Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2021-04-12 på alla områden

 1. 3 poäng
  Cecilia

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  I det här fallet är det bra att skilja på virus och andra skadliga program resp annons- och reklamprogram. Ask Toolbar tillhör det senare och det är ju väldigt många bra och önskvärda program som skickar med något annat program, toolbar eller något annat som gör att de kan tjäna lite pengar. Normalt kan man då under installationen välja bort dessa onödiga saker och det är ju inte ens säkert att man efter ett tag kommer ihåg att man gjorde det.
 2. 3 poäng
  Mikael63

  Snart upphör supporten för november 2019-uppdateringen av Windows 10

  Låter ju bra tycker jag. Finns väl nog med buggar ändå...
 3. 3 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Spela in med Xbox Game Bar

  Installera vokoscreen. Det fungerar. https://linuxecke.volkoh.de/vokoscreen/vokoscreen.html
 4. 2 poäng
  Cecilia

  Meddelande från "Info"

  Naturligtvis ska du inte klicka på länken men hade det varit ett mejl så hade det gått att se vart man kommer i förväg. Jag skulle ignorera ett sånt SMS. Man fyller i sina leveransuppgifter vid beställningen och de behöver inte bekräftas senare.
 5. 2 poäng
  Pelle Penna

  Gmailapp i mobilen

  Varför skippa appen? Det var ju han som raderade och jag antar att det går att återfå mailet inom 30 dagar. Han borde bara behöva gå in i PAPPERSKORGEN och leta rätt på sitt mail,.
 6. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Och idag är det dags för bygge 21359 till Dev-kanalen som innehåller 5 förändringar, ca 25 fixar och 12 kända fel. https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/04/14/announcing-windows-10-insider-preview-build-21359/
 7. 2 poäng
  DePhaz

  Datorn stänger av sig efter 20 minuter

  Spontan tanke: överhettning. Fungerar kylningen som den ska? Inget skräp, damm vid luftintagen etc? Fungerar fläkten? Det är det jag kan tänka mig. Det kanske finns andra orsaker men det lär andra lämna förslag på.
 8. 2 poäng
  X-Men

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  SSDn i din dator sitter under grafikkortet, se bilden ovan. Du kan alltid montera i en disk till om du köper en disk med SATA-anslutning. Det finns 4 lediga anslutningar för SATA på moderkortet. Disken skall i så fall fästas i lådan och inte på moderkortet.
 9. 2 poäng
  D4D

  LÖST WI FI

  Nu har vi köpt en ny router och problemen är löst!
 10. 2 poäng
  Mikael63

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Om man är van att installera program, men inte är tillräckligt uppmärksam, så är ju proceduren i stort sett likadan oavsett program. Man får ange en plats och man väljer den föreslagna utan att blinka, man får läsa licensvillkoren och det gör man på 0,7 sekunder och accepterar dem, man godkänner att fortsätta, välja genvägar osv osv. Många klick på Next, next, next och när man är klar har man installerat 3-4 program som man inte har en susning om vad de ska vara till för.
 11. 2 poäng
  Turbopump.

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  Jag har utfrån bilder försökt identifiera vad din dator kan ha för moderkort och jag tror, med reservation, att det kan vara ett Asus Prime B450 M-K som är ett micro ATX-kort med AMD-socket. Jag lägger in en översiktsbild från dess manual så får du bedöma om det verkar vara rätt. Om det stämmer har det endast en plats för en M2 SSD (blå nr 1 på bilden) men fyra sata-portar för vanliga sata-anslutna enheter som e.x. 2.5" SSD-diskar (röd nr 2 på bilden. Sådana brukar inte vara svåra att placera i lådan eftersom de saknar rörliga delar. Har inte hittat någon manual för lådan eller hur man öppnar den, men rimligen borde det gå att öppna den från sidorna, annars blir det svårt att montera SSD-diskarna. Lägger även med en länk till moderkortsmanualen. E14215_PRIME_B450M-K_UM_WEB.pdf (asus.com)
 12. 2 poäng
  Pelle Penna

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Det kanske kan vara lite idé att testa nedladdningsfilerna mot Virus Total och se om det flaggar någon varning där. Jag har ingen aning om hur seriös den siten är. https://www.virustotal.com/gui/
 13. 2 poäng
  arcspin

  FACEBOOK - ditt konto har låsts

  Det blev ett nytt Facebook-konto till slut. Fan, det är jäkligt skumt att Facebook bara kan låsa ett konto och sedan finns det ingen väg för min farsa att återta det kontot. Nåväl, Ny Gmail-adress var det som behövdes, sedan kunde jag använd hans riktiga för- och efternamn, födelsedag och hans mobiltelefonnummer för att skapa ett nytt Facebook-konto. Sedan dyker hans gamla vänner upp (baserat på hans mobiltelefonnummer) som förslag på vänner som han nu kan skicka vänförfrågningar till på nytt. (Jag använde först mitt eget mobilnummer för att skapa hans konto då jag ordnade allt på egen hand innan jag tog kontakt med farsan, det resulterade i att det var mina vänner som dök upp som förslag på vänner men när vi bytte mobilnummer som kom farsan vänner upp som förslag.) Tack alla för förslag på lösningar, //Peter
 14. 2 poäng
  Bosse-i-skogen

  Belastning av strömadapter

  Tack. Då hade jag precis kunnat skarva in två förbrukare på vardera 6W på en adapter då en av åtta adaptrar är kass. Jag hittade precis en passande gammal adapter bland gömmorna. Nu fungerar alla mina 8 övervakningskameror och jag slipper bevisa för Banggood i Kina att en adapter var kass för att få den utbytt och vänta ett antal veckor.
 15. 2 poäng
  .M

  Logitech lägger ner universalfjärrkontrollerna!

  Och här kommer ju en fördel med open source, om dom istället för att rätt och slätt lägger ned produkterna så vore ju det toppen om dom lade ut firmware och stöd-programvara som open source. Det kanske finns vissa legala hinder med databasen med enheter, men då kan dom hoppa över att lägga ut den som open source och låta communityt bygga en egen databas på nytt.
 16. 1 poäng
  X-Men

  Lightning sladd men vilken laddare behövs?

  Det som är lite speciellt med Apples laddare och då i synnerhet till iPad, är att de kan leverera en högre laddström om man använder en certifiera kabel för detta. Istället för 1A laddström kan man få upp till 2,5A laddström, vilket gör att Appleprodukten kan snabbladdas. En MFI-certifierad Lightningkabel tillåter den högre laddströmmen. Det är telefonen som bestämmer den verkliga laddströmmen. Enda sättet att bränna telefonen är att ansluta telefonen till en laddare som ger en högre spänning än 5,1V. USB-laddare håller en maxapänning på 5,1V och den nominella spänningen är 5V.
 17. 1 poäng
  Mikael63

  Lightning sladd men vilken laddare behövs?

  Klart att Apple menar man ska ha en laddare från Apple, de kan inte garantera att deras produkter fungerar/inte går sönder om man använder en 30 kronors laddare från Wish. En laddare av annat märke*) duger, bara den klarar av att leverera "behövd" ström. En Androidtelefon meddelar om laddningen sker okej eller om den "är för långsam". *) Då menar jag laddare till ex. Samsung, Huawei m.fl. andra mobiltelefontillverkare men även fabrikat som Belkin, Sandstrøm m.fl. Tillägg: Ja, använd den då, tillsammans med den nya kabeln.
 18. 1 poäng
  Laso

  Är detta en bra nybörjardator?

  Angående 3-d, film, bild och liknande, så behövs det dock mer minne, då anser jag att 8Gb är på tok för lite, minne kan man aldrig få för mycket av. Datorn enligt din länk, har plats för 32Gb, bara att maxa minnet, så fungerar det bättre. Att kalla en dator med bara 8Gb minne för en gamingdator är vansinnigt, då vet man inte mycket om datorer. Med tanke på att Windows 10 behöver ha minst 2Gb för att fungera, så är det bara 6Gb kvar för att driva resten, är på tok för lite.
 19. 1 poäng
  polken

  Behörigheten till mina bilder försvann

  Hur ser meddelandet om att de är låsta? Jag tänker mig kryptovirus/ransomware.
 20. 1 poäng
  Laso

  Meddelande från "Info"

  Då är det ju bara att slänga det, ett försök att fiska personliga uppgifter från dig bara.
 21. 1 poäng
  Nyhetsroboten

  Prata i datorns högtalare med enkelt knep i Windows

  Om du vill höra dig själv när du pratar i datorns mikrofon finns det enkla inställningar i Windows.Läs hela artikeln här
 22. 1 poäng
  Monshi

  två skärmar varav en har fått roterad bild

  Det är så enkelt som att: 1: Har du klonat skärmarna - > då roteras båda (vilken som än är i fokus) 2: Har du utvidgat skärmen, dvs har två skrivbord är Windows såpass smart att den aktiva skärmen roteras och med aktiv menar jag den där du har placerat muspekaren.
 23. 1 poäng
  Turbopump.

  Krångel t ex blåskärm

  Gör det för det testet sker innan windows startat upp.
 24. 1 poäng
  Turbopump.

  Krångel t ex blåskärm

  Windows 10 har ett inbyggt minnesdiagnos-verktyg. https://www.fixadatorn.nu/sa-enkelt-hittar-du-minnesfel-pa-datorn/ Med det kan du få svar på om datorns problem har med ramminnes-fel att göra.
 25. 1 poäng
  Cecilia

  Krångel t ex blåskärm

  Ta bort damm i en stationär dator Kolla den sidan.
 26. 1 poäng
  Cecilia

  2 faktor autensiering

  Även plattan bör ju ha någon inloggning.
 27. 1 poäng
  X-Men

  ipados 14.4.1-problem

  Någon internetuppkoppling behövs inte för att göra en fabriksåterställning av en iPad. Internetuppkopplingen behövs enbart om du skall återställa iPad via iCloud eller om du tänker skapa ett nytt Apple-ID. Jag har gjort fabriksåterställning ett flertal gånger på iPad utan internetåtkomst och överlämnat den till den som skall använda den så den kan skapa nytt Apple-ID. Mina egna iPads har jag fabriksåterställt och återskapat igen med en backup på iCloud.
 28. 1 poäng
  Mikael63

  Påskpyssel?

  Haha! Idag letade jag något helt annat och vad hittar jag? Min papperslapp - i original! (kopian jag hade på jobbet är fortf. borta) Men först hur jag klurade ut detta. Jag utgick från minnet, att det fanns en lindning som hade 166 Ohm och att effekten på plattan är 1500 W Vidare att det finns tre lindningar (fyra anslutningar). Ytterligare ett svagare minne av att den sista (om 166 var den första) hade lägre resistans än den i mitten. Förutsatte att förhållandet mellan de sex stegen är linjärt, dvs. att det är exakt 250 W för varje steg, men så behöver det ju inte vara i verkligheten. Med hjälp av ett kalkylark kunde jag då beräkna de tre lindningarna till 166-498-249 Ohm. När jag kollar på min papperslapp har jag skrivit 166-506-249. Avvikelsen skulle kunna bero på mätfel, hur bra kontakt jag haft när jag mätte men då borde det vara motsvarande mätfel för den med 249? Oavsett så kan man, om man ska mäta upp en sådan platta räkna med ca 500 Ohm mellan 2 & 4. Mellan 1 & 4 ca en tredjedel av de 500 och mellan 2 & 3 ca hälften av de 500. Jag hade även noterat hur de olika lindningarna är inkopplade för varje effektsteg och det stämmer bra med mitt kalkylark.
 29. 1 poäng
  polken

  LÖST Problem tabort mail från IPM_Subtree i Outlook

  Missade det tipset men testade och det fungerar. Det går t o m att flytta dem. Lite jobbigt att det är så många att öppna ett och ett. En regel fungerar tyvärr inte. Jag nöjer mig med det, tack för att du letade rätt på det.
 30. 1 poäng
  Mikael63

  Gmailapp i mobilen

  Så även i Microsoft Outlook
 31. 1 poäng
  Monshi

  Gmailapp i mobilen

  Eller installera Spark. Var ett tag sedan jag använde gmail-appen, när deras Inbox-app försvann gick jag över till Spark. Där finns en "undo" som poppar upp i några sekunder efter radering (flytt till trash).
 32. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-Comparatives Real-World Protection Test Feb-Mar 2021 – Factsheet Länk finns nu överst i post #4
 33. 1 poäng
  Mållgan

  Datorn stänger av sig efter 20 minuter

  Min Lenovo laptop började ju plötsligt visa samma beteende för ett halvår sedan. Fläkten gick på högvarv mest hela tiden och processorn överhettades. Det visade sig till slut bero på att Avast Antivirusprogrammet var boven i dramat. Efter en uppdatering av programmet inträffade det här, viket beskrevs på nätet, och till slut åtgärdade Avast detta. Men jag avinstallerade Avast direkt och installerade istället Kaspersky och allt blev direkt frid och fröjd igen.
 34. 1 poäng
  Thirteen

  Köpa tomt

  Olika mäklare samt husleverantörer ger sina tips. Exempel https://www.maklarhuset.se/hemmaliv/att-tanka-pa-kopa-tomt
 35. 1 poäng
  Cecilia

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  Om du inte flyttar datorn så kan du ju bara lägga SSD:n på botten/ovanpå nätaggregatet. Under förutsättning att den är inkapslad och inte har några strömförande delar på ytan .
 36. 1 poäng
  Cecilia

  Stationär dator startar inte

  Räcker med att toppen har svällt och inte är platt längre. Har det hänt på moderkortet kan man ofta se det men om det händer i nätaggregatet är det ju svårare.
 37. 1 poäng
  .M

  Stationär dator startar inte

  Det finns något som heter… kondensator tror jag på svenskt elektronikspråk. Dom kan med tiden ge upp även om man inte har använt datorn. Och det är inte helt otroligt att en dator beter sig lite sådär om dom har gått sönder. Om du har möjlighet, öppna chassit och titta så allt ser okej ut. Om något ser ut som ett vatten-torn och har gått hål på så kan det vara ett tecken på att gamla komponenter har börjat bli dåliga.
 38. 1 poäng
  Cecilia

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Enligt den information som du har visat i tråden så har ju inget olämpligt installeras utan bara att det finns installationsfiler i datorn så det verkar ju som att du har valt bort det onödiga. Om du inte har valt bort dvs onödiga saker har installerats så kommer de inte att tas bort bara för att du avinstallerar huvudprogrammet.
 39. 1 poäng
  Mikael63

  Kolumner...

  Är det då inte så att man "manuellt" även behöver avmarkera flikarna efter utskrift? Är båda markerade och man skriver något på ena bladet så skrivs samma text på det andra.
 40. 1 poäng
  MH_

  Kolumner...

  Det är så excel funkar. Excels primära jobb är att räkna, inte skapa snygga rapporter Vill du ha olika bredd så kan du: Lägga sidorna bredvid varandra istället för under varandra. Lägga "sidorna" på olika flikar. Använda ett lämpligare program (word t.ex).
 41. 1 poäng
  Turbopump.

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  Utifrån dina bilder finns det inget som motsäger att det är ett Asus Prime B450 M-K moderkort och att din M.2 SSD-disk är skymd under grafikkortet enligt vad X-Men påvisat. Disken ser ungefär ut så här men kan naturligtvis vara av ett annat fabrikat. Samsung SSD 970 EVO PLUS 500GB - 500 GB M.2-hårddisk med snabba läs- och skrivtider (netonnet.se) Om det är moderkortet jag påstår att det är så finns det bara en plats för en sådan M.2 SSD-disk och den är redan upptagen. SSD-diskar som passar i dina fyra SATA-portar ser ungefär ut så här. Samsung 860 EVO Series 1TB - 1 TB SSD-disk med 550 MB/s läshastighet (netonnet.se) Namnet på ditt moderkort är också skymt under grafikkortet.
 42. 1 poäng
  Hanse

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Testa Malwarebytes gratis testversion https://www.malwarebytes.com/mwb-download/thankyou/ du kan också testa Adw Cleaner som kommer från samma företag https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/ HANS
 43. 1 poäng
  polken

  Skräppost

  Är några av avsändarna seriösa så finns en länk längst ner i mailet där du kan be dem sluta skicka fler mail. Enligt eu-lagstiftning. De oseriösa använder du skräppostfilter till. Det kan du hitta i ditt epostprogram, din mail-leverantör eller om din dator har antivirusprogram med epostfiltrering.
 44. 1 poäng
  Cecilia

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  Kolla sidan https://rog.asus.com/se/support/Download-Center/ och som produkttyp väljer du Cases (chassi/låda). Matchar något av alternativen i rutan med produktmodell din låda? För i lådans manual bör det stå hur man öppnar den.
 45. 1 poäng
  Thirteen

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Du ser ut att fått in två program som har åkt snålskjuts vid någon tidigare installation. Vidta åtgärder och se fall Windows lyckas ta bort dem. Eller vänta på Cecilia som är den som kan guida för en grundlig borttagning.
 46. 1 poäng
  GunL

  LÖST Mobilkamera app för skakiga händer

  Till alla som svarat Min nya A52 mycket bättre än nuvarande mobilen, så jag är nöjd med A52 Tack alla!
 47. 1 poäng
  Monshi

  Dagens datum får färg

  Enkla sättet att bygga en villkorsstyrd formatering att att skriva in den tänka formeln som ska validera värdet i en cell och se till att den returnerar SANT där valideringen ska slå till och FALSKT där den inte. Sedan är det bara att klistra in denna i formateringsregeln OCH tänka på att Om du markerar ett större område så kanske du måste låsa en referens för att den inte ska vandra med regeln.
 48. 1 poäng
  Ove Söderlund

  Dagens datum får färg

  Du kan använda villkorsstyrd formatering för att låta Excel markera dagens datum, tips på hur du gör kan du se på följande länk: Villkorsstyrd formatering – markera dagens datum / ExcelBrevet.se
 49. 1 poäng
  Skattmasen

  Roliga timmen

  Ok. vi fattar. Det är inte en get och ingen stäng. Men vad är det? Och varför deklarerar du det. Genererar det inkomster eller vill du göra avdrag? MVH skratteverket
 50. 1 poäng
  ChristerE

  Roliga timmen

  Ja, det är det. Men det är inte de anställda som e-spottar, det är Google som e-spottar på de anställda!
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...