Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2021-03-19 i Foruminlägg

 1. 4 poäng
  .M

  Fel mailadress

  Om du anger din e-post felaktigt så kommer meddelandet komma fram till företaget, men dom kommer inte kunna svara dig.
 2. 4 poäng
  MH_

  Fråga till pusselfantaster...

  Eftersom du säger föräldrar så antar jag att din mamma var inblandad. Då är det kört, du har fel, även om du har rätt... https://www.jigsawpuzzle.co.uk/bluebird-puzzle-tropical-green-house-jigsaw-puzzle-6000-pieces.p79124.html
 3. 3 poäng
  Cecilia

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  I det här fallet är det bra att skilja på virus och andra skadliga program resp annons- och reklamprogram. Ask Toolbar tillhör det senare och det är ju väldigt många bra och önskvärda program som skickar med något annat program, toolbar eller något annat som gör att de kan tjäna lite pengar. Normalt kan man då under installationen välja bort dessa onödiga saker och det är ju inte ens säkert att man efter ett tag kommer ihåg att man gjorde det.
 4. 3 poäng
  Mikael63

  Snart upphör supporten för november 2019-uppdateringen av Windows 10

  Låter ju bra tycker jag. Finns väl nog med buggar ändå...
 5. 3 poäng
  Pelle Penna

  LÖST Spela in med Xbox Game Bar

  Installera vokoscreen. Det fungerar. https://linuxecke.volkoh.de/vokoscreen/vokoscreen.html
 6. 3 poäng
  MH_

  LÖST Mobilkamera app för skakiga händer

  En sak du faktiskt kan göra är att ställa upp ISO-talet (ljuskänsligheten). Då offrar du lite bildkvalitet men bilderna tas med kortare exponeringstid (ju snabbare bilden tas desto mindre hinner det skaka). Troligtvis står ISO på Auto. Ju högre tal desto "grynigare" bilder, men kanske mindre skakiga. Testa i kamera-appen du redan har. Jag har ingen Samsung-telefon, men jag tror att du måste byta till PRO-läget i appen för att kunna ändra ISO-tal. Experimentera och se om det funkar. Ett riktigt högt ISO-tal ser ut som @£$€. Men du kanske hittar en bra kompromiss. Ett alternativ till de klassiska stativet som .M tipsar om är en s.k "gimbal". Det är ett mindre handhållet stativ som innehåller ytterligare mekanisk stabilisering (om du nästan har blivit överkörd av skateboard-ungar på stan så filmar de troligtvis varandra med någon liknande tingest) . https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gimbals-680032.html Men, även om det är mindre än ett "vanligt" stelt stativ så är det ju klumpigare än en ren telefon. Förmodligen vet du redan det här, men vad tusan: Jag tror att de flesta mobiler är maximalt stabiliserade som det är. Tillverkarna har anpassat stabiliseringen till hårdvaran i varje modell. En app tillför nog inte så mycket. Det här kan möjligen skilja på äldre telefoner. Däremot kan olika mobiler skilja sig rätt så mycket. Först och främst är de olika ljuskänsliga så de kräver olika exponeringstid. Tyvärr är det inte lätt att lista ut vilken telefon som är bäst. Ett lågt F-tal på optiken är naturligtvis bra. Men sensorn skiljer också väldigt mycket och där är det inte lika lätt att veta vilken som är ljuskänsligast (en stor sensor är bra. Men en mindre kan vara bättre om den har lägre upplösning...). Kamerans inbyggda stabilisering skiljer också. En del har bara elektronisk stabilisering medan andra även har mekanisk kompensation (de försöker röra linserna eller sensorn åt motsatt håll jämfört med dina skakningar). Tyvärr är beskrivningarna på telefonerna ganska obegripliga. Det är en röra mellan t.ex olika stabiliseringsteknik vid filmning och foto. Du får nog läsa tester och be att få pröva bekantas telefoner för att se vilken som passar dig bäst.
 7. 3 poäng
  polken

  LÖST Göra datorn till ”min egen”

  Du kan behöva skapa USB-minnet som beskrivs av X-men ovan på en annan dator eftersom du inte verkar att rätt att köra något i din dator. Är datorn köpt utan licens behöver du köpa det också om du inte kan tänka dig t ex Linux istället.
 8. 3 poäng
  X-Men

  LÖST Göra datorn till ”min egen”

  Du behöver inte köpa en Windows-licens för att testa om det fungerar på den stationära datorn. Hämta Media Creation Tool här: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10ISO Spara på datorn. Mitt förslag är att du kör programmet Belarc Advisor som du kan hämta kostnadsfritt här: https://www.belarc.com/products_belarc_advisor Kör Advisor så får du all hårdvaruinformation om datorn. Den är användbar när du skall hämta drivrutiner för hårdvaran. Du ser också en del av de licenser för program som finns i datorn. Spara informationen så du har den tillhands när du installerat om Windows. Se till att att ha ett USB-minne tillgängligt som är minst 8GB stort. Sätt minnet i ett USB-uttag. Använd Media Creation Tool till att skapa ett startbart installationsmedia. Media Creation Tool är självinstruerande och det skall inte vara några svårigheter att förstår hur du gör. När det är klart startar du om datorn på USB-minnet och installationen startar. När du kommer till fönstret där du skall ange licensnyckeln väljer du istället att klicka på texten under fältet, där det står ”Jag har ingen licensnyckel nu”. Då kommer du vidare. När du kommer till val av installationsförfarande där du kan välja mellan två alternativ väljer du det nedre, Avancerad installation. När du väljer det ser du alla partitioner på disken. Markera varje partition och klicka på ”Ta bort”. Gör så tills att du tagit bort alla partitioner och ser enbart en enhet. Nu klickar du på Nästa för att starta installationen. När allt är klart ser du om datorn fungerar med Windows 10. Du kan då ange en licensnyckel för att aktivera Windows och få alla funktioner att aktiveras. Det här skall inte vara några problem att göra. Är informationen inte tillräcklig återkommer du.
 9. 3 poäng
  X-Men

  Fel vid uppdat till 20H2

  Jag lovade i ett tidigare inlägg att återkomma idag, torsdag, med information om hur det gått med att uppdatera en av mina datorer med en disk på 40GB (oformaterad och opartitionerad) där utrymmet på disken är (var) ca. 11GB. Trådskaparen har haft problem med att uppdatera Windows till senaste versionen. Trådskrivare har gjort gällande att problemet varit att det lediga diskutrymmet varit för litet. TS hade från början drygt 10GB ledigt utrymme och lyckades rensa papperskorgarna så att drygt 25GB ledigt diskutrymme skapades. Min uppfattning har varit att 10GB skall räcka och att 25GB är mer än nog för att uppdatera Windows. Enligt Microsoft skall 10GB ledigt diskutrymme vara det minsta som de rekommenderar för att få uppdaterat Windows. Trots detta hävdas det att så mycket som 25GB fortfarande är för lite. Således inspirerade det mig till att testa själv, för att bekräfta eller dementera uppgiften om att 10GB ledigt diskutrymme skall räcka. Att ta en "genväg" är ingen lösning jag vill testa utan jag vill testa den väg som är fullt möjlig via Microsofts hemsida, den här: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 Sagt och gjort skred jag till verket. Bilderna som följer illustrerar händelseförloppet. 1. Här visas vilken version jag hade innan uppdateringen startades (1903) samt att ledigt diskutrymme är 10,7GB. 2. Här är jag inne på Microsofts sida och klickar på "Uppdatera nu". 3. Jag väljer att uppdatera nu. 4. Får bekräftelse på att datorn klarar uppdateringen. 5. Uppdateringen förbereds. 6. 43% färdigt. 7. Jag klickar på "Starta om nu". 8. Efter ca. 1 timme är datorn klar och jag får besked om att uppdateringen är genomförd. 9. Jag går igenom alla "tips" och hamnar på den sista sidan. 10. Därefter får jag ett tack för att jag uppdaterat till senaste versionen. 11. Här är slutresultatet. Windows uppdaterades till version 20H2 utan problem, trots ett ledigt diskutrymme på 10,7GB. Ledigt diskutrymme efter uppdateringen är nu 3,40GB. Kontentan av detta är att jag kan bekräfta Microsoft uppgift om att 10GB ledigt diskutrymme räcker för att uppdatera Windows till den senaste versionen. TS problem har således inte varit för lite ledigt diskutrymme utan att uppdateringen till den senaste versionen på något sätt legat och kört i bakgrunden så snart datorn startats och att den på något sätt låst sig.
 10. 3 poäng
  Tomas E

  Roliga timmen

  När man fyllt nittionio är man inte riktigt hundra.
 11. 3 poäng
  Laso

  LÖST E-post konto

  Inga frågor är dumma frågor. Men det korta svaret är nej. Har du ett mailkonto i "molnet", alltså på en extern server, som du dessutom loggar in på för att där titta på dina mail, så belastar det inte din lokala dator.
 12. 3 poäng
  Thirteen

  Roliga timmen

  Återge muntligt och snabbt vad som har hänt https://computersweden.idg.se/2.2683/1.748794/kreditkortshackare-hackade
 13. 3 poäng
  Hakinger

  Mitt facebook-konto är hackat!

  Om du klickar på länken i mitt inlägg så får du ange mailadressen du angivit till ditt konto. Sen om du angivit telefonnummer så skriver du dit den, om inte så din mailadressen (igen) som du angivit i Facebook-kontot och sen lösenordet du hade innan du blev hackad. Men om du redan gjort det och inte kommer någonstans med dem, ja då är de inte intresserade verkar det som. Detta sättet är mig veterligen det enda sättet att tala om för dem ditt konto blivit kidnappat. Tror inte de svarar på mail eller meddelanden.
 14. 3 poäng
  Turbopump.

  LÖST Windows 10 UEFI problem

  Kanske värt att nämna är att windows 10, senare utgåvor innehåller ett eget konverteringsprogram som heter, hör o häpna MBR2GPT. Det ligger i windows system 32-mappen men är avsett att köras från CMD (kommandotolken) eller windows powershell med administratörsrättigheter. Med programmet kan man konvertera en MBR disk till en GPT disk utan dataförluster, även systemdisken. Jag har inte haft anledning att prova det och vet inte hur säkert det är men om man tänker göra det är det nog säkrast att man först fixar backup på systemdisken man tänker konvertera. How to convert MBR to GPT drive to switch BIOS to UEFI on Windows 10 | Windows Central
 15. 3 poäng
  smeghead

  Nyfiken på Linux?

  Personligen tycker jag nog en "normal användare" i princip lika bra kan köra linux mint som windows 10. Vill man inte göra avancerade saker i linux så behöver man inte. Detsamma gäller windows. Vill man däremot fördjupa sig i t.ex. serverfunktioner/nätverk/protokoll m.m. så är nog linux att föredra. Jag själv är ingen avancerad linuxanvändare men kanske lite mer än en "vanlig användare". Klantar jag till något i linux, eller vill göra något "avancerat", så räcker det oftast med en googling för att hitta lösningen. Jag kan inte påstå att detsamma gäller windows faktiskt. Nu har jag i princip bara kört linux Mint men min uppfattning är att det bara rullar på smärtfritt, även efter uppdateringar. Senast idag slutade webcamen i en lite äldre laptop fungera efter en windowsuppdatering. Jag tror inte den slutat fungera efter en linuxuppdatering. Min uppfattning är att om linux krånglar så är lösningen bara en googling bort. Om windows krånglar så blir man förmodligen gråhårig innan man hittat lösningen. (skrivet av en som använder windows 90% och mint 10%)
 16. 3 poäng
  Stafstaf

  Källsortering - elektriska grilltändare?

  Det ska den/dom inte läggas . Åk till återvinning central . Eller lämna dom sopp bilen direkt. Tar hand dessa. Är gaständare är klass som brandfarliga matrial
 17. 2 poäng
  Cecilia

  Meddelande från "Info"

  Naturligtvis ska du inte klicka på länken men hade det varit ett mejl så hade det gått att se vart man kommer i förväg. Jag skulle ignorera ett sånt SMS. Man fyller i sina leveransuppgifter vid beställningen och de behöver inte bekräftas senare.
 18. 2 poäng
  Pelle Penna

  Gmailapp i mobilen

  Varför skippa appen? Det var ju han som raderade och jag antar att det går att återfå mailet inom 30 dagar. Han borde bara behöva gå in i PAPPERSKORGEN och leta rätt på sitt mail,.
 19. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Och idag är det dags för bygge 21359 till Dev-kanalen som innehåller 5 förändringar, ca 25 fixar och 12 kända fel. https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/04/14/announcing-windows-10-insider-preview-build-21359/
 20. 2 poäng
  DePhaz

  Datorn stänger av sig efter 20 minuter

  Spontan tanke: överhettning. Fungerar kylningen som den ska? Inget skräp, damm vid luftintagen etc? Fungerar fläkten? Det är det jag kan tänka mig. Det kanske finns andra orsaker men det lär andra lämna förslag på.
 21. 2 poäng
  X-Men

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  SSDn i din dator sitter under grafikkortet, se bilden ovan. Du kan alltid montera i en disk till om du köper en disk med SATA-anslutning. Det finns 4 lediga anslutningar för SATA på moderkortet. Disken skall i så fall fästas i lådan och inte på moderkortet.
 22. 2 poäng
  D4D

  LÖST WI FI

  Nu har vi köpt en ny router och problemen är löst!
 23. 2 poäng
  Turbopump.

  Önskar hjälp med Installation av SSD disk!

  Jag har utfrån bilder försökt identifiera vad din dator kan ha för moderkort och jag tror, med reservation, att det kan vara ett Asus Prime B450 M-K som är ett micro ATX-kort med AMD-socket. Jag lägger in en översiktsbild från dess manual så får du bedöma om det verkar vara rätt. Om det stämmer har det endast en plats för en M2 SSD (blå nr 1 på bilden) men fyra sata-portar för vanliga sata-anslutna enheter som e.x. 2.5" SSD-diskar (röd nr 2 på bilden. Sådana brukar inte vara svåra att placera i lådan eftersom de saknar rörliga delar. Har inte hittat någon manual för lådan eller hur man öppnar den, men rimligen borde det gå att öppna den från sidorna, annars blir det svårt att montera SSD-diskarna. Lägger även med en länk till moderkortsmanualen. E14215_PRIME_B450M-K_UM_WEB.pdf (asus.com)
 24. 2 poäng
  Pelle Penna

  Aktuella hot - behöver dessa nån åtgärd?

  Det kanske kan vara lite idé att testa nedladdningsfilerna mot Virus Total och se om det flaggar någon varning där. Jag har ingen aning om hur seriös den siten är. https://www.virustotal.com/gui/
 25. 2 poäng
  Bosse-i-skogen

  Belastning av strömadapter

  Tack. Då hade jag precis kunnat skarva in två förbrukare på vardera 6W på en adapter då en av åtta adaptrar är kass. Jag hittade precis en passande gammal adapter bland gömmorna. Nu fungerar alla mina 8 övervakningskameror och jag slipper bevisa för Banggood i Kina att en adapter var kass för att få den utbytt och vänta ett antal veckor.
 26. 2 poäng
  .M

  Logitech lägger ner universalfjärrkontrollerna!

  Och här kommer ju en fördel med open source, om dom istället för att rätt och slätt lägger ned produkterna så vore ju det toppen om dom lade ut firmware och stöd-programvara som open source. Det kanske finns vissa legala hinder med databasen med enheter, men då kan dom hoppa över att lägga ut den som open source och låta communityt bygga en egen databas på nytt.
 27. 2 poäng
  Cecilia

  Varnings SMS från räddningstjänsten

  Här kan man läsa vad Krisinformation skriver om vad som krävs för att få ett SMS: https://www.krisinformation.se/artiklar/vma-via-sms---sa-funkar-det Kan dessutom passa på och tipsa om appen Krisinformation: https://www.krisinformation.se/detta-gor-samhallet/appar
 28. 2 poäng
  GunL

  LÖST Mobilkamera app för skakiga händer

  Till alla som svarat Min nya A52 mycket bättre än nuvarande mobilen, så jag är nöjd med A52 Tack alla!
 29. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Slö dator

  Kort svar: Köp ny dator! Långt svar: Dell Latitude E7440 kom 2013/14 och kom med Intels Core i#-cpu 4000-generationen. Visst kan datorn bli lite rappare med en ominstallation och ev. installera mer internminne. Om den inte redan har en ssd så ger installation av en sådan mer sprutt, ominstallation är så klart ett måste. I grund och botten är datorn 7-8 år gammal och och har prestanda därefter, så det går i praktiken inte att få den att kännas som en ny dator oavsett vad för åtgärder du gör.
 30. 2 poäng
  Mikael63

  Hitta dubletter?

  Kanske fundera på om det "är värt" att rensa dessa dubbletter? Om du inte till 100% litar på att ett program enbart tar bort dubbletter och inte råkar ta bort något som borde vara kvar så kommer det att krävas en massa handpåläggning. Kanske då enklare att skaffa mer lagringsutrymme och tillåta att dubbletter skapas?
 31. 2 poäng
  Thirteen

  Personlig data för 533 miljoner Facebook-användare har läckt online

 32. 2 poäng
  X-Men

  Fel vid uppdat till 20H2

  Då är jag tillbaka med resultatet av att uppdatera Windows 10 från version 1909 till 20H2. Denna gången såg jag till att ha mindre än 10GB ledigt, bara för att "pressa" systemet ytterligare. Beträffande filen "hiberfil.sys" har den med att sätta datorn i Viloläge/Strömsparläge. Den finns inte med i mappen "Windows.old" då den ingår i Windowssystemet när Windows körs. Det går också att stänga av Viloläge/Strömsparläge och då uteblir filen. Mer om hur detta görs kan man läsa om här: What Is hiberfil.sys and How Do I Delete It? (howtogeek.com) Även filen "pagefile" har med Windows att göra när Windows körs. Filen finns inte i mappen "Windows.old". För den som vill kan man läsa mer om filen här: What Is the Windows Page File, and Should You Disable It? (howtogeek.com) Nu över till uppdateringen av Windows och som tidigare blir det en del bilder bara för att illustrera det hela. 1. Bilden ovan visar version 1909 samt 8GB minne i datorn. 9,41GB ledigt utrymme på disken, vilket är 0,6GB mindre än vad Microsoft anger som minimum. 2. Jag klickar på "Uppdatera nu" på Microsofts hemsida. 3. Jag klickar på "Uppdatera nu". 4. Uppdateringen förbereds och laddas ned. 5. Uppdateringen har påbörjats. 6. Uppdateringen har hämtats och jag klickar på "Starta om nu". 7. Uppdateringen är klar efter ett antal omstarter. Trots att ledigt utrymme på disken var mindre än 10GB lyckades uppdateringen. 8. Ledigt utrymme på disken efter uppdateringen är 4,76GB. Ingen diskrensning har gjorts. 9. Mappen "Windows.old" är 5,91GB stor. 10. Varken pagefile.sys eller hiberfil.sys finns i mappen "Windows.old". 11. Pagefile.sys och hiberfil.sys finns i Windowssystemet. Jag har inte stängt av funktionen "Viloläge/Strömsparläge". 12. Nu har jag stängt av funktionen "Viloläge/Strömsparläge" och filen hiberfil.sys är borta. 13. I och med att jag stängt av funktionen "Viloläge/Strömsparläge" har jag också fått 7,82GB ledigt utrymme på disken. Fortfarande har jag inte utfört Diskrensning. 14. Slutligen visar jag en bild på hur det ser ut när jag även gjort en diskrensning och tagit bort allt "gammalt", inklusive mappen "Windows.old". 14,3GB ledigt utrymme på disken. Med detta fastslår jag att det går utmärkt att uppdatera Windows med minst 10GB ledigt utrymme på disken. I detta fallet visar jag att det faktiskt går med mindre än 10GB också. För den som behöver lite mer diskutrymme vid en uppdatering kan denne stänga av "Viloläget/Strömsparläget" under tiden som uppdateringen göra för att frigöra mer diskutrymme tillfälligt (eller permanent).
 33. 2 poäng
  Thirteen

  LÖST E-post konto

  Gott om utrymme finns där http://bit.do/fP7mj
 34. 2 poäng
  X-Men

  Fel vid uppdat till 20H2

  Till Moderatorerna: Jag lyckades ta bort bilden till slut! 🙂
 35. 2 poäng
  X-Men

  Fel vid uppdat till 20H2

  För att tömma alla "Papperskorgar" gör så här (eftersom det verkar finnas begränsningar i Användarkontot av någon oklar anledning). 1. Klicka i Sökfältet och skriv in "Kommandotolken". När Kommandotolken visas, markera, högerklicka och välj "Kör som Administratör" så öppnas Kommandotolken som bilden ovan visar. 2. Skriv rd /s c:\$Recycle.Bin och tryck på Returknappen (Enter) på tangentbordet. 3. Bekräfta att du vill rensa alla papperskorgar genom att klicka på Y-knappen på tangentbordet. Bekräfta genom att trycka på Returknappen (Enter) på tangentbordet. 4. Nu skall samtliga Papperskorgar vara tömda. 5. Stäng Kommandotolken genom att skriva Exit och tryck sedan på Returknappen på tangentbordet.
 36. 2 poäng
  cybertears

  LÖST blivit indexerad waybackmachine

  Yes, efter mycket kommunikation fram och tillbaka så kommer dem äntligen börja med processen att ta bort indexeringen
 37. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Nu får Dev-kanalen bygge 321343 med två nyheter: Nya ikoner i Utforskaren (har man lagt till egna mappar i Snabbåtkomst så försvinner de) Nya funktioner i Windows Sandbox och Defender Application Guard (MDAG). Dessutom 7 förändringar/förbättringar, ca 30 fixar och ca 10 kända fel. https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/03/24/announcing-windows-10-insider-preview-build-21343/
 38. 2 poäng
  Cluster

  Möjligt hacka Iphone på publikt wifi?

  Det korta svaret är ja det är både teoretiskt och praktiskt möjligt (om än omständligt och ej något vanligt förekommande) att göra. Ett exempel från så sent som i vintras: https://googleprojectzero.blogspot.com/2020/12/an-ios-zero-click-radio-proximity.html Men det är som sagt mycket ovanligt att det används i det vilda mot helt vanliga privatpersoner. Det är ändock bra att generellt vara skeptisk mot publika wifi-nät.
 39. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Äldre TV, DVD / VHS och DVB-C kabel-TV?

  Och kanske testa att göra annat som föreslagits i tråden?
 40. 2 poäng
  MH_

  Varför laddas vissa batterier ur mer än andra när de inte används?

  En av de stora skillnaderna mellan gamla och nya batterier (?NiMH-2?) är väl att självurladdningen har minskat. De nya är väl t.om uppladdade när man köper dem. Om jag mins det rätt så hade väl gamla batterier ofta högre mAh-siffror än de batterier som säljs idag. Men de tappade x% av laddningen varje dag. Så min gissning är att det är olika generationer av battericeller med helt olika självurladdning/"shelf life". Här är en lista av olika typer av batterier (inte bara laddbara). Men tyvärr inget om olika generationer av batterier. https://www.upsbatterycenter.com/blog/understanding-battery-shelf-life/ *****ED**** Kjelle har ju en bra svensk text. Bläddra ner en bit på sidan. https://www.kjell.com/se/kunskap/hur-funkar-det/elelektronik/batterier/uppladdningsbara-batterier
 41. 2 poäng
  MH_

  Roliga timmen

  Tvärflöjt eller en tvär banan? https://www.pinterest.se/pin/203436108147579417/
 42. 2 poäng
  X-Men

  LÖST Äldre TV, DVD / VHS och DVB-C kabel-TV?

  Kan denna sidan hos Kjell vara till hjälp medan du inväntar att Kjell skall öppna så du kanske kan prata med dem? https://www.kjell.com/se/kunskap/guider/guide-installera-denver-dvbc-120
 43. 2 poäng
  MH_

  Roliga timmen

  Fast sånt här händer ju hela tiden: https://sverigesradio.se/artikel/7502064 Inte konstigt när banan blockerar hela vägen.
 44. 2 poäng
  Hakinger

  Nyfiken på Linux?

  Det är min erfarenhet också. Man kan ju googla efter svar på windowsproblem också. Men min erfarenhet är att det finns så många fler förslag på vad man kan testa när det kommer till Windows så det tar ofta ganska lång tid. Vid linuxproblem finns inte så många alternativ så jag löser problemet snabbare, just med något kommando i terminalen, som man bara klipper och klistrar in. Bara man beskriver problemet detaljerat så finns det i princip alltid någon som har lösningen. De linuxanvändare som hänger på forum är ofta väldigt kunniga och villiga att hjälpa till, särskilt i distronas egna forum. Sen om man använder t.ex. Timeshift så kvittar det om man skulle göra fel av okunskap eftersom man då bara startar om och får det ogjort.
 45. 2 poäng
  Hakinger

  Dual boot

  Du är inte ensam, det är flera som har delat hårddisken mellan operativsystemen som råkat ut för det vid vissa windowsupdateringar, inte bara nu utan tidigare genom åren också. Vet dock inte varför det inte händer alla. Själv har jag aldrig (längre) linux på samma hårddisk som windows, just för att Windows gärna vill förstöra Grub vid vissa av dess uppdateringar som uppdaterar windows bootdel. Vid installationen av linux, som jag installerat efter windows naturligtvis, valde jag linux-disken som boot partition, installationen hittar windows och lägger till den i grubmenyn. Då kommer windows aldrig åt att förstöra Grub. Det har dock hänt att jag lyckats paja Grub på något sätt så att bara windowsdisken startar (eftersom jag har den som boot-alternativ 2 i bios) Men då fixas det genom att i bios välja att starta linuxdisken och sen reparera Grub som då hittar windows och lägger in den i grubmenyn igen.
 46. 2 poäng
  Mikael63

  Thunderbird ÅÄÖ blir ???

  Ed. Knapp för Konfigurationsredigerare återfinns längst ner på "fliken" Allmänt
 47. 2 poäng
  Cecilia

  Thunderbird ÅÄÖ blir ???

  Beskrivningen är tydligen för en äldre variant av Thunderbird. Numera ska man i Inställningar välja sökrutan Sök i inställningar uppe till höger skriva in: about:config och sen klicka på "Config Editor" (motsv på svenska) i sökresultatet.
 48. 2 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Det hade varit intressant att procentuellt kunna jämföra antalet problemtrådar här på eforum, Windows vs. Linux. Alltså där man tar hänsyn till antalet Windowsanvändare (här) och antalet Linuxanvändare (här).
 49. 2 poäng
  Cecilia

  Källsortering - elektriska grilltändare?

  Det ingår nog inte i det som föreningen betalar för så du får nog behandla ljuständarna på samma sätt som annat farligt avfall. Spara dem hemma tills du kan ta dig till en återvinningscentral, mobil miljöstation eller något av de andra alternativen som finns i din kommun. http://atervinningsbar.se/ljustandare/
 50. 2 poäng
  Cecilia

  Nyfiken på Linux?

  Det är ju tur att proffsen har Powershell då i stället.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...