Just nu i M3-nätverket
Jump to content

kiwi01

Medlem
 • Content count

  635
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

kiwi01 last won the day on August 20 2017

kiwi01 had the most liked content!

About kiwi01

 • Rank
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm
 1. Facebook vänförslag

  Du har helt rätt, Dimos. Tycker bara att då det finns en ta bort möjlighet ska det fungera just så, man ska slippa se dem om och om igen. Men det är Facebook som styr.
 2. Facebook vänförslag

  Det här är ju inte min tråd men eftersom jag har kommenterat här tidigare så fortsätter jag med samma tema. Jag har använt Facebook i datorn men bestämde mig nu för att installera en app på surfplattan. Efter installationen blev jag tillfrågad om jag ville ha förslag på vänner, jag valde att klicka på ”hoppa över” - varefter förslag på ”personer du kanske känner” började strömma fram. Jag valde att ”ta bort” dem och räknade till 107 st förslag varav en var katt, en hund, en papegoja, en leksaksfigur, en bil och en motorcykel. Gick sedan över till att läsa första inlägget men såg genast att under den kom ny rad med förslag som sedan visade sig vara de samma som jag just tagit bort men hade nu utökats till 109 med en skyltdocka och ytterligare en bil. På väg att logga ut hittade jag dem på ett annat ställe, nu börjande med plastfiguren och papegojan som nummer 2. Jag loggade ut.
 3. Facebook vänförslag

  Jag har inte lyckats hitta en sådan funktion. Kanske någon annan här vet?
 4. Om du öppnar den översta länken så finns det en karta "Italy Greece Ferry Map", klicka på kartan så öppnas den och visar ett flertal färjeterminaler, där kan du välja den som du tycker passar dig bäst. Vägen dit genom Europa tror jag att Googlekartan är bra på att peka ut i flera alternativa rutter och visas i både km och tid i timmar. Mer än så kan jag tyvärr inte.
 5. https://www.directferries.co.uk/ferries_from_italy_to_greece.htm http://www.viamare.com/route/lavrio-haifa Kan dessa vara till hjälp?
 6. 2. I stället för att skeppa ner bilen borde det väl billigare att hyra en bil på plats? Men du kanske vill samtidigt frakta ner grejer som du behöver under din resa genom landet? 1. Det verkar som "bästa" vägen går genom Syrien vilket ju låter värre än spännande.
 7. En mager presentation av magert innehåll. Harry Potterböckerna är för barn och ungdomar, om de inte redan är inlästa på svenska så är det väl bra att de kommer nu. Det klagas över att inte exempelvis Jens Lapidus böcker finns inlästa på svenska i sortimentet. Varför skulle de det? De är redan inlästa och säljs via andra kanaler. Google får väl stå på tårna och vara först på hans nästa bok, när nu den kommer.
 8. Facebook vänförslag

  Ja, Facebook både kan och brukar skicka vänförslag från människor som man inte har någon koppling till. Det har jag fått ända från början. Det måste finnas fler orsaker till det än exempelvis att man råkat gå förbi någon med sin mobil, som nämns i länken som Thirteen tipsar om. Själv har jag inte appen facebook i mobilen alls. Jag misstänker att Instagram har et finger med i spelet. Sedan någon tid tillbaka följs jag på Instagram av ett antal personer i ett visst land i Västafrika – där jag inte har varit på tio år – liksom jag följer dem. Numera kan man direktlänka mellan Facebook och Instagram, vilket jag aldrig gör, men sedan dess har det fullständigt rasat in vänförslag från ett antal länder inom det nämnda området. Ibland ignorerar jag dem bara, ibland tar jag bort dem, men det hjälper inte. Förslagen är tillbaka innan jag hinner logga ut!
 9. mobilt bankid

  Tänkte väl det. Lite märkligt är det ändå att så många tycks gå på bluffen "banken" ringer och vill att man loggar in. Ännu märkligare är att det är mobilgenerationen (som kan antas vara yngre och sägs vara mera upplyst) som går på bluffen. Jag nöjer mig med bank-id på fil och låser dörren när jag ringer dem och de behöver logga in för någon åtgärd För folk som jobbar och är i farten är säkert mobilt bank-id välbehövligt. Det finns sajter som enbart använder mobilt id, Klarna är et exempel. En vän till mig är medlem i en a-kassa där endast bank-id på fil fungerar. För hans del vore det mera praktiskt med mobilt id för att exempelvis kolla kommande utbetalning, den kan man ju inte bli rånad på.
 10. mobilt bankid

  Nej, det kanske inte sägs eller menas, men det Laso skrev "Nej, men vissa banker har ökat säkerheten och kräver mobilt BankID när man använder mobil" kunde möjligen tydas så, eller bara som att man kräver mobilt bank-Id när man använder mobil...
 11. mobilt bankid

  På vilket sätt är mobilt Bank-ID säkrare än Bank-ID på fil?
 12. Köpa tv

  Nja.. halva programmet handlar om Oled-tv som ju inte är aktuellt för mig pga det extremt höga priset samt den storlek som jag valt som innebär LED-tv. Det slumpade sig så att en av modellerna i dagsläget är prissänkt med 3000 kr, så gott som identisk (så när som bluetooth) med en modell "intill"som kostar 7,9. Så den till nedsatt pris är beställd, och då kan jag kosta på mig hemleverans, installation och bortforsling av den gamla.
 13. För någon vecka sedan kraschade digitalboxen så jag beställde en tivo-box från Comhem som jag har hunnit använda några dagar. Igår kraschade tjock-tv:n. Tycker att välja tv är tio gånger svårare än att välja dator, alla dessa tekniska beteckningar säger mig ingenting. Varför skiljer sig priset mellan två nästan identiska modeller? Icke-smarta apparater är betydligt billigare, men en smart-tv får det nog ändå bli. När det gäller storleken så har jag bestämt mig för 40 tum, bredden på dessa ligger runt 90 cm, vill inte att apparaten är för dominerande i vardagsrummet. I den mån ni har tid och lust tar jag gärna emot tips och kommentarer. Har tittat lite på följande modeller på Elgiganten, dvs på webben Sony 40" Full HD Smart TV KDL-40WD653BAE Pris 5 390 Sony 40" Full HD Smart TV KDL-40WE663 Pris 6 495 Samsung 40" Full HD Smart TV UE40J5205 Pris 4 890 Samsung 40" 4K UHD Smart TV UE40MU6195 Pris 7 495 Samsung 40" 4K UHD Smart TV UE40MU6175 Pris 5 790 Samsung 40" 4K UHD Smart TV UE40MU6475 Pris 7 995 Samsung 40" 4K UHD Smart TV UE40MU6405 Pris 7 490
 14. Dela dator med annan

  Så jättelätt verkar det inte... ok jag går direkt till Andra användare eftersom han inte är familjemedlem men måste han först ha outlookkonto eller microsoftkonto? Eller går det bra med vilken mailadress som helst? Kommer knappt ihåg vad jag själv har.
 15. Dela dator med annan

  Tack Thirteen, då ska jag titta på det.
×