Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

(Visar mest gillat innehåll sedan 2017-04-19 på alla områden)

 1. 5 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Språk

  Klart man kan ge kritik, varför skulle den amerikanska varianten vara så mycket bättre, är det farligt att kritisera? Varför "hen"? Det behövs inte. Räcker med det jag föreslagit: "Visa aktivitet" .
 2. 4 poäng
  vertpre

  Spring Creators Update

  En ny stor uppdatering av windows 10 är på gång senare i vår. Nästa Windows 10 med kodnamn Redstone 4 verkar få namnet Spring Creators Update enligt rykten. Det ska tydligen bli en ganska omfattande uppdatering. För den som orkar finns mer info här. https://thewincentral.com/windows-10-redstone-4-changes-new-features-28978/#Redstone_4_Top_New_features
 3. 4 poäng
  felix

  Långsam laddning av Eforum

  Hej igen, Nu har jag nyss uppgraderat servrarna till en nyare version av php som är snabbare än föregångaren och hoppas ni märker av en förbättring? Framöver ska jag se om det går att göra fler optimeringar för att få forumet att ladda snabbare. En bov är tex de autogenererade profilbilderna som är mycket större än de behöver vara (500x500px) när de oftast visas mindre än 90x90. Eventuellt stänger jag av dom och ersätter med en anonym avatar som vi hade tidigare tills det är löst.
 4. 3 poäng
  Mikael63

  Sommartid!?

  Den här diskussionen angående sommartid.. Om vi ska ha den, om vi ska har "permanent" sommartid... Jag skiter i vilket just nu, tycker det vore bättre om man kunde införa sommar i stället...
 5. 3 poäng
  ChristerE

  LÖST Använda Asus RT-N66U som enbart switch?

  Som du har kopplat får du dubbla nätverk, och Double NAT, för datorn ansluten i ASUS-routern. Anslut inte till WAN-porten i ASUS-routern utan koppla i stället kabeln från din "första enhet" till en av LAN-portarna i ASUS-routern. Då blir den, som du önskar, enbart en switch. Routerfunktionen sätts då ur funktion, ingen trafik passerar genom routerfunktionen. Du får också inaktivera DHCP i ASUS-burken, så det inte blir konflikt med IP-adresserna utdelade från TP-Link'en. Funktionen för att dela ut USB-diskarna bör fortfarande fungera, det har ju med det lokala nätverket att göra, allt som är inkopplat i LAN-portarna. Vet inte hur diskarna adresseras, men jag antar att du får ge ASUS-burken en IP-adress i det nya nätverket med TP-Link-enheterna. Och då en IP-adress utanför DHCP-området, och skild från eventuellt andra fast tilldelade IP-adresser. Konfigurering av ASUS-burken gör du förmodligen enklast genom att ansluta en dator, som tidigare, medan DHCP-funktionen fungerar. Ändrar burkens IP-adress, stänger av DHCP och sen startar om den. Finns nå't tankefel i beskrivningen ovan så finns det säkert någon som kommer till undsättning och rättar till det. https://kb.netgear.com/30186/What-is-Double-NAT
 6. 3 poäng
  Cecilia

  Muspekaren fryser på stationär dator

  Nätaggregat är helt oberoende av vilket operativsystem man har installerat på hårddisken, precis som RAM-minnen och hårddiskar. Eftersom Windows är igång vid det minnestestprogrammet går det ju inte att säga var problemet ligger. Om datorn har en CD-läsare eller om du har ett USB-minne tillgängligt finns Memtest86+ som man antingen bränner till en CD-skiva eller installerar på ett (tomt) USB-minne och sen startar man datorn från CD:n resp USB-minnet så att inget annat är igång. http://www.memtest.org/ CD: Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip) USB-minne: Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7) *NEW!*
 7. 3 poäng
  hurvan

  LÖST Bild på Adobe PDF fil

  Tack .M för att du fick igång mig! Gick vidare till adobe forum och fick ytterligare info om hur jag skulle få "thumbnail picture". Under redigera-inställningar-allmänt finns en box som måste vara bockad "Aktivera förhandsgranskning av PDF med miniatyrer i Windows utforskaren" och sedan OK. Funkar jätte bra nu.
 8. 3 poäng
  mbgtmari

  Grattis på Pi-dagen!

  Pi-dagen fyller 30 år idag och hyllas med en Google-doodle. Så Grattis på Pi-dagen till alla matematiksnillen på Eforum och även till alla oss andra, för pi känner vi ju till och att matematik är viktigt vet vi också. https://www.youtube.com/watch?v=RsDRdDbRBZo
 9. 3 poäng
  .M

  Root certifikat av Daniel, va 17??? (:-)

  Om du får upp det där i din browser så tolkar jag det som att certet fortfarande är kvar i antagligen din dator eller i din nya router. Börja med att öppna startmenyn, skriv cert och då borde du få möjlighet öppna programmet för att hantera certifikat. Där kan du kolla om du hittar certet på din dator och ta bort det.
 10. 3 poäng
  Mikael63

  Nu ger jag upp med den här skiten (Blocket)

  Tror som jannejanne. Om annonsören skulle vara ute efter att blåsa dig på pengar - varför fullföljdes då inte detta?
 11. 3 poäng
  fagerja

  LÖST Utseendet på en IP-adress

  Den övre är IPv6 adress och den nedre IPv4. IPv4 är äldre och på väg att fasas ut och ersättas av IPv6. IPv4 adresserna har tagit slut.
 12. 3 poäng
  Thirteen

  Intressant Ad Blocker test

  Intressant Ad Blocker test
 13. 3 poäng
  asa-nesse

  LÖST Adblock Plus

  Tack för svar som hjälpte mig. Jag hade tagit bort Adblock korrekt men när jag tittade igenom tilläggen såg jag ett annat tillägg som heter Windscribe som tydligen bland annat fungerar som en annonsblockerare. Efter att ha avinstallerat även detta så funkar det som det skall. Så nu skall jag ominstallera AdBlock och avaktivera det på vissa sidor.
 14. 3 poäng
  mbgtmari

  "Stockholmsspegel" på latin?

  Jag vill tillägga att Speculum Holmiense, som du själv hade föreslagit, också är korrekt. Du har alltså använt dig av 3e deklinationsadjektivet holmiensis m, holmiensis f, holmiense n och valt den neutrala formen eftersom speculum är ett neutralt substantiv. Personligen föredrar jag Speculum Holmiae men den stockholmska spegeln (Speculum Holmiense) är, som sagt, också ett möjligt val.
 15. 3 poäng
  marim

  Numrering av inlägg/kommentarer

  I förra versionen så fanns det nummer på inlägg/kommentarer. Har det blivit avglömt att lägga tillbaka det eller är det inte tänkt att det ska vara så numera. Om det inte är tänkt att vara så, kanske överväga i alla fall att sätta nummer på inlägg/kommentarer. För det är enklare bla när man ska hänvisa nån till nåt som tidigare skrivits.
 16. 3 poäng
  Cluster

  En vän som tecknat abonnemang

  Har din vän fått information om sin ångerrätt på ett korrekt sätt? Dvs. enligt 2 § första stycket 9 på det sätt som anges i 3 § eller 5 § första stycket Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerfristen börjar inte löpa innan det gjorts nämligen, dock med en begränsning på ett år. Det innebär alltså att om man inte fått den informationen på korrekt sätt så har man ånger rätt på upp till ett år till dess att man fått informationen. 2 kap. 12 § 4 st. Men som tidigare nämnts i tråden, ta hjälp.Kontakta Telekområdgivarna, kommunens konsumentvägledare och ARN.
 17. 3 poäng
  Cecilia

  Till alla med SSD

  När Windows 10 märker att det är en SSD kommer den inte att defragmenteras utan optimeras i stället (trim).
 18. 3 poäng
  vertpre

  Windows 10 "ovanpå" Windows 7?

  Dual boot, som det heter, med w7 och w10 är inga problem men W10 måste ligga på en egen partition. När du startar datorn får du då välja vilket Windows du vill starta med. De andra sakerna du vill göra går inte. Du kan inte använda programmen som finns i W7 med W10. Du kan inte slå ihop partitionerna och ha kvar både W7 och W10. Jag vill påstå att det bästa är att göra en uppgradering till W10, inte en "ren" installation av W10. Då behöver du inte installera om något, om de program du har är kompatibla med W10.
 19. 3 poäng
  vertpre

  Nya säkerhetshålen Metldown och Spectre

  Till viss del har du rätt. Which systems are affected by Meltdown? Desktop, Laptop, and Cloud computers may be affected by Meltdown. More technically, every Intel processor which implements out-of-order execution is potentially affected, which is effectively every processor since 1995 (except Intel Itanium and Intel Atom before 2013). We successfully tested Meltdown on Intel processor generations released as early as 2011. Currently, we have only verified Meltdown on Intel processors. At the moment, it is unclear whether ARM and AMD processors are also affected by Meltdown. Which systems are affected by Spectre? Almost every system is affected by Spectre: Desktops, Laptops, Cloud Servers, as well as Smartphones. More specifically, all modern processors capable of keeping many instructions in flight are potentially vulnerable. In particular, we have verified Spectre on Intel, AMD, and ARM processors.
 20. 3 poäng
  mbgtmari

  LÖST Språk

  Att engelskan har "their" i See their activity är inte alls konstigt. Det beror på att engelskan, till skillnad mot den moderna svenskan, saknar en könsneutral motsvarighet till "hens" och det skulle bli alltför långt och klumpigt att skriva "See his/her activity". Franskans "son" i detta sammanhang betyder däremot både hans och hennes så See their activity i ett franskt forum som, liksom Eforum, är "Powered by Invision Community", har blivit Parcourir son contenu, dvs Gå igenom hens (dvs hans/hennes för de språkkonservativa) innehåll. Se t ex http://locutio.net/forums/index.php?/profile/4-blackstone/ Nu är jag inte medlem på just detta forum men den som är det och tittar på sin egen profil ser med allra största sannolikhet "Parcourir votre contenu", Gå igenom ert innehåll. Votre (ert) är också könsneutralt. (Det artiga niandet i franskan är inte heller konstigt.)
 21. 3 poäng
  Ove Söderlund

  Fredagens Musikbidrag

  Läge för ett nytt fredagsbidrag så här dagarna före jul? Jag får presentera jazzsångerskan Elina Ryd från Göteborg och låten "Det klarnar sakta" från hennes senaste soloplatta "Falla". Elina är kanske inte jättekänd (hennes lillasyster Elize Ryd desto mera känd från Amaranthe m.m.) men denna lilla pärla förtjänar uppmärksamhet tycker jag. Det som är lite speciellt med den här videon är att den är filmad i ett svep (utan klipp). Elina är även nominerad till Gaffa-priset 2018 i kategorierna Årets genombrott och Årets soloartist. Lite läsvärt: Elina Ryd / Wikipedia Elina Ryd officiell YouTube-kanal Elina Ryd - det klarnar sakta (official video)
 22. 3 poäng
  Obesvarade ämnen som finns till höger avmarkeras på en gång. Går man in i den aktuella forumdelen så är tråden avmarkerad. Men senast uppdaterade ämnen (som du visar bild på) har en fördröjning på ca 5 min. Sen blir tråden avmarkerad även där. Om det inte ska vara så krävs det väl lite finjustering av inställningen på den. Samma gäller för Nya ämnen som finns till höger att det tar ca 5 min innan det avmarkeras.
 23. 2 poäng
  Milkman

  Kaktusar

  Två nyanser av kaktusblomma.
 24. 2 poäng
  nilmol

  Outlook, utskrift av gemensamma kalendrar

  Haha, det här var ju riktigt kul! Först klantar man till det. Sen gör man en fix för att komma runt klanteriet. Sen klantar man till det med fixen. Sen gör man en fix för att få att den första fixen ska funka! Detta är ju episkt inom området klanterier. Det får ju min metod med klipp & klistra att framstå som både modern, tidsbeständig och enkel. Det enda man behövt göra var ju att ha utskrift enligt WYSIWYG som default. Sen, för de som så önskar, kunde det finnas andra alternativ i droplisten för "Utskriftsalternativ" - "Skriv ut kalender:". Men stort tack iaf. Får väl se hur jag gör. /n
 25. 2 poäng
  vertpre

  Nya säkerhetshålen Metldown och Spectre

  Nu är det dags igen att svepa in dator, mobil och surfplattor i foliepapper. Dessa nya säkerhetshål är tydligen väldigt svåra att skydda sig emot. Vad jag kan förstå är det inte helt lätt använda sig av sårbarheten som tur är, men alla typer digitala enheter är tydligen sårbara. Har ingen betydelse om det är Windows, Apple, Iphone, Android, Linus eller något annat. Senaste säkerhetsuppdateringen från Microsoft ska tydligen till viss mån skydda mot Meltdown men inte mot Spectre. Om någon har mer ingående info om dessa säkerhetshål, är det välkommet. På sweclockers finns följande info. https://www.sweclockers.com/artikel/24999-sakerhetshalen-meltdown-och-spectre-i-korthet
 26. 2 poäng
  kontakten

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  Eftersom inläggen idenna avdelning är gamla vill jag påminna att AV_Comperatives har lagt ut en test av 200 antivirusappar för Android.. Kan vara bra att läsa på innan du installerar.
 27. 2 poäng
  Våra ord kommer inte bara från latinet utan en del kommer också från grekiskan: period (som ursprungligen betydde tidevarv, tidrymd men nu även kan översättas med tidsförlopp, tidsskede och tidsavsnitt) har kommit in i svenskan via grekiskans periodos (περίοδος) Se http://www.wordreference.com/engr/period Den grammatiska termen perfect[um], som är tempus (tidsform) för fullbordad handling är dock helt och hållet latinsk. Adjektivet perfekt, dvs fullkomlig, fulländad, och även genomarbetad och färdiggjord, heter på latin perfectus i maskulinum, perfecta i femininum och perfectum i neutrum. Verbet är per-facere = genom-föra. Perfektionist är ju en som exempelvis inte vill posta något som inte är genomarbetat. Första delen av ordet kommer från latinet medan ändelsen -ist kommer från tyskan. Exempel: Er ist ein Perfektionist = Han är perfektionist. Sie ist eine Perfektionistin = Hon är perfektionist. (Tyskan, engelskan och svenskan är germanska språk så det är ju inte konstigt att de liknar varandra, speciellt tyskan och svenskan.)
 28. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ledsen, det blev nog lite felöversatt i brådskan utan det gäller nog snarare ett filformat, ett alternativ till .png, .jpg osv.
 29. 2 poäng
  Cecilia

  Uppdatera Android

  Det är Android version 7.1.
 30. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kom bygge 17115 ut och den enda nyheten är inställningssidan för sekretess, men det är många fixar och än så länge inte ett enda känt fel. Dags för release? https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/03/06/announcing-windows-10-insider-preview-build-17115-fast/
 31. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Ladda ned APK från butiken?

  Jag brukar hämta från apkmirror. Ex. AndroidAuto En APK är som en motsvarande EXE/MSI dvs. en installtionsfil. Man kan välja att öppna den (dvs. köra den) eller installera den m.h.a. MyPhoneExplorer. Senaste Edge är väl https://www.apkmirror.com/apk/microsoft-corporation/microsoft-edge/microsoft-edge-1-0-0-1656-release/microsoft-edge-1-0-0-1656-android-apk-download/
 32. 2 poäng
  Monshi

  LÖST Pass inom EU?

  Pass behövs inte men du måste kunna visa din nationalitet och då krävs ett pass eller ett (nationellt) ID-kort (ej körkort eller vanligt ID-kort) som bekräftar din nationalitet. Med andra du måste ha med pass.
 33. 2 poäng
  Monshi

  Överföra VHS till PC med Video Grabber

  VLC kan det exempelvis. Vet inte hur bra den är på det då jag inte testat det. Fördelen med MPEG4 är att filerna blir betydligt mindre men MPEG2 fungerar bra det med.
 34. 2 poäng
  .M

  Högtalare till PC

  Det finns högtalare med inbyggd förstärkare, även små. En bra indikation på att dom har inbyggd förstärkare är att dom kräver extra strömförsörjning. Finns varianter med både USB och ström ifrån väggen. Så om du sneglar i din favoritbutik börja med att kolla på högtalare som har strömförsörjning så kommer du säkert hitta rätt.
 35. 2 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Nu var det nytt igen... FEBRUARY 27, 2018 Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17110 for Fast By Dona Sarkar and Brandon LeBlanc Hello Windows Insiders! Today, we are releasing Windows 10 Insider Preview Build 17110 (RS4) to Windows Insiders in the Fast What’s new in Build 17110 Improvements for Enterprise Customers in RS4 Enterprises can now run custom actions during feature update:… Read more
 36. 2 poäng
  Cecilia

  Enormt seg dator

  Med tanke på att det ser ut som att hårddisken bara klarar av några få MB/s innan den är fullt upptagen funderar jag på om det har hänt något med hårddisken. Jag föreslår en test av den och eftersom det är bäst att göra det med hårddisktillverkarens eget testprogram gör så här: Högerklicka på Start/Windows-knappen och välj Enhetshanteraren. Expandera Diskenheter och skriv här (eller bifoga en skärmbild) vad det står för diskenhet(er) så kan vi hjälpas åt att hitta rätt testprogram.
 37. 2 poäng
  felix

  Långsam laddning av Eforum

  Tack för feedbacken! Vi hoppas kunna få det att gå lite snabbare framöver. Ska försöka få till en uppgradering av php snart som har en del prestandaförbättringar bland annat. Återkommer när det är uppgraderat (förhoppningsvis under veckan).
 38. 2 poäng
  mbgtmari

  "Stockholmsspegel" på latin?

  Speculum Holmiae Holmia är feminint och har genitivändelsen ae precis som Dianas blir Dianae på latin i Speculum Dianae (Dianas spegel), vilket var det latinska namnet på den italienska Nemisjön, vid sidan av Lacus nemorensis: http://www.treccani.it/enciclopedia/nemi/ https://la.wikipedia.org/wiki/Holmia
 39. 2 poäng
  felix

  LÖST Kod-tagg döljs

  Det är enkelt fixat! Jag plockade bort justeringsknapparna i mellanläget och la in kodknappen nu istället. Det är så per design för att inte verktygsfältet ska bli för plottrigt när man har mindre utrymme att jobba med.
 40. 2 poäng
  Pelle Penna

  Virus eller dylikt ?

  Hittade att även Norton blockerar detta, men att det är en windowskomponent, så jag skulle låta bli att blockera detta.
 41. 2 poäng
  Mikael63

  En vän som tecknat abonnemang

  Eftersom jag i ett helt annat ärende vänt mig till ARN, och vet vad detta innebär, så avråder jag från att kontakta ARN som första åtgärd. Gör detta först om inget annat hjälper, när ex. Telekområdgivarna menar att det är sista/enda utvägen.
 42. 2 poäng
  Jonas__B

  E-postinställning i Samsungs e-post app

  Med pop3 laddas mailen ner på klienten. Datorn kan inte ta bort hämtade mail från plattorna. Jag rekommenderar att du använder imap istället. Då kan man få alla mail och dess svar I alla enheter. Mailen lagras då på servern och man kanske behöver rensa ibland om utrymmet blir lågt.
 43. 2 poäng
  felix

  LÖST Senaste inlägg visas i ens profil?

  Hej och tack för bra synpunkter, Jag hittade tyvärr inget sätt att ändra vilken flik på profilsidan som ska visas som förstahandsval. Annars tycker jag det lät som en bra idé, men går inte att göra just nu. Kanske i en senare version av forummjukvaran.
 44. 2 poäng
  marim

  LÖST Får inga mail

  Som det verkar just nu så funkar det. För jag fått mail både på nystartade trådar och kommentarer och vad jag kan se så har jag fått dom jag ska ha. Så får väl se under de närmaste dagarna.
 45. 2 poäng
  En Peugeot 107 auto från 2010. Bra på alla sätt tycker jag nu efter 150 mil av pendlande till jobbet 4 mil bort. Liten men naggande god är mitt betyg. Diggar det lilla formatet och de låga kostnaderna efter att ha kört bensintörstiga gamla Saabar i många år. 7 200 mil och fullservad. Jodå allt fungerar inkl ac:n.
 46. 2 poäng
  mbgtmari

  Open office

  Om du har Windows 10 avaktivera då "Skaffa Office" eller vad det nu står: Start > Inställningar > System > Meddelanden och åtgärder > Aviseringar > Få meddelanden från appar och andra avsändare > Få meddelanden från dessa avsändare https://www.howtogeek.com/226321/how-to-disable-the-“get-office”-notifications-on-windows-10/ Se också till att du har senaste versionen av OpenOffice, dvs 4.1.5 https://www.openoffice.org/sv/ Ladda ner hela paketet och spara i Hämtade filer. (Du ska alltså inte försöka uppdatera OpenOffice inifrån ett writer dokuments Hjälp > Om för då kommer du bara att få se att du redan har den senaste versionen, vilket inte stämmer. Version 4.1.5 släpptes den 30 december så den är ju pinfärsk.) Stäng din webbläsare, dubbelklicka på den nedladdade filen och följ instruktionerna du får, att du inte ska ha några andra appar/program igång t ex. (Open Office byter ut dina gamla filer mot de nya.) P.S. Om detta löser problemet klicka då på bocken till vänster om min avatar i detta inlägg - hovrar man över den ser man Markera detta som bästa lösning. Markera lösningen bör du förresten också göra i ditt ämne Adobe Flash Player. Där är det bocken vid ditt eget inlägg du bör markera eftersom det var du själv som kom på lösningen.
 47. 2 poäng
  Slopy

  LÖST Hur jordar man ESD-matta och ESD-armband?

  Jodå. Det blev en dator. Tack för hjälpen alla ni som gjorde inlägg.
 48. 2 poäng
 49. 2 poäng
  Ja det är rätt. Klämman ansluts till ren metalldel på chassit och handledsbandet skall sitta åt. Precis som Cecilia säger och följ instruktionerna hon gett ovan, så blir det minimala problem. Och för alla andra som fortfarande tror på nätjorden när det gäller elektrostatiska skydd, så refererar jag till detta inlägg: https://eforum.idg.se/topic/335021-ta-bort-damm-i-en-stationär-dator/?do=findComment&comment=1612431 Mvh
 50. 2 poäng
  Törntagg

  LÖST Viasat parabol-TV

  Jag ringde till installatören som varit här och trots att han var väldigt obenägen att svara på några frågor, så fick jag ändå tipset att dra ur strömkabeln på digitalboxen och sätta tillbaks den, vilket jag gjorde och...... då funkade det och senaste programbilden kom upp direkt på skärmen. Det grämer mig att jag inte försökte en så enkel sak redan från början!
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00
×