Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FluH

Medlem
 • Antal inlägg

  176
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av FluH

 1. Med nyinstallerat Windows 10 följde även webbläsaren Edge. Trevlig bekantskap! Men så upptäckte jag att nu går det inte längre att spela upp Youtubes videoklipp. Ljud finns men ingen bild - helt svart. Vad beror detta på? Youtube är ju en gigantisk plattform och W 10 är ett operativsystem som redan används av väldigt många. Borde det då inte fungera bättre?
 2. Jag har alltid använt 2,5 cm indragning (= marginal) både på den horisontella och den vertikala linjalen i Word. Nu har dock denna marginal ändrats i den vertikala linjalen så att marginalen är nära 0 cm. Jag kan då inte heller utnyttja en hel sida att skriva på. Hur får jag tillbaka 2,5 cm marginal (uppe och nere) på den vertikala linjalen? Jag har inte hittat något reglage.
 3. FluH

  npctrl.dll

  Version 6 av BankID är installerat. Jag har senaste versionen av Silverlight. ActiveX-filtrering är inaktiverat. "Aktivera 64-bitarsprocessor för utökat kernelläge" ledde till att all animering (alla bilder) försvann på internet, inklusive Googles logga på söksidan. Det räckte sedan inte med att avaktivera kernelläge för att återfå animeringen, utan jag fick gå tillbaka till en två dagar gammal återställningspunkt. Problemet kvarstår och är mycket irriterande eftersom förfrågan dyker upp ofta.
 4. FluH

  npctrl.dll

  Under senare tid har följande dykt upp: "Den här webbsidan vill köra följande tillägg: npctrl.dll från Microsoft Corporation." Vad handlar detta om? Varför får jag meddelandet nu och inte tidigare?
 5. Jag stängde av Windows indexering. Datorn är nu tyst, och snabb. Indexeringen är för min del helt onödig.
 6. Sedan ett par veckor tillbaka irriteras jag av ett dovt surrande ljud från min dator. Ljudet uppträder ett flertal gånger per minut och varar 5-10 sekunder varje gång. Jag har inte hört detta ljud tidigare från min 1 år gamla dator. Samtidigt som ljudet pågår sänks datorns prestanda. Plötsligt går det t.ex. inte att öppna bildfiler; dessa visas dessutom endast som tomma ramar. Väldigt irriterande! Redan tidigt förstod jag att det här handlar om någon slags indexering som pågår, varför vet jag inte. Går jag in i Aktivitetshanteraren under fliken Processer ser jag vad som pågår. Det är "Indexerare för Microsoft Windows Search" som ger upphov till surrandet. Med jämna mellanrum dyker detta namn upp som en process, surrar på en stund och försvinner sedan igen. En annan företeelse jag lagt märke till är att jag efter genomgången rensning av datorn från skräpfiler (CCleaner) har kvar "Windows - MS Search", 2 filer. Även detta är någonting nytt, det brukar vara tomt efter rensning. Jag misstänker att den här processen kommit igång oavsiktligt, kanske med hjälp av något program som jag fått in i datorn, men i så fall har jag inte lyckats identifiera något. Kanske någon med erfarenhet av detta kan hjälpa mig att återfå en tyst dator?
 7. Om jag inte vill använda appen E-post i Windows 8, inte heller någon webbbaserad e-posttjänst, vilket e-postprogram kan jag då använda? För Vista fanns Windows Mail och för Windows 7 fanns Windows Live Mail, men vad finns för Windows 8? Min bredbandsleverantör är ComHem. Bland mina kamrater är kritiken av appen inte nådig
 8. Problemet är löst! Efter att ha dragit ut fönster hundratals gånger har tydligen Windows 8 "lärt sig" att när jag öppnar fönster ska de öppnas i maximal storlek.
 9. Fönstret upptar halva skärmytan horisontellt, dvs nedre kanten på fönstret ligger mitt på skärmen. Varje gång jag öppnar ett fönster måste jag alltså först dra ned denna kant för att få ett helt fönster som täcker hela skärmen. Jag har nu försökt mängder av olika sätt att komma tillrätta med problemet och frågat många, men ingen har en lösning. Jo, man har lösningar för Windows Vista och Windows 7, men inte för Windows 8.
 10. Den här appen för mail i Windows 8 är ju rena snurren. Gång på gång ställs man inför problemet var man ska klicka för att få någonting gjort. Hur skriver man t.ex. ut ett mail? Om jag byter e-postprogram och kör med något som ser mer normalt ut, vad händer då med kontoinställningarna i appen? Ringde ComHem. Enligt dem måste man installera ett särskilt spamprogram... Har nu kört Windows 8 några veckor. Tillbakagång för oss som använder mus och tangentbord. Egentligen två operativsystem...
 11. Det fungerar inte. Detta var det första jag försökte med. Jag har aldrig varit med om någonting liknande. Nästan inga fönster öppnas i maximal storlek, utan jag får hela tiden dra ut dem.
 12. Varje gång jag öppnar en fil, en mapp eller ett program begränsar sig fönsterstorleken i Windows till halva skärmen horisontellt. Jag får alltså varje gång dra ut fönstret så att det täcker hela skärmen (23 "). Detta tröttnar man snart på. Jag vill minnas att det fanns vissa knep i tidigare Windows, exempelvis Shift+Ctrl+Alt eller att stänga fönstret via Arkiv ett antal gånger. Men hur gör jag i Windows 8? Dessa halva fönster verkar ha låst sig för tid och evighet...
 13. E-postprogrammet i Windows 8 är ordentligt avskalat och valmöjligheterna undangömda. Hur i allsin dar kan jag exempelvis fånga upp all den spam som bombarderar mig dagligen?
 14. Ny dator, nytt operativsystem - Windows 8/64. Windows 8 är rörigt när det gäller bildbehandling, man flyter ständigt in i det här pekskärmseländet och kommer inte vidare. Någon som har förslag till lämpligt bildbehandlingsprogram, gratis program och någorlunda kraftfullt? Prövade PhotoScape men gillade det inte.
 15. Ja, du har nog rätt. Öppnade datorn, och där finns... damm!!! Oj, oj! Tackar för tipset!
 16. Efter några timmars arbete vid datorn händer följande: Röda prickar över hela datorskärmen. Vit text över hela skärmen som meddelar att datorn, för att skydda Windows, kommer att stängas av. Så sker (?), men olika mönster visas nu på skärmen. Jag stänger av. Vid igångsättning kvarstående horisontella linjer (4-5 stycken) över skärmen. Vid längre väntan börjar linjerna upplösas, bli smalare och uppstyckade för att sedan försvinna. Vad är detta? Befarar att det handlar om maskinvarufel, troligen grafikkortet. Datorn är drygt 4 år gammal. Någon som känner igen detta?
 17. Tog några bilder med min nya Iphone 5. Skulle sedan redigera bilderna, men det gick inte! Bilderna är skrivskyddade och ingenting kan göras med dem, inte ens vrida dem rätt. Skrivskyddet går inte att häva. Så hur gör jag?
 18. Hur gör jag för att enkelt spela upp MP4-mediefiler i Windows Media Player? Jag hittade en konverterare men där fick man på "köpet" en massa skräp som jag inte vill ha i min dator, s k toolbar.
 19. Jag har rensat HD med hjälp av programmet Eraser, alltså raderat alla filer på lediga utrymmen. Det tog 24 timmar. Nu har jag tydligen 3 GB ledigt utrymme kvar på HD, av ca 700. Vad betyder det? Det kan ju inte finnas hänvisningar till hela detta utrymme som endast omfattar överskrivet område? Är HD full eller vad menas?
 20. Så var det problemet löst. Utan att installera om. (Det fanns alltså flera anledningar till att vi inte gjorde en så drastisk åtgärd.)
 21. Nja, så drastiska ska vi inte vara. Det som gäller är att få bort namnet, det måste väl gå på ett enklare sätt.
 22. En vän till mig ska sälja en PC. Högerklickar han på "Den här datorn" och sedan på "Egenskaper" får han upp fönstret "Systemegenskaper" där hans namn står under "Registrerad till:". Datorn är således registrerad i hans namn. Hur får han bort det namnet?
 23. Tackar för svar. Var ser jag vilket BIOS jag har?
×
×
 • Skapa nytt...