Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lina Otterdahl, PC för Alla

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om Lina Otterdahl, PC för Alla

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Dubbelkolla också gärna att inte det trådlösa nätverket hemma har en begränsning vad gäller vilka och hur många datorer/enheter som får logga in på nätverket. Du kan läsa mer om detta i den här artikeln (framför allt punkt 5): http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.452427/guide-7-steg-som-skyddar-ditt-tradlosa-natverk
 2. Jag testade först via en annan dator - funkade inte. Sedan via kortläsare - funkade inte. Men via en kollegas dator kunda jag läsa kortet och därmed "rädda" (= föra över) bilderna jag ville spara. Sedan formaterade jag om kortet och nu verkar det fungera bra igen. Ska bara testa att föra över några bilder till den dator där det började krångla, men jag är hoppfull! Och jag tror att allt berodde på just det att jag raderat och tagit nya kort på löpande band, utan att formatera emellan. Det var nog helt enkelt trött och slitet :-) Tack för dina bra tips!
 3. Min dator vill plötsligt inte läsa kamerans Memory Stick Pro-kort. Jag brukar föra över bilder till datorn via usb-sladd mellan kameran och datorn. Det går inte längre. Jag kan titta på bilderna i kameran (Sony Cyber-shot), och jag kan ansluta kamerna/kortet till datorn (via usb-sladd), men där syns inte bilderna i mappen (om jag väljer att visa minityrer) och de går inte att föra över till datorn. Om jag tar tag i en fil och drar över den till en mapp på datorn poppar felmeddelandet "Det går inte att kopiera xxx. Felaktig parameter" upp. Det har inte varit några som helst problem att läsa kortet tidigare, eller att kopiera bilder från det till datorn. Och jag har vad jag vet inte gjort några uppdateringar i datorn som skulle kunna påverka. Vad kan det vara för fel - och hur åtgärdar jag det?
 4. Inte kan väl de siffror som presenteras under bloggstatistiken stämma...? Det måste ju vara fler än enstaka besökare på sajten. Vad har hänt? http://pcforallasmart.idg.se/bloggar/toplists.jsp
 5. Ber om ursäkt för dubbletter och tripplar i inläggen. Har inte riktigt blivit kompis med Smarts gränssnitt som gör att jag tror att inlägget försvunnit (ser det inte) fast det finns där. Sorry!
 6. Tack "Attas" för att du uppmärksammade att länken inte fungerade. Slarvigt av mig att missa www!
 7. Tack "Attas" för att du uppmärksammade att länken inte fungerade. Slarvigt av mig att inte få med www!
 8. Tack "Attas" för att du uppmärksammade att länken inte fungerade. Slarvigt av mig att inte få med www!
 9. Den är kanske inte riktigt lika kul, men testa searchpet.live.se/start.aspx. Där kan du bygga små "avatarer" genom att kombinera och färgsätta redan färdiga delar. Din figur kan dessutom röra på sig om du vill.
 10. Den är kanske inte riktigt lika kul, men testa searchpet.live.se/start.aspx. Där kan du bygga små "avatarer" genom att kombinera och färgsätta redan färdiga delar. Din figur kan dessutom röra på sig om du vill.
 11. Kika under Verktyg/Internetalternativ. Du skriver inte vilken version av IE du använder, men har du IE7 hittar du inställningarna under fliken Allmänt. Klickar du på knappen Inställningar nere vid rubriken Flikar kan du välja om popup-fönster, länkar osv ska öppnas i ny flik, nytt fönster osv. Har du en tidigare version av IE tror jag att det finns något val under Verktyg/Internetalternativ som heter webbsökning eller liknande där du kan hitta möjligheten att bocka ur rutan Starta genvägar i redan öppna fönster.
 12. Microsoft har satt säkerheten högt i Vista - därför poppar det upp varningsrutor och "vill du verkligen det här"-rutor titt som tätt. Det finns ett par olika sätt att stänga av de här funktionerna. Enklast hämtar du PC för Allas artikel om säkerheten i Windows Vista och följer de instruktioner som ges i artikeltexten. En pdf-fil av artikeln finns här: http://arkiv.idg.se/pdfdownload/free/?item=20492
×
×
 • Skapa nytt...