Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
  • Antal inlägg

    835
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    7

Allt postat av kiwi01

  1. Du skrev att du fått en ny toalettstol av din hyresvärd för en bara ett par månader sedan. Då tycker jag att du absolut bör höra av dig till din hyresvärd. Det är inte normalt att ett sånt här problem uppstår bara efter en kort tid. En hyresgäst kan tom bli ersättningsskyldig om hyresvärden får för sig att toan utsatts för skadligt slitage och vanskötsel. Har ni haft vattenavstängning i huset efter du fick toastolen? Om det är gamla rör kan det finnas exempelvis rost i krökarna som släpper när vattnet släpps på igen och då missfärgas emaljen lätt om man inte gör rent direkt.
  2. Det är bra att vara grammatiskt korrekt men kanske inte alltid nödvändigt. Tydligheten är också viktig, inte minst i en rubrik. Så jag skulle föredra ditt ursprungliga förslag ”Dator- och TV-spel” för tydlighetens skull. Nationalencyklopedin tycks använda TV och även teve i stället för tv. Mitt i en mening i löpande text skulle jag nog skriva tv-spel.
  3. Jag bytte batterier och gjorde om parningen enligt instruktion. Nu tycks den fungera igen som den ska. Kan det vara en god idé att sätta musen på off exempelvis inför natten för att spara batteri?
  4. Hoppas det smakar till 3-fikat!
  5. Strömkabeln är ansluten men det händer ingenting när jag trycker på onknappen på teven, inte heller med hjälp av fjärren. det är dessvärre tvåårs dammsamling på apparaten. Får väl kanske dammsuga den lite försiktigt. Den är inte alltför stor så det borde vara ganska lätt att vända på den. Antennkabeln är också inkopplad.
  6. En vän till mig ligger hemma långtidssjuk och behöver en tv som sällskap. Gamla tjock-teven kraschade för ett par veckor sedan. Samtidigt har hon haft en mindre platt-tv stående på golvet som aldrig har varit inkopplad och i bruk. Teven är som sagt platt-tv av märket JVC, modell okänd, men om den är en smarttv vet jag inte. Det fanns ett kopplingsschema så det var inte svårt att koppla in alla kablarna. Jag är helt säker på att jag placerade kablarna rätt, men det går inte att få liv i apparaten. Bytte för säkerhets skull batterier i fjärren också men det gjorde ingen skillnad. Vid ett tillfälle lyste den röda on-lampan blått i stället för rött, men endast ett par sekunder. Hon säger att hon aldrig har hört tals om digitalbox. Hon bor i ett Comhem-hus med ”tre hål i väggen” som jag själv gör. Analoga sädningar finns ju inte längre. Jag undrar hur hon har kunnat titta på tv utan digitalbox och utan att betala något. Kan det vara så att den gamla teven hade en inbyggd box eftersom apparaten tydligen var en hyr-teve som hon köpte loss vid ett senare tillfälle? Samtidigt tycker jag att det borde ha gått att få något liv i nya apparaten även utan digitalbox. En fråga bara: det ska ju vara en nätverkskabel mellan boxen och modemet, det har jag, det gäller väl oavsett om det är en smart-tv eller inte? Jag ser att hon har ett bredbandsmodem från Comhem som hon säger att hon inte betalar något för. Det tyder på att föreningen har ett kollektivavtal. Kanske har de även avtal för tv. Jag har försökt förmå henne att kontakta föreningens styrelse men det vill hon inte då hon inte förstår vad hon ska fråga om... Det är ju bedrövligt att sitta ensam hemma och inte ens ha tv att titta på. Jag vet inte hur jag ska hjälpa henne.
  7. Har en Plexgear trådlös mus som av någon anledning "fastnade" när jag skulle backa med backpilen. Röda lampan både på undersidan och ovansidan flammade häftigt. Vet inte vad den signalerade. Batteribyte? Färska batterier borde väl hålla mer än 1-2 månader? Jag öppnade batteriluckan, tog ut ena batteriet och satte tillbaka.. Det verkade lösa problemet åtminstone temporärt. Nu är lampan bara en liten röd prick, mindre än en knappnål som blinkar. Har för mig att det är så det brukar se ut. Har inga nya batterier hemma för tillfället. Finns det någon förklaring till det här? Tillägg: Något är fel för nu går inte markören att hitta över huvud taget. Använder min gamla mus med tråd så länge.
  8. Någon sådan information gavs inte så jag får titta i din senaste länk.
  9. Första installationen av Opera misslyckades så jag avinstallerade den tidigare versionen och hämtade och installerade på nytt. Men den är MED annonser trots att det klart och tydligt anges "built-in adblocker på hämtsidan. ???? Avinstallerade igen och lyckades snirkla in mig på "installera tillägg" men likväl är det Opera som installeras och med annonser. ??? Jag använde din länk. Förresten, vad är gratis VPN ?
  10. OK. Det är Chrome jag använder sedan länge. Det kan nog tyckas att Opera fn är lite snabbare, har inte testat så länge. Men på vissa sajter måste jag fylla i alla inloggningsuppgifter medan på vissa räcker det med att trycka loggain. Ett antal favoriter sparade i Chrome har förts över till Opera - men inte alla. Alla övriga webbadresser måste fyllas i från början till slut, i Chrome är de sparade. Så bytet medför en hel del jobb.
  11. Någon annonsblockerade måste jag ju uppenbarligen ha (men inte Adaware eller något annat synligt program i programlistan). Det är säkert som du säger en anledning till att det går lite långsammare. Har inte fått någon uppmaning om konfigurering eller liknande men jag får väl leta lite.
  12. Oj hjälp, hur får jag bort all reklam från forumsajten (och andra) nu när jag ska använda Opera???
  13. Ni får gärna skriva mera och tipsa, jag läser allt men tror inte att jag orkar med fler tester eller ändringar. Just nu testade med Opera och kom upp i 83 resp 90 vilket väl får anses bra men endast 31 wireless. Jag försöker vänja mig vid Opera i stället så får jag se hur det går.
  14. Det är Comhem som har sagt/skrivit att det inte är samma.
  15. Jag bor i lägenhet och har "3 hål i väggen" som det kallas. Längst bort i v-rummet, ett hål är för bredband.
  16. Ja, det är ju sant, jag har Comhem-fiber vilket inte är riktigt samma som i allmänhet menas med fiber. Eller hur? Det som står på sista raden - hur menar du att jag ansluter till fiberkonverten? Vad är det? Min router är Comhem Wi-Fi Hub C2.
  17. Någon sådan märkning på kabeln finns inte. Det är kabeln som låg i paketet med tillsammans med routern som levererades med anledning av uppgradering till 150 Mbit/s. Vad jag gör som kräver mer än 35 ? Jag ser ju med blotta ögat att det går uselt sakta. Det är inte enbart mätta värden jag tittar på. Vad är det för vits med uppgradering om det går långsammare än tidigare? Jag går igenom de övriga tipsen senare.
  18. Det är Realtek PC1e GbE Family Control. Så vill jag bara förtydliga att jag givetvis vill köra genom WiFi men tvingas använda kabel pga för låg kapacitet.
  19. Ja, men jag kör ju inte wifi utan har kabel mellan datorn och routern.
  20. Jaha.... jag trodde att "fiber" bara var ett litet skåp på hallväggen och inget mera behövs, utom ev elkablarna då.
  21. Fy sjutton vad jag är trött på alla dessa kablar kors och tvärs, mellan datorn och modemet, mellan modemet och väggen, mellan modemet och telefonen, mellan modemet och tv:n , och så alla elkablar till det. Äntligen fattar jag vitsen med fiber. Ha en trevlig fredag! 🤣
  22. Det är INTE fel på kablarna, samtliga kablar är splitternya originalkablar. Allt sitter på plats precis som det ska.
  23. Med datorns baksida mot routern blir det ännu sämre, bara 33
  24. Hittade en engelskspråkig manual till min dator där man beskriver hur man tar ut nätverkskortet och ersätter med annat. Verkar ganska "enkelt" - men definitivt en överkurs för mig med allt vad det innebär, koppla ut allt, öppna datorn osv. Dessutom framgår det inte om det fungerar att byta till "bättre" eller om man bara kan sätta tillbaka samma eller likadant.
×
×
  • Skapa nytt...