Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hooli

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Hej jag har en laptop med Vista Home Premium (OEM). Jag fick på köpet en s.k. återställningskiva som låter mig återställa datorn till fabrikinställning D.v.s samma skick som den var när jag köpte den. Kan jag kopiera innehållet på en extern disk och starta från den när jag behöver göra en total återställning. Är rädd för att slita på skivan för om den blir oläsbar så är det kört. Har också köpt Norton Ghost v14, men ibland krävs det att jag kör om allt från början så att säga. Är det någon som har ett förslag så tar jag tacksamt emot.
  2. Du måste ha en BlueRay spelare. alltså en Dvd-spelare kan inte spela Blue-Ray. Alltså det är en hårdvara du behöver, inte ett "program" Sorry
  3. Jag söker efter med lykta och ljus efter program som kan komprimera informationen från att vara 7 gigabyte till att passa en 4,7 gigabytes dvdskiva. Finns ju en hel uppsjö med program som komprimerar film dvd:s, men än så länge har jag inte hittat något för data-dvd. Finns det något program man kan använda eller finns det inte alls? EDIT: för att förtydliga mitt problem. Jag har en Laptop med tillhörande en system restore skiva för att återställa datorn till det skick som datorn var när jag köpte den. Ibland så måste jag återställa datorn, men vanligtvis så använder jag Norton Ghost för att ta en kopia, men ibland som sagt var så måste jag återställa datorn helt. För att förebygga att installationsskivan blir repig och oläsbar så vill jag göra en kopia som jag kan använda istället för originalet. Men tyvärr får jag väl skriva att kopian blev ordentligt större än vad jag hade räknat med. Vet inte riktigt hur det kommer sig. Nu vet jag inte om det här håller sig inom lagens ramar direkt, men tror inte det.
×
×
  • Skapa nytt...