Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hajmat

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Om hajmat

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1988-04-23
 1. hade problem med min laptop, fujitsu simens, sa jag betsamde mig for att "restore factory default settings" med hjalp av 3 dvd skivor som jag brannade nar dator var ny. Denna proces fungerar men nu nar jag startar datorn blir skarmen bara svart och ett vit strack tickar i hogra hornet. Det gar att ladda Bios eller gora en ny restore men inget annat.Maste jag installera Windows borde inte det ligga pa de 3 dvd skivorna?
 2. Hade problem med postgreSQL sa jag testade att uppdatera till 8.4 fran 8.3. Nar jag gjorde detta stangde jag av UAC. Nar insatllationen kvar klar startade jag om datorn och allt blev jatte langsamt. Det tar nu 15 min att starta och inga natverk hittas. Har testat att avinstallera postgreSQL (bade 8.3 och 8.4 finns kvar) men det star att "Verify that you have sufficient privelges to stop system service" dar kan jag valja retry eller cancel o sa borjar allt om igen. Nagon som vet hur jag atminstonde kan fa bort posgresSQL sa kanske dator beter sig som vanligt.
 3. hej hej, Jag gar pa en skola i Schwiez och for att man ska fa tillgang till deras natverk maste man lamna in sin dator hos it avdelningen. Problemet med detta ar att jag har ett svenskt windows XP som dom vagrar ta emot om jag inte koper windows ultimate for ca 2 000kr. Nu har jag dock fatt alla papper som behovs for att kunna logga in jag vet bara inte hur man satter upp en sadan har anslutning. Har ar en bild pa en kompis dator hur det skall se ut nar man ansluter http://img529.imageshack.us/img529/1883/swissvpn.jpg tacksam for all hjalp!
 4. Nej tyvärr finns inte det. Kanske går att lösa med word. Om inte finns det inte går, finns det något annat program?
 5. När jag försöker installera ett program får jag detta medelandet: Run-time error '372': Failed to load control 'ucAttribsComplexType' from . Your version of may be outdated. Make sure you are using the version the control that was provided with your application. Någon som vet vad som behöver göras? Programet som ska insatalleras gör om word-text till HTML-kod, om det kan vara till nytta..
 6. Jag har tagit bort sladden mellan TVn och även försökt byta läge mellan tv o dator genom att trycka Fn + F8 (en dell funktion?) men det funkar inget bra...
 7. Jag hade problem med att koppla in datorn med TVn så jag tänkte testa att avinstallera grafikkortet i enhetshanteraren. När jag gjorde detta blev skärmen helt svart. När jag testar att starta om datorn får jag upp bild på att Windows laddar och det går även att gå in i BIOS. Bilden försvinner när skrivbordet skall synas. Det jag har testat är att ställa in default settings i Bios och försökt starta i felsäkertläge dock så stannar datorn att ladda när den kommer till windows/system32/drivers/crcdisk.sys Dator som det är problem med är en Dell Vostro 1500. Någon som vet vad som har hänt eller vad jag ska göra?
 8. Du menar att jag formaterar och hoppas på att hitta filerna med hjälp av programen? Är det möjligt att jag kan sätta in HDen i en annan dator där den inte behövs formatera? isf kan jag ju spara allt på en extern..
 9. Jag har ett liknande problem. När jag startar datorn står det att jag ska installera parallel device. Om jag gör så som Cecilia säger går det att ändra den andra hårdisken från dynamsik till standard men då går all data förlorad. Kan man göra på något annat sätt?
 10. tack så jätte mkt för svaret JoAr, nu har jag bild! Tyvärr så ar jag nu yterligare ett problem med min SATA-hd. När jag startar datorn: Står det "No hard drive found" har ändrat i biosen att den rätta hårddisken är prio1. Har även kommit till en ruta där det står RAID Volumes None defined. Där ska jag trycka ctrl + I. Här kan jag skapa en ny RAID volym men då måste jag radera allt som finns på hd:en. Kan man på något sätt komma runt detta? eller måste jag isf köpa en ny?
 11. Det finns ingen extra sladd från grafikkortet och det sitter stabilt. Nu har jag testat med ett nytt modekort men det funkar inte bättre det.. Dock så är det inte längre några felljud men när jag startar dator stänger den av sig och drar igång igen antigen en eller upp till tre gånger. När den väl kommer igång så är det fortfrarnde ingen bild. Har även testat att koppla ur allt för utom proccecorn, då får jag heller inga felljud men den startar inte på första "knapptrycket". Någon som vet vad detta betyder?
 12. Har precis köpt ny hårdvara till min dator och nu får jag ingen bild (testat 2 skärmar). När datorn startar låter det piiip-pip-pip = en lång efterföljt av två korta. Så brukade den inte låta innan. Hårdvaran jag har köpt är: Moderkort GIGABYTE GA-EP35-DS3R P35 S-775 SATA2 ATX http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2741 Minne *2 = 4GB CORSAIR 2GB DDR2 PC6400 XMS2 PRO ACTIVE LED http://www.dustin.se/pd_5010092987.aspx CPU: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4GHZ 8MB 1066MHZ S-775 Grafikkort: MSI GEFORCE 8600GTS 512MB DDR3 HDM Har kvar mina gamla SATA hårddiskar. Min första tanke var att grejerna inte passar med varandra men eftersom den startar som den ska, dock utan bild, så tror jag inte det. Men har ändå varit inne på: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ep35-ds3_2.1.pdf för att se om minnet passar till modekortet. Jag har inte hittat minnet där men eftersom de lyser när datorn är på trode jag att dem funkade ändå. Någon som vet vad jag kan göra för att få igång burken?
 13. Hejsan! Jag har ett Windows Vista Business på svenska och behöver byta till en engelsk version. Det bästa hade varit om jag kunnde behålla vista och endast upgrada eller tanka ett engelska paket. Någon som vet hur man kan göra detta? De två sätt jag har hittat är: 1. updatera till Ultimate. men då är problemet att jag är i Schweiz och kan inte ändra land när jag försöker beställa och då kan jag inte betala.. 2. Jag har XP pro på engelska men den går inte att istallera eftersom vista är en senare version. har försökt ta bort vista med en bootdisk men lyckades inte. Är inte särskilt insatt i It-världen men lite basic kan jag.. Om någon har tips på vad jag kan göra hade jag varit mkt tacksam! Häslningar Filip
×
×
 • Skapa nytt...