Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  843
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har länge varit missnöjd med min långsamma dator, inte enbart internet som jag har skrivit mycket om, utan datorn i största allmänhet. Fönster som tar en evighet att öppna och stänga mm. Webbläsare som sitter som fastspikad på skärmen om den lämnas på en längre stund mm. En bekant som nyttjar min dator regelbundet kom över igår. I raskt tempo plockade han ut mitt nuvarande RAM på 4GB och ersatte det med 2x 4GB inhandlade på loppis. Vilken skillnad! Nu är det fart på datorn, allt går mycket snabbare, alla program och fönster öppnas mycket snabbare, även den trådlösa musen fungerar bättre. Till och med webbsidorna laddas ner märkbart snabbare. Jag hade aldrig föreställt mig att bra med ram-minne skulle ha någon effekt på webbsidorna.
 2. Mankemang eller problem med sajten? Det är rent slöseri med utrymme med så många blankrader mellan de olika trådarna. Det går alldeles utmärkt att få plats med 3-5 ytterligare trådar på samma utrymme bara man vill. Trådrubrikerna är ju skrivna i fetstil så tydligheten skulle knappast försämras. Att det går att använda olika sökmetoder för att hitta fler trådar är ingen ursäkt. Poängen är ju att man ska slippa söka, i möjligaste mån.
 3. Jag använder stationär dator, Chrome och har annonsblockerade. Ni ser ju själva hur mycket tomt utrymme det finns på Mikael63s bild,just så ser det ut hos mig. Jag vet hur söker på olika sätt men varför ska man tvingas göra det när det finns möjlighet att få plats med flera rader. Men det är ju bara min åsikt förstås.
 4. Varför är det så mycket luft mellan trådrubrikerna? När jag öppnar startsidan på forumet syns endast 3 trådrubriker, sedan måste jag skrålla. Allt som allt får endast 10 trådar plats, det gör att många trådar "försvinner" och riskerar att bli olästa, inte minst de gånger Nyhetsroboten varit produktiv. Säkert skulle 15 trådar få plats utan att de behöver bli otydligt. Det tycks vara en allmän tendens att man ska behöva skrålla så mycket som möjligt.
 5. Det låter komplicerat... Det verkar trots allt enklare att jag flyttar fram min korgfåtölj till datorbordet och drar fram och vrider skärmen så det blir något sånär bekvämt... Det är ändå ett fåtal filmer det handlar om. Tack!
 6. Jag vet inte hur Chromcast fungerar, förklara gärna. Det finns 3 st hdmi-portar i tv:n varav 2 är lediga. Om det finns en motsvarande i datorn får jag kolla lite senare. Det måste vara en skapligt lång kabel i så fall som man kan dra ut när den inte används. Har en kabel över men den är ju bara ca en meter lång och räcker inte på långa vägar.
 7. (Vet inte var jag ska placera denna fråga men...) Jag har några DVD-filmer som jag aldrig hann se innan den dåvarande DVD-spelaren kopplad till gamla tjock-tv:en la av, liksom tv:n. I datorn har jag något som heter Cyberlink Power DVD där jag kan spela upp och även bränna DVD:n, men finns det något sätt för mig att kunna se dem i platt-tv:en? Surfplatta skulle också duga men det går väl inte?
 8. Du skrev att du fått en ny toalettstol av din hyresvärd för en bara ett par månader sedan. Då tycker jag att du absolut bör höra av dig till din hyresvärd. Det är inte normalt att ett sånt här problem uppstår bara efter en kort tid. En hyresgäst kan tom bli ersättningsskyldig om hyresvärden får för sig att toan utsatts för skadligt slitage och vanskötsel. Har ni haft vattenavstängning i huset efter du fick toastolen? Om det är gamla rör kan det finnas exempelvis rost i krökarna som släpper när vattnet släpps på igen och då missfärgas emaljen lätt om man inte gör rent direkt.
 9. Det är bra att vara grammatiskt korrekt men kanske inte alltid nödvändigt. Tydligheten är också viktig, inte minst i en rubrik. Så jag skulle föredra ditt ursprungliga förslag ”Dator- och TV-spel” för tydlighetens skull. Nationalencyklopedin tycks använda TV och även teve i stället för tv. Mitt i en mening i löpande text skulle jag nog skriva tv-spel.
 10. Jag bytte batterier och gjorde om parningen enligt instruktion. Nu tycks den fungera igen som den ska. Kan det vara en god idé att sätta musen på off exempelvis inför natten för att spara batteri?
 11. Hoppas det smakar till 3-fikat!
 12. Strömkabeln är ansluten men det händer ingenting när jag trycker på onknappen på teven, inte heller med hjälp av fjärren. det är dessvärre tvåårs dammsamling på apparaten. Får väl kanske dammsuga den lite försiktigt. Den är inte alltför stor så det borde vara ganska lätt att vända på den. Antennkabeln är också inkopplad.
 13. En vän till mig ligger hemma långtidssjuk och behöver en tv som sällskap. Gamla tjock-teven kraschade för ett par veckor sedan. Samtidigt har hon haft en mindre platt-tv stående på golvet som aldrig har varit inkopplad och i bruk. Teven är som sagt platt-tv av märket JVC, modell okänd, men om den är en smarttv vet jag inte. Det fanns ett kopplingsschema så det var inte svårt att koppla in alla kablarna. Jag är helt säker på att jag placerade kablarna rätt, men det går inte att få liv i apparaten. Bytte för säkerhets skull batterier i fjärren också men det gjorde ingen skillnad. Vid ett tillfälle lyste den röda on-lampan blått i stället för rött, men endast ett par sekunder. Hon säger att hon aldrig har hört tals om digitalbox. Hon bor i ett Comhem-hus med ”tre hål i väggen” som jag själv gör. Analoga sädningar finns ju inte längre. Jag undrar hur hon har kunnat titta på tv utan digitalbox och utan att betala något. Kan det vara så att den gamla teven hade en inbyggd box eftersom apparaten tydligen var en hyr-teve som hon köpte loss vid ett senare tillfälle? Samtidigt tycker jag att det borde ha gått att få något liv i nya apparaten även utan digitalbox. En fråga bara: det ska ju vara en nätverkskabel mellan boxen och modemet, det har jag, det gäller väl oavsett om det är en smart-tv eller inte? Jag ser att hon har ett bredbandsmodem från Comhem som hon säger att hon inte betalar något för. Det tyder på att föreningen har ett kollektivavtal. Kanske har de även avtal för tv. Jag har försökt förmå henne att kontakta föreningens styrelse men det vill hon inte då hon inte förstår vad hon ska fråga om... Det är ju bedrövligt att sitta ensam hemma och inte ens ha tv att titta på. Jag vet inte hur jag ska hjälpa henne.
 14. Har en Plexgear trådlös mus som av någon anledning "fastnade" när jag skulle backa med backpilen. Röda lampan både på undersidan och ovansidan flammade häftigt. Vet inte vad den signalerade. Batteribyte? Färska batterier borde väl hålla mer än 1-2 månader? Jag öppnade batteriluckan, tog ut ena batteriet och satte tillbaka.. Det verkade lösa problemet åtminstone temporärt. Nu är lampan bara en liten röd prick, mindre än en knappnål som blinkar. Har för mig att det är så det brukar se ut. Har inga nya batterier hemma för tillfället. Finns det någon förklaring till det här? Tillägg: Något är fel för nu går inte markören att hitta över huvud taget. Använder min gamla mus med tråd så länge.
×
×
 • Skapa nytt...