Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

C G Jönsson

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Om C G Jönsson

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1939-11-11

Profil

 • Kön
  Man
 1. Problemet är löst! Det visade sig att vid reparationen hade man lagt in den version av W8 som gällde i november 2014, alltså när datorn köptes. Efter nedladdning av ca 250 uppdateringar hade jag dagens W8.1 Nu gick det ganska enkelt att också ladda in W10 home. Allt detta tog åtskilliga timmar att fixa till. Vad som är trist är att Microsofts support inte är bättre uppdaterad utan påstår att tyvärr loppet är kört. Utan Er alla hjälpsamma Eforum-medlemmar och då speciellt Åge hade det här inte gått vägen. Vänliga hälsningar från en tacksam Gunnar (C G Jönsson)
 2. Ja helt riktigt. Jag får försöka följa ditt förslag. Som du kanske förstår är min datakunskap lite begränsad, vilket är lite hämmande. Men friskt vågat så blir det kanske vinst i slutändan. Tack för dina ansträngningar att vägleda mig.
 3. Detta var tydligen lösningen. Klickade på länken och startade nedladdningen, ingen fråga om produktnyckel. Hämtade hem W10 och installationen startade. Nu kom nästa problem, efter första omstarten avbröts installationen efter en stund och datorn återställdes till läget före nedladdningen. I en meddelande ruta följande: FIRST_BOOT med fel under åtgärder SYSPREP samt felkod 0Xc1900101-0X30018 som jag inte lyckas uttolka. Tillbaka till ruta ett !
 4. Tack för en utförlig information. Problemet är att jag slarvat bort produktnyckeln, fanns antagligen på kartongen som datorn levererades i. Får väl idet fallet skylla mig själv. Hälsningar Gunnar (C G Jönsson)
 5. Har just pratat med Microsoft och de svarar precis som du säger. Efter fabriksåterställning är loppet kört, så jag får väl bita i de sura äpplet och betala för W10
 6. Köpt en dator med W8 och graderade upp till W10 när detta blev tillgängligt. För en månad sedan kraschade datorn och en garantreparation utfördes via märkesrepresentanten (ASUS). Efter reparationen, byte av moderkort och hårddisk bl a., återfick jag datorn pigg och frisk med ett undantag med W8. Verkstaden och ASUS säger att vid garantireparation där man inte kan bevara datorns innehåll sker återställning till inköpstillfällets status. Måste jag nu köpa W10 trots att jag tidigare gjort en gratisinstallation? Någon som vet något sätt att lösa problemet?
 7. Har nyligen skaffat mig en ny laptop med windows 8.1 Som brandvägg har jag installerat Zonealarm. Allt som oftast stoppar brandväggen någonting som heter "avaavxvyex.exe" och frågar om jag vill tillåta det att komma in. Jag nekar tillträde varje gång, men undrar om det finns något man kan göra för att slippa de ständiga försöken till intrång.
 8. Har tidigare kopierat gamla vinylskivor med hjälp av Audacity till en tidigare dator med Windows XP utan problem. I min nya dator med Windows 7 (64 bitar) får jag vid inspelning endast en kanal in till Audacity (1.3 Beta), dvs endast den övre kanalen visar ljudkurva medan den undre är ett rakt streck. Datorn är en HP med internt ljud High Definition Audio 5.1 Finns det någon som har ett bra tips på vad jag kan göra, tycker jag försökt allt ?
×
×
 • Skapa nytt...