?
 10. Hej! Inte prövat något sådant. Har AVIRA free antivirus sedan en tid tillbaka. Skall testa scannow
 11. Hej! Har en snart årsgammal ASUS ROG GR6 och när jag startar datorn efter inloggning så dyker skrivbordet upp men sedan snurrar det blå hjulet i all oändlighet och inget mer händer. Dvs det hänger sig där. Muspekaren går att flytta runt men det går inte att starta något program eller dylikt. Och den regerar inte på tangentbordet när jag testar ctrl+alt+delete tex. Bara till å tvångs avstänga via strömknappen å börja om och då fungerar det. Är det något program som kan spöka så det hänger sig tro? Eftersom det går att surfa helt normalt efter omstart så är det ju svårt att hitta något direkt fel. Något tips på felsökning? R
 12. Yes så är det ju. Googlar man på ovanstående när det gäller upplösning på film kontra ljud så blir det naturligtvis bäst om man kör på högsta upplösning som är tillgänglig typ HD kvalitet. Men ljudet där har väl ändå inte 320 kb/s i ljudkvalitet som jag förstår det.... Kör alltid original cd eller vinyl hemmavid när sådant är tillgängligt, men allt är ju inte det.
×
×
 • Skapa nytt...