Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-03-26 på alla områden

 1. 5 poäng
  Tycker det är hårt ge Eliasson skulden. MSB är precis vad våra Riksdagshen har beställt. Som vi röstat på plats ! Det viktigaste är att det inte får kosta för mycket. För det finns många andra hål i statsbudgeten att placera pengar i. På samma sätt vad Eliasson genomförde hos Polisen var inte hans ide. Det han genomförde hos Polisen var exakt vad som beställts av våra politiker.
 2. 4 poäng
  felix

  Önskemål: Kunna bifoga bilder i PM

  @Mikael63 @Cecilia @mbgtmari Bra förslag, jag har ställt in att även medlemmar kan bifoga filer i PM nu. Det var tidigare bara tillåtet för moderatorer och admins. Det går däremot inte att finjustera på så vis att det tex bara går att tillåta PNG för PM, så det blir samma fil-restriktioner som gäller när man bifogar filer till ett inlägg. Men jag tror det är lugnt ändå! /Felix
 3. 4 poäng
  Laso

  Fredagens Musikbidrag

  @Skorpion76 Ditt senaste inlägg med Video är flyttad till din egen tråd... https://eforum.idg.se/topic/356723-musikbidraget/ Eftersom denna tråd Fredagens Musikbidrag, fortfarande har en tydlig Rubrik, så fungerar det inte att vi stoppar in Videos även andra dagar i veckan, då blir det till slut kaos i tråden, och vi kommer att bli tvungna att stänga den. Nu har vi 2 st trådar med valfria Videoinlägg, det ska väl räcka med dessa, vi måste ha en nivå som fungerar. Så inlägg med Videos som läggs in i denna Fredags-tråd även andra dagar än just fredagar kommer således att flyttas till den andra tråden som heter Musikbidraget . Och för att styra upp lite mer, så lägger vi bara upp max 2 videos per Fredag och person. Detta har varit uppe för en enklare diskussion mellan moderatorerna. Tack. Laso - Moderator
 4. 4 poäng
  mbgtmari

  Total commander

  Programmet ska naturligtvis laddas ner från hemsidan https://www.ghisler.com/amazons3.php
 5. 4 poäng
  mbgtmari

  Fredagens Musikbidrag

  "Ladies and Gentlemen… This concludes your drum lesson for today " (en av kommentarerna till din YouTubevideo) Ja, både Debbie Harris och Clem Burke är fortfarande klart hör- och sevärda. Några år senare (1983) kom Eurythmics Sweet Dreams som jag alltid tyckt är en välsjungen och medryckande låt
 6. 4 poäng
  .M

  TV-Reklam slippa

  Jag har hittat en ännu enklare lösning, är inne på sjätte eller sjunde året med den. Jag slutade se på tv.
 7. 4 poäng
  felix

  LÖST Uppgradering av forummjukvaran

  Hej! Det finns en ny version av forummjukvaran som vi ska uppdatera till under eftermiddagen. Det kan eventuellt bli en kort nertid under tiden men borde knappt märkas i så fall. En stor nyhet i denna version är stöd för flera emojis i editorn som ni kommer märka av. Sen är det många förbättringar och en del nyheter under ytan som inte kommer märkas lika tydligt. Jag skriver här när uppdateringen är klar!
 8. 3 poäng
  Thirteen

  Ny moderator

  Gott med en moderator som har Linuxkompetens. 👍
 9. 3 poäng
  Amandus

  LÖST Nätverk Windows 10

  Jag har löst problemet genom att följa denna tutorial:
 10. 3 poäng
  felix

  Forumet uppgraderat

  Hej! Ville bara meddela att forumet nu är uppgraderat till den senaste versionen som inkluderade en del buggar och säkerhetsfixar. Sajten verkar ha laddat långsamt under dagen men detta ser ut att vara löst nu efter uppgraderingen. Men hör gärna av er om ni märker att sajten fortfarande laddar långsamt. /Felix
 11. 3 poäng
  mbgtmari

  Windows Live Mail i Win 10

  Det kan du inte om du inte redan har laddat ner Windows Essentials tidigare https://support.microsoft.com/sv-se/help/18614/windows-essentials Ett program som stöds och fortfarande uppdateras är Mozilla Thunderbird https://www.thunderbird.net/sv-SE/ Vi är många här som använder Thunderbird. Jag måste dock erkänna att jag tycker bättre om Windows Live Mails gränssnitt. Jag har kvar WLM i min dator och det programmet fungerar fortfarande men man vill ju använda sig av ett program som uppdateras så det är Thunderbird jag använder.
 12. 3 poäng
  Monshi

  Märke på LCD monitor. Ska jag lämna tillbaka den?

  Problemet om det är en fysisk skada på skärmen är att du borde reklamerat denna inom rimlig tid efter upptäckt. Nu kan det blir svårt att bevisa att det är ett ursprungligt fel men alltid värt ett försök.
 13. 3 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  ....och ännu en uppdatering inför skarp release och med tanke på att det inte är så många fixar listade på följande sida; Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17758 .. så känns det väl som att nuvarande branch är näst intill färdigutvecklad.
 14. 3 poäng
  torpet12

  LÖST Hopplös surfplatta

  Jaha, jag kom ingen vart trots goda råd. Något måste vara fundamentalt fel! Så jag valde att återställa alla inställningar och gjorde om installationen. Med gott resultat. Man hade gjort om processen helt och jag kände igen mig alls. Jag har nu en helt "ny" platta och är glad för det.
 15. 3 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Här går det undan för nu är bygge 17735 tillgängligt. Det innehåller inga nyheter däremot minst 10 fixar och har fortfarande ett antal kända problem. Mer info: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/08/10/announcing-windows-10-insider-preview-build-17735/ Skip ahead, dvs byggen för vårens (2019) uppdatering, är också igång nu med bygge 18214 men eftersom det är så få som kan få de byggena redan nu så rapporterar jag inte om de byggena i fortsättningen. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/08/10/announcing-windows-10-insider-preview-build-18214/
 16. 3 poäng
  jannejanne

  Hur vet jag om mitt grafikkort är "utslitet"?

  Tog och testade generatoreffekten på 2 fläktar (från kasserade stationära datorer) genom att varva upp dem med luft Moderkortsfläkt / chipfläkt 40 x 40 x 10 mm, gav ca 2,5 VDC mellan röd och svart, mellan röd och gul ca 1,3 VDC, mellan gul och svart ca 50 mVDC. Processorfläkt 70x70x20 mm (Intel) grön -svart ca - 0,5 VDC, gul - svart 0 mVDC, gul - grön ca - 0,5 VDC Ett trasigt skuret lager, byte av fläkt. Men generatoreffekten kan kanske skada moderkortet. Och byte av moderkort lönar sig inte. Jag hade varit noga med att hindra fläkten från att snurra vid rengöring med luft !
 17. 3 poäng
  Mikael63

  Hur vet jag om mitt grafikkort är "utslitet"?

  Ja, samt att fläkten kan bli en generator och alstra spänning "bakvägen". Inte säkert något skadas men dumt att chansa...
 18. 3 poäng
  Skorpion76

  Fredagens Musikbidrag

 19. 3 poäng
  Laso

  Hur fixar du en kraschad Windows

  Du har naturligtvis gjort en fungerande backup som du testat, när din datorn är exakt som du vill ha den, felfri. När min ena hårddisk i Nasen gick sönder för ett tag sedan, så skickade jag in den, reklamerade den, fick en ny tillbaka efter lite lätta diskussioner, och eftersom jag har min Nas kopplad i RAID1, så hade jag en fungerande backup hela tiden, så jag förlorade ingenting. Beror ju på hur den har kraschat, vad som går att göra. Nej. Det är nog ganska blandat, vilken typ av hårddisk man har som systemdisk. Även en vanlig hårddisk med skivor har ju ett litet styrkretskort som kan gå sönder. Och du flyttar inte över någon skiva från en hårddisk till en annan hårddisk, utan specialkunskaper. Från och med Windows 10, så är din Windows-licens kopplad till ditt Microsoft-konto, så det finns ju alla förutsättningar för att göra en ren installation, vid behov, om du inte kan aktivera din äkta Windows-licens efter en ominstallation, logga in på ditt Microsofts-konto, kontakta Microsoft så brukar dom vara behjälplig och lösa ditt problem, har själv tagit hjälp flera gånger, på detta sätt av dom, med bra resultat.
 20. 3 poäng
  felix

  ...är är 2 nytt...

  Jag uppdaterade detta nu, tack för att ni såg det! Angående datum-felet ska jag leta lite mer senare när jag har tid. Har letat förut men det är inte helt lätt att hitta just den översättningen.
 21. 3 poäng
  Laso

  Fyra anledningar att inte köpa dyr dator

  Men snälla...Microsoft i detta fall är ju Tillverkaren av operativet Windows, nu får du nog kliva upp på banan igen och förklara, vad i hela friden håller du på med ? Vad vill du egentligen med tråden? Hindra utvecklingen, stoppa tekniken, eller vad? Nog för att du tydligen håller på att avreagera dig på något du inte kan stoppa, men ibland blir det kanske något för mycket.
 22. 3 poäng
  vertpre

  Popup på Aftonbladet

  Avinstallera AdBlock, om det är den du har och installera uBlock Origin istället. Det var vad jag gjorde när samma sak hände för mig. Inaktivera och klicka på gula knappen hade ingen inverkan.
 23. 3 poäng
  Cecilia

  Spring Creators Update

  Förlåt, länken var bara för information. Dessutom går ju det svaret ut på att göra partitionen synlig (unhide) och din är ju redan synlig. I det här läget skulle jag föreslå att du och Dixi väntar ett par dagar för då bör det gå bättre att se om det är ett allmänt problem och i så fall hur man döljer partitionen på ett bra sätt. Om du vill ha mer hjälp efter det föreslår jag att du (eller Dixi) startar en ny tråd för det var nog inte vertpres tanke att alla problem som dyker upp i samband med uppdateringen ska samlas i den här tråden.
 24. 3 poäng
  mbgtmari

  LÖST Inleda ny mening med och

  Nej. Allt som står i dina citat är korrekt. Jag inleder också meningar med "och" ibland i såväl tal som skrift.
 25. 3 poäng
  ChristerE

  LÖST Använda Asus RT-N66U som enbart switch?

  Som du har kopplat får du dubbla nätverk, och Double NAT, för datorn ansluten i ASUS-routern. Anslut inte till WAN-porten i ASUS-routern utan koppla i stället kabeln från din "första enhet" till en av LAN-portarna i ASUS-routern. Då blir den, som du önskar, enbart en switch. Routerfunktionen sätts då ur funktion, ingen trafik passerar genom routerfunktionen. Du får också inaktivera DHCP i ASUS-burken, så det inte blir konflikt med IP-adresserna utdelade från TP-Link'en. Funktionen för att dela ut USB-diskarna bör fortfarande fungera, det har ju med det lokala nätverket att göra, allt som är inkopplat i LAN-portarna. Vet inte hur diskarna adresseras, men jag antar att du får ge ASUS-burken en IP-adress i det nya nätverket med TP-Link-enheterna. Och då en IP-adress utanför DHCP-området, och skild från eventuellt andra fast tilldelade IP-adresser. Konfigurering av ASUS-burken gör du förmodligen enklast genom att ansluta en dator, som tidigare, medan DHCP-funktionen fungerar. Ändrar burkens IP-adress, stänger av DHCP och sen startar om den. Finns nå't tankefel i beskrivningen ovan så finns det säkert någon som kommer till undsättning och rättar till det. https://kb.netgear.com/30186/What-is-Double-NAT
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×