Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  858
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är jag själv som startar webbsidan som jag vill gå in på och där jag behöver logga in med Bankid.
 2. En av mina banker meddelar att det är Bankid.com som har infört förändringen.
 3. Om det finns ett vettigt syfte med extra klicket så är det ok. Men jag är inte övertygad. Jag är på en webbsida där man måste logga in med Bank id för att uträtta ärenden, Följaktligen klickar jag på bankid-symbolen. Varför skulle jag ha klickat på den om jag inte vill använda mig av den? Som ett barn ska jag svara JA på frågan om jag vill öppna programmet. Nej visst ja, jag är ju gammal så jag kanske är senil. Jag ska höra med min bank eller bankid.com.
 4. Inget av dessa fungerar i min dator.
 5. Hur lägger jag till ett program på Autostart?
 6. Nja.. det går ju ändå inte komma in utan att man faktiskt loggar in. PS. Du kanske menar att någon obehörig skulle kunna försöka komma åt mitt Bank-Id, och att jag på detta sätt blir varnad?
 7. Vad betyder det?
 8. kiwi01

  BankID

  Jag använder BankID "på denna enhet" regelbundet. Sedan några veckor tillbaka, efter att jag klickat på Logga in, kommer det alltid upp ett meddelanderuta längst upp på skärmen "Vill du öppna BankID säkerhetsprogram?" åtföljt av namnet på webbsidan som frågar, och sedan knapp "Logga in med BankID. Är det en generell nyhet som man kommit med, dvs får ni andra detta meddelande, eller är det någon inställning i min Chrome som har ändrats? Eller Kaspersky?
 9. Vad är det som ska kopplas in i skåpet i hallen enligt bif skiss? Modemet? (Bortse från tv och telefoni.) Jag förstår bara mindre och mindre.
 10. PS. Det är enbart bredband för dator som är aktuellt, inte tv eller telefoni
 11. ChristerE, du har säkert rätt beträffande behovet av router, det var väl "rådgivaren" som inte visste något som sa att det inte behövdes. Med praktiska skäl menar jag att man inte behöver bli sittande vid vare sig "skåpet" eller något av de två uttagen. Det lär väl klarna när jag på måndag ringer den leverantör som jag har valt att ringa till. Tack för övrig info, ska läsa. (vet inte varför jag alltid föreställt mig att koppla upp sig på fiber måste vara mycket enklare än koppla in Comhem-modem och alla dessa kablar som ju faktiskt är jätteenkelt...😀
 12. Det här kom lite hastigt på, en vän bor i ett flerfamiljshus med fiber som han aldrig har använt, men nu ska ytterligare två personer flytta in och det blev lite bråttom med uppkoppling. Lägenhetsinnehavaren har inte stora krav på hastighet men de övriga två spelar tydligen spel (vilken sort vet jag inte). Så vad kan man tänka sig för hastighet? Räcker det med 100/100 eller kanske 250/250? Jag pratade med hyresvärdens (Familjebostader) kundtjänst men de hade inget att komma med. På hemsidan finns en beställningsportal, Zmarket dit man kan ringa och be om råd. Jag frågade om det behövs en rauter, men det skulle jag få fråga om hos det företag som jag beställer tjänsten av. Men jag hade ju inte kommit till valet än. Denna person visste ingenting om något! Jag ringde på måfå en leverantör, och så mycket fattar jag nu att eftersom det finns ett uttag i två olika rum så funkar det utan rauter, men av praktiska skäl vill man ha rauter, i synnerhet som det är tre personer som kan behöva tillgång samtidigt. Att välja leverantör är inte så himla lätt. Vissa har halva priset de tre första månaderna. Vissa har startavgift vissa inte, liksom att bindningstiden kan variera. Det är nog inga problem (?) att ändra hastigheten från lågt till högre - men funkar det med samma rauter? Hos en kostade rautern (deras egen) 462 kr inkl frakt. Leverantörerna heter TH1NG, Bredband2,Ownit, Jalla, Banhof, Net at Once, Internetport, Viasat, Telenor, Riksnet, alla utan bindningstid, sen tillkommer Telia som är dyrare och har bidningstid + några till, och faktiskt också Comhem Det vore verkligen toppen om någon har möjlighet att hjälpa mig med tips lite snabbt.
 13. Jag visste inte att det fanns en webbversion också. Tack för den infon!
 14. Jag har ett fåtal WhatsApp-konton i min mobil. I morse dök en profilbild upp på ett av kontona som såg misstänkt ut så jag kontaktade kontohavarens kontaktperson som sa att kontot har blivit hackat och bad mig makulera kontot från min mobil. Jag gjorde så och meddelandena raderades. Men jag undrar lite hur det funkar, är det själva mobilen som har blivit hackad, min eller kontohavarens eller kommer man åt kontot på något annat vis utan att mobilen angrips? Jag ser inget konstigt i övrigt i min mobil.
 15. Lägg alla reservnycklar, usb och bankdosan i gitarrfodralet... 😁
×
×
 • Skapa nytt...