Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  789
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack, ska titta på dem.
 2. Om jag skulle välja att nöja mig med en gratis viruskontroll åtminstone för en tid, vilken skulle du (eller någon annan)rekommendera, om du har något förslag i huvudet. Helst vill jag ha en som jobbar själv i bakgrunden, gärna på svenska men engelska går också bra.
 3. Det tycks finnas en uppsjö av olika priser på McAfee Live Safe. Mitt abonnemang gick ut i dagarna. Hade egentligen tänkt att kolla på alternativ eller tom nöja mig med endast förlita mig till Windows Defender. När det var absolut sista dagen att förlänga prenumerationen (eller inte) blev jag stressad och valde att ta deras erbjudande för 2 år för ett pris på 1399:- , dvs jag sparade 600:- jämfört med att välja ett år och sedan ett år igen. Jag märkte ganska snart att den tröghet med webbsidorna jag upplevt på sistone nu var borta. Dagen efter började jag googla - det var så dags, och upptäckte att jag uppenbarligen hade kunnat få ett mycket bättre pris, inte bara genom andra webbsidor utan även genom McAfee. Det första jag hittade var denna : https://e-gear.se/mcafee-livesafe.html. 409 kr idag eller 419 kr som det var igår.. Är denna sajt ok? https://se.mmoga.net/Programvara/Saekerhet/McAfee-LiveSafe-2019-Unlimited-Edition.html 171,87 kr (hur länge?) ???? https://www.mcafee.com/consumer/sv-se/spromos/sem/m1485/mtp_521.html 499 kr för ett år (bara första året), men detta är inte Live Sate utan Total Protection som PC för alla har testat och funnit jämbördig. Nu hinner jag inte ta fram flera exempel men det verkar åtminstone som att jag hade kunnat få ett bättre pris för ett år om jag hade avslutat min prenumeration och sedan köpt en ny. Enligt prenumerationsvillkoren kan man ångra sig inom 30 dagar och få pengarna tillbaka. Om jag nu hittar hur man avbeställer, har inte lyckats med det ännu. Jag låter väl som ett barn som inte kan bestämma sig... Men Hur skulle ni göra i denna situation???
 4. Tack mbgtmari, ett nyttigt tips. Har knappt använt datorn dock så jag gjorde en manuell rensning. Det var inte mycket att ta bort.
 5. Jag ska ge bort en bärbar Lenovo . Behöver skapa en ny inloggning (lite brådskande) När jag sätter på datorn syns först platsen för en profilbild - har ingen bild där - men däremot mitt fullständiga namn vilket jag antagligen ombads att skriva in när jag startade datorn första gången. Den skulle jag vilja ta bort. Har för mig att man behöver uppge en mailadress, vilket jag tror är min "@outlook.com , den måste ändras till annan mailadress. Och så lösenordet förstås, det som man alltid loggar in med. Har läst på Microsoft men tyvärr fattar jag ingenting. Så steg-för-steg instruktion vore bra...
 6. Jag loggade in mig på mitt Microsoftkonto på datorn och ser att jag har två registrerade enheter, stationära datorn samt en laptop som jag inte använder. Man kan lägga till enheter men bara Windowsenheter, dvs exempelvis en Windowstelefon, vilket jag inte har. Fast jag använde ju samma inloggning i både mobilen och surfplattan - jag fattar inte riktigt.
 7. Jag har 545MB = 0,545 GB tidigare sparade filer som jag ser i datorns OneDrive. Så det är långt ifrån fullt? Mobilfotona syns inte där. De mobilfotona som nyss överfördes, och som jag ser i mobilen och surfplattan är på ca 100MB. 1TB molnlagring i OneDrive har jag enligt min prenumeration.
 8. Tydligen hade jag OneDrive i både surfplattan och mobilen redan. Jag irriterade mig på att de efter inloggningen försöker pracka på en betalvariant, var sedan tvungen att använda mobilens backpil för att kunna bekräfta att jag nöjer mig med det jag har. Fotona från mobilen började sen rinna in, sakta, sakta - men inte alla. Jag kom inte längre en till förra sommaren, fullt kan det ju inte vara, det är trots all bara några MB. Hur för jag över resten, jag hittar ingenting att klicka på.
 9. Ja, det stämmer. Av någon anledning gillar jag inte att använda OneDrive, kan bero på ovana, samtidigt som jag tycker att Dropbox funkar bra för foton. Så mycket som 1TB för bara foton behöver jag ju inte heller. Och så en sak till, det är främst på surfplattan som jag använder Dropbox. Kan man ha OneDrive på surfplattan (Android)?
 10. Ang papperstidningen, ja det finns en tredagarsprenumeration fre-lö-sö och eftersom man då får korsorden också så övervägde jag det, det kostar idag 349 kr. Utan att få det bekräftat utgår jag ifrån att även det priset höjs kanske till 400 kr vilket jag anser är för mycket. Jobbar man heltid vilket antagligen de flesta av er gör hinner man inte läsa tidningen. Jag arbetar inte längre så mitt "frukostpaket" har hittills, och några dagar till, inkluderat kaffe och tidning. Elkostnaden för den som bor i eget hus och kanske med eluppvärmning når så klart helt andra höjder än för den som bor i lägenhet.
 11. I en tråd jag startade häromdagen nämnde jag att mina mediakostnader på årsbasis uppgår till rejäla belopp om man verkligen lägger ihop allt som hör dit – bredband, datorprogram, tidningar, tv osv. Mikael63 hade händelsevis gjort motsvarande beräkningar och ville dela med sig av sina tips, och tyckte att jag skulle starta en ny tråd om det, om jag fattade rätt. Lite tur har jag haft. Att tv-licensen försvann och bakades in i skatten tycker jag var mycket bra, det sägs ju att det skulle bli billigare för de flesta, och så ”syns” den ju inte. Efter att ha ratat mitt förslag om kollektiv avtal för bredband hos Comhem (det enda vi har), har föreningen nu faktiskt slutit ett sådan avtal, det hade blivit för dyrt att dra in fiber. I stället för 399 kr betalar jag nu 99 kr, en betydlig skillnad. Motsvarande avtal för tv ville inte medlemmarna ha, det kan jag förstå då tv-tittandet har ändrat karaktär. För tv med Tivo-box och åtta favoriter betalar jag 308 kr i månaden, lägre än så kan jag inte komma. Bredbandstelefoni har jag kvar, även om behovet inte är så stort numera, men det händer att samtal inte kommer fram till mobilen så den behövs ibland. Samt att jag ringer billigt till utlandet. Jag betalar 649 kr för MS Office på årsbasis. Det känns överkomligt men jag håller på att tittar på gratisalternativ. Jag har 4 månader kvar av min betalda period så det är ingen brådska. Dropbox kostar 99 Euro i årsprenumeration för 1TB, det fanns ett gratisalternativ men utrymmet tog slut. Jag gillar att granska mina mobilfoton i lite större format i surfplattan eller i datorn, då är Dropbox ett smidigt (?) alternativ. Viruskontroll McAfee har jag också, kostar tusenlappen om året, men den fungerar smidigt och skyddar alla mina enheter. Direkt ont i hjärtat gjorde det när jag i förrgår sa upp prenumerationen på papperstidningen DN, en tidning som jag haft och läst lika länge som jag funnits… Från maj kostar den 550 kr i månaden, dvs 6600 kr om året, där gick gränsen. Det får bli den billigaste digitalversionen för en hundralapp (om den inte höjs) , men för mig är den definitivt inte en fullgod ersättning. Elkostnaden kanske inte är en mediakostnad, men all användning av media förbrukar ju el, mobiler och plattor som ständigt ska laddas, datorn står på. Nu lämnar jag över ordet till Mikael63.
×
×
 • Skapa nytt...