Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-05-20 på alla områden

 1. 3 poäng
  .M

  Tungt att bädda

  Ett tyngdtäcke är toppen att sova under, kan rekommendera ett för den som är nyfiken... Men man får ju för bövelen träningsvärk när man byter lakan och grejjer!
 2. 2 poäng
  NoWin

  USB-minne som varit ansluten till iPad

  Förmodligen för att USB-minnet bara dragits ur iPaden utan att avmonteras först.
 3. 2 poäng
  Cecilia

  Gästnätverk för IOT - meningsfullt?

  Jag tror att många öppnar portar i routern, medvetet eller omedvetet via UPnP, för att det ska gå att styra sina saker när man inte är hemma. Det är väl då det blir mycket osäkert.
 4. 2 poäng
  Gru

  LÖST Internet: flytta Ethernet till Lokalt nätverk

  Hej igen, Jag lyckades fixa problemet i NAS-enhetens (Buffalo L210) SMB-protokoll! Jag ändrade detta från SMB1 till SMB2. Då kan jag nå NASen från båda datorerna! Tack för insatsen. //Gru
 5. 2 poäng
  cybertears

  OS Lämplig för Raspberry Pi 4?

  Men nu när jag tänker efter så lät det ändå lite spännande, man kanske skulle ta upp det projektet igen för skojs skull. mjo men det kan va möjligt att man måste det men kan inte svära på det. hittade detta, kan de vara till någon hjälp?
 6. 2 poäng
  Thirteen

  Tung takkrona i gipstak

  Ja. Möjligen får du borra upp hålet lite försiktigt då den här kroken är 7,5 mm i diameter och den tidigare var 4 mm i diameter. Skruva in kroken lämpligt djupt. Sedan får vi hoppas att gipstaket håller för den här vikten. Är inte regelverket kraftigt nog så riskerar du att få gipsa om hela taket i det aktuella rummet. Därav tidigare förslag att anlita fackman när det rör sig om så här stora vikter.
 7. 2 poäng
  vohubbe

  Nyfiken på Linux?

  Hej Mikael du har så jävla rätt i detta, har testat många olika distar, men kommer alltid tillbaka till Mint, enl mej det bästa som finns, om man kommer från många års windows användning...
 8. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Nu finns bygge 19631 ute i Fast Ring. Inga nyheter utan två mindre förbättringar, tre fixar och fyra kända fel enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/21/announcing-windows-10-insider-preview-build-19631/.
 9. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-TEST The best Windows antivirus software for home users April 2020 Länk finns nu överst i post #4
 10. 1 poäng
  cybertears

  LÖST Office 365

  varit i kontakt med MS för att få ett svar och där finns ingen tanke bakom att användarna ska få en avisering, vilket jag tycker är kasst men nu fick jag veta det iaf.
 11. 1 poäng
  Cecilia

  Windows 10 - Maj 2020 Uppdatering

  PC för Alla skriver om 20 nyheter: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.733476/windows-10-maj-2020
 12. 1 poäng
  Cecilia

  USB-minne som varit ansluten till iPad

  Det förekommer då och då trådar i forumet där de hjälpsökande inte har avmonterat i Windows och sen fått problem nästa gång USB-minnet ska användas. Om det är en pågående skrivning när man tar ut minnet kan det bli olyckliga konsekvenser.
 13. 1 poäng
  Mikael63

  Gästnätverk för IOT - meningsfullt?

  Är det ens möjligt att använda tal över 254?
 14. 1 poäng
  Cecilia

  Skärmen blir vit

  Det är rätt tungt för datorn om man sparar många filer direkt på skrivbordet. Detta för att då måste Utforskaren, som sköter visningen av Skrivbordet, många gånger bestämma vad för sorts fil det är, vilken ikon som ska visas och sen rita ikonen. Det är bättre om man kan spara filerna i en mapp som finns på skrivbordet.
 15. 1 poäng
  Laso

  Gästnätverk för IOT - meningsfullt?

  Finns alltid en risk med detta att skaffa smarta prylar som kopplas upp på internet via sitt nätverk. Teoretiskt kan någon komma åt din dator genom att hacka sig in i din uppkopplade övervakningskamera, smart-tv med android, eller ditt uppkopplade kylskåp. Dom måste naturligtvis gå genom din router, därför är det viktigt att man börjar att ha en bra lösenord just för routern. Men man bör byta i sina andra smarta prylar också, så blir det ännu bättre. Vill man vara extra säker kan man lägga sina smarta uppkopplade prylar i en eget nätnivå. Normalt ligger troligen dina vanliga enheter inom samma lokala ipnummer, t.ex 192.168.1. 1 upp till 199 Om du istället lägger dina smarta prylar på egen nivå, t.ex max upp till 192.168.1.2 upp 254 så har du gett dom ett eget nät. T.ex 192.168.1.201 och sedan upp till 254 Du kan gå ända upp till 192.168.254.254 men då finns alltid risken att man få trilskas lite när man är uppe på dessa nivåer. Allt beror på vilka möjligheter din router har, vissa har ett eller flera gästnät med lösenord man kan nyttja, eller som sagt att lägga enheterna på en egen siffernivå för lokala ipnätet. Men det vanligaste är att man ser till så man byter lösenord på routern och allt man har uppkopplat, inte samma på alla utan olika på alla, ändra gärna dessa någon gång ibland, byta lösenord ska man alltid göra ibland ändå. Finns andra möjligheter också, men det är mera avancerat.
 16. 1 poäng
  Cluster

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  Såvitt jag förstår så har Microsoft "återanvänt" KB4497165 för uppdatering av Intel Microcode. Vilket skapar lite förvirring, minst sagt. Den första versionen från augusti 2019 och senaste gången den skickades ut var i förra veckan. Hur som helst, skönt att det löste sig för dig!
 17. 1 poäng
  Pentti H

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  Jag har återigen fått en flashback till varför jag kör Linux istället för Windows till vardags Gjorde misstaget att titta till windows uppdateringarna och naturlgtvis har det dykt upp en sån där uppdatering igen (bara en..än så länge) som bara vägrar att installeras. Om jag förstår det rätt så har den inte lyckats installeras sen i Januari... När jag startar om den går den till 45% och sen kommer felmeddelandet nedan. Felkoden: 0x8e5e0408 handlar om nånting med Windows Store som jag har förstått det. Vad det nu har med saken att göra då uppdateringen handlar om processorer? Jag har aldrig ens använt Windows store... Har provat med tipset om att stoppa uppdateringsservice och radera mappen "SoftwareDistribution" men naturligtvis hjälper inte det för inget ska vara enkelt Vad finns det mer för Windowsmagi man kan tillämpa?
 18. 1 poäng
  Idag loggade jag in i Windows för att spela lite. Gick in på uppdateringar, såg att det fanns en knapp som sa att uppdateringar fanns tillgängliga och jag kunde ladda ner dem. Så jag gjorde det och vips, så blev det installerat helt plötsligt (efter fem månader) Tydligen måste man skriva inlägg på eforum så löser sig windowsproblem magiskt
 19. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Länkar från Lightroom CC

  Det ingår bildvisningsprogram i Windows och man kan titta på bilder i webbläsare också.
 20. 1 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Problem vid skanning

  Var har du sparat filen. Det är väl inte så att du sparat den i ex OneDrive och då upplever jag samma sak ibland
 21. 1 poäng
  Mikael63

  OS Lämplig för Raspberry Pi 4?

  Komplettering. Varför jag funderar på Raspberry Pi som NAS beror på några olika faktorer. Den ena är direkt kopplat till den här tråden: https://eforum.idg.se/topic/360351-mini-nas-eller/ << OBS! Ny länk. och då specifikt inlägget från 19/5 (2020). Där, i den tråden är jag mer intresserad av en "färdig" pryl som fungerar som en slags adapter utan diverse "onödig" konfigurering. Ytterligare faktor är priset. Jag har en ICY-box med tre diskar, och jag har två portabla USB3-diskar, 2,5" samt några lösa 2,5" diskar som jag kan ansluta med ett litet kretskort, SATA<>USB3. Behöver alltså ingen hårdvara mer än något som kan hantera nätverk <> USB3. Inga av dessa diskar används dock regelbundet utan bara om det är något "extra" som ska backas upp. Således behöver det inte finnas en NAS 24/7 utan bara vid behov. Förutom ovanstående diskar har jag en extern 2,5" som jag använder för backup. Den disken måste vara ansluten via USB så där gör inte en NAS någon nytta. Sedan är det ju kul som "projekt". Att kunna använda en sån pass enkel och relativt billig enhet till något som skulle kostat betydligt mer om jag köpt en "riktig" NAS. För att ett sådant projekt ska kännas roligt är det bra om det inte finns hinder och motgångar redan innan man köpt något. Därför har jag testat mig fram till en metod som fungerar och som jag vill använda - verktyget system-config-samba (i Linuxmiljö). Se https://linuxmint.se/forum/viewtopic.php?f=29&t=1127 << OBS! flyttad länk. Även om jag nu vet hur smb.conf ska se ut för att det ska fungera så vill jag inte editera den manuellt. Den "dist." jag vill använda bör vara baserad på Debian/Ubuntu och man behöver kunna installera det verktyg jag vill använda. Sedan är det ju en fördel om det går att ladda hem installationsfilen utan avbrott, att USB-minnet kan boota, att installationsförloppet inte avbryts, att wifi fungerar, att datorn får en ip-adress och andra sådana självklara saker. Vilket alltså inte lirat så bra med många av de distar jag testat.
 22. 1 poäng
  polken

  Ominstallera Powermac 7.3

  Instruktion finns hos Apple:https://support.apple.com/sv-se/HT204904 Ställ gärna frågor via systertidningen på macworld.se
 23. 1 poäng
  Vad jag förstår är detta en uppdatering för de som kör Windows Server. Gör du det?
 24. 1 poäng
  Tomas E

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  @Pentti H Jag har samma uppdatering tillgänglig. Ska göra en backup av disk O först och sen kör jag uppdateringen. Återkommer med info om hur det gick, förhoppningsvis under dagen.
 25. 1 poäng
  Cecilia

  Driver reviver - skräp?

  Det ser ju utmärkt ut. Märker du av Driver reviver nu?
 26. 1 poäng
  Cecilia

  Driver reviver - skräp?

  Starta programmet Anteckningar. Kopiera alla rader i rutan: CreateRestorePoint: CloseProcesses: Task: {18DC57C3-6A80-404F-A7CA-66AECA38E6A6} - System32\Tasks\Start Driver Reviver Update => C:\Program Files\ReviverSoft\Driver Reviver\DriverReviver.exe [29587784 2020-02-27] (Corel Corporation -> Corel Corporation) Task: {3F51D716-A3FC-4E0A-A866-2EDF8846ABFB} - System32\Tasks\Start Driver Reviver Schedule => C:\Program Files\ReviverSoft\Driver Reviver\DriverReviver.exe [29587784 2020-02-27] (Corel Corporation -> Corel Corporation) Task: {BB506116-A919-45E9-9DF3-97B0007F3F34} - System32\Tasks\Start Driver Reviver for LENOVO-PC@Håkan_2(logon) => C:\Program Files\ReviverSoft\Driver Reviver\DriverReviver.exe [29587784 2020-02-27] (Corel CTask: {F58D6A14-F818-479D-BF34-BEAD313F5FF9} - System32\Tasks\Start Driver Reviver Check Driver Update => C:\Program Files\ReviverSoft\Driver Reviver\DriverReviver.exe [29587784 2020-02-27] (Corel Corporation -> Corel Corporation) R2 ReviverSoft Smart Monitor Service; C:\Program Files\ReviverSoft\Smart Monitor\ReviverSoft Smart Monitor Service.exe [1463112 2020-04-15] (Corel Corporation -> Corel Corporation) C:\Program Files\ReviverSoft Reboot: och klistra in i Anteckningar. Kontrollera att inga filer har delats upp på två rader. Spara filen på skrivbordet med namnet fixlist.txt. Stäng av alla program. Starta FRST som finns på skrivbordet. Klicka på knappen Fix. Vänta tills programmet är klart. Om datorn inte startas om automatiskt så gör det själv. Programmet skapar en logg Fixlog.txt på skrivbordet. Klistra in innehållet i den i ditt svar.
 27. 1 poäng
  Cluster

  LÖST Ny mailadress

  1. Vilka får använda Facebook? När användarna står bakom sina åsikter och handlingar blir vår community säkrare och mer ansvarsfull. Av den anledningen är det obligatoriskt att du: Använder samma namn som du använder i vardagen. Uppger korrekt information om dig själv. Endast skapar ett konto (ditt eget) och använder din tidslinje för personligt bruk. Inte delar ditt lösenord, beviljar åtkomst till ditt Facebook-konto åt andra eller överför ditt konto till någon annan (utan vårt tillstånd). https://m.facebook.com/legal/terms?locale=sv-SE
 28. 1 poäng
  Mikael63

  Gammal garderobsinredning

  Bra! Men ingen av de på Clas kommer att funka. Sökte och hittade denna: https://www.ahlsell.se/10/byggsortiment/inredningsbeslag/kladkammare-garderob-och-forvaring/hyllsystem/221271x-2fafbc24/ Star! https://www.specialbeslag.se/produkt/hyllbarare-fz-star/ https://www.dinvvsbutik.se/sv/artiklar/hyllbarare-star.html
 29. 1 poäng
  Vet inte om jag hängde med i alla benämningar men är det inte en ändring från offentligt- till privat nätverk som önskas? 'Ethernet' är ju mer en beskrivning av det fysiska gränssnittet. Så här skriver Marie SWE på det svenska mintforumet:
 30. 1 poäng
  Monshi

  Gammal garderobsinredning

  Hyllbärare verkar ge en del träffar, exempelvis på clas ohlson: https://www.clasohlson.com/se/Bygg/Beslag-&-upphängning/Hyllbärare/c/1997 fast ska medge att vanligast, vilket vi redan visste, är runda fästen. Har du tänkt dig göra ny hål i garderoben, skapa helt nya plan eller behöver du bara beslag som passar? Att skapa nya fästpunkter kan vara mycket svårt har jag en stark känsla av.
 31. 1 poäng
  Mikael63

  Gammal garderobsinredning

  Masoniten är hållbar på det sätt den är tänkt att fungera i garderoben. Kraften från hyllplanen blir ju helt vertikalt. I princip borde man kunna stoppa in en S-krok i hålen och låta hyllplanen vila på dessa. Dock viktigt att hyllplanen är full bredd och inte bara nästan full bredd. Det måste ju inte finnas någon "grop" som ska passa i fästet. Det enda som händer är att hyllan kan följa med ut en bit om man försöker dra ut ett klädesplagg underst i högen. Garderoberna här hemma torde vara sedan 1984-ish och har masonit men inte avlånga hål utan runda. Samma princip egentligen
 32. 1 poäng
  Tomas E

  LÖST Går det att avbryta uppstart av ett program?

  Om nån skulle känna till ett kortkommando så måste det väl vara en som är beroende.
 33. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Går det att avbryta uppstart av ett program?

  Inte så enkelt tror jag utan det enda sätt jag kan komma på är att starta Aktivitetshanteraren och leta upp processen där för att avsluta den.
 34. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Nehejdå! Det blev LM 19.3 till slut. Att dela ut en hel disk går bra med verktyget system-config-samba. Eller blev - detta var bara ett test om jag skulle råka köpa mig en Raspian Pi 4.
 35. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Ja, jag har testat ett gäng distar ett par dagar nu, tänkt för NAS, men landade åter med Mint, då med LMDE. MEN! LMDE (m.fl?) kan inte dela ut en disk som är monterad under /media/ Inte utan meck åtminstone. Så nu testar jag åter openmediavault. Fattade inte först att man skulle köra den från en annan dator
 36. 1 poäng
  Monshi

  Tung takkrona i gipstak

  Oh, jag skulle aldrig hänga 40 kg i en sådan krok. För att klara 40 kg skulle jag nog säga att den borde hålla för dig även om du tar och håller i ett rep och hänger där en timma. Dvs två, tre eller fler av de där krokarna.
 37. 1 poäng
  Thirteen

  Tung takkrona i gipstak

  Ser fint ut. Med synlig regel, jag utgår ifrån att det är en kraftig regel, blir det ingen tvekan om att du är ”mitt i” med krok. Med tanke på kronans vikt så ska nog en kraftigare krok väljas. "Hans-Even, Clas Ohlson Kroken i seg selv tåler en del, men festet tåler nok ikke like mye. Det blir vanskelig å si nøyaktig hvor mye vekt den tåler om du bor eksempel borer et hull i et betong-tak, og fester den med en nylon-plugg, men man bør for eksempel ikke bruke en slik krok til å henge opp en stor og tung lysekrone. Mindre lysekroner og lamper bør gå fint." Källa: https://www.clasohlson.com/se/Skruvkrok/p/21-2748 Edit. Ett regelverk som är uppsatt i efterhand för ett innertak av gips är inte alltid dimensionerat för laster av exempelvis ljuskronor på 40 kilo.
 38. 1 poäng
  Gore

  Hitta skrivare

  En gammal sak, (Xerox) DocuPrint. Det finns inga drivrutiner att hämta på nätet, men jag har kvar CD-skivan och har installerat den vägen. Gick bra!
 39. 1 poäng
  Dag Erlandsson

  Tung takkrona i gipstak

  Då ht jag hittat en regel 😀 Har jag nu gjort rätt? Se bilder / kommer det att hålla?
 40. 1 poäng
  Avvaktar med allt ett tag. Har hittat otroligt många som får samma felkod och hur många som helst som också skriver att det inte hjälper att göra reparation för Microsoft skickar ut samma felkod igen med vissa KB för *vissa* datorer, tydligen speciellt laptop. Många får BSOD av KB4556799 och varnas för att hämta den ens, men den går ju inte att välja bort. Lyckades få KB4550945 manuellt installerad till slut, på något sätt. Nu ligger KB4556799 som kumulativ (ej valfri) och matar på att den ska hämtas men felkod 0x800f0831 även där varje gång. Den är omöjlig att ladda ner manuellt. Många har gjort en reparation och ominstallation men error kod kvarstår, så dom tror det är fel från det Microsoft skickar ut - för vissa datorer. En av många artiklar ; https://wccftech.com/latest-windows-10-update-kb4556799-breaks-things-yet-again
 41. 1 poäng
  bgjo

  LÖST Ny dator men får inte till outlook fungera

  Outlook-appen kan du förmodligen inte ta bort, då denna ingår i Windows (OS). Har du valt eM klient som standard-program under Inställningar-Appar-Standardappar?
 42. 1 poäng
  Monshi

  Försvunna filer efter formatering

  har du filerna på datorn? Jag menar måste vi göra en räddning av din externa disk? Om så gör inget med din externa disk innan någon här tipsar dig om program som kan hjälpa dig, koppla bort den från dator och låt den vila. det går att återfå raderade filer om man har lite tur med rätt program. Men som sagt ovan, kopiera istället för att flytta.
 43. 1 poäng
  Öland4ever

  Tung takkrona i gipstak

  Misstänker att för det första så håller inte den befintliga "hänganordningen" i taket för 40 kg. Kan du bara då dit en ordentlig regel fäst i en bärande regel i taket och sedan montera en ordentlig "hänganordning" i denna regel så kan du lätt hänga 40 kg i denna. Skulle nog rekommendera dig att kontakta fackman för att få jobbet utfört. En 40 kg kristallkrona är ju värd en slant om den skulle braka i golvet.
 44. 1 poäng
  Dag Erlandsson

  Tung takkrona i gipstak

  Dilemmat är att jag inte har en vind ovanpå 😀 Är ett nedsänkt tak. Men jag tänker ändå att nuvarande krok kanske kan hålla.... För den är ordentligt iskruvad med långa skruvar och plugg... det låter även stumt där just den sitter.
 45. 1 poäng
  Thirteen

  Tung takkrona i gipstak

  Här är det dags att anlita en fackman.
 46. 1 poäng
  Öland4ever

  Windows 10 - Maj 2020 Uppdatering

  Trodde först att det var frågan om en uppdatering som skulle komma 10 Maj 2020 men nu förstår jag att det är något som kommer framöver. Tack för infon btw. Nu får man se till att ha ledigt hdd utrymme då jag kan tänka mig att det är 30GB som ska ner eller i vart fall 30GB ledigt hdd utrymme som krävs då den nuvarande v1903 kommer att sparas parallellt.
 47. 1 poäng
  Mikael63

  Microsoft släpper Bing-baserad coronakarta

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/maj/ny-vagledning-om-smittfrihet-efter-covid-19/
 48. 1 poäng
  Automan

  Koppla ihop två datorer

  Visst är det smidigt, men om 2 datorer är anslutna till samma lokala nätverk finns det inget behov av att gå via Onedrive för att dela filer mellan dessa.
 49. 1 poäng
  Jag har för mig att en del funktioner i Windows är beroende av Explorer , och därför går det inte att ta bort Explorer , för då får du problem med Windows istället, det finns säkert någon här på forumet som kan detta bättre än mig HANS
 50. 0 poäng
  Monshi

  MEDIAN med villkor

  #värdefel @MH_
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...