Just nu i M3-nätverket
Jump to content

connect

Medlem
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About connect

 • Rank
  Användare
 • Birthday 06/06/1945
 1. Har en stationär HP Pavilion d4495.se-a med 2.20 gigahertz AMD Athlon 64 x2 dual core processor, 256 kb primärt minne, 2048 sekundärt minne. OS var ursprungligen XP men är nu via W7 Windows 8. Vid försök att uppdatera till W8.1 eller W10 får jag besked att processorn inte medger uppdatering. Jag har läst någonstans att Microsoft inte ämnar att uppdatera W8 så därför försöket att uppdatera. Någon som har något förslag på åtgärd.
 2. Datorn är en HP G62 Notebook PC, AMD Athlon II P320 Dual-Core processor, RAM 4.00 GHz, x64. Trådansluten mus: Deltaco MS-737S optical mouse USM & PS/2; Trådlös mus: Sandström 2,4 GHz Blue Trace Mouse, Modell SMMP90BK. Alla uppdateringar har installerats, för närvarande inga nya tillgängliga.
 3. Efter uppgradering från W7 till W10 på en HP laptop fungerar ej extern mus (trådlös eller trådansluten). Den interna (touchpad?) fungerar men den reagerar dåligt på klickning och inte alls på scrollning. Någon som har en lösning?
 4. Förnyelse av F-Secure Safe

  F-secure meddelar att de inte har någon kod utan hänvisar till PC för Alla. Prenumeranter som F-Secure har varit i kontakt med har fått kod från PC för Alla/M3. Och det står ju uttryckligen i M3 Clubs instruktionen att kampanjkoden får du från oss i fältet "Din kod". Det är denna uppgift som jag inte hittar.
 5. Förnyelse av F-Secure Safe

  I punkt 3 på förnyelse av F-Secure Safe står följande: I formuläret ska du ange PCFA i fältet "Kampanjnamn" och din kampanjkod du får från oss i fältet "Din kod". Var ser jag fältet "Din kod"?
 6. Nekad åtkomst

  Jag gick runt problemet genom att installera Windows 8 på en separat partition och fick därmed full åtkomst mellan alla tre datorerna. Tack för alla tips.
 7. Nekad åtkomst

  Jag är inte säker att jag förstår. XP-datorerna har inga lösenord och jag har därför skapat nya konton på dessa datorer med samma användarnamn och lösenord och loggat in med dessa konton. Det gav ingen förändring. Dator C nekas fortfarande åtkomst till dator B (HP-datorn).
 8. Nekad åtkomst

  Tack för tipset, men som du antydde så ändrade det inte åtkomsten.
 9. Nekad åtkomst

  Har tre stationära datorer sammankopplade via en router. De ingår i arbetsgrupp och alla har samma gruppnamn. Dator A: tre månader gammal Asus med Windows 8.1 Övriga ansluter till denna dator för t ex tillgång till skrivare. Dator B: HP med Windows XP SP3. Dator C: Äldre uppdaterad dator med Windows XP SP3. A kan ibland se B under Nätverk men åtkomst nekas. A kan se C och även komma åt mappar och filer på C. B kan se mappar och skrivare på A. Dock endast åtkomst till mappen "Users" med undermappar, inte huvudmappen som visas på A under Hemgrupp. B kan se C och även komma åt mappar och filer. C kan se mappar och skrivare på A. Åtkomst endast till "Users" med undermappar. C kan se B under nätverksplatser men åtkomst nekas. Huvudproblemet är åtkomsten till dator B. På denna dator har XP ominstallerats och jag drar mig till minnes att problemen började efter ominstallationen. Det vore också bra om det gick att komma åt andra mappar på A än "Users". Har provat att avaktivera brandväggen på B men det gjorde ingen skillnad. Tacksam för idéer och förslag på lösningar.
 10. Byte av språk Windows 7 Utimate

  Jag hade följt instruktionen flera gånger men utan resultat. Idag fungerade det dock. Det som nu dök upp var "välj ett visningsspråk" under knappen "installera eller avinstallera språk". Troligen har svenska språkpaketet inte installerats korrekt vid tidigare försök och upprepade omstarter. Nu är allt OK. Tack för hjälpen.
 11. Byte av språk Windows 7 Utimate

  Jag har laddat ner och installerat svenskt språkpaket men inget visas under knappen "Install/uninstall languages", det finns med andra ord inget att välja mellan.
 12. Byte av språk Windows 7 Utimate

  Har installerat Windows 7 Ultimate. All text och menyer är på engelska. Har laddat svenskt språkpaket och symbolen SV visas i verktygsfältet. Fortfarande är all text engelsk. Hur gör jag för att få svensk text och svenska menyer?
 13. XP och Windows 7 Ultimate

  Tack för svar. Finns det några fallgropar eller något särskilt man bör tänka på vid installation? Raderas filer på den partition som W7 installeras på?
 14. XP och Windows 7 Ultimate

  Har en HP Pavilion med XP SP3 på C-partitionen. Har nu införskaffat Windows 7 Ultimate för att kunna köra program som inte stöds av XP. Samtidigt vill jag kunna köra äldre program som inte stöds av W7. Min fråga är nu om jag kan installera W7 på en annan partition på hårddisken eller om jag måste installera ytterligare en hårddisk? Vid uppstart vill jag kunna välja operativsystem.
×