Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr Andersson

Medlem
 • Antal inlägg

  12 926
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  33

Mr Andersson vann dagen: 5 juli

Mr Andersson hade det mest gillade innehållet!

3 följare

Om Mr Andersson

 • Medlemstitel
  Beroende
 • Födelsedag 1972-07-05

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Comhems DVB-C(2)-kanaler sänds i det vanliga TV-uttaget, så vill man "bara" ha digital-TV så räcker det med två-hål-iväggen (tex Tivo-box eller en TV med DVB-C2-mottagare). Men, comhem har en ny TV-tjänst där jag tror man sänder TV på data-nätet och då behövs tre-hål-iväggen.
 2. Om du har WIn10, så går du in på inställningar (kugghjulet i startmenyn) och där väljer ljudinställningar. Längst ner på den sidan klickar du på "Inställningar för appvolym och enhet". Där kan du ställa in ljudenhet per app, bla Teams.
 3. Du infogar en ny rad inom formelns område, så då gör Excel så.
 4. Om det är Windows 10: Gå till inställningar (Kugghjulet i startmenyn) Klicka på Appar Klicka på "Program och funktioner" längst upp till höger Klicka på "Aktivera eller inaktivera windows-funktioner" till vänster Leta upp "SMB 1.0/CIFS" i listan och tryck på [+] Markera SMB 1.0 Klient och SMB 1.0 Server
 5. Behöver veta vad du har för router/brandvägg hemma och på kontoret för kunna skriva en guide. Även om principen är densamma för alla brandväggar så kan det skilja rätt rejält på hur man sätter upp ett VPN.
 6. VPN behöver en VPN-klient (tex den inbyggda i Windows) samt en VPN-server att ansluta mot (tex behöver man login och lösenord). Det jag menar med att "ta emot" VPN = VPN-server. Finns lite olika typer, tex PPTP, L2TP och IPsec.
 7. Först och främst, för att nå jobbets dator så måste jobbet ha en brandvägg som kan ta emot VPN samt att de lagt in ett konto till dig. Utan detta kommer du ingenstans. För att nå hemdatorn från jobbet är det samma sak, du måste ha en brandvägg hemma som kan ta emot VPN och konfigurera detta. Vidare måste du ha en publik IP-adress på den internetanslutning hemma (den behöver inte vara statisk, men publik). Så steg 1 är att prata med jobbets IT-avdelning så de kan lägga upp ett VPN-konto för dig.
 8. Markera mapparna du vill kolla storleken på, högerklicka och välj egenskaper.
 9. Måste inte vara just en Rasberry, tog den som exempel eftersom den har inbyggda funktioner för att enkelt styra annan elektronik och dessutom billig. Jag har aldrig själv gjort något med Rasberry, men det finns hur många sidor som helst där folk byggt allt möjligt. Sök och lär
 10. Först behöver du business swish-konto (alltså inte det vanliga man har via mobilen). Läs mer: https://developer.getswish.se/ Sen behöver du en dator av något slag, borde funka med en billig Rasberry. Där gör du dels programkod som kopplar upp sig mot ditt swish-konto ovan, dels lite programkod och elektronik för att öppna/låsa dörren. Och givetvis en internetförbindelse.... Låter som ett kul projekt
 11. Nu är vi OT, men man ska väl inte behöva flytta för att bredbandet inte funkar! Skaffa ett som funkar i stället!
 12. Telia har flera olika support-grupper, bla privat och företag. Privatsupporten är tyvärr inte prioriterad inom Telia, av någon anledning som jag inte vet. Jag har endast haft kontakt med deras företagssupport och den är riktigt bra, oftast kötid på några få minuter. Mitt tidigare inlägg "byt leverantör" var menat att om man inte är nöjd med tjänsten eller leverantören, så ska man byta. Sen kanske det inte alltid är praktiskt möjligt, men det finns ingen anledning att vara lojal när flera leverantörer erbjuder samma tjänst.
 13. Ok. Jag skulle föreslå att du vänder bilderna i ex Paint (som följer med windows) och sen laddar upp dem. Jag gissar att du använt en funktion i utforskaren där man högerklickar på en bild och väljer " vänd höger" / vänster? Det vänder tyvärr inte innehållet i bilden, utan bara hur den ska visas på skärmen.
 14. I vilket program redigerar du hemsidan eller är det en online-tjänst?
×
×
 • Skapa nytt...