Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiwi01

Medlem
 • Antal inlägg

  783
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

kiwi01 vann dagen: 20 augusti 2017

kiwi01 hade det mest gillade innehållet!

Om kiwi01

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Jag loggade in mig på mitt Microsoftkonto på datorn och ser att jag har två registrerade enheter, stationära datorn samt en laptop som jag inte använder. Man kan lägga till enheter men bara Windowsenheter, dvs exempelvis en Windowstelefon, vilket jag inte har. Fast jag använde ju samma inloggning i både mobilen och surfplattan - jag fattar inte riktigt.
 2. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Jag har 545MB = 0,545 GB tidigare sparade filer som jag ser i datorns OneDrive. Så det är långt ifrån fullt? Mobilfotona syns inte där. De mobilfotona som nyss överfördes, och som jag ser i mobilen och surfplattan är på ca 100MB. 1TB molnlagring i OneDrive har jag enligt min prenumeration.
 3. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Ok, jag får kolla.
 4. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Tydligen hade jag OneDrive i både surfplattan och mobilen redan. Jag irriterade mig på att de efter inloggningen försöker pracka på en betalvariant, var sedan tvungen att använda mobilens backpil för att kunna bekräfta att jag nöjer mig med det jag har. Fotona från mobilen började sen rinna in, sakta, sakta - men inte alla. Jag kom inte längre en till förra sommaren, fullt kan det ju inte vara, det är trots all bara några MB. Hur för jag över resten, jag hittar ingenting att klicka på.
 5. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Ja, det stämmer. Av någon anledning gillar jag inte att använda OneDrive, kan bero på ovana, samtidigt som jag tycker att Dropbox funkar bra för foton. Så mycket som 1TB för bara foton behöver jag ju inte heller. Och så en sak till, det är främst på surfplattan som jag använder Dropbox. Kan man ha OneDrive på surfplattan (Android)?
 6. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Ang papperstidningen, ja det finns en tredagarsprenumeration fre-lö-sö och eftersom man då får korsorden också så övervägde jag det, det kostar idag 349 kr. Utan att få det bekräftat utgår jag ifrån att även det priset höjs kanske till 400 kr vilket jag anser är för mycket. Jobbar man heltid vilket antagligen de flesta av er gör hinner man inte läsa tidningen. Jag arbetar inte längre så mitt "frukostpaket" har hittills, och några dagar till, inkluderat kaffe och tidning. Elkostnaden för den som bor i eget hus och kanske med eluppvärmning når så klart helt andra höjder än för den som bor i lägenhet.
 7. kiwi01

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  I en tråd jag startade häromdagen nämnde jag att mina mediakostnader på årsbasis uppgår till rejäla belopp om man verkligen lägger ihop allt som hör dit – bredband, datorprogram, tidningar, tv osv. Mikael63 hade händelsevis gjort motsvarande beräkningar och ville dela med sig av sina tips, och tyckte att jag skulle starta en ny tråd om det, om jag fattade rätt. Lite tur har jag haft. Att tv-licensen försvann och bakades in i skatten tycker jag var mycket bra, det sägs ju att det skulle bli billigare för de flesta, och så ”syns” den ju inte. Efter att ha ratat mitt förslag om kollektiv avtal för bredband hos Comhem (det enda vi har), har föreningen nu faktiskt slutit ett sådan avtal, det hade blivit för dyrt att dra in fiber. I stället för 399 kr betalar jag nu 99 kr, en betydlig skillnad. Motsvarande avtal för tv ville inte medlemmarna ha, det kan jag förstå då tv-tittandet har ändrat karaktär. För tv med Tivo-box och åtta favoriter betalar jag 308 kr i månaden, lägre än så kan jag inte komma. Bredbandstelefoni har jag kvar, även om behovet inte är så stort numera, men det händer att samtal inte kommer fram till mobilen så den behövs ibland. Samt att jag ringer billigt till utlandet. Jag betalar 649 kr för MS Office på årsbasis. Det känns överkomligt men jag håller på att tittar på gratisalternativ. Jag har 4 månader kvar av min betalda period så det är ingen brådska. Dropbox kostar 99 Euro i årsprenumeration för 1TB, det fanns ett gratisalternativ men utrymmet tog slut. Jag gillar att granska mina mobilfoton i lite större format i surfplattan eller i datorn, då är Dropbox ett smidigt (?) alternativ. Viruskontroll McAfee har jag också, kostar tusenlappen om året, men den fungerar smidigt och skyddar alla mina enheter. Direkt ont i hjärtat gjorde det när jag i förrgår sa upp prenumerationen på papperstidningen DN, en tidning som jag haft och läst lika länge som jag funnits… Från maj kostar den 550 kr i månaden, dvs 6600 kr om året, där gick gränsen. Det får bli den billigaste digitalversionen för en hundralapp (om den inte höjs) , men för mig är den definitivt inte en fullgod ersättning. Elkostnaden kanske inte är en mediakostnad, men all användning av media förbrukar ju el, mobiler och plattor som ständigt ska laddas, datorn står på. Nu lämnar jag över ordet till Mikael63.
 8. kiwi01

  I stället för MS Office

  I morgon då.
 9. kiwi01

  I stället för MS Office

  Tack, gärna!
 10. kiwi01

  I stället för MS Office

  Nu skrev ju bgjo "Du har ju hela Office Online-paketet gratis om du har ett MS-konto". Jag har ett MS-konto, men fortfarande återstår att jag inte hittar något gratis Office.paket. Så var är det?. Strunt samma, jag lägger det här åt sidan nu , det löser sig så småningom. Tack för all hjälp.
 11. kiwi01

  I stället för MS Office

  Nej, men nu har det väl sagts att MS Office är gratis, och då frågar jag var jag hittar denna gratis version?
 12. kiwi01

  I stället för MS Office

  Tack för att ni är hjälpsamma men jag har aldrig sagt att jag har webbversionen av Office. Inte heller har jag problem med att logga in på mitt konto och avsluta prenumerationen - OM jag väljer att göra det.
 13. kiwi01

  I stället för MS Office

  Jag får en mejlavisering ca en månad innan det är dags att betala, betalning sker genom dragning från ett kreditkort jag har registrerat. Det är inte aktuellt just nu men 1 augusti nästa gång. Jag får faktura/kvitto på betalningen.
 14. kiwi01

  I stället för MS Office

  Varför blir jag då debiterad en gång per år om det är gratis??
 15. kiwi01

  I stället för MS Office

  Anledningen till att jag började titta på detta är att jag för någon månad sedan började räkna hur mycket pengar jag lägger på media (tv, tidningar, dataprogram, telefon) så blev det rejält med pengar på ett år. Så jag försöker kolla vad jag kan klara mig utan eller ersätta med "gratis", nu blev det office jag började med. Det är inte säkert att det är just detta jag tar bort, kostnaden är ändå hyfsat låg jämfört med annat jag har.
×