Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HeartMan

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hur vet du vad som är senaste posten? Har du en timestamp kolumn eller bokför du datumet när en update/insert gjorts?
 2. Prova ett enkelt trick med ifmember.exe från resource kit om dina klienter är winnt klienter. Funkar rätt så ok.
 3. Verkar vara något som vid inloggning kickar igång och försöker läsa mellanslag i sökvägen utan att sökvägen är skriven inom " " Förslagsvis så hittar du detta i någon av Startup mapparna i startmeny eller i run värdet under hkcu. (Finnes under "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" om jag ej missminner mig.) Testa det.
 4. Avinstallera? Installerar du den på D så behöver du ju bara wipea partitionen, eller hur? Vill du sedan ta bort win2k's bootloader så gör du lämpligast det a la vanligt nt 4 maner. Är inte några probs alls. Tänk bara på vilket sp du har på din nt4, du får probs om du inte har sp4 eller mer med att läsa den nya ntfs:en. Dessutom så kan inte din nt4 läsa encrypted files eller Lycka till
 5. NT4 har inte inbyggt stöd för vare sig apm eller acpi, detta kommer i den så omtalade win2k versionen. Testa att greppa en 3:e parts mjukvara som fixar detta om du nu verkligen vill ha det. En trevlig sådan, åtminstone för bärbara, säljer http://www.systemsoft.com Lycka till!
 6. Vill nog nästan sträcka mig så långt att jag påstår att du fixar det helt automatiskt om du skippar excel och kör kommaseparerad fil istället, eller vad tror du Rikard?
 7. Vet inte om det finns någon mjukvara som åstadkommer detta, kanske hyena eller något liknande. Du kan annars ganska enkelt åstadkomma detta om du behärskar lite VB, mha VB eller Vbscript och WSH. Ett annat alternativ är att med hjälp av en .cmd fil och ntreskit lösa det. Frågan är ganska komplex att besvara om man inte kan rekommendera en mjukvara, men nu har du iaf fått några uppslag, hoppas du kommer någon vart med det.
 8. En aning svårt att avgöra vad det är som gör ett dumt kernelanrop baserat på vad du skriver, men RAS på sp3 kan vara lite småskakigt. Testa ett senare service pack, 5 kanske, om övrigt i din burk inte har något emot att det körs sp5 vill säga.
 9. Har du några bra länkar till sådana tester där seriösa personer står för testförfarandet så skulle jag vara tacksam om jag kunde få ta del av dessa.
 10. Eller använd NTs bootloader så blir det riktigt snyggt och fint. Du hittar en bra howto för detta på linux.org. Följ denna så bör det inte vara några problem.
 11. Policyeditorn är den samma, det som däremot skiljer är .adm filerna, dvs policyfilerna, man använder samt namnet på själva policyfilen. De skiljer sig i de olika operativsystemen.
 12. Himlans tur att jag har en RC på Windows NT 5 Beta 3, som faktiskt till största del är omdöpt till Windows 2000.
 13. Visst är det? En himlans tur att Win2000 råder bot på det så man slipper köra linux
 14. Nej, det kanske inte är så konstigt med tanke på att nt4 kernel inte kan läsa fat32. Lite svårt att boota från nåt man inte kan läsa. Men som driver funkar det bara fint.
 15. Du måste inte installera från de 3 diskarna, du kan installera NT från CD direkt utan diskar, från server eller boota upp på CD och installera, vet dock inte om 2000 har implementerat CD boot, har inte testat det. Själv installerar jag nästan alltid från server, det går snabbast så. Anledningen till att den kopierar över filer är att installationen är .inf styrd i det första skedet, innan den gått in i GUI delen där den förvisso också till viss del är .inf styrd. Detta gäller iaf NT4, 2000 har jag inte kikat på närmare hur den bär sig åt.
×
×
 • Skapa nytt...