Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr Andersson

Medlem
 • Antal inlägg

  12 943
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  34

Mr Andersson vann dagen: 19 september 2019

Mr Andersson hade det mest gillade innehållet!

3 följare

Om Mr Andersson

 • Medlemstitel
  Beroende
 • Födelsedag 1972-07-05

Profil

 • Kön
  Man

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Windows och OSX använder inte samma typ av filsystem och WIndows kan inte läsa dessa, men det finns en del program som gör det möjligt. Sen efter att du kan läsa disken kan du testa med olika filräddningsprogram.
 2. Finns ett bra verktyg där man grafisk kan se i vilka mappar det finns mycket och stora filer, det heter TreeSize. Jag använder det flitigt i jobbet när jag är hos kunder med liknande problem som ditt. Sen får man så klart avgöra vad som kan tas bort och vad som INTE ska tas bort. Det som datorn samlar på sig utan din vetskap är tex cache-filer i webläsaren (bland annat bilder sparas) och systemet i sig skapar tempfiler och loggfiler. Den inbyggda Diskrensningen i windows fungerar sådär, den hittar inte allt.
 3. Vad händer om du trycker på >>| knappen i VLC?
 4. Låter som att dator och TV är kopplade på olika faser i elnätet hemma. Då kan det uppstå ett brummande ljud. Har du möjlighet att testa att koppla båda i samma eluttag? Om du redan har det så är det troligt nåt slags jordfel.
 5. Tackar för din input. Vet inte vad du menar med emulatoter? Jag kör Vmware ESXi 6.7.0 och alla servrar funkar exakt som de ska.
 6. Tror vi pratar förbi varandra en del. Jag kör själv 3 Windows servrar, där de är som bäst. Men jag kör även en Debian-server, för det den är bäst för - web och databas. Jag har inga fördomar för eller emot GNU/opensource, vill man hålla på med det så gör man det. Eller inte.
 7. Varför skulle det finnas det? Ingen av dem har anledning till att ha ett avtal med den andre. Här får jag nog erkänna att jag skrattade rätt högt! Amatörbygge?! Jag kan delvis hålla med om att Linux inte är moget nog för att vara på gemene mans skrivbord, men som webserver är Linux det absolut vanligaste systemet. Amatörbygge.... hahahahha
 8. För att kunna se in i en VPN-tunnel måste man känna till krypteringsnyckeln och även om man har den är det svårt att göra i praktiken.
 9. Jag har varit med om detta hos några kunder, så därför antog jag att det var samma problem för dig, även om det kanske låter långsökt att det skulle bero på musen. En mus kostar inga stora pengar så jag tycker du ska pensionera denna och leta upp en annan. Problemet är antagligen att den mikrobrytare som sitter under klickknappen är slut, det är inget man fixar.
 10. Låter som att din mus dubbelklickar när egentligen bara enkelklickar. Har du annan mus att testa med?
 11. Kollade som hastigast på Google maps (för att jag aldrig hört talas om dessa städer) och det ser onekligen trevligt ut! Tack!
 12. Kreta och Cypern är underbara, har varit där flera gånger men inte hyrt bil men tagit guidade bussturer och det gav en viss mersmak, det var dock kring 15 år sen, men visst var det fint då även om man ändrat lite intresse sen dess
 13. Jag har medvetet valt att resa utanför säsongen, för jag vill se verkligheten och inte turistverkligheten och framförallt slippa trängas med typiska turister Även om jag per definition är turist så vill jag inte känna mig som en...
 14. Prag gillade jag, och åker gärna dit igen, men nu känns det som att jag vill hitta nåt nytt, och Krakow är ett bra förslag! Har tidigare kollegor som varit där och pratat gott om det.
 15. Syftet med minisemestern är ett kort miljöombyte och koppla bort jobbet helt under några dagar, så vad det får kosta är inte som en "ordentlig" semester, men nånstans kring 5-8 tkr. Dina förslag låter väldigt bra! Tack!
×
×
 • Skapa nytt...