Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stickans

Medlem
 • Antal inlägg

  458
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om stickans

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1939-07-20

Kontaktinformation

 • Hemsida
  https://stickans.blog/

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Hagfors
 • Intressen
  Numera en pensionär som mer än gärna golfar och i min hemmiljö pysslar med datorer, dreamboxar, trädgård och min kvinna, samt en del annat av intresse. Jag är inte gammal, har bara blivit äldre.

  PS:
  När jag nyss efter runt tio års deltagande på eforum, visade min sambo att jag just nu lagt in en bild och skrivit om min ålder ..., så säger hon:

  "Du är inte gammal - du är ung" :-)

  Riktigt skönt att ha en snäll kvinna vid sin sida!

Senaste profilbesöken

6 205 profilvisningar
 1. Först, stort tack för era svar! Har tidigare använt Firefox under många år. Har glömt varför jag bytte bort den, för den var ju bra - och nu blir det Firefox igen.
 2. I äldre webbläsare, typ Explorer ver 9, kunde man enkelt få sina bokmärken längst till vänster, medan senare versioner gärna vill fylla upp nära nog hela bildskärmen. Samtidigt varnas för att använda typ Explorer ver. 9 av säkerhetsskäl. Någon av er som vet något sätt att få sina bokmärken vid vänsterkant - men samtidigt använda sig av en mer säker webbläsare? Ett plus i kanten för en länk hur man bäst får till detta.
 3. Tog bort inlägget, eftersom jag fick se att det hamnat på fel ställe. Svaret var ett tack till marim för att hjälpt mig, när jag inte fick meddelande om svar från trådar under senare tid. Detta p.g.a. fel i mina inställningar. maraims hjälp kom som ett meddelande till mig och inte i en tråd och då kan jag där inte ge ett tummen upp, men ger ett tummen upp inlägget ovan här i stället - men det blev nog inte helt rätt det heller?
 4. Å stort tack Monshi! Så skönt att du fann felet. Se nu, stort slarv från min sida. Även om jag markerade samtliga värden och angav format, så uteslöt programmet såklart de som inte hade rätt utseende ... Så långt tänkte jag aldrig, men med så många värden kan det ju slinka in fel ... Efter det jag rättat till felen, blev det précis som jag tänkt! Nu ska jag bara lägga in ett par kurvor till. Diagrammen ska sedan tillsammans med annat inpå min hemsida, Runda hörnan, där jag har bevis för att jag på bara en månad blev fri från diabetes typ 2, utan dessa gängse mediciner som ger biverkningar. Allt tack vara LCHF, motion och lägre vikt, Har nu efter 7 år friskförklarats av landstinget. PS: Funderar på varför jag numera aldrig får mail om att det kommit svar i någon av de trådar jag startat? Jag har bockat för att jag vill ha mail - men jag har väl missat något här också ...
 5. Monshi, här är boken. Hoppas det blev rätt så? Det ser lite konstigt ut när jag ser filnamnet ... Eget blodtryck vikt glukos 2017-01-23 kop.xlsxEget blodtryck vikt glukos 2017-01-23 kop.xlsx
 6. Monshi, tog en bild som visar det format jag nu använder. Ser att det börjar med en asterix. Här kan du se. Inte OK så alltså?
 7. Då får jag upp enl. bilden nedan, men hur rätta till det?
 8. Tack Monshi! När jag högerklickar så får jag upp datum. Se bifogad bild.
 9. Hej! Jag sitter och ska i ett punktdiagram lägga in datum på x-axeln och det blir helt fel (se bild). Samtliga datum ligger i kalkylbladet i formatet "år , månad dag" enligt: xxxx-xx-xx*, men som ni ser i diagrammet så blir första datumet, som är 2010-02-02 = ca 1 och senate datumet, 2017-01-22, blir ca 145. Någon av er som vet hur jag rättar till detta? Kan nämna att jag har Excel 2007, om det skiljer sig mellan versionerna.
 10. Tack NoWin! TVn har hörlursuttag, så jag ska kolla Philips genom på din länk och även gå in igen på Prisjakt och se på ev. alternativ. Prisjakt är en sajt jag tycker är suverän och som jag i princip alltid kollar på före köp. Inte minst funktionen att man kan välja ut ett antal alternativ och sedan jämföra + läsa omdömen och recensioner. När jag var in där tidigare så fick jag faktiskt känslan av att bluetooth inte var möjlig, utan att RF är mitt alternativ. Ja, eforum är ju en annan stor favorit genom åren, när det kört ihop sig.
 11. Jag har TV i sovrummet, men vill helst kunna lyssna med hörlurar, om min sambo inte är lika intresserad av programmet. Har hörlurar med väl korta kablar. Men skulle helst vilja få mig hörlurar och ansluta trådlöst till TVn. Det är ingen smart-TV, utan en vanlig gammaldags platt-TV. 1. Går det att ansluta trådlösa hörlurar till en icke smart-TV? Krävs i extrautrustning i så fall? 2. Om detta inte går, är då anslutning av min mobil med internet till trådlösa hörlurar via min Chromecast, ett vettigt alternativ - och är det omständligt? 3. Tips på lämpliga hörlurar. Vill helst inte ha proppar och inte stora blaffor och då blir det väl on-ear? Vilken anslutning? Bluetooth går väl inte med en sådan TV? Mest sportprogram, så inget krav på hög ljudkvalitet. 4. Alternativa förfaringssätt? Har du svar eller tips angående någon av frågorna, så är jag tacksam.
 12. Cecilia, Mikael63 löste problemet den här gången. Men - jag har fått åtskilliga problem lösta här inne genom alla år och tar knappast i i överkant, när jag säger att du har hjälpt mig flest gånger. Nu var du med och ställde upp igen! Du har varit och förblir en Gud här inne! Hoppas verkligen att du kan tänka dig in i hur tacksamma vi alla är att det finns sådana som du. Sedan du hjälpte mig senast, har jag haft problem, bl a med webbläsarekapare o dy, sånt som jag lyckats lösa själv. Men visst känns det tryggt att veta att du finns! Ha en trevlig helg!
 13. Mikael63 - du hade helt rätt! Letade och fann "Fabriksinställningar", tryckte på den och allt blev OK igen. ;-) Stort tack! Vet inte hur den felaktiga inställningen gått till, men jag vet att jag fick lite trångt för ett tag sedan och flyttade och vred lite på skärmen. Jag måste ha kommit åt och tryckt på någon av knapparna då av misstag. Den som gjorde att jag var lite tveksam till inställningsfel, var dels det faktum att min egen bakgrundsbild på skärmen såg bra ut, samtidigt som jag inte medvetet hade ändrat något i bildskärmsinställningar (trodde jag ...).
×
×
 • Skapa nytt...