Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

crummond

Medlem
 • Antal inlägg

  65
 • Gick med

 • Senaste besök

Om crummond

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1972-11-18
 1. Playstationägare har nog hört och sett att möjligheten att installera Linux har tagits bort med senaste uppdateringen. (http://www.idg.se/2.1085/1.307049/slutet-for-linux-pa-playstation-3). Detta gäller de som äger den äldre varianten av PS3 med OtherOS-stödet. Jag var inte nöjd med detta, så jag kontaktade konsumentvägledaren i min kommun via e-post ang. borttagningen av linuxstödet i PS3 och idag blev jag uppring av dem. Första steget som jag skulle ta, var att ta kontakt med återförsäljaren och klaga på produkten. Jag skulle kräva antingen kompensation eller en ny produkt med stödet (som inte finns). Gick inte detta, så skulle jag göra en anmälan till ARN, och hon tyckte att man faktiskt skulle pröva SONY i det här fallet. Hon ansåg också att jag som konsument har rättigheter även om det påpekas att ändringar i systemet kan ske, och att företaget inte får agera så. Vet inte om någon annan har blivit drabbad, men tänkte att det kanske finns möjlighet att göra något och, om inte annat, visa att man inte är nöjd med detta.
 2. Det första jag tänker på ifall det är värmeproblem med din dator och att den stängs av när datorn överhettas. Har för mig att vissa modeller av ACER har ett program som övervakar och kontrollerar kylningen i datorn och att detta program bör vara igång för annars finns risken för överhettning. Vet dock inte ifall din dator har detta. Annars om det håller på så, så bör du ta kontakt med återförsäljaren eller ACER, för du bör ha garanti på datorn än.
 3. Det kan vara antingen TV:n eller datorn. Ser det ok ut på TV-skärmen? Ikoner och text är inte ihoptryckta? Är det inte det, så borde det vara grafikläget i den bärbara du behöver justera. Detta gör du i bildskärmsinställningar. Ser det däremot lite "fel" ut på TV:n, så kanske du får leta efter en knapp på fjärrkontrollen, där du kan ändra formatet. På min så heter det ASPECT, men vet ej hur det är på din Samsung. Heter P. Size på Samsung-fjärren.
 4. Har du provat bildspelet i en annan dator ifall resultatet blir likadant där?
 5. Tog och testade detta i både ppt 2003 och 2007 och det fungerade inte med varken mp3 eller wma . Det du kan göra med wav-filen är att du försämrar ljudkvalitén i filen. Monoljud, ställa ner frekvens mm. Lite skräp att det inte fungerar att bädda in andra ljudformat.
 6. Från Office 2003 hjälpen Som standard länkas (länkat objekt: Ett objekt som skapas i en källfil och infogas i en målfil, medan en anslutning mellan filerna upprätthålls. Det länkade objektet i målfilen kan uppdateras automatiskt när källfilen uppdateras.) ljud automatiskt till filen i stället för att bäddas in (inbäddat objekt: Information (objekt) som finns i en källfil och infogas i en målfil. När objektet är inbäddat blir det en del av målfilen. De ändringar du gör av det inbäddade objektet återspeglas i målfilen.) i den, om de är större än 100 kB. Du kan ändra detta standardvärde till en större eller mindre storlek än 100 kB. Om en presentation har länkade filer måste du kopiera dessa tillsammans med presentationen om du ska visa den på en annan dator. Sen kan man väl använda andra ljudformat i PPT? Eller är jag ute och cyklar... ska testa vid tillfälle.
 7. Aaah, tack! Får väl putsa glasögonen nästa gång. Hittade inte detta
 8. Det jag tycker är svåröverskådligt är att hitta de senaste inläggen i forumet. Till höger ser man fem nya ämnen, men jag hoppas att det blir lättare att hitta nya ämnen och inlägg.
 9. crummond

  Voddler

  Ett par frågor... 1. Vilket operativsystem kör du? 2. Har du flera datorer anslutna i nätverket? För att hitta din dators ip-adress, så är det lättast att starta kommandotolken. Windows XP * Gå till startknappen och klicka på kör * skriv in cmd och tryck på enter * I kommandotolken (svartbakgrund med vit text) skriver du in ipconfig och tryck på enter. * bredvid ipv4-adress hittar du din dators ip-adress. Windows 7 / Vista * Gå till windowsknappen * skriv in cmd i fältet "Sök bland program och filer" ("Påbörja sökning" i Vista) och tryck på enter. * I kommandotolken (svartbakgrund med vit text) skriver du in ipconfig och tryck på enter. * bredvid ipv4-adress hittar du din dators ip-adress.
 10. crummond

  Voddler

  Efter att du har loggat in på routern, så har du till vänster en meny... leta upp Port Forwarding/Port triggering under rubriken advanced. Här ska du, enligt manualen, ha alternativet "Add custom service". Du ska kunna skriva in första resp. sista porten som ska öppnas. De portar du ska öppna är TCP samt UDP som bör finnas med i en lista i inställningarna. Du bör också veta din dators IP-adress.
 11. crummond

  Voddler

  Vad för modell av netgear har du?
 12. crummond

  Voddler

  Aah, blev lite fel... det är tio portar för tcp och udp från 42042 till 42051 som du kan öppna och prova med.
 13. crummond

  Voddler

  TCP/UDP 42042-42051
 14. crummond

  Voddler

  Finns många som verkar ha problem med detta när man ser runt på forum. Jag installerade Voddler på min morbrors dator, och det ville inte fungera även om jag för tillfället stängde av brandväggen. Vad jag gjorde sen var att jag gick in i routern, öppnade upp för uPnP och stängde av routerns brandvägg. Sparade ändringar och efter att ha startat om routern fungerade det mycket väl. Det finns ett annat forum för Voddler, som kanske är användbar: http://freevoddler.forumotion.com/
 15. Visst går det att skapa hemsidor i OpenOffice. Impress ska ju ha möjlighet med detta, men har inte riktigt kollat hur det fungerar. I Writer går det också. Tänk på att växla till webblayout-läge i Visa-menyn. När du sen sparar sidan, så välj HTML dokument i Spara som dialogrutan när du sparar dokumentet.
×
×
 • Skapa nytt...