Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-03-13 på alla områden

 1. 3 poäng
  Jag snabbkollade nyss mitt kontoutdrag och såg till min förvåning posten Tv-avgift 363,60 (på ett ungefär). Eftersom Tv-avgiften är borttagen åkte naturligtvis foliehatten på (det var ju inte i går man föddes i farstun). Ett misslyckat letande efter information om mottagaren i både internetbanken och bankappen steg leder till en stigande respekt för den geniala mästertjuv som inte bara maskerat sin rfid-skimming som en nedlagd räkning utan dessutom lyckas dölja sitt kontonr . Nästa steg är att ringa banken för att få mer info om denna lömska utbetalning. Då visar det sig att det inte är en utbetalning från mitt konto, det är en återbetalning från tv-tjänst... Hur dj@£la svårt kan det där med plus- och minustecken vara ...). Foliehatt av --> dumstrut på
 2. 2 poäng
  Mikael63

  Gratisprogrammet som tar tempen på din dator

  Som vanligt förutsätter artikelförfattarna att alla sitter med Microsoft Windows... Vi som föredrar Linux kan använda ex. Psensor. Finns i Programförrådet i Mint.
 3. 2 poäng
  Lasse "newbie" Johansson

  Bifoga filer - en utmaning

  En sak man ska tänka på är att vad man än lägger ut på nätet så är det ju svårt att det man lägger ut förblir anonymt. Jag syftar då i första hand på att lägger man ut en bild eller en skärmdump så är det ju väldigt svårt att denna bild/skärmdump förblir anonym om man lägger ut den på ett publikt forum. Dvs att ingen annan kommer att få se den. Men å andra sidan är det väl en del av den stora fördelen med internet. Man kan genom en knapptryckning sprida något till miljontals.
 4. 2 poäng
  Lasse "newbie" Johansson

  avslutat

  Vilken märklig trådstart en solig, varm och fin lördagsmorgon. 😁
 5. 2 poäng
  mbgtmari

  avslutat

  Men vill du ha hjälp måste du vara mer precis.
 6. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18855. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18855 Nytt: Notepad (Anteckningar) har nu automagisk återställning av osparat innehåll när Windows återstartas efter uppdateringar. Windows Sandbox får tillgång till mikrofon samt ett par kortkommandon som aktiverar olika funktioner. Överlag arbetar utvecklarteamet mycket på detta med hjälpmedel och tillgänglighet i Windows Sandbox och som senare kommer att komma till nytta i vanlig Windows-miljö. Utöver detta så som vanligt ett gäng fixar, kända fel och andra mindre förbättringar. Känns som det fortfarande är mycket som sker "under huven" i operativet.
 7. 1 poäng
  Novisan

  Markera webplats som läst

  Som nu säkert vet så kvarstår problemet. Är det bara jag som tycker det är irriterande att det inte fungerar att markera webplats som läst. Vad är läget i dag i denna fråga - går det lösa ?
 8. 1 poäng
  Monshi

  Är min telefon döende? (Vi kallar det löst)

  Låt den gå en full cykel. Ladda upp och låt den gå till 10% eller så. Ladda upp igen. Då kommer den (förhoppningsvis) lära sig.
 9. 1 poäng
  Qvirre

  LÖST fönster ramar

  Jaha, ibland undrar man??? jag förstår fortfarande ingenting!!!! I går kväll när jag stängde av datorn, så stod det på skärmen: "Stäng inte av datorn uppdateringar 1 av 1". När jag startade datorn nu på morgonen,ja då var allt som vanligt,ramarna genomskinliga???? Men tack i alla fall Cecilia. Qvirre
 10. 1 poäng
  Så var det fredag kväll...Och vad händer då? Den XYZ webbläsare Opera dör oförklarligt!! Den står bara och laddar men sidor kan den inte hämta (fula ord här). Så jag fick logga in via FF istället. Hittade filerna som Cecilia talade om. Vad ska jag göra med dem? Det fanns en .config mapp och det var där jag hittade dem. Edit: Då jag hittade många av mina lösenord i den döda webbläsaren (Inställningar/Säkerhet) och hade andra nerskrivna så har det fixat sig ändå. Men varför dog webbläsaren egentligen?
 11. 1 poäng
  Laso

  LÖST Bilderna ser ut som mappar

  Du har väl noterat att svaret på grundfrågan gavs av mbgtmari ?!
 12. 1 poäng
  pekkau

  LÖST Hotmail apps

  Wow, tack, nu fungerar det! 🎶
 13. 1 poäng
  MH_resurrected

  Antal varianter

  Och här har Microsoft ett antal förslag som hanterar tomma celler (kopiera manuellt om klickadressen pekar fel. https://support.office.com/en-us/article/count-unique-values-among-duplicates-8d9a69b3-b867-490e-82e0-a929fbc1e273 PS: Oves formel är korrekt och funkar om alla celler är ifyllda. Men jag fick vara supernoga med vad jag kopierade eftersom det kom med dolda skräptecken i slutet av formeln annars (skräp från forumet, inte från Ove).
 14. 1 poäng
  Jag använder Chromium hemma, i Linuxmiljö, eftersom det är en snabb och resurssnål webbläsare. (Jämfört med Chrome, Firefox och Vivaldi) I Chromium har man hela tiden kunnat välja standardsökmotor. Tillägg för Chrome fungerar i Chromium.
 15. 1 poäng
  felixfors

  Gör om en bild till 1400x1400 PX

  Hej! Du kan ladda ner gimp vilket är ett gratis fotoredigerings program. Därefter så högerklickar du på bilden och väljer " öppna med > Gimp" Sedan så väljer du " Bild" på baren längst upp till vänster och väljer " Skala bild", sen skriver du bara in upplösningen som du vill ha väljer" Skala" och sen "Arkiv > Exportera" och välj fil format.
 16. 1 poäng
  jannejanne

  Så vill Mark Zuckerberg förbättra Facebook

  Citat: Dessutom ska känslig data inte lagras i länder där det finns risk för att informationen läcker ut. # Varför inte tvärtom: Dessutom ska känslig data bara lagras i länder där det är säkert att informationen inte läcker ut. Kanske för att det inte finns något sådant land ? Sverige lär ju falla bort direkt. Transportstyrelsen Samtalen till 1177 Ett system där någon annan kan loggas på din bank in när du själv använder mobilt bankid osv 20190314 Hänger inte med själv, idag Svenska Kraftnät https://www.dn.se/nyheter/politik/skandalen-i-svenska-kraftnat-kraver-lagskarpning/ Men hur ska man skydda sig ? Citat Anders Ygeman: "Lagstiftning hjälper inte mot dem som bryter mot lagar." # Det är ju så Stöldskyddsföreningen jobbar man godkänner lås som lämnas in för provning och klarat proven. Spar tid och pengar jämfört med att prova alla lås och underkänna de lås som inte klarar proven. Exempel Motorcykellås https://www.stoldskyddsforeningen.se/privat/sok-godkanda-produkter-och-foretag/?searchquery=&area=&category=motorcykellås Min erfarenhet är att företag snackar mest i sin PR om det de är sämst på. Stora företag snackar om flexibilitet. Små företag om att stora serier är inga problem. Och Facebook snackar om Integritet !
 17. 1 poäng
  Thirteen

  AV-Comparatives sållar agnarna från vetet

  AV-Comparatives sållar agnarna från vetet i sitt senaste Android antivirus test av 250 appar. Flera av apparna som får toppresultat finns i gratisversioner! https://www.av-comparatives.org/tests/android-test-2019-250-apps/
 18. 1 poäng
  dosman

  Besöka webbutik i intranet

  Problemet löst! Se bifogad bild 'Problem-Solved.png'. Nu når jag alltså webbutiken från båda datorerna. Passa på att handla nu... En retro-dator för 55 Euro t ex. Se bifogad bild 'Add-to-Cart.png'.
 19. 1 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  det närmar sig RTM , nu har texten "Utbildningsversion " försvunnit...
 20. 1 poäng
  laq

  LÖST Viasat TV-box Samsung 680

  Nu har jag fått hem min Samsung 680 tv-box. Har fått den för runt 400:- (var nog en special-deal). Det känns som alla punkter enl ovan är uppfyllda, - kan använda APP som styr boxen - bättre bild - ny mjukvara - förbättrat användargränssnitt som är mer användarvänligt - har UHD (Ultra HD) är mycket nöjd med bytet , Samsung 680 är mycket bättre än min gamla box.
 21. 1 poäng
  MH_resurrected

  Unika värden i droplist

  I namngivna områden är det alltid bäst att låsa referenserna. T.ex Blad2!$A:$A istället för Blad2!A:A. Kolla gärna alternativ till Antal.omf() eftersom den inte är helt lyckad när det gäller felvärden osv Om du inte gillar min produktsumma så kan du testa Mängd() som är gjord för att hanterar felmeddelanden. Den här räknar antal celler med data utan felmeddelanden: =MÄNGD(3;6;Blad2!$A:$A) https://support.office.com/sv-se/article/funktionen-mÄngd-43b9278e-6aa7-4f17-92b6-e19993fa26df Någonting petar in skräptecken och förstör formler i Eforum. Jag testar att lägga in i kodblock. Den här varianten av din formel för "Grupper" borde funka: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";ANTAL.OMF(Blad2!$A:$A;"<>#SAKNAS!";Blad2!$A:$A;"<>"&""))) alternativ: =INDIREKT(SAMMANFOGA("Blad2!$A$2:$A$";MÄNGD(3;6;Blad2!$A:$A))) Personligen föredrar jag Förskjutning istället för Indirekt eftersom det är lite mer "pang på rödbetan". =FÖRSKJUTNING(Blad2!$A$2;0;0;MÄNGD(3;6;Blad2!$A:$A)) PS: Om du vill kontrollera din formel så kan du skriva in den i en cell. Om du ställer dig i formelfältet och Trycker [F9] så visar excel matrisen som skapas av formeln. Tryck [Esc] för att lämna läget
 22. 1 poäng
  Monshi

  Gruppera datum i pivottabell

  Här har du en pivottabell med strukturen År -> Månagdsgrupp -> månad -> veckonummer -> veckodag Pivotgruppering.xlsx
 23. 1 poäng
  MH_resurrected

  Unika värden i droplist

  Du måste nog skapa en hjälptabell med unika värden på något sätt. exempelvis så här:: https://exceljet.net/formula/extract-unique-items-from-a-list Det ser ut som om du använder en "exceltabell" . Då borde första kolumnen heta någonting stil med: Tabell1[grupp] Om du adresserar på det viset så kommer det att automatexpanderas när du lägger till nya data Lägg formeln från exceljet på blad 3, cell A2 (antar rubrik i A1) =OMFEL(INDEX(Tabell1[grupp];PASSA(0;ANTAL.OM($A$1:A1;Tabell1[grupp]);0));"") Mata in som Matrisformel (Ctrl+shift+enter) så att den får måsvingar. {=OMFEL(INDEX(Tabell1[grupp];PASSA(0;ANTAL.OM($A$1:A1;Tabell1[grupp]);0));"")} Kopiera ner ett lämpligt antal rader (din gissning om hur många unika värden det kommer att finnas + felgissningsmarginal) Antigen kopplar du dataverifieringen direkt till området, eller också skapar du ett namngivet område som utökas Ctrl+[F3] -> Nytt lämligt namn, t.ex UnikaVärden. Refererar till: =FÖRSKJUTNING(Blad3!$A$1;0;0;PRODUKTSUMMA((Blad3!$A:$A<>"")*1)) eller, om du vill slipa rubriken =FÖRSKJUTNING(Blad3!$A$1;1;0;PRODUKTSUMMA((Blad3!$A:$A<>"")*1)-1) Gå till din inmatningscell och välj dataverifiering, lista, tryck F3 och välj UnikaVärden
 24. 1 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Vostro - minnesuppgradering?

  Vilken fråga ang. konfiguration i par? Den såg jag inte i första posten. Tips om inte annat för andra Dell användare: - Dell har en egen Memory Selector Annars: - Dell: Ange service tag-nummer, Dell EMC-produkt-ID eller modell. Här bör du bland annat kunna få fram vilka ev. (minnes)uppgraderingar som är möjliga och som stöds. - Och här kommer det tips för dig: Dell: Parts & Upgrades for your Vostro 3250 DDR3L SDRAM - DIMM 240-pin 1.35V minnen 1600MHz Viktigt att komma ihåg är att minnena skall ha 1,35V spänning. - Men dessutom finns tex: Crucial: We made it easy to find guaranteed compatible upgrades for your Dell® RAM Mvh Ps. Dell Support: Drivers & downloads for Vostro 3250 Se till att ha senaste BIOS uppdatering innan du uppgraderar minnena, fast det verkar fungera ändå...hehe
 25. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Hur radera e-post(brev) permanent? (Gmail)

  OT Google vill inte att man ska ta bort mejl utan man ska samla på sig allt så att de kan visa mycket reklam
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×