Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-07-12 på alla områden

 1. 3 poäng
  Solspindeln

  Roliga timmen

  !MORRRR...!!! Ja´ hadde hela tiden en känsla av att......
 2. 2 poäng
  mbgtmari

  LÖST Översättning till Latin

  Jag antar att du inte ville ha Semper in corde meo, alltid i mitt hjärta på latin, runtranskriberat så jag har skrivit det på fornsvenska. Tyvärr kan jag inte tabba lodräta Alice och August så de kommer bredvid varandra. (Det blir tyvärr också ett jättestort mellanrum mellan varje lodrät bokstav.) Jag har skrivit namnen enligt den yngre futharken, där i och e är samma bokstav, och k och g skrivs med samma runa ᚴ Altidh i mino hiærta ᛋ ᛚ ᛁ ᛋ ᛁ (Alice) ᛋ ᚢ ᚴ ᚢ ᛋ ᛏ (August) Det alfabet för nya runristare som du hittat skulle kunna vara det här http://privat.bahnhof.se/wb695632/runor.html "Så här kan du översätta ditt namn och andra skrifter A-Ö på äldre futharken" Innehållet i den länken verkar basera sig på det anglosaxiska alfabetet futhorc, ett utvidgat äldre futhark-alfabet https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Saxon_runes
 3. 2 poäng
  Cecilia

  Ett konto två användare?

  Det står Amazon i mina inställningar också. För att klargöra för dem som likt mig inte förstod vad det handlade om innan .M skrev sitt inlägg så gäller det alltså informationen i Eforum: https://eforum.idg.se/settings/devices/
 4. 2 poäng
  .M

  Ett konto två användare?

  Att det står webbläsare amazon är nog en bugg, för den säger att min aktiella webbläsare är Amazon och så är helt klart inte fallet. Sen verkar den basera inloggningar på ip-adress bland annat. så om du som majoriteten har dynamisk ip adress från din internetleverantör så kan eforum nog ha antagit att du loggat in från två olika platser trots att du bara är på din dator. Eller använder du även din telefon till att kolla på eforum, för då bör ju den vara en av inloggningarna?
 5. 2 poäng
  Mikael63

  Tina

  Finns nu som Beta https://blog.linuxmint.com/?p=3773 (Cinnamon)
 6. 1 poäng
  Cecilia

  Har jag kopplat lampan rätt?

  Om alla uttag i rummet, dvs både lamputtaget i taket och vägguttagen, är utan jord så ska det inte finnas någon jord i rummet och det får inte anslutas någon jord till lampan. Du gjorde alltså rätt. PS. Man brukar inte kalla ledarna till lampan för fas eftersom de inte har spänning hela tiden utan de brukar kallas för tändtrådar då de tänder lampan när strömbrytaren står i rätt läge.
 7. 1 poäng
  esofagus

  LÖST Skriv ut i Windows 10, hur välja skrivare?

  Efter uppdatering av Thunderbird till version 60.8.0 återkom felet. Det vill säga Canon skrivaren ip7250 fanns inte med bland skrivarvalen. Använde då Cecilias tips https://support.mozilla.org/sv/questions/988051 och efter en del besvär med att menyerna var ändrade löste jag problemet. OBS print_printer heter nu print.printer Det finns ett antal ip7250 att välja på, för olika egenskaper, minns inte valet. Vägen var Inställningar, Allmänt, Konfigurationsredigerare, välj troliga ip7250-varianten, högerklicka, klicka på Återställ i menyn som kommer upp. Efter detta fanns felet fortfarande kvar. Gick då till Kontrollpanelen, Enheter och Skrivare, skrivaren ip7250 fanns inte längre bland valen. Försökte då klicka på Installera ny Skrivare, fungerade ej. Slog på skrivaren och försökte igen, då återkom ip7250 som Standardskrivare i listan. Thunderbird skriver nu ut korrekt - tills nästa uppdatering?
 8. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Översättning till Latin

  När jag tänker efter tycker jag du ska satsa på futhorc. Altidh i mino hiærta med futhorc-runor ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ ᛁ ᛗᛁᚾᛟ ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ eller med mittpunkt mellan varje ord ᚨᛚᛏᛁᛞᚺ · ᛁ · ᛗᛁᚾᛟ · ᚺᛁᛇᚱᛏᚨ Alice och August i futhorc Alice ᚨᛚᛁᚳᛖ August ᚨᚢᚷᚢᛊᛏ ᚨ ᛚ ᛁ ᚳ ᛖ (Alice) ᚨ ᚢ ᚷ ᚢ ᛊ ᛏ (August) Ha. När jag googlar på ᚨᛚᛁᚳᛖ hittar jag genast många exempel, t ex på ryska sidor. Att det är populärt att tatuera sig i Ryssland visste jag redan. Kul att de också gillar runor! http://attfreya.ru/?rune=alice&date=08-03-2018 Observera att stavningen ᚨᛚᛁᚲᛖ ger uttalet /ali-ke/ och så uttalar hon väl inte sitt namn?
 9. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  SE Labs Home Anti-Malware Protection April-June 2019 Länk finns nu överst i post #4
 10. 1 poäng
  Mikael63

  Tina

  Beta,n fungerar fint i virtuell miljö. Inga jättestora synliga förändringar jämfört med 19.1 Nyheter i 19.2
 11. 1 poäng
  Mikael63

  Jag behöver tips om en Excelsnurra

  Första delen: Här önskas formeln, okej? Menar du den totala summan i Tintin-F? I Blad Tintin finns ingen "färdig" cell som räknar ut summan i hela F. Nuvarande summa är 5475. Är det detta värde som ska visas OM villkoret nedan är sant? Eller - är det värdet 15 (på rad 2) som ska visas OM villkoret nedan är sant? Menar du att villkoret, för att visa värdet ovan, är att Tintin-B2 ska vara lika som Kalkyl A2 OCH Tintin-C2 ska vara lika som Kalkyl-B2? (vad ska visas om villkoret inte är uppfyllt?) Eller något annat? Tillägg: Det var ju lite roligt att ett blad heter Tintin och ett annat blad heter Kalkyl, i just detta sammanhang
 12. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Översättning till Latin

  Alltid kul att få sin nyfikenhet stillad. Tack! Jag vet inte vad du vill skriva med runor men är det "mater liberorum meorum" så blir det så här ᛉᛅᛏᛁᚱ ᛚᛁᛒᛁᚱᚢᚱᚢᛉ ᛉᛁᚢᚱᚢᛉ ᛉᛅᛏᛁᚱ (mater) ᛚᛁᛒᛁᚱᚢᚱᚢᛉ (liberorum) ᛉᛁᚢᚱᚢᛉ (meorum) Den nordiska (danska = snyggast ) yngre futharken: ᚠ ᚢ ᚦ ᚨ ᚱ ᚴ (futhark) ᚼᚾᛁᛅᛋ (hnias) ᛏᛒᛉᛚᛁ (tbmlr) Enligt denna yngre futhark http://www.ancientscripts.com/futhark.html Se längst ner på den sidan! så skrivs bokstaven ᚢ för både u och o och bokstaven ᛁ skrivs för både e och i. Se även https://sv.wikipedia.org/wiki/Futhark#Den_äldre_futharken Det var rätt länge sedan jag roade mig med att rista in ord med runor men jag hittade en liten träplatta där jag skrivit mitt namn, förmodligen med min morakniv, och då började gamla futharkkunskaper dyka upp igen.
 13. 1 poäng
  polken

  Slippa inloggning

  Nu blandar du ihop mailkonto med Microsoftkonto. Inte så konstigt när det är som det är. Ett Microsoftkonto kan ha vilken mailadress som helst som användarnamn. I datorn kan du logga in med ett lokalt konto, Microsoftkonto, skolkonto eller arbetsplatskonto. Lokalt konto är det enda utan koppling till en mailadress. Det är också det enda du kan använda utan krav på lösenord.
 14. 1 poäng
  Thirteen

  Uppdatera Logitech trådlös mus nu!

  Vi är troligen flera som använder trådlös mus från Logitech. Uppdatera trådlös mus som den här utmärkta artikeln beskriver https://www.howtogeek.com/428767/update-your-logitech-wireless-dongle-right-now/
 15. 1 poäng
  Cecilia

  Uppdatera Logitech trådlös mus nu!

  Setpoint har inget att göra med det omnämnda säkerhetshålet i vissa möss, tangentbords och trådlösa mottagares firmware. Firmware brukar aldrig uppdateras automatiskt, till skillnad från drivrutiner. Prylar kan fungera alldeles utmärkt fast de är fulla med säkerhetshål.
 16. 1 poäng
  polken

  Slippa inloggning

  Tänk på att PIN-koden inte ersätter lösenordet. Det är ett komplement. Jag har fått hjälpa många att nollställa lösenordet efter de har glömt det efter lång tids användning av bara PIN. Plötsligt en dag frågar Windows efter lösenordet. Med lokalt konto kan du hoppa över lösenord.
 17. 1 poäng
  Thirteen

  LÖST Google

  Försöker mig på ett långskott efter att ha läst lite på tråden. Med Kaspersky Free, som jag förstår körs, följer ytterligare ett program ”på köpet”. VPN Secure Connection. Kan det vara det programmet som spökar? Det kan vara värt ett försök att avinstallera VPN Secure Connection och starta om datorn.
 18. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-TEST Security Report 2018/2019 Länk finns nu överst i post #4
 19. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygget 18362.10005 för 19H2 finns nu tillgänglig för dem i Slow ring som en standarduppdatering. Det innehåller några förändringar som är avstängda från början men kan aktiveras i en senare uppdatering, allt för att Microsoft ska kunna få in bra feedback för bästa kvalitet på den slutliga 19H2. Rapportera alltid problem vi Feedback Hub. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/07/15/announcing-windows-10-insider-preview-build-18362-10005-19h2/
 20. 1 poäng
  Cecilia

  Funktionen HETTI

  Jag vet inte om den är ny eftersom Felix väl inte jobbar nu, men det är nog sällan trådar når upp till kriterierna för "Hett", dvs antagligen många inlägg på kort tid och nyligen.
 21. 1 poäng
  mbgtmari

  Funktionen HETTI

  Ja, det gör det ju. Jag brukar själv inte använda utropstecken i rubriker så det var nog därför jag inte tänkte på att det kunde röra sig om ett sådant.
 22. 1 poäng
  mbgtmari

  Spotify gratisversionen

  Jag kan bara hänvisa till mitt och @Hankkis svar i din Spotifytråd förra året https://eforum.idg.se/topic/357038-spotify-problem-i-mobilen/ Läs noga det som står i den här länken https://www.howtogeek.com/350288/spotify-free-vs-premium-is-it-worth-upgrading/ så ser du att man inte har så många valmöjligheter i gratisversionen. Dessa har förmodligen begränsats sen den artikeln skrevs. Spotify vill förstås tjäna pengar. Gratisversionen är inte tillräckligt lönsam. Den är bara ett lockbete för att man ska vilja börja betala.
 23. 1 poäng
  Nyttig debatt där som tyvärr inte förekommer här.
 24. 1 poäng
  Cecilia

  Vilket batteri i Lenovo Erazer X310?

  Vad för problem? Dåligt batteri på moderkortet brukar orsaka att klockan i datorn visar fel datum och klockslag. Numera används det batteriet sällan till något annat.
 25. 1 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  Men Expressen kan skriva journalistsvenska!
 26. 1 poäng
  Monshi

  En stor skärm eller två mindre?

  Hoppas du blir nöjd!
 27. 1 poäng
  Hanse

  En stor skärm eller två mindre?

  Fyndhörnan då har antagligen bara 1 st och först till kvarnen gäller HANS
 28. 1 poäng
  Mikael63

  En stor skärm eller två mindre?

  Har hittat denna hos inet: https://www.inet.se/produkt/x118948/lenovo-27-l27m-28-usb-c-ips Enligt deras support ska det fungera med USB till jobbardatorn, också en Lenovo. Valet står nu mellan denna och den hos Dustin ovan. Frågan hur länge till jag kan hålla på att vela då det är specialpris på båda...
 29. 1 poäng
  Hanse

  Ansluta vinylspelare till digital ingång

  När jag digitaliserade mina gamla vinyler på 90-talet för att kunna spela musiken på kassettspelare i bilen och hemma så gjorde det via mikrofoningången på datorn via 3,5 mm kabel plus adapter för RCA kontakt till 3,5 mm kabel, från en Dual 1219 skivspelare, och jag har fortfarande kvar en del av dom gamla kopieringarna och tycker fortfarande att ljudet är OK, jag vet också att så som du beskriver hur du vill göra så ville jag också göra men skulle bli så dyrt på den tiden och svårt att fixa till därför testade jag detta istället och blev nöjd HANS
 30. 1 poäng
  ChristerE

  Ansluta vinylspelare till digital ingång

  Den här spelaren fungerar som en förförstärkare. Den har en utgång med volymreglering för anslutning till separat effektförstärkare eller till t ex aktiva högtalare. Eller så ansluter man den via den "fasta" linjeutgången till en förstärkare/receiver. Men använder man förstärkare utan analoga ingångar behöver man ju ett RIAA-steg med en digital utgång som passar digitala ingångar. Och det verkar inte finnas mycket att välja på, förutom sådana med usb avsedda för rippning. Usb-ingången på framsidan av ND8006 är till för att spela från usb-minnen och hårddiskar, vilket nog finns på rätt många musikanläggningar. Men av de kommentarer jag hittat om anslutning av digitala källor drar jag slutsatsen att usb-ingången på den här spelaren, och andra med motsvarande usb-port, inte passar för t ex anslutning av ett RIAA-steg med usb-utgång avsedd för digitalisering av vinyl. Får kolla med någon butik som säljer den här eller liknande spelare, eller skicka en fråga till tillverkaren.
 31. 1 poäng
  "Ödmjukhet inför uppgiften. Oeftergivlighet i dess lösande." Humilitas erga opus. Firmitas in solutione eius.
 32. 1 poäng
  Monshi

  En stor skärm eller två mindre?

  Tittar på vad som krävs för få video genom USB-C. Denna skärm är i samma serie och i stort sett samma specifikationer men med en USB 3.1 hub som kan bära video, ladda dator och även nätverk. Dvs som en dockningsstation https://www.dustinhome.se/product/5011089185/b-line-272b7qupbeb + 2000 kr, dvs 4 600 kr för denna. Med vesa-fäste, foten går alltid att ta bor och kan ersättas.
 33. 1 poäng
  Vad installerade du på för dator? Processor? Att Linux ska vara en så lätt last att det går att installera på vilken gammal dator som helst som det på vissa ställen påstås är något överdrivet enligt min erfarenhet. Men det är kul när det funkar!
 34. 1 poäng
  Monshi

  En stor skärm eller två mindre?

  Senaste generationerna datorer/skärmar på kontoret ansluts på det viset. Ingen docka utan bara en kabel till skärmen. Thunderbold 3 är USB-C kan man säga. kanske att du måste gå upp i pris samt att du har en dator med USB-C som klarar detta.
 35. 1 poäng
  .M

  En stor skärm eller två mindre?

  På jobbet har jag just nu en HP-skärm, 32-tum, kanske något större. Och jag har haft HP skärm hemma. Tycker HP gör helt ok grejjer, inte helt hundra på priset då jobbet betalade den här stora skärmen åt mig. Men den gör det den ska, fungerar som skärm.
 36. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Efter en vecka är det dags för bygge 18936 inför 20H1, våruppdateringen. Den omfattar dessa nyheter: Your Phone - stöd för fler enheter Aktivitetsfälet - skapa en händelse i kalendern direkt från klockan Inloggning - lösenordsfri inloggning till alla Microsoft-konton i datorn med hjälp av ansiktsigenkänning, fingeravtryck eller PIN-kod Dessutom i vanlig ordning många fixar, några mindre förbättringar och fem kända fel. Ett av de kända felen är problem med att installera bygget pga inkompatibilitet med en drivrutin för vissa lagringsenheter. Källa: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/07/10/announcing-windows-10-insider-preview-build-18936/
 37. 1 poäng
  Mikael63

  Vad innebär grovplanering av trädgård

  https://www.byggahus.se/ordlista/grovplanering-tomt https://www.umea.se/umeakommun/byggaboochmiljo/markexploatering/markforsmahus/attbyggahus/planeratomten.4.2e2a679313f614d3c2b826a.html https://www.byggahus.se/tomt/fraga-experten/definition-finplanering-av-tomt.248702/
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...