Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-01-12 på alla områden

 1. 3 poäng
  Här står utförligt om byte av hårdvara, och aktivering av Windows 10. https://support.microsoft.com/en-us/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change
 2. 2 poäng
  Cecilia

  Tillägg för att stoppa reklam i Youtube app

  En viktig anledning till att många företag, t.ex. Google/YouTube, gör egna appar, som egentligen inte gör annat än att visar webbsidor, är att de då har full kontroll över reklamen inkl. veta att den inte blockeras av adblockers i webbläsare.
 3. 2 poäng
  Monshi

  Vilken hårddisk är bäst i detta fall?

  Jag lägger till det jag ofta säger: Oroa dig inte om din hårddisks hållbarhet, säkra upp så att du inte drabbas hårdare än nödvändigt den dag hårddisken ger upp. De flesta hårddiskar håller länge men alla kraschar förr eller senare. Bästa skyddet känner vi alla till. Backuper! Minst en, gärna flera.
 4. 2 poäng
  Flyfisherman

  Vilken hårddisk är bäst i detta fall?

  Hej Vinterfiskaren, snart dags för att pimpla lite röding? Din Toshiba SATA-disk ansluten internt via en av moderkortets SATA-portar kommer att fungera alldeles utmärkt för operativsystemen. Dessutom snurrar den på med 7200 rpm viket leder till något kortare laddnings och söktider. Den kommer också att skyffla mindre filstorlekar snabbare, liksom Windows mestadels består av. Och det gäller både skrivning och läsning på disk. Vid stora filstorlekar och med jämn läsning kommer det inte att skilja särskilt mycket på en 7200 rpm mot en 5400 rpm disk. Däremot är NAS inget som skall sitta i en dator att ha sitt operativsystem på och användas till att starta och köra program från, där har butiken rätt. En NAS är i första hand ett eget system avsett att användas utanför datorn (externt) för tex. fillagring, mediauppspelning (musik/video), att dela filer mellan flera datorer i ett nätverk (hemma eller för åtkomst utfrån) och/eller att lagra sina backuper på. Kjell o Company har en bra guide och förklaring ang. NAS: https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/fildelning-i-natverk/utdelning-med-nas Mvh Ps. Se också detta inlägg som jag skrev för ett antal år sedan ang. överföringshastigheter: inlägg #15 för praktiska resultat och bilder som jag visar med 10 000 varvs (rpm) och 7200 varvs SATA-diskar jag har som exempel.
 5. 1 poäng
  vertpre

  Ändra nätverksanslutning till 5G

  Jag hittade manualen för din router. I den står det att man kan aktivera eller inaktivera bägge GHz banden. På min router sker allt med automatik.
 6. 1 poäng
  tomashag

  LÖST Problem med VPN

  Nu så börjar det ta sig! Jag körde allt på samma rad som administratör och datorn svalde det utan att protestera. Innan ändringen så försökte jag printa via det lokala nätverket till en printer som sitter på den dator som har den disken som jag försöker ansluta till via VPN och då fick jag exakt samma felmeddelande som i inlägg 1. Nu fungerade det. Förhoppningsvis så kommer det även att fungera med anslutningen till disken, jag ska kolla i morgon och återkommer. Det verkar vara ett himla liv på nätet om detta felet så Microsoft torde rätta till det ganska omgående. Hoppas att set inte blir något trassel då med ändringen jag har gjort nu!
 7. 1 poäng
  Vinterfiskaren

  Vilken hårddisk är bäst i detta fall?

  Tack för svaren. Angående BACKUP I mina datorer så har jag Operativsystemen på en fysisk hårddisk och de privata filerna på en annan fysisk hårddisk. Ibland gör jag manuellt BACKUP av mina privata filer till USB hårddiskar.
 8. 1 poäng
  vertpre

  Ändra nätverksanslutning till 5G

  Det finns ingen inställning för att använda sig av 2,4 GHz eller 5GHz. Har routern och det trådlösa nätverkskortet i datorn stöd för bägge alternativen kommer dessa automatiskt upp när man söker efter tillgängliga trådlösa nätverk. Sedan väljer man vilken man vill använda sig av. Alla trådlösa nätverkskort har inte stöd för 5 GHz bandet och då finns inte det alternativet. Ansluter du med nätverkskabel är varken 2,4 GHz eller 5 GHz aktuellt.
 9. 1 poäng
  Ove Söderlund

  Acer aspire som vägrar starta

  Acer Aspire är väl en bärbar dator så du kan testa följande enkla metod: Koppla loss datorns el-adapter om den är inpluggad. Ta ur datorns batteri. Koppla in el-adaptern igen och prova att starta upp datorn.
 10. 1 poäng
  INeve

  COMHEM erbjuder bättre "öppen fiber" än Telia

  Stort Tack för seriösa svar - Alla! Mitt beslut blir att avstå från COMHEMs bud! Varken här eller annorstädes där jag sökt svar på frågan om "COMHEM erbjuder bättre öppen fiber än Telia" finner jag ingen bekräftelse på att detta stämmer med verkligheten. Ytterligare ett viktigt skäl är COMHEMs aggressiva marknadsföring. Kunden in spe måste utnyttja ångerrätten för att avvärja ett köp. Man får inte en chans till betänketid inför erbjudandet utan måste signera "på stört". Såldes avråder jag från att "köpa" COMHEM erbjudande att ersätta Telia "öppen fiber" /INeve
 11. 1 poäng
  Monshi

  Excel VBA "Det går inte att ladda DLL filen"

  Kan vara att det saknas referens till viss DLL i VBA. Är felmeddelande så kortfattat som det duger oss? Står inte vilken DLL som saknas, du kan inte se vilken rad koden stannar på? Öppna VBA-editor, menyn Verktyg -> Referenser. Kontrollera om det skiljer sig mellan datorerna vad som finns där.
 12. 1 poäng
  Hur aktiverade du? Med knappen eller inifrån Windows?
 13. 1 poäng
  Mikael63

  Radera gamla programfiler

  Easyel (PK Data) har ju en utmärkt support, ring eller maila dem!
 14. 1 poäng
  Phenomen

  COMHEM erbjuder bättre "öppen fiber" än Telia

  COMHEM förlorade en massa kunder i just södra stockholm. Fibernätet gjorde att fler aktörer kom in och COMHEM kunde inte sänka priserna till konkurrenterna nivåer. Sedan var deras support jobbig. lyckades bli av med dem genom att blanda in, vad heter dem "antennmyndigheten"
 15. 1 poäng
 16. 1 poäng
  Ja, nu är det åtgärdat. Vet inte hur det kommer sig att den fungerar nu men det var wifi kortet som var inaktiverat
 17. 1 poäng
  Kan du inte låna en kabel från denna "annan" dator, bara för att testa? Har du försökt att göra en ny sökning efter nätverk?
 18. 1 poäng
  Sätt den på manuell och exponera om, och se om kameran klarar det, kameran är ju ganska medelmåttig om man tittar på egenskaperna.
 19. 1 poäng
  Licenseringen från Windows 10 är idag knuten till ens Microsoftkonto, du måste alltså logga in med ditt Microsoftkonto, och är allt i sin ordning, så hittar Microsofts servrar rätt licens mot rätt konto, och det aktuella Windows 10 ska bli aktiverat.
 20. 1 poäng
  Martassen

  LÖST Microsoft Project online installation?

  Japp. Trevlig kväll och tack.
 21. 1 poäng
  Flyfisherman

  LÖST Microsoft Project online installation?

  Hej, Bekymra dig inte om huruvida program eller inte är i rätt version. Det har aldrig varit några problem. Koncentrera dig på det du vill göra nu - och resten löser sig efterhand. Mvh
 22. 1 poäng
  Vad jag vet om Win 10 så ska det bara vara att installera. Windows kommer prata med MS och känna igen din dators signatur och validera denna. Om din datorn har haft en aktiverad version av Windows 10 installerad ska det inte vara mer än så.
 23. 1 poäng
  felix

  Eforums Regler...Vid nyregistrering!?

  Hej igen, det är tyvärr lite komplicerat att ändra detta för mig även om det låter som en enkel sak. Jag provade nu istället att göra en liten widget. Den ligger inte ute ännu men ska i så fall visas för alla inloggade tills att man klickat på "Ja". Lägger ut den lite senare.
 24. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Grekland!

  Nu är det bokat, blev ett hotell på Kreta, "i hjärtat av Platanias". Hade kvar ett rum med "privat delad pool" och då tillhörande terrass. Under de här dagarna vi kollat/letat ser vi hur sådana rum hinner bli bokade allt eftersom och vi ville inte chansa på att vänta längre för att om möjligt hitta annat hotell.
 25. 1 poäng
  vertpre

  VPN inkompatibel med Google?

  Mitt VPN program fungerar med Firefox och Google som sökmotor. Just nu tycker Maps att jag befinner mig i Paris, vilket jag ju inte gör. När jag provade att logga in på http://myactivity.google.com/ blev jag uppmanad att bekräfta att det var jag eftersom Google inte kände igen platsen sedan tidigare. Vad det gäller din länk till svd.se så är det ju skit vad Google gör men vill du verkligen se vilken koll Google har ska du logga in på http://myactivity.google.com/.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×