Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-04-23 på alla områden

 1. 2 poäng
  Mikael63

  Filer är borta från extern HD

  Allmänt råd är väl att om möjligt klona disken innan ev. återskapning (som då lämpligen testas på klonen).
 2. 2 poäng
  .M

  SQL till Javakod

  Säkert ett ganska användbart projekt, men varför göra det som en closed-source webbsajt och inte som ett open-source nedladdningsbart projekt? Att ladda upp sitt databas-schema och få ned någon binär fil som man inte har koll på känns ju inte som ett supersäkert arbetsflöde direkt. Att webbsidan dessutom inte säger vem som står bakom, utan det är bara ett anonymt webbformulär för kontakt samt en donera bitcoin. Det känns inte helt seriöst när man gömmer sig bakom anonymitet. Jag tror du (ni?) kommer få mycket mer användare om ni väljer att göra det open-source så folk får chans att se vad ni gör med schema man laddar upp osv.
 3. 1 poäng
  fagerja

  Filer är borta från extern HD

  Klona först disken med ddrescue. Programmet ingår i System Rescue CD http://www.system-rescue-cd.org/. Du behöver dessutom en tom minst lika stor hårddisk för avbilden samt plats för loggfilen. Läs bruksanvisningen för ddrescue. Du kan behöva köra ddrescue flera gånger om disken har skadade sektorer för att få en så komplett avbild som möjligt. Är disken felfri och endast filsystemet trasigt så räcker en körning.
 4. 1 poäng
  .M

  Kan inte öppna en vanlig JPEG-bild

  Då skulle jag föreslå att du öppnar en kommandoprompt som administratör, och sen kör chkdsk D: Då bör du få information om hur datorn upplever hårddisken om det kan vara problem med själva disken eller filerna. Du kan efter du gjort det även köra chkdsk d: /F för att försöka fixa de vanligaste felen. Du kan även prova med chkdsk d: /R för att försöka fixa flera problem. Det är absolut ingen garanti för att något av detta kommer att fungera, men om chkdsk säger att den upplever något problem så är det en indikation på varför du inte kan öppna dina filer.
 5. 1 poäng
  Mikael63

  IMAP-konto

  Jag valde inifrån Outlook att skapa en egen datafil och valde ett namn som inte går att förväxla med något "standardnamn": I Outlook får jag då detta: Mappen Privat har jag dragit dit från ett annat ställe som hör till kontot. Innehållet i den mappen kommer jag då bara åt från just den dator där jag skapade detta. Därför får jag själv ta en backup då & då av filen Egen skapad 190423.pst
 6. 1 poäng
  Telia har många installationer med öppen fiber.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×