Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-06-18 på alla områden

 1. 2 poäng
  Thirteen

  Humor

  Vilket antivirusprogram du än med omsorg väljer så måste du ha lite humor inför tanken på vem du också låter ”spionera” på dig. Är det Putin, Trump eller Merkel? Svensk ambassad måltavla i misstänkt tyskt spioneri https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-tyska-utrikesunderrattelsetjansten-bnd-har-spionerat-pa-osterrike Psykiater bjöds in till kongressen – om Trumps mentala hälsa https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1k779X/psykiater-bjods-in-till-kongressen--om-trumps-mentala-halsa Rysk säkerhetsjätte vill avfärda regeringskopplingar https://omni.se/rysk-sakerhetsjatte-vill-avfarda-regeringskopplingar/a/AAGmx Nu finns det ju leverantörer från fler länder än just de här tre. Men finns något land som får godkänt?
 2. 2 poäng
  Mikael63

  NetOnNet är värdelös

  Ja, om man vill handla på kredit. Man kan ju även välja att betala via direktbanksbetalning eller kortbetalning.
 3. 2 poäng
  pajjen

  LÖST PCIe x1-kort i en PCIe x16-plats?

  Kanske i senaste laget att meddela att det funkade. Men det gjorde det, och har gjort utan problem i över en månad nu. 😊
 4. 2 poäng
  qpre1974

  LÖST Drivermax download error 76712

  Jag har nu avinstallerad Driver Max och problemet är löst eftersom jag inte längre använder Driver Max. Tack för hjälpen.
 5. 1 poäng
  mbgtmari

  Hjälp med en bild

  https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.548157/gratis-program-bildredigering https://laddaner.idg.se/2.38676/1.661152/basta-programmen-for-foton-och-bilder Jag tycker du ska göra en egen siluett, som Novisan föreslog. Det är ju bra mycket roligare än att ta en färdig siluett som inte alls liknar en själv. http://www.ungafakta.se/pyssel/skapa/siluett/ P.S. Det ungafakta-sidan kallar för "kladdlera" heter häftmassa. Det brukar jag själv använda för att tillfälligtvis sätta upp något på en skåpdörr. Häftmassa är bättre, dvs skonsammare, än tejp, som sidan också föreslår.
 6. 1 poäng
  Brandklipparen

  NetOnNet är värdelös

  Synd att Sture888 inte talar om i vilken situation hans problem dök upp. Verkar egendomligt att NetonNet inte skulle vilja ha betalt för en beställning. I sakfrågan om kreditprövning kan jag bara säga att jag blev kreditprövad av Resursbank i samband med att jag tecknade NetonNets kundkort, som bl.a. ger möjlighet till kredit.
 7. 1 poäng
  Mr Andersson

  VPN från egen router till egen router

  Fördelen med att köra VPN till egna nätet är att man även kommer åt sina filer mm om man har en dator/NAS hemma.
 8. 1 poäng
  ChristerE

  Outlook pop eller imap

  Med POP hämtar man e-posten, och det vanliga är att den då samtidigt raderas från operatörens server. Men det brukar gå att ställa in i e-postklienter att e-breven ska sparas på servern, det kan vara bra i en del situationer. Med IMAP hanteras e-posten direkt på servern, vilket man bör välja ifall man vill ha tillgång till all sin e-post, både ny och gammal, på flera enheter. Men det kräver att man har tillgång till tillräckligt mycket utrymme hos sin operatör. Skickar med en länk till en mer uttömmande beskrivning på Telias forum. https://forum.telia.se/forums/topic/2610-så-fungerar-e-post-–-hämta-eller-hantera-den-direkt-på-e-postservern-m-m/
 9. 1 poäng
  pajjen

  Kopiera användarprofil i Windows 10 - hur då?

  Vill lägga till att det gick utmärkt att kopiera användarprofiler i Windows XP. Så uppenbarligen är detta en funktion som Microsoft tagit bort, troligen redan i Windows 7. Frågan är varför den tagits bort ...? Men nu har jag hittat ett sätt att kopiera profiler: Ett litet program som heter DefProf (förkortning av Default User) med vilket man - med ett enstaka kommando - kan kopiera valfri användares profil till just Default User. Det löser mitt problem. Av foruminlägg att döma, verkar det dock eventuellt kunna missa vissa "småsaker" i profiler i Windows 10, kanske pga Windows-uppdateringar. Men jag ska testa det snarast möjligt.
 10. 1 poäng
  Mikael63

  Powerline?

  Har det alltid varit så med AV1200? Är de helt nya? Det är ju inte helt osannolikt att det faktiskt är ett fel på någon av dessa.
 11. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Drivermax download error 76712

  Beskriv hellre vad du har för problem som gör att du måste ladda ner de drivrutiner Drivermax föreslår. Se t ex hur frågeställaren DeZiekeNon beskrev sitt problem och hur det löstes här http://www.geekstogo.com/forum/topic/341488-display-driver-amd-driver-has-stopped-responding-resolved/ Själv skulle jag aldrig använda program som Drivermax. Läs också det som står här https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028443/windows-update-drivers-in-windows-10 P.S. DV, dvs Driver Verifier, dvs verktyget Drivrutinsverifiering, som det talas om i tråden, får man fram genom att skriva verifier i sökrutan/förstoringsglaset bredvid Start. Jag har själv inte kört detta kommando än eftersom jag inte har haft behov av det. Här finns en beskrivning av verktyget https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/driver-verifier-tracking-down-a-mis-behaving/f5cb4faf-556b-4b6d-95b3-c48669e4c983
 12. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Onedriveproblem

  Jag håller tummarna Jag markerar ditt inlägg som "bästa svar" men om det inte hjälper i längden så får du avmarkera det.
 13. 1 poäng
  Finns väl massor på Tuben, ex. denna https://www.youtube.com/watch?v=ytUq8mkVy3o
 14. 1 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Onedriveproblem

  Hej igen Jo jag körde i felsäkert läge. Nu har jag laddat ned Win10 och kört en uppdateringsinstallation. Dvs. jag har inte kört en ren installation, utan behållit filer osv. Det märkliga är att du jag skulle starta OneDrive så får jag till svar att det finns en nyare version installerad och att jag då måste avinstallera den. Gjorde detta och sedan så installerade jag om programmet och nu verkar det att fungera iaf. fn. Vi får se hur det fortlöper.
 15. 1 poäng
  Vedex

  Generera Nummer på Bingobricka?

  Är det inte enklare att skriva ut dessa direkt och slumpa utan excel? Finns fler alternativ om du söker som kanske passar och kanske till din skrivare? Sen kanske man får klippa bort det som inte ska vara med. http://www.onlinebingo.info/printable-bingo-cards-90/
 16. 1 poäng
  rolle50

  LÖST Dell support assistenten

  Jag om installerade Supportasistenten och nu funkar det och jag var noga att jag fick bort allt när den togs bort.
 17. 1 poäng
  bgjo

  Extra partition - eller inte

  Hej igen grer, Det enklaste sättet är nog att trycka på Windowsflaggan, i nedre vänstra hörnet av skrivbordet, och skriva "Standardplatser att spara i" och sedan välja detta. Här finns möjlighet att välja den partition du önskar. Det kan vara praktiskt att spara Dokument, bilder etc. på en egen partition, men så mycket säkrare anser jag inte det är. Glöm bara inte bort att säkerhetskopiera den partition där du har dessa filer på. Du har ju dessutom OneDrive. /bgjo
 18. 1 poäng
  Mellin

  USB-dongelproblem.

  Är det Logitech med unifying logga så ska det gå
 19. 1 poäng
  Cecilia

  Extra partition - eller inte

  Det finns ju inget ledigt utrymme på SSD:en utan då är det som vertbre och bgjo skrev att du måste krympa C : först. Hur mycket ledigt utrymme finns det på C :?
 20. 1 poäng
  bgjo

  Extra partition - eller inte

  Förmodligen måste du "krympa" en av de befintliga partitionerna för att få ett "oallokerat" utrymme. Krymp bara inte Systempartitionen eller Återställningspartitionen. /bgjo
 21. 1 poäng
  Vattentornet

  LÖST Datorn startar plötsligt om

  Ack ja, efter många om och men är nu mitt problem med omstarter löst. Trots en massa goda råd, tack alla!, hjälpte inget utan det höll på hela våren. Inte förrän Windows 10s nya stora uppdatering i slutet av april kom upphörde detta. Men jag känner mig lite luttrad, så det är väl bäst att säga att hittills inga problem med den senaste stora uppdateringen 1809.
 22. 1 poäng
  Mr Andersson

  LÖST Lenovo ThinkPad

  Har du kollat energisparfunktionen i Windows? Tryck Windows-ikonen längst ner till vänster Skriv "energi" Välj "redigera energischema"
 23. 1 poäng
  marim

  Clipart bilder?

  Börja med pinterest. Om det inte dyker upp någon liten ruta med länk (när man håller musen över bilden) till sidan den kommer ifrån så är det mest troliga att det är en medlem som lagt upp bilden från sin dator. Då får man försöka se vilken medlem det är och kontakta just den medlemmen och fråga om det är den själv som gjort den eller om den kan tala om vart bilden kommer ifrån. När det gäller sidan du länkar till. När jag läser på den så är det inte tänkt att bilderna ska vara fristående, alltså inte bara vara just den bilden. Utan de ska ingå in i designen på tex en webbsida. Så vill man tex göra ett sidhuvud till sin webbsida eller blogg så kan cliparten vara en del av bilden, men får då alltså inte enbart innehålla den bilden. Och när jag läser på sidan så verkar det i första hand vara designers av olika slag som de vänder sig till. Det är för att cliparten är tänkt att ingå tillsammans med andra bilder/texter som är orsaken till att bakgrunden är vit så man slipper ta bort bakgrunden. Läser man term of use så verkar det som det ska finnas ett forum kopplat till den där sidan och det är i det forumet som personer bidrar med sina bilder, sen väljer clipart ut vilka som ska läggas på deras sida. Men jag lyckas inte hitta det forumet vilket är synd för där kan det stå mer information. Med tanke på det jag läser på den sidan så gäller det nog för de flesta clipart sidor som finns på nätet att bilderna bara ska vara en del av en större bild. Så för att sammanfatta, som jag läser på den sidan så får man inte använda bilderna bara som dom är.
 24. 1 poäng
  Laso

  LÖST Dell support assistenten

  Testa och se om du behöver hämta nyare drivrutiner direkt från Dell supportsida... http://www.dell.com/support/home/se/sv/svdhs1/product-support/product/inspiron-3668-desktop/diagnose?newtab=true
 25. 1 poäng
  Cecilia

  Extern hdd - frågor

  Om man tar bort en fil och sen låter bli att skriva något till den partitionen är det stor sannolikhet att det går att återställa filen med något "undelete"-program. Man kan ju ställa in att endast vissa inloggningskonton har rätt att öppna en mapp eller en partition (Egenskaper - Säkerhet). För att se vad som använder hårddisken se om tipsen här hjälper: https://superuser.com/questions/87364/can-windows-tell-me-what-is-using-my-usb-drive. Fast det är kanske det du skriver när "kernel" använder disken fast det inte syns på någon bild. I så fall se https://superuser.com/questions/510968/external-hdd-is-always-in-use-when-trying-to-safely-remove. Gå på supporten om att drivrutinsuppdateringen inte fungerar.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×