Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  757
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. kiwi01

  W10 "räddningsskiva"

  Jag kan nog inte riktigt sätta namn på det jag vill göra, men när W10 kommer skrevs det ju om hur viktigt det var att göra recovery??? för att få igång datorn och få tillbaka allt om det händer något. Så vitt jag minns fanns det mängder med olika metoder och sätt.
 2. kiwi01

  W10 "räddningsskiva"

  Här är två skärmbilder till : Under Dellmenyn finns överst Dell Backup and Recovery Öppnar jag den så denna fram efter en uppdatering (aldrig använd), det ska alltså gå att göra Recovery men detta har jag aldrig provat. Programmet är installerat 2014-05-24, dvs samma datum som jag erhöll Windows 10.Rättelse, det här är ju datumet för datorleverans. Jag är lite konfunderad över uppgiften W7 eftersom min dator levereras med Windows 8.1.
 3. kiwi01

  W10 "räddningsskiva"

  Det gäller min Dell inköpt 2014 som levererades med W8.1 (som jag minns att det hette. ) W10 skickades sedan av Microsoft (utan min medverkan). Men jag fick också denna panel , se bif bild, som finns under startknappen. Är inte riktigt vaken ännu så jag ber att få återkomma till dig lite senare, ville bara visa detta så länge. (Lyckades inte med klippverktyget så blev lite för mycket.)
 4. kiwi01

  W10 "räddningsskiva"

  Jag menar ett USB-minne som gör en installation av W10, sådan som den såg ut när jag fick den.
 5. Startade om datorn nu och det kändes som att Chrome blev lite smidigare att öppna. Mätte hastigheten 2 gånger via Bredbandskollen också , och ...oooops.. erhöll 156 resp 159!! Men det har ju hänt förut också att jag fått helt ok hastighet men bara en kort stund. Eller blev datorn aldrig omstartad efter alla testkörningar. Själv har jag låtit datorn stå på sedan i förrgår. USB-wifin är kvar i kartongen...Återstår att se om det håller i sig. PS Utan tråd blev det 45 + 45 så då har jag väl nytta av usb-modemet ändå. Jag testar nog först i morgon. PS 2 Allt annat blev också mycket smidigare efter omstarten.
 6. kiwi01

  W10 "räddningsskiva"

  Jag är väl en "raritet" då jag aldrig har skapat recovery eller vad det nu heter på W10, dvs det som man tar till om datorn kraschar. Gjorde ett försök enligt Dells instruktioner men något var det som inte funkade. Om någon har tid och lust att instruera mig så vore jag tacksam En fråga, Jag har flera tomma usb-pinnar varav den största är på 16GB, men det räcker ju förstås inte. Det finns ju betydligt större att köpa också men de är dyra. Har också en bärbar Iomega WD, om den är på 500 eller 1000 GB minns jag inte men räcker gör den i vilket fall. Det jag undrar - Om jag väljer att spara min recovery W10 på denna, kan jag även andra filer,mappar mm på samma hårddisk?
 7. Hade varit värt att testa Firefox men just nu går allt i min dator så sakta att jag inte vill installera ytterligare en webbläsare. Jag fick tipset att testa att sätta i Netgear AC600 Wifi USB Adapter, den har jag varit och köpt men inte hunnit prova. Började med annat: vill göra backup på mina filer och även recovery för W10 (som jag aldrig har gjort tidigare). Men jag upptäckte också att min McAfee Live Safe viruskontroll var borta, varför vet jag inte. Innan jag sparar mina filer på annan media ville vara säker på att det inte finns virus i datorn så jag körde Trend Micro online som inte hittade något virus. Lyckades sedan hitta och logga in på mitt konto hos McAfee och hittade installationslänken som jag har betalat för. Det fungerade bra och alla mina olika enheter är nu skyddade som vanligt, men installationsprocessen tog uppemot en timme förmodligen beroende på dålig bandhastighet. Men nu tycker jag att allt i datorn går så otroligt sakta, även sånt som inte alls har med internet att göra. Begriper verkligen inte varför. Försökte också avinstallera några program som jag inte behöver, men det tog otroligt lång tid innan datorn visade samarbetsvilja. Nu sitter jag i valet och kvalet - ska jag föra över mina filer till usb-minnen eller ska jag testa och sätta i Usb-wifi:n.
 8. Jag tror att han/hon menar att ändra till 5GHZ Eller?
 9. Det jag kan tillägga just nu är att en bekant råkade titta förbi igår och testade Realtek-kortet (som Cecilia nämnde) samt en hel del annat. Allt var felfritt.
 10. Datorn laptopen kan inte anses vara gammal , den är endast två år. Däremot så har den stått oanvänd länge och var urladdad förstås. Jag laddade batteriet några dagar tidigare samt på nytt dagen för mätningen igår. Vilken sorts kort jag har i denna datorn kan jag inte svara på just nu men ska försöka kolla så fort jag hinner. Neeej, jag tror inte att det pågick några hämtningar samtidigt.
 11. Ny har jag lyckats få igång laptopen och bredbandet med kabeln i. Jag mätte sammanlagt 7 gånger inom 3 minuter, kl 17 med Bredbandskollen och fick följande resultat i tur och ordning: 56,01 94,90 89,09 92,29 79,48 93,64 81,30 Är det vanligt med sådana här variationen vid samma tidpunkt. Bra mycket bättre resultat än i datorn med lång ifrån 150. Sedan gjorde jag 3 mätningar via wi-fi : 45,25 48,60 48,96 Inga jättebra resultat tycker jag.
 12. Jag lyckades inte med zipningen men jag försöker ta nya tag i morgon. Går upp extra tidigt i morgon 😃
 13. Jag tycker väl bara att kablarna både ser ut och känns att sitta bra, och hastigheten var ju lika dålig med de gamla kablarna. Men det kan ju vara fel i hålet i väggen eller i hålet i min datorlåda kanske? Jag kan hålla med om det du skriver i andra stycket om kortet men tycker väl också att man kan ju alltid testa för säkerhets skull. Jag har tittat på Cecilias länk men jag begriper ju inte hur jag ska testa..😫
 14. Det ligger något i det, det kanske bara var ett lyckokast för Comhem, jag har ju själv mätt 160 vid två tillfällen samt en tredje gång i surfplattan över wi-fi. Mitt svar : (Jag hade lite problem med att dela upp stycket)
 15. Ja visst men det enda jag kan identifiera är det tidigare nämnda Dell Wireless, men det andra som används vid kabelanslutning?
×