Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  898
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hoppas det inte saktar ner nedladdningen av sajter alltför mycket.
 2. Har genomfört en återställning. Det tycks vara precis vad som behövdes. Banksajten fungerar perfekt nu, alla funktionerna laddas ner mycket snabbare. (Det kändes som någon hade hällt klister i maskineriet.) Tack för tipset! 😄 Nu har jag denna sajt - eforum - full med annonser förstås. Kommer verkligen inte ihåg vad jag gjorde för att slippa dem. Vad tror ni?
 3. Nu är jag helt ställd. Har nu senaste veckan råkat ut för samma problem flera gånger. Bl a var jag inne på Bauhaus webbsida men kunde inte öppna menyn. Provade Edge och det fungerade. Igår var jag inne på en tjänstepensionssajt för en väns räkning, länken med uppgiften jag var ute efter gick inte att öppna. Det fungerade i Edge. Nu har jag varit inne på min bank och såg att jag har 4 nya efakturor. Dom kan man öppna och titta på genom att klicka på fakturanamnet. Den första öppnades utan problem men de övriga tre inte alls. Loggade ut och startade om, loggade in på nytt men det fungerade inte. Testade Edge och där öppnades alla 4 utan problem. Vad är det som har hänt med Google Chrome??? Det enda jag har gjort med den är att jag någon gång runt 20 april tog bort webbinfo, webbhistorik, nedladdningshistorik, cookies och webbplatsdata, cachade bilder och filer - dvs just det som alltid rekommenderas av webbsideägare och andra som något slags universallösning på alla problem (vilket det inte är). (Rensade inte bort lösenord och inloggningsuppgifter.) Jag såg i programlistan att den (Chrome) är uppdaterad 2020-05-07 och har version nr 81,0,4044,138. Själv installerade jag den för många år sedan. Igår 20200513 kom två Windowsuppdateringar. Jag är inte beredd att utan vidare spisning av överge Chrome, bland annat för att det är där jag har alla inloggningsuppgifter, dem har jag varken i huvudet eller på papper.
 4. Jag har under den senaste veckan råkat ut för ett märkligt fenomen som jag inte begriper mig på. Är inne på en webbsajt och klickar sedan på någon länk för att komma vidare. Det enda som händer är att det fladdrar till men inget mera händer. Vilket det första var kommer jag inte ihåg, men nr 2 var när jag gick in på en kreditkortssajt, klickade sedan på fakturor och vidare på en viss faktura som jag behövde se. Det fladdrade till men fakturan öppnas inte. Inte någon av de övriga heller. Igår hände det i en tråd från Nyhetsroboten här på forumet. Jag öppnar tråden ”Microsoft Edge blir…”, där klickar jag på ”Läs hela artikeln här”. Det fladdrar till men artikeln öppnas inte. Det är tre gånger inom mindre än en vecka.
 5. I afrikanska länder är det vanlig att man informerar människor genom musik, så även i dessa coronatider. Här hemma är det Anders Tegnell som säger åt oss att tvätta händerna. I den första videon från Sydafrika dansar och sjunger man Wash your hands. I den andra videon samlas senegalesiska pop- och rapstjärnor i en mix av gamla och nya texter. Daan corona betyder ungefär ner med corona, xale=barn, rew mi=mitt land. Längre än så räcker inte mitt ordförråd i woloff.
 6. Jag tvättar mitt i föreningens tvättstuga, det ingår i avgiften och ekologiskt är det också...😎 Mera seriöst: Både finansiella företag och vissa icke-finansiella verksamhetsutövare omfattas av lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Som ni vet är det Finansinspektionen som ansvarar för tillsynen. På deras hemsida finns en förteckning över sådana företag, banker, livförsäkringsinstitutioner mfl. Det skulle vara intressant att se hur FI:s instruktioner till sådana företag är utformade, jag antar att det är FI som bestämmer vilka frågor som ska ställas. Kanske går det att hitta på hemsidan om man letar.
 7. Ibland är jag helt dum i huvudet, eller vad ska jag säga... Att kolla att kablarna sitter på plats var det första jag gjorde, precis som jag brukar. Jag drar ut dem och sätter tillbaka. Det jag glömde göra är att trycka på strömbrytaren på datorlådan på nytt. När hjälpen kom tryckte han in knappen och datorn startade omgående. Tusen tack för snabbt engagemang. 😃❤️
 8. Satt och jobbade med datorn, vände bort blicken en stund, när jag tittade tillbaka var skärmen svart. En gul lampa lyser, trycker jag på en liten knapp intill lyser lampan blått men går över till gult när jag släpper den . Jag har hela mitt liv i datorn, även manualen... Det är en Dell Inspiron , kommer inte ihåg modellnumret. Kan det vara batteriet som tog slut? Det hände med min gamla Dell, batteriet höll 9 år och 7 månader. Denna dator har jag haft i 6 år.
 9. Klickade på länken "Instagram för Windows" i inlägget ovan för att komma till appen. Hittade en mängd nedgörande kritik, huvudsakligen just för att det inte går att ladda upp bilder. Dock är inläggen från 2018-19, det kan ju ha hänt något sedan dess.
 10. Som jag trodde drogs månadsbetalningen 1 april precis som vanligt och Office 365 fungerar precis som det ska. Lite synd dock att de har slutat skicka bekräftelsemejl på betalningen, den senaste skickades 1 september. Inte nödvändigt förstås men känns alltid tryggt att få. Avsändaradressen på det felaktiga/falska mejlet innehåller visserligen ”microsoft” men är inte densamma som i övriga mejl gällande prenumeration och betalning. Sparar en skärmbild av det och slänger mejlet i papperskorgen. Utskrifterna tycks nu fungera också. En detalj konfunderar mig fortfarande men det får jag återkomma till.
 11. Precis som Cecilia skriver använder jag Epost-appen, men eftersom det inte gick att skriva ut mejl därifrån, provade jag Outlook. Allt det där har jag beskrivit i mina inlägg här ovan. Jag låter denna tråd vila till 2 april då jag har goda skäl att tro att Office kommer att fortsätta fungera även efter 2 april (och att allt inte står rätt till med det inkomna mejlet.) Om problemet med utskrift kvarstår tar jag itu med det sedan. Det här är svar till Christer E
 12. Det kan vara lite knepigt att hitta rätt när det gäller Microsoft-kontot, men nu har jag loggat in, inte genom att klicka på det inkomna mejlet utan via en webbadress som garanterat går till Microsoft. Jag letade efter en orderbekräftelse med ev slutdatum. Hittade inte, men hittade däremot uppgift om att nästa dragning med 64,99 kr sker 2020-04-01, just som det borde vara. (Inför augusti förra året ändrade jag från helårsbetalning till månadsbetalning, men det hade varit märkligt om jag hade tecknad det för bara 7 månader.) Jag väljer nu att lita på att dragningen sker som angivet och att min prenumeration inte stängs av.
 13. Kan du vara vänlig och läsa bilagan jag skickade som svar till Cecilia i mitt inlägg ovan? Är det så här dina kunders falska meddelanden ser ut? Mitt är inte skrivet på dålig svenska.
 14. Hur ska jag tolka varningen som kom upp när jag försökte vidarebefordra mejlet till min g-mailadress? Det går att förstora rutan så texten blir läsbar.
 15. Det står Ursprungligt URL https://click.email.office.com/? följt av en lång rad av siffror och bokstäver
×
×
 • Skapa nytt...