Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr Andersson

Medlem
 • Antal inlägg

  12 909
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  30

Mr Andersson vann dagen: 9 november 2018

Mr Andersson hade det mest gillade innehållet!

3 följare

Om Mr Andersson

 • Medlemstitel
  Beroende
 • Födelsedag 1972-07-05

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mr Andersson

  Det går inte att ringa in

  Vad jag kunnat läsa mig till så ska du slå på (enable) SIP under menyn NAT och där anger du också SIP-port 5060. Vet dock inte var du skriver in SIP-servern IP-adress, men det borde vara i nån meny i närheten.
 2. Mr Andersson

  Överföra Autorout till plattan

  Windowsprogram kan inte köra på Android (såvida det inte finns nån typ av emulator som jag inte känner till). Det som krävs är att AutoRoute finns i en Android-version.
 3. Mr Andersson

  LÖST Koppla ljudkabel

  En annan sak att ta hänsyn till är om man har en digitalbox för TV, så kan man oftast ta ljudet från den istället för TV'n. Men då får man bara ut just TV-ljudet, inte allt som visas på TV'n, om man har flera insignaler (kanske en Xbox eller ChomeCast, etc) . Om TV'n har HDMI så kan man i de flesta fall använda funktionen "Audio Return", där ljudet från TV'n skickas tillbaka till källan och man där tar ut ljudet via RCA.
 4. Mr Andersson

  LÖST Koppla ljudkabel

  Det står tydligt att det är en ingång, du kan inte ta ut ljud från TV'n den vägen. Finns det andra kontakter, typ SCART (en stor rektangelformad kontakt)? Eller så kanske det finns optisk eller coax-utgång? Dessa är dock digitala och då måste det finnas motsvarande på din förstärkare.
 5. Mr Andersson

  I stället för MS Office

  Detta är ingen enkel fråga. Jag satt i samma situation igår, då mitt Office365 konto hos min fd arbetsgivare stängdes (pga att jag slutat min anställning). Men jag måste ha nån form av Office, det viktigaste för mig är Access, men även Word och Excel är viktiga. Det vettigaste jag kunde hitta var Microsoft Personal Office. Omräknat från årsavgift (649 kr) till månadskostnad blir det ca 54 kr/m. Men, nu kanske jag inte är representativ för normal användare, för jag använder script (VBA) väldigt mycket, och jag har inte hittat något annat alternativ som klarar det. Om man bara använder de grundläggande funktionerna skulle jag rekomendera Google Docs (som Cecilia beskriver på ett bra sätt ovan).
 6. Mr Andersson

  Hur rengöra en platt tv/datorskärm?

  Utan att göra för mycket reklam, så tycker jag att Kjell & co's skärmrengöring är den absolut bästa av dem jag testat. Det viktiga är dock att se till att själva duken är av typen mikrofiberduk. Andra butiker har förmodligen liknande produkter.
 7. Mr Andersson

  Plocka ut första posten baserat på datum och artikel

  Det är samma tabell (tbl), men man måste ge dem olika alias för att kunna referera till rätt uppsättning data. Tbl2 innehåller det du fråga om från början och tbl3 innehåller det extra material som du frågade om senare. Du ser det riktiga tabellnamnet direkt efter FROM respektive JOIN
 8. Mr Andersson

  Plocka ut första posten baserat på datum och artikel

  Det blir lite jobbigare, men inte mycket. Jag skriver med generella tabellnamn som du får ersätta med dina. Observera paranteserna, de är viktiga. Jag har lagt till ett fält 'info' som innehåller extra info som jag läser in med JOIN. Jag har också förkortat resultatet av max(datum) till dat för att inte förväxla dem. SELECT tbl2.artikelkod , tbl2.dat , tbl3.info FROM ( SELECT artikelkod,max(datum) as dat FROM tbl GROUP BY artikelkod) AS tbl2 JOIN tbl AS tbl3 ON tbl2.artikelkod = tbl3.artikelkod AND tbl2.dat = tbl3.datum
 9. Mr Andersson

  Plocka ut första posten baserat på datum och artikel

  Testa: SELECT artikelkod,max(datum) GROUP BY artikelkod
 10. Mr Andersson

  NetOnNet är värdelös

  Det är inget typiskt för just Klarna, ALLA kreditföretag jobbar så, det är ingen hemlighet. Deras affärsidë är att tjäna pengar på att folk inte betalar i tid, alternativt inte betala alls. Klarna är dock "ovanligt snälla". Betalar man i tid har man 0% ränta (dock 29 kr i fakturaavgift). Betalar man enligt den plan man gjort upp med Klarna, är det relativt förmånligt, men släpar man efter på fakturorna blir det svindyrt (29% ränta). Jag vill påstå att Klarna är ett av de bättre avbetalningsföretagen, om man sköter betalningarna. Men jag håller med om att de närmast är att betrakta som skurkar, om man inte sköter sig (och det är som sagt där de tjänar pengar).
 11. Mr Andersson

  MySql, ASP och hackad sida

  Ok, jag hinner tyvärr inte skriva kod åt dig just nu, så kanske nån annan kan hjälpa till. I morgon eftermiddag har jag dock tid. Men jag behöver veta vad du förväntar dig att querystring() ska innehålla.
 12. Mr Andersson

  MySql, ASP och hackad sida

  Din kod är vidöppen för hackare. Du använder querystring() utan att kolla vad den innehåller. Innan du använder den, bör rensa bort först och främst tecknet ' sedan kolla så att den inte innehåller någon SQL-kod. Googla på "SQL-injection" så får du massa bra tips!
 13. Mr Andersson

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Helt säker, en Teliatekniker har förklarat för mig. Om telefonen är i 4G-läge går samtal över 2G, men om telefonen är i 3G-läge går även samtal över 3G. För att samtal ska gå över 4G måste telefonen stöda VoLTE (Voice over LTE).
 14. Mr Andersson

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Samtal och 4G är två helt olika saker och använder olika frekvenser och teknik. Du kan ha perfekt 4G-mottagning, men kan inte ringa eftersom det använder 2G (GSM) och det kanske är långt till närmsta GSM-bas. Det finns dock telefoner som klarar samtal över 4G (VoLTE) men jag vet inte om operatörerna klarar det.
 15. Mr Andersson

  Byta minneskort i mobil

  Man kan också överföra kortets innehåll till dator via USB (ingen adapter behövs), byta kort och sen föra tillbaka innehållet till nya kortet. När det gäller program/system-uppdateringar så lagras dessa på det interna minnet i telefonen så det spelar inte roll hur stort extra-kort du har i det läget.
×