Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sirocco

Medlem
 • Antal inlägg

  919
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Sirocco

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1980-09-03
 1. Symantec är säkert fattiga, är jag rädd. Naturligtvis ska man klaga på detta missförhållande. Får en känsla av att de gör som Telia, d.v.s räknar med att deras storlek ursäktar beteendet.
 2. Däremot ska du helt glömma en iMac CRT. Det lilla analogkortet kan brinna upp och då kostar reparationen 4-5000 kronor. Köp en begagnad Power Mac istället.
 3. IBM PC för vanligt folk? Är det PC Jr du syftar på då eller? Den floppade fruktansvärt för IBM. De hade ju stora lager med sådana maskiner som inte gick att sälja. IBM återkom väl mer till konsumentmarknaden med PS/1 istället. Men PC Jr var verkligen ingen bra maskin så nämn den helst inte som ett exempel på PCns storhet. Första IBM PCn kostade 60.000 kronor då den lanserades hösten 1981 och var tänkt för företag. Apple och Commodore bl.a var mer ute efter att lansera folkdatorer. Om nu Macen är en leksaksdator måste jag få kalla PCn för det också, eftersom jag tycker att Windows XP har leksakskänsla över sig. Tycker ni inte det, ja då kan ju knappast Mac OS X vara en leksak heller? Det är också intressant att man kan vara ointresserad av Macen och dess historia, men samtidigt veta att den är dålig.
 4. Ja, det är ju det första man tittar på när man ska köpa något... marknadsandelen. Marknadsandelen är tydligen allt för en del. Har ni funderat på hur stor marknadsandel era egna datorer har (nej, säg inte att Windows har si och så många procent, utan jag menar om ni tittar på hur många procents andel er leverantör har). Det borde ju vara obligatoriskt om man nu de heliga andelarna är så viktiga. Jag tror att jag ska köpa en Dell, de måste vara förbannat bra, eftersom de har hög marknadsandel senast jag kollade.
 5. Det är skönt att Amigan lever. Man är ju lite småsugen på en dylik burk och det suget lär nog göra att nästa dator blir en Amiga av något slag.
 6. Men det är ju bara lilla Bonniers som är igång. Kolla utskicken och läs det finstilta, detta är Bonniers specialitet. Det fina företaget, jag älskar dem över allt annat. De har så fina tidningar, Allt om DVD, Komputer för Alla.. öh, PC-tidningen heter den visst numera och en hel del annat. Plus tillsvidareprenumeration, detta underbara system. Prenumeranterna får sisådär 1 kronas rabatt. Verkligen generöst, Bonniers.
 7. Sirocco

  IDIOTI!!

  Det får bli import av skivorna då. 30 kronor/DVD-RW är sjuuuukt! Dags att protestera i höga ordalag och se till att göra sin röst hörd i nästa val. Det verkar som om de lärt sig av mitt parti, Rånarpartiet.
 8. Tyvärr är min erfarenhet av just SL mycket begränsad, men en stad som har en fungerande kollektivtrafik är Prag. Där hålls tiderna och metro, bussar och spårvagnar går som de ska. Trafikändringar annonseras tydligt och om störningar uppstår fixar man vettiga ersättningar (extrabussar etc). Ett månadskort kostar 420 tjeckiska kronor (för enkelhetens skull: det motsvarar 420 svenska kronor för liknande sak i Sverige). En biljett som gäller i 60 minuter (90 minuter helger) kostar 12 kronor. Kortresebiljett (4 stationer i Metron, 15 minuter med spårvagn/buss) kostar 8 kronor. Det låter som om SL borde resa dit på ett studiebesök. Ska det ö.h.t finnas vägtullar ska pengarna från dessa gå till kollektivtrafiken. Det vore mycket bättre med Park&Ride-anläggningar (ställ bilen där, åk billigt med kollektivtrafiken eftersom den är rabatterad) och ha ett välfungerade trafiknät och punktliga tider så vinner miljön.
 9. I DVD-sammanhang är en PC helt överlägsen. Program etc är betydligt bättre. Däremot, ni som talar om marknadsandelar: *Det är produkten som är intressant. Inte marknadsandelen. Analyserar ni andelar när ni köper annat också? Det är inte intressant hur många andelar systemen har, utan det viktiga är att de fungerar bra för det arbete som ska utföras. Att Windows är betydligt bättre för en HTPC skulle jag inte vilja säga beror på dess marknadsandel, utan på att plattformen (även hårdvaran) inbjuder till utveckling av produkter som gör att den blir ett bättre alternativ. Apple behöver förbättra sin DVD-hantering betydligt eftersom de inte får ut annat än ProLogic ur sina maskiner.
 10. Palladium har man anledning att oroa sig för. Jag skulle inte vilja ha en TCPA-dator. Palladium-funktionalitet leder bara till att företagen kan tjäna stora pengar på användarna, men det är pengar de inte borde tjänat. Jag vill verkligen inte ha sådana saker i maskinen.
 11. Jag tänkte flika in här angående flatrate på annat än telefoni: *Månadskort/halvårskort/årskort och bufféer. DÄR har vi något som borde avskaffas om vi resonerar som Felia gör vad det gäller storförbrukare. Ta buffén som exempel: jag betalar 39 kronor för en lunchbuffé på restaurant Ankara i Köpenhamn. Jag kan äta så mycket jag vill och besöker bordet 5 gånger. Samtidigt är Nisse där och han äter en gång från buffén, men betalar samma summa. ORÄTTVIST. Likadant med månadskort och liknande. För en fast summa får jag åka obegränsat. Orättvist mot de som har månadskort men inte åker lika mycket som jag. Avskaffa månadskort! Skämt åsido. Mycket bandbredd är tekniskt nödvändigt för dagens Internet. Tjänsterna kräver mer etc. Det enda som fungerar är flatrate. De som bara läser sin e-post och sköter bankärendena får helt enkelt använda en billigare, långsammare tjänst. Man måste inte ha 10 Mbit/sekund för att läsa e-posten. Däremot behövs det för kvalitetsstreaming av video. Jag vill gärna se en film streamad (DD5.1/DTS5.1-ljud) och då är det BBB minst som gäller. Felia Band 2000 duger inte och det duger ännu mindre när man måste betala per MB. Jag vill gärna ha 10-20 Mbit och en streamingbox till min hemmabio så jag kan njuta av högkvalitativ film som strömmas ner via nätet. Felia, återkom när ni kan erbjuda detta till ett pris som är värt det.
 12. Nu fungerar det normalt. Det var inställningen för viloläget som behövde ändras. Tack för tipset.
 13. Kompisen har ett problem. Hans bärbara Toshiba 1800-700 med Xircom-nätverkskort tappar kontakten med nätverket och Internet i samband med viloläge. Följande händer: *Datorn går i viloläge. *När datorn väcks ur vila hittar den inte nätverket och det går inte att komma ut på Internet. Nätverksanslutningen fungerar perfekt fram tills datorn läggs i vila. Maskinen kör Windows XP Pro med SP1 installerat (allt original). Nätverket är uppbyggt med: *ADSL-modemet (kör Bostream 2,5 Mbit xStream) är kopplat till en router, Netgear RP114. *Från routern går kablar till respektive dator som är: 1. Toshiban 2. En Power Mac G4 3. En Power Mac 8500 Problemet uppstår inte på någon av de andra maskinerna och nätverket i sig självt fungerar som det ska. Vilka lösningar finns?
 14. Lycko dig! Jag har använt Felia ADSL Smalband och har i BÄSTA FALL kommit upp i 50 - 60 kilobyte per sekund. I många fall har jag segat på 10 - 30 kilobyte per sekund. Med Bostream är jag uppe i 120 - 280 kilobyte per sekund, men vid några tillfällen har jag toppat vid 300. Man tjänar alltså på att kasta ut Felia ADSL Smalband och skaffa Bostream. Det finns inte heller någon som helst anledning att ens tänka tanken på Felia ADSL Smalband om Bostream finns på orten. Det är dock ett alternativ om man tycker om att betala 375 kronor/månad för bedrövlig hastighet på 0,5 megabit/sekund istället för 249 kronor/månad för 2,5 megabit/sekund. Alltså: vill man bli rånad och betala multum för låg prestanda: SKAFFA Felia ADSL Smalband FORT!!
 15. Med tanke på hur hemskt Felia ADSL är måste jag starkt rekommendera Bostream. Det är värt pengarna.
×
×
 • Skapa nytt...