Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-11-06 på alla områden

 1. 2 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Gratis versionen EaseUS kan klona. Det är inte så att du laddade ner en "Free Trial version"? Startar datorn om du plockar ur den långsammare disken?
 2. 2 poäng
  Cecilia

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Hur ser det ut i Diskhantering, står det exakt lika på alla partitioner på de två SSD:erna? Formatera inte innan du vet att det fungerar ordentligt.
 3. 2 poäng
  På oviktiga konton har jag några standardlösenord som jag "saltar" på olika sätt. Eforum är naturligtvis för viktigt, men som exempel: 1Långt$€£$€_eforum_löseNord Då behöver man bara komma ihåg en krånglig rot och kan ha komplexa lösenord även på oviktiga sidor. Det krävs nästan att någon fiskar manuellt för att kunna plocka ut den kontospecifika saltningen. Vill man ha lite bättre säkerhet bör man kanske undvika ord som automatiskt går att läsa ut ur adressen. "Eforum" bör kanske ersättas med "LatinTatueringar", "CeciliasRike" eller något annat som man själv kopplar till tjänsten.
 4. 2 poäng
  .M

  Microsoft terroriserar mig

  Blev du erbjuden gratis uppdatering till Windows 10 för något år sedan? Jag har för mig att väldigt många blev erbjudna gratis uppdateringar. Om så var fallet, varför accepterade du inte? Windows 10 har en funktion där du kan markera ett nätverk som ett med begränsad mängd data och på så vis så laddar inte Windows ned uppdateringar hur som helst på det nätverket.
 5. 2 poäng
  Flyfisherman

  bootsekvens

  Det är inte alls långsökt, utan det har inträffat. På Ericsson då jag arbetade där förekom det en hel del företagsspionage och Ericssons egna säkerhetspersonal kunde konstatera att infekterade USB-minnen som bootades upp direkt från start av vissa datorer och etc.... På ett annat stort företag jag arbetat på med bl.a. (svensk militär slutkund) var det absolut förbjudet att ha en privat usb-sticka med på jobbet och inte ens mobiltelefon var tillåtet att bära och använda, annat än på rasterna i dedikerade fika/lunchrum. Så visst, det har hänt och sker säkerligen dagligen lite varstans.
 6. 2 poäng
  Laso

  Sända mail

  Har tagit bort länken nu, hos mig gav den ingen varning alls, därav att jag lade in den. Men det är rätt, vi ska inte ha något otyg i trådarna. Eftersom jag gjorde en liten guide till Torparen, så gör denna länk ingen nytta ändå länge.
 7. 2 poäng
  Cecilia

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  Jag har inte sett något om att den andra datorn är uppgraderad utan endast att den är ominstallerad. Canon har drivrutiner för Windows 10 för skrivaren: https://www.canon.se/support/consumer_products/products/printers/inkjet/pixma_ip_series/pixma_ip7250.html?type=drivers&language=&os=windows 10 (64-bit) och för CanoScan 9000F: https://www.canon.se/support/consumer_products/products/scanners/canoscan_series/canoscan_9000f.html?type=drivers&language=&os=windows 10 (64-bit)
 8. 2 poäng
  🌒🌆 😱 🚔👮‍♂️🔦 🏃‍♂️
 9. 2 poäng
  Klicka på Anpassat i Välj färg.
 10. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kväll kom bygge 19018 som innehåller två nyheter relaterade till Sök (förstoringsglaset bredvid Windows-knappen). 4 knappar på söksidan för att snabbt söka efter dagens väder, toppnyheter, vad som hänt på dagens datum tidigare år och nya filmer i närheten. Dock endast i USA än så länge men snart i fler länder. En del mindre förändringar när det gäller webbsökningar via Sök. Många fixar och fyra kända fel ingår också och man kan läsa mer om det på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/05/announcing-windows-10-insider-preview-build-19018/.
 11. 1 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Nu när jag ser dina skärmbilder så kommer det inte att hjälpa om du tar ut disken. Något gick fel vid kloningen. E disken är inte startbar. Som du ser saknas det en del på den disken bl.a. "systemstart". Den kan alltså inte starta datorn. Det kanske går att fixa detta i Macrium? Du kan prova att göra om kloningen. Tyvärr vet jag inte hur Macrium Reflect fungerar så där kan jag inte hjälpa dig. Du kan ladda ner EasyBCD och med det programmet ändra så att E disken blir startdisk. Om du använder EasyBCD behöver du efteråt ändra boot order i bios. Här är en länk till en guide. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/ Inställningen finns under menyn Säkerhetskopiering om du väljer svenska som språk i programmet. Klicka på Ändra Startenhet och Verkställ åtgärd. Välj E disken i listan och Ok.
 12. 1 poäng
  Cecilia

  Bildskärmsskada

  Off-topic inlagt borttaget. Cecilia Moderator
 13. 1 poäng
  Enligt annat forum så är det version 1909 man får i ISO-filen på https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 fast det står Maj 2019 som rubrik. Det enda jag har kollat är att verktyget man laddar ner heter MediaCreationTool1909.exe så det borde bli rätt.
 14. 1 poäng
  pekkau

  Forumets nyhetsroboteri

  Jag gillar inte länkar till plus-medlem, (Wasting my time), tänker inte betala.
 15. 1 poäng
  Cecilia

  Windows 10 November 2019

  Idag har Microsoft släppt November 2019 Update (version 1909) till Windows 10. Än så länge är det bara tillgängligt för dem som har de senaste versionerna av Windows 10 och som själva söker efter den i Windows Update samt inte har kompatibilitetsproblem med datorns hårdvara eller något installerat program. Microsoft vill också påminna om att Windows 10 med bara April 2018 Update (version 1803) nu har uppnått "end of service" och bör uppdateras snarast möjligt. Denna november-uppdatering är i huvudsak en underhållsuppdatering med prestandaförbättringar, företagsfunktioner och kvalitetsförbättringar men där finns några nyheter även för privatanvändare: Skapa en händelse direkt från Kalender-popupen på aktivitetslisten. Förbättringar när det gäller meddelanden och Åtgärdscenter (Action Center). Innehållet i OneDrive-molnet integreras med Utforskaren. Förbättring när det gäller Start-menyn. På låssidan (Lock Screen) går det att aktivera digitala assistenter från andra tillverkare med hjälp av rösten. Om du får problem uppskattar Microsoft om du berättar om dem i appen Feedbackhubben. Du kan läsa mer om ovanstående på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/12/how-to-get-the-windows-10-november-2019-update/. Allt eftersom kommer denna uppdatering att släppas till att fler datorer under de kommande månaderna. Det finns en lista med kända problem som uppdateras kontinuerligt: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-1909
 16. 1 poäng
  bgjo

  LÖST Expandera Startmeny automatiskt

  Problem löste sig i samband med uppdateringen av Windows 10 till version 1909 den 12 november 2019. /bgjo
 17. 1 poäng
  ChristerE

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Apropå vertpre's bra info om "nuvarande C:". Tänk alltså på att enhetsbokstäver inte är "skrivna" på partitionerna, så som volymnamn är. Enhetsbokstäver tilldelas av det OS som för tillfället körs (om OS:et använder sig av enhetsbokstäver). I äldre Windowsversioner kunde enhetsbokstäverna "hoppa runt" om man anslöt en till disk före nästa datorstart. I senare versioner "minns" Windows tilldelade bokstäver, baserat på någon form av signatur (om jag inte tar fel), och kan ändras om man så önskar. I ditt fall, @EasyCactus, borde det inte bli något problem. Det handlar "bara" om kloning och om att byta plats på diskarna.
 18. 1 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  EaseUS Partition Master fungerar. MiniTool använder jag inte men det vore underligt om det skulle gå med det programmet också. Den nuvarande C : ja. Alltså den långsammare disken.
 19. 1 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  @EasyCactus Du kan klona C: disken till den snabbare, sedan formatera om disken. Disken med OS på blir automatiskt C:disk. Allt på D försvinner men har du inget där är det ju inget problem. Kontrollera efteråt att rätt disk är satt till startdisk när du startar datorn.
 20. 1 poäng
  Mad Man

  Vissa delar i datorn har blivit galet sega

  Problemet löste sig. Eller snarare det flyttade på sig till ett annat område. När jag körde diagnoserna så kopplade jag bort de bärbara hårddiskarna jag hade. Och efteråt funkade allt som det skulle och datorn var snabb som den skulle vara. Till jag märkte att dessa hårddiskar var bortkopplade och när jag kopplade tillbaka den ena av dom, så blev datorn så där seg igen. Så något är fel på den hårddisken. Så nu har jag ett nytt problem att felsöka.
 21. 1 poäng
  ChristerE

  Sända mail

  En del program har funktioner för att samarbeta med andra program, eller för att på egen hand utföra sådant man annars använder dedikerade program för, t ex e-post. Mejlar man bilder ofta är det praktiskt att göra det direkt från t ex Lightroom, eller så gör man det bara för att det går att göra. Men bildfiler kan ju bifogas i e-post på samma sätt som andra typer av filer, så det behöver inte göras i Lightroom. Några tankar/frågor om Lightroom. Adobe skriver: "Du kan använda Lightroom Classic till att skapa e-postmeddelanden och skicka foton till personer med hjälp av ditt standard-e-postprogram. Du kan även använda en webbaserad e-postleverantör, som Gmail." ... "Om du har valt ett e-postprogram på datorn öppnas e-postmeddelandet i det programmet. Lägg till ett meddelande om du vill och klicka sedan på Skicka." https://helpx.adobe.com/se/lightroom-classic/help/prepare-send-or-post-photos.html Motsvarande finns att läsa hos MakeUseOf. https://www.makeuseof.com/tag/email-photos-adobe-lightroom/ Om Lightroom skapar en "genväg" till en e-postklient, varför behövs då inställningar för e-postserver, m m, i Lightroom? Om Lightroom, eller annat (bild-)program, skulle skicka e-post helt på egen hand så behövs inställningarna förstås i programmet. I det sammanhanget kommer också frågan ifall det programmet hanterar någon egen Skickat-mapp. I fallet med Lightroom borde den egna e-postklienten, som Lightroom samarbetar med, spara skickade mejl (ifall man har inställt att skickade mejl sparas). Man ska inte behöva skicka via Telias server bara för att man är uppkopplad till internet via Telia. Men man brukar behöva autentisera sig hos den e-postleverantör vars mejl-server skickar via. Man kan alltså skicka via en e-postleverantör där man har e-postlådor (använda en e-postlådas inloggning för autentisering). Hur man då är uppkopplad till internet spelar ingen roll (man befinner sig kanske på ett hotell eller på en flygplats). Sen kan avsändaradressen vara vadsomhelst, man skickar egentligen inte "från" någon e-postadress. Men det brukar vanligtvis ändå "höra ihop". Jag bor i ett Com Hem-hus, men skickar mejl via Telias server.
 22. 1 poäng
  Mikael63

  Microsoft terroriserar mig

  Kanske dags att kolla upp detta med fiber då? https://eforum.idg.se/topic/359201-surfa-medelst-fiber/?do=findComment&comment=1717741 Jo, jag vet att mitt inlägg här inte är svar på huvudfrågan i den här tråden. Om jag ska försöka svara på den så gissar jag att Microsoft inte skickat någon uppdatering till dig utan upplyser dig bara om att sådana finns. Den infon skaffade sig Microsoft troligen redan när du var på biblioteket.
 23. 1 poäng
  empe

  LÖST Datorn stänger inte av sig

  Tack för hjälpen, nytt moderkort och det fungerar som det ska. MIchael
 24. 1 poäng
  jannejanne

  Brinnande titan?

  Min gissning är att det är en skrotad värmeväxlare som brinner. Titan är ett bra material för värmeväxlare som har kontakt med havsvatten.
 25. 1 poäng
  .M

  Ta bort döda länkar

  Om du väljer beta-versionen av den kommande Edge browsern så kan den köra Chrome extensions och på så vis får du den senaste browsern och möjlighet att rensa dina bokmärken på en gång. https://www.microsoftedgeinsider.com/sv-se/
 26. 1 poäng
  Mikael63

  Söker ÅF av expansioner till Sims 3

  Amazon har ännu ingen Svensk butik men säljer till Sverige. ex. https://www.amazon.com/s?k=sims+3+island+paradise&rh=p_n_condition-type%3A6461716011&dc&crid=1SBA7LOQVISQ1&qid=1573336700&rnid=6461714011&sprefix=sims+3+islamn%2Caps%2C247&ref=sr_nr_p_n_condition-type_1
 27. 1 poäng
  OK. Tack för hjälpen!
 28. 1 poäng
  Nej det har jag heller aldrig trott, bara att det finns fler som kanske läser tråden och kanske kan bli hjälpt, så mina instruktioner är inte enbart riktade till just dig. Dessutom vet jag aldrig hur stora kunskaper en medlem på Eforum har, så ibland kanske jag kan vara lite extra övertydlig och hoppas du har överseende med detta. Licens: inga problem när du uppgraderar från en befintlig laglig utgåva. Mvh
 29. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Tvinga publicering

  Om jag avmarkerar "Uppdatera den här kalendern med serverns rekommenderade frekvens" kan jag använda "Skicka/ta emot för alla mappar" vilken jag har i Snabbåtkomstfältet.
 30. 1 poäng
  Mikael63

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  Länken går till en artikel som visar hur man gör. Där länkas det till en annan sida, en fortsättning, och där finns länk till Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
 31. 1 poäng
  Laso

  Sända mail

  @Torparen, nu får du testa denna guide, så får vi se om du kan få det att fungera, fungerar bra hos mig. 1. I Lightroom, börja med att i modulen Bibliotek, välja ut den bild du vill skicka. Du markerar bara bilden. Vet inte om man kan skicka fler bilder, har inte prövat själv, bara att testa i så fall. 2. Gå sedan till Arkiv, E-posta foto, ett större fönster öppnar sig. Du finner den bifogade bilden direkt nere i Bifogad fil. 3. I raden Från: Finns en liten meny, öppna den, då får du troligen flera val, välj valet Gå till kontohanteraren. 4. Under vänstra fönstret bör du se två knappar, klicka på Lägg till. 5. Ett fönster dyker upp där du skriver in det kontonamn du har, välj sedan Tjänsteleverantör av dom val som finns. 6. Det nya kontot dyker upp på vänster sida. På höger sida, ska du skriva in inställningar för det konto du har normalt för att skicka dina mail. Det är alltså samma server-inställningar som finns i ditt normala mailprogram. Det är alltså för Utgående post som ska in här på övre halvan. Du lägger in motsvarande för vad du har i dina mailinställningar. Under ser du inställning för den mailadress du ska använda för att skicka din bild. 7. Om allt är rätt nu, ska du kunna Validera, får du godkänt klickar du klar. 8. Nu bör det fungera. Gå tillbaka till E-posta foto, börja med att skicka ett testmail till dig själv för att se så allt fungerar. Verkar det fungera att skicka till dig själv, men du tycker att du inte får något, kolla då Skräpkorgen, kan ha hamnat där då.
 32. 1 poäng
  Cecilia

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  I de flesta fall som Flyfisherman skriver men om du berättar vad du har för skrivare och skanner så kanske det går att hitta exakt information. Vill man ha tillbaks leveransskick så måste man använda datortillverkarens återställning, typ med F9 som gällde för din datormodell. Om man installerar med en DVD/USB-minne med installationsfiler från Microsoft så blir det en standardinstallation och alla program får man installera själv. Många datortillverkare har en del av de program som kom med datorn på sin webbplats för nerladdning. Windows Live Mail bör bytas ut till något annat eftersom det var flera år sen Microsoft la ner den produkten, men det bör göras innan en ominstallation för att det ska gå smidigare att få över mejlen. Thunderbird är ett bra alternativ. Office Starter las ned redan 2012 och det är länge sen det slutade vara säkert att använda. Det har väl ersatts av Office Online med webbaserade varianter av Office-programmen.
 33. 1 poäng
  Cecilia

  Fladdrande sida

  Opera är också baserad på Chromium så det är väl troligt att samma fladder finns med den.
 34. 1 poäng
  Cecilia

  Dåliga hårddiskar

  Just Current Pending Sector Count som hittades är ett tecken på att hårddisken har börjat gå sönder på vissa områden. Du kan läsa om det här: https://kb.acronis.com/content/9133 och just det går att då att fixa genom att flytta data till något annat ställe på hårddisken och markera det dåliga området som "använd ej", men rätt som det är blir det något område där det inte längre går att läsa och därmed går det inte att flytta utan filen är borta för gott. Jag rekommenderar att du kör Western Digitals eget testprogram (long test) för att få en bättre felutpekning. Viktigt att säkerhetskopiera alla filer först. Data Lifeguard Diagnostic for Windows: https://support.wdc.com/downloads.aspx?DL
 35. 1 poäng
  Laso

  Sända mail

  Jag ska försöka göra en guide åt dig @Torparen , jag har precis testat hos mig och det fungerar bra här.
 36. 1 poäng
  Laso

  Fladdrande sida

  Har inte läst igenom tråden, men om du har sådana problem med dina mindre vanliga webbläsare, varför inte ändå välja en webbläsare som kan fungera, även om man kanske inte gillar denna?
 37. 1 poäng
  Cecilia

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  Okej, en återställning till leveransskick, dem möjligheten kommer förstås att finnas eftersom Microsoft inte är inblandad i det. Det har varierat hur Microsoft har gjort med möjligheten att hämta uppdateringar när supporten av någon Windows-version har upphört. Det kan vara smart att göra en kopia (avbild) av hela hårddisken och spara den så att man kan "återinstallera" genom att kopiera tillbaks kopian. Man kan göra det t ex med Acronis True Image. Det går för närvarande att uppgradera en dator till Windows 10 gratis: https://www.laptopmag.com/articles/upgrade-to-windows-10-free
 38. 1 poäng
  .M

  Brinnande titan?

  Det kanske inte är själva titanet som brinner, utan materialet som titanet omsluter? Ordet rör tyder väl på att det är ihåligt och antagligen fyllt med något slags material.
 39. 1 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  OBS! Viktigt! Se till att redan nu planera påskledigheten och ansöka om semester! Nästa år, alltså 2020, kan man tydligen få ut maximal ledighet om man tar ledigt fyra dagar. Det hänger ihop med att år 2020 infaller skärtorsdag på en torsdag. https://www.expressen.se/nyheter/pasklov-2020-fixa-tio-dagar-ledigt-med-barnen/ Det framgår inte av artikeln men det är dessutom faktiskt så att just 2020 är det midsommarafton på en fredag...
 40. 1 poäng
  En del av de nyaste mobiltelefonerna kan ju ta anständiga mörkerfoton med hjälp av olika trix. BBC hade nyss ett test där nattbilder i en mörk park såg ut som dagsljusbilder. Betyder det att man kan använda en modern telefon+ Google Cardboard för att göra ett par (digitala) night vision goggles? De telefoner som bygger stillbilder på olika varianter av långa slutartider kan knappast användas. Men de som lägger samman pixlar borde ju kunna visa en grovkorning bild i realtid. Eller? Och framför allt. Skulle man bara vara creepy eller nördig och creepy om man testade?
 41. 1 poäng
  torgnyb

  LÖST OneDrive Ta bort html-filer

  Hej! Jag plockade bort vissa mappar helt från OneDrive och då försvann också dessa html-filer. Tack för ditt intresse.
 42. 1 poäng
  Jag försökte stänga av allt, men uppgraderingar, uppdateringar, säkerhetsuppdateringar och allt fanskap. En jävla röra och nä, fick inte stopp på skiten. Dessutom kan det vara nyttigt och kul med Linux tänkte jag....
 43. 1 poäng
  mbgtmari

  Många problem med Mint på Vivostick

  Du kan ju se om du blir hjälpt av något i den här tråden https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=265093 Annars får du vänta på hjälp från Eforums linuxentusiaster
 44. 1 poäng
  Cecilia

  Vissa delar i datorn har blivit galet sega

  Den typen av problem kan bero på en dålig hårddisk. Se därför till att du har säkerhetskopior på alla viktiga filer för plötsligt kan hårddisken bli så dålig att Windows inte kan starta och/eller dina filer blir skadade. När det är klart kan du testa hårddisken med dess tillverkares testprogram, alternativt om datortillverkaren har ett testprogram för datorn som inkluderar hårddisken.
 45. 1 poäng
  Det finns inga som verkligen har kunnat visa på att smygavläsning av de stora företagen förekommer. Nej, du gjorde en feltolkning vilket är lätt i en juridisk text.
 46. 1 poäng
  Vedex

  Patent-troll

  Ang. Amerika och patent. Sevärd dokumentär där personer blir helt livegna ang. patenten. The Patent scam 2017 Extras till denna dokumentär nedan. https://youtu.be/VobSpIwavPs
 47. 1 poäng
  Mikael63

  Tricia

  Linux Mint 19.3 Tricia ska släppas lagom till jul 🎅
 48. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  En vecka senare är det dags för bygge 19013 som innehåller flera nyheter: Fler Kaomjis som är byggstenar för att göra sina egna mer komplicerade smileys/emojis. Windows Subsystem for Linux (WSL) 2 vill nu släppa allokerat minne när det inte behövs. Power Toys v 0.12 med nyheten PowerRename, förbättringar i FancyZones och stöd för Mörkt tema. Appen Your Phone, ej längre beroende av Bluetooth. Nya funktioner i DirectX 12. Dessutom mer än 30 fixar, vilket är mycket mer än normalt, och bara 3 kända fel. Vill du kolla hur mycket du vet om Halloween så finns det ett quiz på sidan https://www.bing.com/search?q=halloween+quiz&form=BIWIF1 Mer information om ovanstående finns här: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/10/29/announcing-windows-10-insider-preview-build-19013/
 49. 0 poäng
  Äh, du testar ju i en mörk park - ingen ser dig!
 50. 0 poäng
  stjo57

  Fladdrande sida

  Ok har testat det nu men det blir ingen skillnad tyvärr...
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...