Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Mr Andersson

Medlem
 • Content count

  12,816
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Mr Andersson last won the day on February 15

Mr Andersson had the most liked content!

3 Followers

About Mr Andersson

 • Rank
  Beroende
 • Birthday 07/05/1972

Profil

 • Kön
  Man
 1. Problemet är inte att man håller i en mobiltelefon. Problemet är att man tittar på den istället för på vägen. Att man minskar koncentrationen från bilkörningen när man pratar/lyssnar i telefon (eller på radio, eller en medpassagerare), oavsett om det gäller handsfree eller inte, är solklar, men hjärnan klarar av att sköta bilkörningen ganska ok ändå. Men det är inte den verbala koncentrationsstörningen som man vill åt, utan den visuella. När man håller i en pryl med bildskärm, kommer man också att titta på den. Och tittar man på en pryl, ser man inte det som händer i trafiken. Jag ser dagligen förare som sitter med sin mobil i näven och glor på den (vid tex rött ljus) och HELT missar att det blir grönt. Och då står man STILLA. Hur är man som förare om man KÖR samtidigt som man glor på sin telefon? Lagen skulle egentligen ha lytt i stil med "att det är förbjudet att titta på något än trafiken" när man kör bil.
 2. Förlänga wifi

  Man kan sätta en wifi-till-wifi-repeater, men det krävs ju då att den kan nå den befintliga routern. Kanske finns det något bra rum/utrymme mellan routern och det nyligen inredda rummet att sätta den i? Dock kan en wifi-wifi-repeater sänka hastigheten markant, så det bästa är att dra en kabel så långt det går till rummet och sätta en wifi-router där. I så fall ska denna kopplas till LAN-porten på den befintliga wifi-routern och sätta den i sk bridge-mode (att den ska brygga trafiken, istället för att agera router, vilket den befintliga redan gör).
 3. ANSWERED Google Kalender

  Tryck på G, utan shift, alt eller control. På samma sätt kan du snabb växla mellan olika vyer: D=dag W=vecka M=månad Y=år T=idag A=Lista N=Bläddra frammåt (beroende på vy) P=Bläddra bakåt (beroende på vy)
 4. htaccess vs php routing vs mysql

  Det är snabbast i den ordning du skrivit det.
 5. ANSWERED Skydda en "dongel"?

  Vet inte vad du menar med att "dela" den. Det fungerar precis som en mobiltelefon, fast den saknar knappar och skärm. Man kan inte komma åt den utifrån och "låna" den för att surfa med, om det är det du menar. När det gäller bärbar/stationär, så är det ingen skillnad alls.
 6. Vad är det testsajter testar - videokameror?

  Resonemanget håller. En stillbildskamera ska ta en (1) bild som blir bra, en film/video-kamera ska hålla ungefär samma exponering genom en serie av bilder och måste på något sätt göra en avvägning av vilken exponering som ska användas. Och, olika kameror har olika metoder att göra detta. Vissa kameror är vad jag kallar "konsumentsäkra", dvs de preseterar bästa möjliga genomsnitt så att fotografen blir nöjd, men det blir sällan BRA. Man har ingen som helst kontroll över vad som händer, det blir bara genomsnittligt bra, varje gång.
 7. Vad är det testsajter testar - videokameror?

  Alla kameror har en form av automatik, för att hörhindra att bilder blir över/under-exponerade. Om det är mycket snö i en bild, kommer kameran att sänka exponeringen så att bildens genomsnittliga exponering blir bra. Detta är inte alltid önskvärt, men billiga kameror vänder sig ofta till vanliga konsumenter som inte vill/kan justera exponeringen manuellt. Då är det bättre att kameran gör "så bra som möjligt" istället för att bilderna blir överexponerade och värdelösa. Men, även billiga kameror har ofta möjligheten att stänga av den här automatiken, men då måste man som fotograf vara beredd på att hantera det manuellt. Dyrare kameror har bättre bildchip med större ljusomfång. Men dessa chip sätter man inte i de billiga kamerorna, eftersom det då skulle bli dyrare och inte längre vara en billig kamera... Vill man ha en hyfsat bra kamera anser jag att med dagens priser måste upp i minst 15000 kr och vill man har en BRA kamera så måste man upp i runt 40000 kr. Gäller det TV/film-produktion på proffsnivå, kan en kamera lätt kosta både 150 och 200 tusen kronor. Man får helt enkelt det man betalar för, som alltid. Man kan inte köpa en kamera för 3995 kr och tro att den ska leverera bilder i TV-kvalitet, för det gör den inte.
 8. Skadad laptopskärm - fukt?

  Problemet med vatten är inte vattnet i sig själv, utan allt annat det innehåller (salt, kalk, mm) som inte går att torka bort med en hårfön. Förhoppningsvis har inte vattnet gått in i själva panelen, utan antingen lagt sig mellan panelen och bakgrundsbelysningen (eftersom skärmen fungerar och ger rätt färger) eller mellan frontglaset (plasten) och panelen. Om du är lite händig kan du montera isär skärmen och dela de olika delarna och torka av dem med en mikrofibertrasa. Om inte skärmen är väldigt hopmonterad där man inte kan dela den utan att förstöra den (= köpa ny). Att touchfunktionen fungerar är inget konstigt, den har ingenting med själva skärmen att göra. Det är inte pixlarna som är tryckkänsliga utan ett av lagerna i skärmen som är känsligt för elektriciteten i våra fingrar och skickar det vidare till ett antal sensorer. Det är därför även en krossad skärm på en smartphone fortfarande har fungerande touchfunktion, fastän man knappt kan se vad skärmen visar.
 9. 1. google maps ger bra svar, både rutt, tid och sträcka. Tänk på att skaffa de visum som behövs. Vissa länder hade jag dock inte velat köra i.
 10. Köra PHP funktion i en annan funktion

  Förstår inte riktigt vad du är ute efter. Du kan anropa en funktion inne i en annan: f1(); function f1() { $x = f2(5); echo $x; // Skriver ut talet 50 } function f2($value) { return(10 * $value); }
 11. Formatera om ett SD-kort till FAT?

  Det borde gå att formatera kortet direkt i kameran, utan att blanda in datorn.
 12. ANSWERED Vara snäll mot sin PC

  Det som är snällast mot elektroniken är att låta den stå igång.
 13. Batteri som inte laddar

  Har du testat att avinstallera batteriet i enhetshanteraren? (avinstallera, start om, datorn ska hitta batteriet själv och installera om drivrutinen)
 14. Anteckningsbok till android

  När det ICE-dokumentet så kan du göra det i princip i vilket bild/text-redigeringsprogram, exportera som png/jpg och lägg den som bakgrundsbild på din låsskärm.
 15. Anteckningsbok till android

  Evernote. Är väl mest en smaksak om man gillar den eller OneNote.
×