Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Routerfan

Medlem
 • Antal inlägg

  195
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Routerfan

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1955-08-03
 1. Det stämmer inte att du inte kan aktivera ditt "gamla" windows 10 på nytt om du har bytt väsentlig hårdvara som moderkort m.m. om du har kopplat det till ditt Microsoft-konto. Det kommer då att står att "windows har aktiverats med en digital licens som är kopplad till ditt Microsoftkonto". Har testat själv och det fungerar. Se nedan. https://support.microsoft.com/sv-se/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change
 2. Byt router till någon av de tre första på listan. Du märker skillnad direkt. Använder själv nummer 2 på listan. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=386
 3. Du har ett moderkort som använder Marvell 9128 chip för sata 6.0 GB/s anslutningen som du skall använda till din SSD-disk för att uppnå max prestanda. Tyvärr är den inte lika effektiv som Intels chip och du kommer aldig att uppnå de fantastiska värden beträffande SSD-diskens read/write-hastighet som tillverkarna av SSD-disken anger som dess maximala. Hur som helst så kommer du ändå att märka stor skillnad jämfört med den gamla mekaniska hårddisken. Vettigt är också att välja en av Samsungs SSD-diskar som inte använder Sandforcebaserade kontrollkretsar utan Samsungs egna kontrollkretsar.
 4. Jag har testat Puran Utilities helt kort och kan konstatera att det innehåller många olika delar för att rensa och optimera en dator. Det kan säkert vara av värde för en dator som p.g.a. ålderdom börjat kännas oacceptabelt seg och långsam. Nu har jag en ganska ny och pigg dator och därför vill jag påstå att jag inte märker någon skillnad av att använda såna här program. Snarare är nog risken att man istället "sabbar" något genom att städa bort filer som skulle vara kvar. Programmet hittar "väldigt många" temp-filer och registerfil som det vill städa bort. Något som inte var förtroendeingivande var en diskscanning som påstod sig hitta fel att reparera. Jag lät programmet utföra detta utan att några fel hittades. Programmet påstod lik f-bannat att det fanns fel att reparera. Sammanfattningsvis: Kan vara värt att testa på en äldre seg dator men inte på en nyare med snabb processor och ssd-disk.
 5. Om du har data på disken som du vill behålla så ska du inte formatera den först. Det räcker om du tilldelar den en ledig enhetsbokstav enligt Flyfishermans beskrivning. Den blir då synlig och åtkomlig från utforskaren.
 6. Jag skulle nog inte lita på det till 100 procent. Efter att ha läst ditt inlägg så förefaller det mera troligt att det är något "kajko" med grafikkortet än ramminnet eller nätaggregatet. Om du har möjlighet kanske du kan prova grafikkortet i en annan dator.
 7. När du gått igenom Flyfishermans lista och om problemet kvarstår kan det vara den integrerade grafiken som "krånglar". Processorn har inbyggd grafik "HD Graphics 4000" och du har även monterat ett separat grafikkort Radeon HD 7850. Testa att plocka bort Radeonkortet helt och försök att installera operativet med enbart den integrerade grafiken eller gå in i bios och disabla allt som har med den integrerade grafiken att göra och installera sedan operativet med enbart Radeonkortet aktivt.
 8. Intel® HD Graphics 3000 är grafik som är integrerat i processorn. Man kan hitta den i bios som "internal graphics". Man kan alltså köra datorn utan separat grafikkort. Gissningsvis konkurrerar den integrerade grafiken med det separata grafikkortet på något vis.
 9. Jag har använt Paragon Backup & Recovery Free Advanced Edition 2010 utan några problem sedan 2010. Jag har gjort flera backuper och återställningar med hjälp av dom och det har aldrig misslyckats. Programmet som är på 94,3 MB finns f.f. att ladda ner här: http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,157255-order,3/description.html Serienummer kan f.f. hämtas här: http://www.paragon-software.com/registration/br2010freeadvanced.html
 10. Du kan köpa en Dexim Icruz Audio handsfree-enhet. http://www.dustinhome.se/product/5010622636/dexim-icruz-audio-bilhallare-med-handsfree-for-iphone/
 11. Jag har en Samsung LED-TV som har en optisk ljudutgång. Jag skaffade en optisk kabel (toslink) och kopplade den mellan TV-n:s optiska ljudutgång och hemmabions optiska ljudingång. Jag kör bara med hemmabioljudet, funkar perfekt.
 12. Ja om det är ett sådant här nätverkskort så får det ju inte direkt några lysande omdömen- se flik omdömen. Prisjakt
 13. Du kan läsa om det på de här sidorna. Hinner du klicka på ikonen så skall du få upp en dialogruta där det framgår varför ikonen dyker upp. Det är något program eller någon tjänst i datorn som pockar på uppmärksamhet för någon typ av åtgärd. Interactive Services Detection Troubleshooting Interactive Services Detection
 14. Din installerade piratversion innehåller förmodligen servicepack 2 eller 3. Din installationsskiva saknar troligen servicepack 2 eller 3. Du behöver integrera någon av nämnda servicepack till din installationsskiva. Det gör du enklast med hjälp av programmet N'lite http://www.nliteos.com På det viset skapar du en ny installationsskiva med sp2 eller 3 inlagt. Därefter skall det gå bra. Du skall inte behöva gå in i bios för att installera XP.
 15. Routerfan

  Ram minne

  Du kan använda PC WIZARD 2008 som är rätt nytt. http://www.cpuid.com/pcwizard.php
×
×
 • Skapa nytt...