Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr Andersson

Medlem
 • Antal inlägg

  12 900
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  30

Mr Andersson vann dagen: 9 november 2018

Mr Andersson hade det mest gillade innehållet!

3 följare

Om Mr Andersson

 • Medlemstitel
  Beroende
 • Födelsedag 1972-07-05

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mr Andersson

  NetOnNet är värdelös

  Det är inget typiskt för just Klarna, ALLA kreditföretag jobbar så, det är ingen hemlighet. Deras affärsidë är att tjäna pengar på att folk inte betalar i tid, alternativt inte betala alls. Klarna är dock "ovanligt snälla". Betalar man i tid har man 0% ränta (dock 29 kr i fakturaavgift). Betalar man enligt den plan man gjort upp med Klarna, är det relativt förmånligt, men släpar man efter på fakturorna blir det svindyrt (29% ränta). Jag vill påstå att Klarna är ett av de bättre avbetalningsföretagen, om man sköter betalningarna. Men jag håller med om att de närmast är att betrakta som skurkar, om man inte sköter sig (och det är som sagt där de tjänar pengar).
 2. Mr Andersson

  MySql, ASP och hackad sida

  Ok, jag hinner tyvärr inte skriva kod åt dig just nu, så kanske nån annan kan hjälpa till. I morgon eftermiddag har jag dock tid. Men jag behöver veta vad du förväntar dig att querystring() ska innehålla.
 3. Mr Andersson

  MySql, ASP och hackad sida

  Din kod är vidöppen för hackare. Du använder querystring() utan att kolla vad den innehåller. Innan du använder den, bör rensa bort först och främst tecknet ' sedan kolla så att den inte innehåller någon SQL-kod. Googla på "SQL-injection" så får du massa bra tips!
 4. Mr Andersson

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Helt säker, en Teliatekniker har förklarat för mig. Om telefonen är i 4G-läge går samtal över 2G, men om telefonen är i 3G-läge går även samtal över 3G. För att samtal ska gå över 4G måste telefonen stöda VoLTE (Voice over LTE).
 5. Mr Andersson

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Samtal och 4G är två helt olika saker och använder olika frekvenser och teknik. Du kan ha perfekt 4G-mottagning, men kan inte ringa eftersom det använder 2G (GSM) och det kanske är långt till närmsta GSM-bas. Det finns dock telefoner som klarar samtal över 4G (VoLTE) men jag vet inte om operatörerna klarar det.
 6. Mr Andersson

  Byta minneskort i mobil

  Man kan också överföra kortets innehåll till dator via USB (ingen adapter behövs), byta kort och sen föra tillbaka innehållet till nya kortet. När det gäller program/system-uppdateringar så lagras dessa på det interna minnet i telefonen så det spelar inte roll hur stort extra-kort du har i det läget.
 7. Märkligt, jag gör detta ibland och det är sällan det inte funkar. VOB bygger på MPG-standarden, men är inte exakt likadan. IFO är en info-fil som DVD-spelaren läser (tex kapitelindelning mm). BUP är backup av IFO ifall denna skulle vara skadad. Bra att du hittade ett program som löst ditt problem!
 8. Behövs inte speciellt program. Du kan öppna skivan i utforskaren, gå in i mappen VIDEO_TS. Där finns ett antal VOB-filer. Kopiera dessa till hårddisken och byt namn på filerna så att de istället heter MPG i efternamn. Detta fungerar INTE med köpta DVD-skivor eftersom de är krypterade och kan endast läsas av DVD-uppspelarprogram.
 9. Mr Andersson

  Kommer 5G att göra fibernätet onödigt?

  Det är något som operatörerna har hittat på och har ingenting med tekniken att göra. Det finns abonnemang utan gräns.
 10. Mr Andersson

  Dilemmat bostad-jobb

  Jag har redan kollat med bostadsbolaget som även har lägenheter i Göteborg, men de kräver envist med att det är Boplats som gäller och de står fast vid att det är deras kösystem som gäller. Det är väl kanske rättvist, men om man flyttar inom samma bostadsbolag så borde man kunna vara lite smidigare. Sen kanske man kan byta med någon som vill från Göteborg till Malmö, men hur gör man det?
 11. Mr Andersson

  Dilemmat bostad-jobb

  Tackar!
 12. Mr Andersson

  Dilemmat bostad-jobb

  EXAKT vad jag letar efter! Den lilla slanten står jag ut med. TACK!
 13. Mr Andersson

  Dilemmat bostad-jobb

  För några år sedan flyttade jag till Malmö, helt pga av jobbet. Jag pendlade först ett par år (från Helsingborg), men det funkade inte och jag fick lägenhet som på ett bananskal. Nu är det så att företaget som jag jobbar på kommer läggas ner och alla är uppsagda. Därmed har jag ingen egentlig anledning att bo kvar i Malmö, och det är inte en stad jag egentligen vill bo i heller. Jag vill här ifrån. Helst vill jag till Göteborg, dels för att jag har vänner där, men även för att jag trivs betydligt bättre där. Och jag tror även att det finns mer jobb som passar mig där. Om jag nu skulle få ett jobb i Gbg, så måste jag ju även hitta en bostad där. Hur gör man? Att köpa bostadsrätt är inte aktuellt (jag vill men kan inte), att stå i officiell bostadskö är meningslöst, det är 10+ år i kö som gäller. Jag har tankar på att hitta privata fastighetsägare med lägenheter, men hur gör man gör att hitta dessa? Har ni andra idéer på hur man kan göra?
 14. Mr Andersson

  Topologi Masknät

  Om dom menar redundans såsom man normalt menar så behöver du minst 2 internetoperatörer som är helt oberoende av varandra (alltså inte delar samma fiber tex och och inte kommer in i samma lokal). Det framgår inte om det ska vara trådlöst nät eller ej, men eftersom du nämner masknät (meshnät säger man normalt), så låter det som att det är trådlöst. Då är det viktigt att varje företag har varsitt SSID samt att varje företag antingen ansluts till varsin switch alternativt en switch som klarar VLAN. Sedan ansluter du varje switch/VLAN till en egen port i brandväggarna (en brandvägg per operatör om vi pratar full redundans), sätter upp regler i dem så att företagen ej når varandra samt att du behöver BGP om det ska ske automatisk överkoppling mellan operatörerna om den ena går ner.
 15. Mr Andersson

  Nätverksproblem

  När man låter routern dela ut IP-adresser så håller routern även reda på datorns namn. De andra datorerna frågar routern om datornamnet och den kan så svara med IP-adressen. Nu har du ändrat till statisk adress, vilket inte routern känner till och kan då inte heller svara på frågan "namn till IP". Det du ska göra är en statisk DHCP-utdelning i routern. Där anger du datorns MAC-adress (den kan du se med IPCONFIG på datorn) samt vilken statisk IP-adress du vill ge datorn. Du ska inte hålla på och kludda med hosts-filer mm.
×