Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  898
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

Allt postat av kiwi01

 1. Hoppas det inte saktar ner nedladdningen av sajter alltför mycket.
 2. Har genomfört en återställning. Det tycks vara precis vad som behövdes. Banksajten fungerar perfekt nu, alla funktionerna laddas ner mycket snabbare. (Det kändes som någon hade hällt klister i maskineriet.) Tack för tipset! 😄 Nu har jag denna sajt - eforum - full med annonser förstås. Kommer verkligen inte ihåg vad jag gjorde för att slippa dem. Vad tror ni?
 3. Nu är jag helt ställd. Har nu senaste veckan råkat ut för samma problem flera gånger. Bl a var jag inne på Bauhaus webbsida men kunde inte öppna menyn. Provade Edge och det fungerade. Igår var jag inne på en tjänstepensionssajt för en väns räkning, länken med uppgiften jag var ute efter gick inte att öppna. Det fungerade i Edge. Nu har jag varit inne på min bank och såg att jag har 4 nya efakturor. Dom kan man öppna och titta på genom att klicka på fakturanamnet. Den första öppnades utan problem men de övriga tre inte alls. Loggade ut och startade om, loggade in på nytt men det fungerade inte. Testade Edge och där öppnades alla 4 utan problem. Vad är det som har hänt med Google Chrome??? Det enda jag har gjort med den är att jag någon gång runt 20 april tog bort webbinfo, webbhistorik, nedladdningshistorik, cookies och webbplatsdata, cachade bilder och filer - dvs just det som alltid rekommenderas av webbsideägare och andra som något slags universallösning på alla problem (vilket det inte är). (Rensade inte bort lösenord och inloggningsuppgifter.) Jag såg i programlistan att den (Chrome) är uppdaterad 2020-05-07 och har version nr 81,0,4044,138. Själv installerade jag den för många år sedan. Igår 20200513 kom två Windowsuppdateringar. Jag är inte beredd att utan vidare spisning av överge Chrome, bland annat för att det är där jag har alla inloggningsuppgifter, dem har jag varken i huvudet eller på papper.
 4. Jag har under den senaste veckan råkat ut för ett märkligt fenomen som jag inte begriper mig på. Är inne på en webbsajt och klickar sedan på någon länk för att komma vidare. Det enda som händer är att det fladdrar till men inget mera händer. Vilket det första var kommer jag inte ihåg, men nr 2 var när jag gick in på en kreditkortssajt, klickade sedan på fakturor och vidare på en viss faktura som jag behövde se. Det fladdrade till men fakturan öppnas inte. Inte någon av de övriga heller. Igår hände det i en tråd från Nyhetsroboten här på forumet. Jag öppnar tråden ”Microsoft Edge blir…”, där klickar jag på ”Läs hela artikeln här”. Det fladdrar till men artikeln öppnas inte. Det är tre gånger inom mindre än en vecka.
 5. I afrikanska länder är det vanlig att man informerar människor genom musik, så även i dessa coronatider. Här hemma är det Anders Tegnell som säger åt oss att tvätta händerna. I den första videon från Sydafrika dansar och sjunger man Wash your hands. I den andra videon samlas senegalesiska pop- och rapstjärnor i en mix av gamla och nya texter. Daan corona betyder ungefär ner med corona, xale=barn, rew mi=mitt land. Längre än så räcker inte mitt ordförråd i woloff.
 6. Jag tvättar mitt i föreningens tvättstuga, det ingår i avgiften och ekologiskt är det också...😎 Mera seriöst: Både finansiella företag och vissa icke-finansiella verksamhetsutövare omfattas av lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Som ni vet är det Finansinspektionen som ansvarar för tillsynen. På deras hemsida finns en förteckning över sådana företag, banker, livförsäkringsinstitutioner mfl. Det skulle vara intressant att se hur FI:s instruktioner till sådana företag är utformade, jag antar att det är FI som bestämmer vilka frågor som ska ställas. Kanske går det att hitta på hemsidan om man letar.
 7. Ibland är jag helt dum i huvudet, eller vad ska jag säga... Att kolla att kablarna sitter på plats var det första jag gjorde, precis som jag brukar. Jag drar ut dem och sätter tillbaka. Det jag glömde göra är att trycka på strömbrytaren på datorlådan på nytt. När hjälpen kom tryckte han in knappen och datorn startade omgående. Tusen tack för snabbt engagemang. 😃❤️
 8. Satt och jobbade med datorn, vände bort blicken en stund, när jag tittade tillbaka var skärmen svart. En gul lampa lyser, trycker jag på en liten knapp intill lyser lampan blått men går över till gult när jag släpper den . Jag har hela mitt liv i datorn, även manualen... Det är en Dell Inspiron , kommer inte ihåg modellnumret. Kan det vara batteriet som tog slut? Det hände med min gamla Dell, batteriet höll 9 år och 7 månader. Denna dator har jag haft i 6 år.
 9. Klickade på länken "Instagram för Windows" i inlägget ovan för att komma till appen. Hittade en mängd nedgörande kritik, huvudsakligen just för att det inte går att ladda upp bilder. Dock är inläggen från 2018-19, det kan ju ha hänt något sedan dess.
 10. Som jag trodde drogs månadsbetalningen 1 april precis som vanligt och Office 365 fungerar precis som det ska. Lite synd dock att de har slutat skicka bekräftelsemejl på betalningen, den senaste skickades 1 september. Inte nödvändigt förstås men känns alltid tryggt att få. Avsändaradressen på det felaktiga/falska mejlet innehåller visserligen ”microsoft” men är inte densamma som i övriga mejl gällande prenumeration och betalning. Sparar en skärmbild av det och slänger mejlet i papperskorgen. Utskrifterna tycks nu fungera också. En detalj konfunderar mig fortfarande men det får jag återkomma till.
 11. Precis som Cecilia skriver använder jag Epost-appen, men eftersom det inte gick att skriva ut mejl därifrån, provade jag Outlook. Allt det där har jag beskrivit i mina inlägg här ovan. Jag låter denna tråd vila till 2 april då jag har goda skäl att tro att Office kommer att fortsätta fungera även efter 2 april (och att allt inte står rätt till med det inkomna mejlet.) Om problemet med utskrift kvarstår tar jag itu med det sedan. Det här är svar till Christer E
 12. Det kan vara lite knepigt att hitta rätt när det gäller Microsoft-kontot, men nu har jag loggat in, inte genom att klicka på det inkomna mejlet utan via en webbadress som garanterat går till Microsoft. Jag letade efter en orderbekräftelse med ev slutdatum. Hittade inte, men hittade däremot uppgift om att nästa dragning med 64,99 kr sker 2020-04-01, just som det borde vara. (Inför augusti förra året ändrade jag från helårsbetalning till månadsbetalning, men det hade varit märkligt om jag hade tecknad det för bara 7 månader.) Jag väljer nu att lita på att dragningen sker som angivet och att min prenumeration inte stängs av.
 13. Kan du vara vänlig och läsa bilagan jag skickade som svar till Cecilia i mitt inlägg ovan? Är det så här dina kunders falska meddelanden ser ut? Mitt är inte skrivet på dålig svenska.
 14. Hur ska jag tolka varningen som kom upp när jag försökte vidarebefordra mejlet till min g-mailadress? Det går att förstora rutan så texten blir läsbar.
 15. Det står Ursprungligt URL https://click.email.office.com/? följt av en lång rad av siffror och bokstäver
 16. Gick idag in på Outlook (det som jag öppnar genom att trycka på knappen Outlook) och ville skriva ut ett Microsoft-dokument. Nu gick inte det heller fast det fungerade igår. Valde då att vidarebefordra mejlet till min gmailadress vilket gick bra. Provade detsamma med det häromdagen inkomna mejlet där man uppmanar mig att teckna ett avtal. (Det som jag misstänk vara ett falskt mejl men ändå inte då det inte alls var skrivet på dålig svenska, som de som M Anderssons kunder har fått.) Det stoppades av ett litet fönster med ett meddelande i, påtalande att det kunde vara ett oönskat mejl, och om jag klickar vidare får avsändaren reda på att min mejladress är korrekt. Vad är bäst att göra i detta läge? Bara kasta det oönskade mejlet eller spara det tills vidare, samt hoppas på det bästa, dvs att mitt abonnemang fortsätter utan problem. (Jag får dock en känsla av att det är detta mejl som har stoppat utskrift av alla Microsoft-mejl.) Vilket program ska jag skanna min dator med för att hitta objudna gäster. Jag hade Kaspersky Free under en tid men avinstallerade det då det ofta spärrade webbsidor som jag litade på. Nu har jag bara Windows Defender, som väl var det som skickade varningsmeddelandet? PS Glömde bif skärmklipp, tyvärr blev det svårläsligt
 17. Bilden är borttagen av Cecilia. Men jag kan ju faktiskt skilja på ärenderader och och programnamn, jag är inte helt pantad i huvudet ... God Natt!😀
 18. Jag har väl redan skickat skärmdumpar på båda? Bättre än så kan jag inte göra.
 19. Nej, det fungerar inte att skriva ut till pdf.
 20. Nej nu blir jag snart tokig. Genom att trycka på knappen e-post (eller kuvertet på aktivitetsfältet) kommer jag till ett Outlook, genom att trycka på knappen Outlook öppnas ett helt annat annat Outlook. Detta senare använder jag inte, men testade idag om det går att skriva ut det aktuella, nyligen inkomna mejlet från Microsoft, och det gjorde det. Det mejlprogram jag använder är det jag nämner först, dvs det jag öppnar med knappen e-post eller kuvertet. Och härifrån går det inte att skriva ut mejl från Microsoft, inklusive Windows, OneDrive och Outlook. Bevisligen har det fungerat tidigare. Däremot kan jag skriva ut mejlen från McAfee, Dropbox och Lenovo. Jag börjar utskriften med att klicka på tre prickar längst upp till höger varpå en lista med val fälls ut, jag väljer Skriv ut. Därefter öppnas skrivarpanelen på vänstersida. Min skrivare är förvald, därefter är det bara att klicka på Skriv ut. (All min övriga mejlkonversation sker genom gmail.) PS. Innehållet, dvs mejlen är givetvis densamma oavsett vilket Outlook jag öppnar.
 21. Ja, men när man har öppnat appen/programmet e-post så heter det likväl Outlook!
 22. Här är printen som Cecilia efterfrågar, kan inte åstadkomma bättre än så här. Kanske du kan vända den åt rätt håll.
 23. Det var ett flertal mejl som kom i samband med att jag installerade W10 mars 2016. Jag tog skärmbild med skickar det inte då det tar för mycket plats och mitt fullständiga namn syns överallt. Det blir för mycket jobb. Gör som jag beskrev alldeles nyss. gå in via startknappen och tryck sedan på knappen e-post eller "kuvertet" på aktivitetsfältet. Det borde väl finnas fler än jag som har det.
 24. Vad vet jag? Går jag in genom startknappen och sedan trycker på e-post, eller som jag i praktiken alltid gör, klickar på det lilla blå kuvertet på aktivitetsfältet, öppnas detta e-postprogram och visar Inkorgen - Outlook upp till vänster. Texten är alltid snygg och innehåller ofta snygga bilder i färg eller snygg logotype i färg. Skärmprinten jag bifogar här är inte från det programmet, jag bifogar den för där ser man dels lite hur programmet ser ut, dels del av det förnyelsebrev som är orsaken till min tråd. Dit kommer jag genom att klicka på knappen Outlook. (Här menar jag det program som jag kunde skriva ut dokumentet från.)
 25. Ja, alla mejl från Dropbox, McAfee och Lenovo skrivs ut. Inga mejl från avsändare Microsoft Office, Windows, Outlook och OneDrive (dvs Microsoft allihopa) skrivs ut. Tittade i en pärm och hittade ett par tidigare utskrifter från 2019 och 2018 just gällande Office, så det har fungerat. Prövade att skriva från det program som enligt Christer E levererades med W10, där fungerade det att skriva ut dok även från Microsoft.
×
×
 • Skapa nytt...