Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-08-07 på alla områden

 1. 3 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  Det är svårt det där med pengar.. eller siffror.. Varför kan man inte bara skriva "en hiskelig massa pengar"? Då blir det ju rätt oavsett.
 2. 2 poäng
  fagerja

  LÖST Behöver en utblåsslang anslutas eller inte?

  Luften, som blåses ut av en luftavfuktare är varmare än luften, som sugs in. Så en luftavfuktare höjer temperaturen i rummet. Temperaturhöjningen har inte så stor inverkan på hur varmt man upplever då torr luft kyler kroppen effektivare än fuktig luft. Kroppens värmebalans beror på luftens temperatur, fuktighet och hastighet samt värmestrålningen (från t.ex solen).
 3. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Behöver en utblåsslang anslutas eller inte?

  Ett par bilder som visar funktionen på luftavfuktare.
 4. 1 poäng
  mbgtmari

  Windows uppdatering med försvunnet ljud.

  Nej, några "sponsored searches" finns inte på den sidan. Jag kontrollerade nämligen thegeekpage-sidan såväl i Chrome som i Internet Explorer där jag inte har någon annonsblockerare installerad och några sponsored searches fanns inte där heller. Inte heller hittar jag någon varning för thegeekpage.com i WOT (web of trust). Om Lighthouse2s video inte hjälpte dig att få igen ljudet så ger jag dig här är en enklare instruktion från thegeekpage för att lösa ditt problem https://thegeekpage.com/fix-the-audio-service-is-not-running-on-windows-10/ Man ska inte skriva "automatiskt" utan klicka på den nedåtpekande pilen för att få fram det som bilden i Steg 5 visar. Berätta gärna om problemet är löst eller kvarstår.
 5. 1 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  De sk. räddningsplanen lite lägre upp i tråden som har dåliga dörrar/fönster?
 6. 1 poäng
  Dag Erlandsson

  LÖST Quartz verk batteri fel?

  Problemet löst! Tack alla! Jag gjorde som så att jag böjde Quartz verket utåt, så jag på nått sätt flyttade den ut läget. Nu har klockan gått som den ska. Förmodligen något med läget helt enkelt. Stort tack!
 7. 1 poäng
  ChristerE

  WiFi mesh routrar vs. stand-alone routrar

  Meshsystem hanterar roamingen (som det kallas) och klienter ansluter till mest lämplig mesh-nod, d v s mesh-router eller mesh-repeater, eller mesh-accesspunkt om sådan används. Kjell nämner inte roaming, men det är vad det handlar om (om jag inte är ute och cyklar). "Tillsammans skapar mesh-routern och mesh-repeatrarna ett gemensamt trådlöst nätverk (ett enda SSID) som hemmets datorer, surfplattor och mobiler kan ansluta till. Det gör att användare som vandrar runt i huset slipper byta mellan olika trådlösa nätverk." https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/internet/lokala-natverk/mesh-system-ger-wifi-tackning-overallt Roaming är inget nytt, men har blivit enklare för hemmabruk genom mesh-systemen. "Målsättningen med ett centralstyrt accesspunktssystem är att bygga ett roaming-nätverk, det vill säga ett nätverk där klienterna kan hoppa fritt mellan accesspunkter utan att användarna märker det." https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/internet/lokala-natverk/professionella-roaming-natverk Ett par artiklar från sweclockers.com där roaming beskrivs. "I andra lägen har det kommit fram lite smarta trick som till viss del flyttar styrning av roaming till accesspunkten, detta gäller främst de så kallade mesh-nätverken." https://www.sweclockers.com/artikel/24421-guide-till-natverk-oka-rackvidden/3#content "En annan sak som mesh-nätverk ofta hanterar är nätverksglobal strategi för att styra roaming hos klienterna." https://www.sweclockers.com/artikel/24421-guide-till-natverk-oka-rackvidden/7#content Så menar du rimligtvis accesspunkter när du skriver WiFi-routrar. Men båda är sannolikt routrar också, vilket inte är så smart om du kopplad den andra routerns WAN-port till en LAN-port i den första routern. Det blir ett nätverk i ett nätverk - dubbel NAT. I samma artikel som tidigare - beskriver mesh-system men det om routrar och accesspunkter gäller generell. "Nätverkssignalen sprids i stället trådlöst av ett flertal så kallade mesh-noder som samarbetar i ett mesh-system. Det finns tre typer av mesh-noder: mesh-routrar mesh-repeatrar mesh-accesspunkter. De flesta mesh-system byggs upp med en mesh-router och en eller flera mesh-repeatrar. Mesh-routern ersätter den befintliga routern och mesh-repeatrarna placeras på lämpliga platser i huset. Tillsammans skapar mesh-routern och mesh-repeatrarna ett gemensamt trådlöst nätverk (ett enda SSID) som hemmets datorer, surfplattor och mobiler kan ansluta till. Det gör att användare som vandrar runt i huset slipper byta mellan olika trådlösa nätverk." https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/internet/lokala-natverk/mesh-system-ger-wifi-tackning-overallt Följande handlar inte om mesh, men förklarar routrar och accesspunkter, m m, och kombinationen "trådlös router". http://www.omwlan.se/guider/tradlost-natverk-prylar.aspx
 8. 1 poäng
  mbgtmari

  Fortnite - "gratis" skins?

  Du gör rätt i att misstro Fortnite eller, rättare sagt "this online fraud run by oglab.vip". Så här skriver sportskeeda och för mig verkar det trovärdigt: https://www.sportskeeda.com/esports/fortnite-uncovering-the-oglab-vip-free-fortnite-skins-scam
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...