Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RN

Medlem
 • Antal inlägg

  6 253
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

RN vann dagen: 22 december 2012

RN hade det mest gillade innehållet!

4 följare

Om RN

 • Medlemstitel
  Beroende
 • Födelsedag 1975-11-01

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Kiruna
 • IT-kunskaper
  Vet ingenting om nånting. Fast det vet jag inget om.

Senaste profilbesöken

17 926 profilvisningar
 1. Eller varför inte bara använda Windows egen systemavbildning..? (Kontrollpanelen\System och säkerhet\Säkerhetskopiering och återställning\Skapa en systemavbildning) Funkade klockrent för mig när jag klonade min systemdisk från en gammal Raptor till en SSD (jag använder Windows 7 men funktionen kom nog redan i Vista(?)).
 2. RN

  3DMark11

  Jag beslutade att efter några års trogen tjänst så var det dags för min Q9650 att gå i arv till bättre behövande (min sambos dator! ). Så in med en Core i7 3770K i min dator. K:et för en icke låst multipel, men inte var det så enkelt att överklocka Ivy Bridge ändå! Man fick sitta ett tag och lära sig på nytt hur överklockning egentligen funkade. Och jag insåg att det gick inte, om det inte hade varit för att Gigabyte i somras faktiskt hade släppt en helt modifierad bios för ändamålet! Och lycklig blev jag över att ha valt dem igen, de har inte svikit mig förr när det kommer till överklockning. En riktig överklockningsnörd skrattar säkert åt det men nu kör jag iaf i 4,68GHz, med vattenkylning. Men inte kom grafikkortet GTX 580 upp sig något speciellt i 3DMark11 för det, inte ens tio procent! Så en (överklockad) Q9650 hade inte strypt kortet riktigt i den grad jag inbillat. Inte helt nöjd ännu så beslöt jag att uppgradera även GTX 580. In med två st Asus GTX 660Ti så ska det väl ändå bli lite fart på det här, tänkte jag. Och fart blev det! Mer än en fördubbling i såväl 3DMark11 (P14703) som 3DMark Vantage (P44017). I det senare gav (överklockad) Q9650 plus GTX 580 inte mer än P20858... //En lycklig RN som önskar God Jul!
 3. Roligt att du fick till det även om dynamisk kontrast ändå är något helt annat. Det stänger jag av helt.
 4. Det finns skärmar med avkännare för att avgöra hur ljust rummet är; mörkt rum ger automatiskt en mörkare skärm medan ljust rum innebär ljusare skärm. Det är tänkt som en miljöaspekt (i ett mörk rum är det onödigt ifall skärmen drar för mycket energi då skärmens ljusstyrka påverkar dess energiförbrukning väldigt mycket). Om detta är fallet nu för din skärm går funktionen i så fall att stänga av via skärmens knappar. Värt att kolla upp.
 5. RN

  3DMark11

  Kul med en gammal tråd som vaknar upp från de döda. Resultatet jag hade var alltså från hur datorn såg ut i slutet av 2010. Året efteråt stoppade jag in ytterligare 4GB minne samt bytte ut HD5870 till ett GTX580. Sedermera uppgraderade jag Vista 64 till Window 7 64. Och du påminde mig nu om att jag faktiskt aldrig kört 3DMark 11 med datorns nyare konfiguration. Inte förrän nu. Numera kör jag processorn Q9650 överklockad 35% vilket jag inte gjorde då. Allt sammantaget har i alla fall resulterat i att datorn skuttat upp till ett 50% bättre resultat i 3DMark 11 (P6347 3DMarks). Ditt resultat får jag ändå till närmare 13% bättre än mitt nyare. Men min processor är gammal och trög...
 6. Som första åtgärd så uppdatera datorns bios. Av vad jag såg så har den för grafikkortet blivit uppdaterad åtminstone tre gånger (vga-bios:en brukar inkluderas även vid uppdateringar för bärbara:s "vanliga" bios). Om felet sitter redan i bios så spelar det ingen roll vika andra åtgärder du än försöker med utan felet kommer ändå att finnas kvar. http://www.packardbell.co.uk/pb/en/GB/content/download Som andra åtgärd uppdatera drivrutinen för grafikkortet. Det brukar vara att föredra att använda den drivrutin som datortillverkaren tillhandahåller (hittas också under länken ovan) men ibland funkar det faktiskt bättre om man prövar den direkt från grafikkortstillverkaren istället. http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
 7. Går det att starta i Felsäkert läge (tryck F8 vid uppstart för att få fram valmenyn)? Ja. Förhoppningsvis får du igång datorn i Felsäkert läge. Högerklicka då Dator, välj Egenskaper - > Fliken Avancerat, knappen under Start och återställning -> bocka ur rutan Starta om automatiskt under Systemfel.
 8. RN

  winzip vs ?

  WinZip är väl ett program och inte ett filformat, men hursomhelst så tycker jag 7-Zip är ett bra gratisprogram för ändamålet.
 9. Det sker med hjälp av ett av två olika program, antingen ett för DOS-läge eller ett annat för installation under Windows. Enklast och bekvämast är ju då att använda ASUS Update för installationen direkt under Windows. Jag kikade lite och man verkar inte kunna hämta ASUS Update separat (vilket var fallet förut) utan de har bakat in det i ett paket med diverse andra program också. Det går dock att installera separat (det har en egen setup-fil i en egen mapp). http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&p=1&s=39&m=P8Z77-V%20LX&os=30&ft=14&f_name=AI_SuiteII_V10401_P8Z77-V_LX-LK2_XPWin7.zip#AI_SuiteII_V10401_P8Z77-V_LX-LK2_XPWin7.zip
 10. Mjo det kan ofta vara så att fel har flera bakomliggande orsaker och inte bara en. Men jag vill stanna kvar vid bios:en ett tag till och föreslår nu att uppdatera den till senaste versionen. Sedan moderkortet släpptes har fyra bios-uppdateringar kommit av vilka samtliga innehåller fixen "Improve system stability". Senaste uppdateringen, Version0801, släpptes för bara några dar sen: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77V_LX/#download Då fel beror på bios:en har det ingen betydelse hur mycket man än tjorvar med programvaran "ovanför". Felet kommer fortfarande att finnas kvar, så jag hoppas att det börjar se ljusare ut efter denna uppdatering.
 11. The Windows Club Bra tips, och jo den sidan upptäckte jag för många år sen och den är en godispåse av förträffliga tips och små gratisprogram, program som jag numera ser som helt nödvändiga basprogram för Vista/7.
 12. Jag kollade i manualen till ditt moderkort och fann det jag sökte på kapitel 3, längst ner på sidan 16. I bios-setup:en och under Advanced-menyn ska det finnas nåt High Precision Timer/Intel Rapid Start Technology. Under detta finns Entry on S3 RTC. Sätt det valet på Disabled, spara och går ur. Förhoppningsvis är problemet sen löst, annars får vi söka vidare.
 13. haha Jag brukar försöka uttrycka mig en smula mer diplomatiskt och kände i alla fall att det hade varit snett att rekommendera att fortsätta köra med GTX460 – jag misstänkte att här har vi att göra med ett proffs och då skulle en sådan rekommendation mest vara att göra bort sig. Nåväl, glömde nämna det om OpenGL att det är nåt som helt enkelt följer med drivrutinen till grafikkortet... inte så mycket att orda om egentligen. Vad du sen väljer att använda i/för CAD-programmet torde väl mera bero på vad för slags jobb du för tillfället har, inte sant? Jag tycker i alla fall fortfarande att du nog bör ge de olika drivrutinerna en chans att visa vad de går för – i/för dina program – och inte bara installera första bästa och sen nöja dig med det. De kan mycket väl visa sig ge märkbara skillnader... Hoppas att du kommer vara nöjd med Quadro-kortet och att bytet visar sig vara värt insatsen! Och tack för komplimangen, men jag har ärligt talat faktiskt inte varit här så mycket sista åren då jag haft svårt att finna tid och ork för det... det är ändock roligt om man kan vara till nån nytta här emellanåt.
×
×
 • Skapa nytt...