Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-10-19 på alla områden

 1. 3 poäng
  pekkau

  Forumets nyhetsroboteri

  Jag gillar inte länkar till plus-medlem, (Wasting my time), tänker inte betala.
 2. 3 poäng
  Borde väl funka med något sådan här https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/natverkskort/linksys-usb3gig-usb-3-0-to-gigabit-ethernet-adapter/1003527.8930/?gclid=EAIaIQobChMIgY3nwfGt5QIVQ7UYCh0IOwJeEAQYAyABEgL3vfD_BwE
 3. 3 poäng
  kiwi01

  Ökning av Ram-minne

  Jag har länge varit missnöjd med min långsamma dator, inte enbart internet som jag har skrivit mycket om, utan datorn i största allmänhet. Fönster som tar en evighet att öppna och stänga mm. Webbläsare som sitter som fastspikad på skärmen om den lämnas på en längre stund mm. En bekant som nyttjar min dator regelbundet kom över igår. I raskt tempo plockade han ut mitt nuvarande RAM på 4GB och ersatte det med 2x 4GB inhandlade på loppis. Vilken skillnad! Nu är det fart på datorn, allt går mycket snabbare, alla program och fönster öppnas mycket snabbare, även den trådlösa musen fungerar bättre. Till och med webbsidorna laddas ner märkbart snabbare. Jag hade aldrig föreställt mig att bra med ram-minne skulle ha någon effekt på webbsidorna.
 4. 2 poäng
  nilmol

  Uppdatering 1909 misslyckas

  Jo, så är det. Och det har jag, allt ligger på min NAS. Men... det är ju nåt man helst slipper. Hursomhelst så funkade det med att installera om Windows helt. Appar och filer kvar. Kanon. Och, dessutom, utan att avaktivera McAfee. Som för övrigt verkar samarbeta med Defender väldigt bra om man kollar på infosidan om detta. Nu finns inga fler uppdateringar som ligger och väntar längre, tack för hjälpen!
 5. 2 poäng
  Cecilia

  Forumets nyhetsroboteri

  Meningen med Nyhetsroboten är att man kanske hittar något intressant fast man inte har tänkt på att kolla på nyheterna. Men det är klart att det inte ska vara för många inlägg från den. Så vitt jag kan se har det kommit 3 nyhetsinlägg under de senaste 21 timmarna. Jag tycker inte att det är så mycket. Vad tycker ni andra?
 6. 2 poäng
  Cecilia

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Hur ser det ut i Diskhantering, står det exakt lika på alla partitioner på de två SSD:erna? Formatera inte innan du vet att det fungerar ordentligt.
 7. 2 poäng
  Cecilia

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  Jag har inte sett något om att den andra datorn är uppgraderad utan endast att den är ominstallerad. Canon har drivrutiner för Windows 10 för skrivaren: https://www.canon.se/support/consumer_products/products/printers/inkjet/pixma_ip_series/pixma_ip7250.html?type=drivers&language=&os=windows 10 (64-bit) och för CanoScan 9000F: https://www.canon.se/support/consumer_products/products/scanners/canoscan_series/canoscan_9000f.html?type=drivers&language=&os=windows 10 (64-bit)
 8. 2 poäng
  Klicka på Anpassat i Välj färg.
 9. 2 poäng
  Vedex

  Patent-troll

  Ang. Amerika och patent. Sevärd dokumentär där personer blir helt livegna ang. patenten. The Patent scam 2017 Extras till denna dokumentär nedan. https://youtu.be/VobSpIwavPs
 10. 2 poäng
  K Olagus

  Epson Stylus Photo R2880 - cyan syns ej

  Jaaaa, hurra! Klurade lite, körde en testutskrift eftersom skrivaren stått sen igår. Samma resultat. Körde då fram patronhållaren, drog ur elkabeln, plockade ur cyanen och svepte den i plastfolie för att den inte skulle torka ut direkt. Sen hade jag en flaska isopropylalkohol i städskåpet. Tog den, några topz och torkade skrivarhuvudet på cyan. Den blev ganska ren. Se bild. Satte i cyan. Kopplade i elen. Lät skrivaren ladda. Gjorde en testutskrift på mönstret, lite bättre. Körde rengöring direkt i skrivarprogrammet och så var det bra!! Glad är jag, även om jag inte skrivit ut någon bild ännu. Det återkommer jag med senare - möjligen inte idag, tänkte skrivaren ska få vila över natten. Bilden är från när jag hade gjort ren den med alkoholen. Lite trixigt att ta bild med mobilen eftersom jag var tvungen hålla i ficklampa som lyste ut, så man ser inte alla 8 patronerna, men väl den tomma för cyan som väl ser förhållandevis ren ut. K Olagus
 11. 2 poäng
  bengt 429

  Epson Stylus Photo R2880 - cyan syns ej

  Helt säkert är det stopp i skrivarhuvudet för cyan. Konstigt att det inte är problem med fler färger efter så lång tid utan användning. Bläckskrivare måste tyvärr användas regelbundet, annars får man problem. Jag har inte epson, men en canon MG7750. Och på den finns en funktion som heter djuprengöring. Min erfarenhet är, att när jag har problem med utskrift, måste alltid använda djuprengöringen. Vanlig rengöring brukar inte fungera bra. Visst, det förbrukar mer bläck, men löser alltid problemet. Du har inte sett nån liknande funktion på din epson? Hittade denna film, där man rengör skrivarhuvudet med rengöringsvätska. Lite kladdigt ser det ut , men kanske värt ett försök om du vill behålla din skrivare. Finns tydligen också speciella rengöringspatroner. https://www.123ink.se/Epson-T2950-C13T295000-maintenance-box-original-i31746-t59202.html?mkwid=sjtLb3QgJ_dc|pcrid|245775594900|pkw||pmt||slid||prid|026720_8715946543727_C13T295000&pgrid=56537230768&ptaid=pla-424296344770&gclid=CjwKCAjw0vTtBRBREiwA3URt7qXfoRw2lcGHr9xyaCbX2jJUI_icrgjivkFhWcHajhebaV199FcBWBoC_cIQAvD_BwE
 12. 2 poäng
  MH_resurrected

  Tids synk problem - peer not resolved

  Hej. Jag har inte lusläst din post. så det är risk att jag svarar helt ur nattmössan. Men när moderkortets backupbatteri tog slut i min stationära dator så fick jag väldigt konstiga felmeddelanden när den skulle synka tid. Om jag fattar det rätt så har windows 10:s standard-tidsservrar certifikat. Och eftersom datorklockan hamnade på moderkortets/biosens tillverkningsdatum efter varje omstart så var certifikaten ogiltiga så att anslutningen till tidservern fick timeout ... Jag kommer tyvärr inte ihåg de direkta felmeddelandena men det handlade inte om utgångna certifikat utan något som jag tolkade som att tidservrarna var otillgängliga. Det skulle kunna vara ditt felmeddelande. Lösningen var att ställa datumet ungefär rätt så att certifikaten blir giltiga.Sen kopplar den upp. Och jag kan stolt meddela att det bara tog ett år innan jag gick till kjelle eller clabbe och köpte ett nytt batteri (2025 eller 2032, inte svindyra). https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/batterier/knappcellsbatterier/kjell-company-litiumbatteri-cr2025-p32245 Jag hade nästan glömt att moderkorten hade backupbatteri. Jag antar att batteriet får jobba hårdare när man har huvudströmbrytare på datorhörnan. en oförutsedd biverkan.
 13. 2 poäng
  Kanske du löst problemet själv, men jag vill ändå tala om hur jag löste samma problem. Jag ändrade filcaching från 300 ms till 3000 ms. Verktyg-inställningar-visa alla inst.(längst ner till vänster på sidan)-inmatning/kodekar-scrolla ner och ändra i filcaching (ms) rutan.
 14. 2 poäng
  marim

  Något har tagit över min dator och mobil

  Missm75 att lösa den här sortens problem är inte riktigt min grej. Men några tankar/förslag från min sida. Du skriver att det är problem med datorn och mobilen. För mig låter det som att du synkar dom två mot varandra (kanske mot nån molntjänst) och därför fått problem på båda. Alltså att du har fått in nåt endera på datorn som sen synkats till mobilen eller tvärtom. Ingen aning om det går att rensa en molntjänst. Det kanske cecilia kan ge besked om det går. Eller om det är så att det synkas via webbläsaren chrome om du använder den på både datorn och mobilen. Men det borde gå att rensa då på både datorn och mobilen med de förslag jag har. Cecilia kanske kan säga om det går. Men mitt förslag är att du först stänger av internetuppkopplingen på mobilen och sen stänger av den helt. Sen laddar hem malwarebytes och adwcleaner till datorn som cecila säger. Skannar igenom datorn med dom. Sen stänger du av internetuppkopplingen på datorn och stänger av datorn. Sen startar mobilen och kopplar upp den mot internet via dataanvändningen, laddar hem malwarebytes från play butiken, om du kan få kontakt med den vill säga, till mobilen och skannar igenom mobilen. Hittar inte att adwcleaner finns till mobil. Jag förutsätter att du har en vanlig androidmobil. Om du har en ipone så vet jag inte om det går att hitta motsvarande program/app där. För är det så att det synkas mellan de två så är det nog så att du måste rensa dom var för sig annars kommer det bara återskapas. Det är vad jag tror i alla fall.
 15. 2 poäng
  Mikael63

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Problemet är ju inte att det inte går att ta bort mappen, för det går, men den dyker upp igen:
 16. 1 poäng
  Klippan

  Ingen bild

  Tack alla för svaren. Jag plockade ut det extra grafikkortet, ingen skillnad. Sedan så var det en som tipsade om att fixa med minnena i datorn, så de plockades ut och sattes tillbaka, ingen skillnad. Om man däremot skiftade minnena mellan blåa och svarta platserna så kom bilden fram på inbyggda VGA-utgången. (Extra grafikkortet ej testat med detta). Så något med minnena hindrade tydligen bilden att komma fram. Så nu kan jag gå vidare och se vad som finns i datorn.
 17. 1 poäng
 18. 1 poäng
  Var det? Jag har fortfarande Windows 1903, och blir inte erbjuden 1909 när jag söker efter uppdateringar. ("Du har de senaste uppdateringarna"). Däremot fick jag Uppdatering av säkerhetsinsikter för Windows Defender Antivirus - KB2267602 (version 1.305.2145.0), som installerades 2019-11-15 08:01, och det torde vara samma uppdatering som de som har version 1909 fått. Det är klart man ska gå tillbaks till en tidigare version om något inte fungerar. När jag hade fått version 1709 kunde min HP-skrivare inte längre skriva ut. HP hade ingen ny drivrutin att erbjuda mig utan hänvisade mig till Windows inbyggda och Windows påstod att den jag hade fungerade. Jag rullade alltså tillbaks till Creators Update, version 1703, och skrivaren fungerade igen. Så småningom (det tog flera månader) installerade Windows automatiskt en ny skrivardrivrutin och jag blev erbjuden version 1709 igen, installerade den och skrivaren fortsatte att fungera.
 19. 1 poäng
  Cecilia

  Forumets nyhetsroboteri

  Själv så går jag först till Eforum och klickar mig bara in på de nyheter som visas här Sen finns ju möjligheten att kommentera artiklarna här, vilket ju görs ibland.
 20. 1 poäng
  pekkau

  Forumets nyhetsroboteri

  Här finns en till **** igen , man borde nämna att du måste betala om du vill läsa "hela artikeln här" Jag gillar inte detta, kanske andra gör det, vet inte? https://eforum.idg.se/topic/359715-bankapparna-som-ger-dig-stenkoll-på-din-privatekonomi/
 21. 1 poäng
  ChristerE

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Apropå vertpre's bra info om "nuvarande C:". Tänk alltså på att enhetsbokstäver inte är "skrivna" på partitionerna, så som volymnamn är. Enhetsbokstäver tilldelas av det OS som för tillfället körs (om OS:et använder sig av enhetsbokstäver). I äldre Windowsversioner kunde enhetsbokstäverna "hoppa runt" om man anslöt en till disk före nästa datorstart. I senare versioner "minns" Windows tilldelade bokstäver, baserat på någon form av signatur (om jag inte tar fel), och kan ändras om man så önskar. I ditt fall, @EasyCactus, borde det inte bli något problem. Det handlar "bara" om kloning och om att byta plats på diskarna.
 22. 1 poäng
  empe

  LÖST Datorn stänger inte av sig

  Tack för hjälpen, nytt moderkort och det fungerar som det ska. MIchael
 23. 1 poäng
  Nej det har jag heller aldrig trott, bara att det finns fler som kanske läser tråden och kanske kan bli hjälpt, så mina instruktioner är inte enbart riktade till just dig. Dessutom vet jag aldrig hur stora kunskaper en medlem på Eforum har, så ibland kanske jag kan vara lite extra övertydlig och hoppas du har överseende med detta. Licens: inga problem när du uppgraderar från en befintlig laglig utgåva. Mvh
 24. 1 poäng
  Cecilia

  Fladdrande sida

  Opera är också baserad på Chromium så det är väl troligt att samma fladder finns med den.
 25. 1 poäng
  Det finns inga som verkligen har kunnat visa på att smygavläsning av de stora företagen förekommer. Nej, du gjorde en feltolkning vilket är lätt i en juridisk text.
 26. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Segurazo Antivirus

  https://geeksadvice.com/remove-segurazo-antivirus/
 27. 1 poäng
  mbgtmari

  Flach plyer stöds inte i Googel efter 2020

  https://techworld.idg.se/2.2524/1.686379/adobe-flashplayer-pension "För att underlätta processen för alla som använder sig av programmet uppmanar Adobe alla kreatörer att söka sig till andra format. Som HTML5, WebGl och Webassembly." Det blir alltså HTML5 och andra nya format som ersätter FlashPlayer. P.S. Under den artikeln finns det andra bra artiklar. Jag läste t ex "Använder du dig av webbläsaren Chrome bör du snarast möjligt se till att du kör version 78.0.3904.87, detta då Google har täppt till två allvarliga sårbarheter som finns i äldre versioner" så jag skyndade mig förstås att uppdatera Chrome.
 28. 1 poäng
  Mikael63

  Ställa in strålkastare

  Ritade upp detta i CAD. 10 meter mellan punkterna. Punkt A är 1 meter, punkt B är 0,9 meter. Det ger 1 grads lutning. (eller 89 graders vinkel från vertikal linje för A) Med samma lutning och 3 meter, där punkt A är 1 meter, blir B 0.97 meter. Med samma lutning och 2 meter, där punkt A är 1 meter, blir B 0.98 meter. Alltså; vid 10 meter ska höjden minska med x 0,10 vid 3 meter ska höjden minskas med x 0,03 vid 2 meter ska höjden minskas med x 0,02 Tror jag...
 29. 1 poäng
  bengt 429

  LÖST Win Defender

  Allt väl än så länge. Alla funktioner i defender är fortfarande aktiverade. Och DisableAntiSpyware nyckeln i registret har inte återkommit. Inga andra problem, trots ganska omfattande rensning igår. Men för säkerhets skull får "elakingarna" vara kvar i karantän tills i morgon. Men då kommer jag att öppna karantänsportarna och förpassa dessa varelser till en plats som är jättevarm, och dit solen aldrig når. Där kan dom få skyffla kol istf att bråka med mig. Verkligen roligt att vara medlem i ett forum som är så fyllt av kunskap och hjälpsamma medlemmar. Ha nu ett trevligt fredagsmys alla, för det tänker jag ha. Återkommer i morgon med slutrapport.
 30. 1 poäng
  pekkau

  Opera äter RAM

  Nu har jag Win10 och jag hade fel från början. Win10 visar inte alla opera exe:n på en gång utan bara en flik (se bild). Naturligtvis började jag se rött när jag såg så många röda opera exe:n (Win 8.1). Tack för alla svaren! Mvh
 31. 1 poäng
  Tack för alla svar. Har inte sett några cmd fönster på ett tag nu. Kanske bara var något tillfälligt.
 32. 1 poäng
  Mikael63

  Är AtherosSvc maleware?

  Oavsett vilket filnamn man än Googlar på så får man träffar som säger att det KAN vara virus/trojan/malware/adware...
 33. 1 poäng
  Laso

  LÖST Balansproblem

  I Windows 10 kan jag gå in i Inställningar och Ljud, öppna enhetsegenskaper och hitta balansinställning för vänster och höger kanal. Hoppas det är detta du är ute efter.
 34. 1 poäng
  mbgtmari

  Pop-Up

  Ditt uppdateringsval fungerade ju efter omstart, pekkau. Att något låser sig i Windows händer mig också ibland, men låsningen försvinner oftast efter omstart. Ibland har det löst sig dagen därpå när jag, utvilad, loggar in på datorn igen. Jag har slutat grubbla över vad dessa låsningar kan bero på utan nöjer mig med att vara glad när allt fungerar igen. Eftersom du nu fick WinPatrolprogrammets fortsatta duglighet bekräftat av ChristerE, som använt det "i många år", kan du ju känna dig tryggare i att fortsätta att använda det. Jag hittade förresten en sida från 2018 om det https://www.neatnettricks.com/winpatrol-review/
 35. 1 poäng
  Mikael63

  mac windos

  Förmodligen på samma sätt som om du installerar Windows "på vanligt sätt". Att man måste ha en giltig licens. Boot Camp blir som en sk. dual boot att du väljer operativsystem när du startar datorn. Boot Camp ingår vad jag vet i macOS. Med Parallels blir det en virtuell maskin, som med VMware/VirtualBox. Själva Parallels kostar pengar, ca € 80. VirtualBox finns för macOS och är gratis. https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Microsoft tillhandahåller gratis färdiga virtuella maskiner där man inte behöver någon licens. De fungerar i 90 dagar men går med en sk. snapshot att återställa till det "skick" installationen var när man startade. Hur, eller till vad, hade du tänkt använda Windows, på Mac,en?
 36. 1 poäng
  Pelle Penna

  Nätverksfel

  Nätverkskortet kan ju ha kraschat. Då kan du köpa en liten usb-plugg MEN, jag hjälpte en bekant häromdagen med samma symptom. Jag inbillar mig att Windowsuppdateringar har stört en del funktioner. Vi löste det rätt enkelt genom att i Enhetshanteraren, markera nätverkskortet. Sedan högerklick och Avaktivera. Därefter högerklick och Aktivera. Klart. Annan felsökning via Windows felsökare hjälpte inte, men ovanstående gjorde det. Testa om du inte har gjort detta
 37. 1 poäng
  Om du har film A, öppnar den och redigerar och sparar om film B så kommer B antagligen ha sämre kvalité än A. om du sen öppnar B och redigerar och sparar som C så riskerar du att C får sämre kvalité än B. Osv. Men om du alltid öppnar A och sparar en kopia så bör den kopian alltid vara jämförbar med B. Så dina ändringar bör alltid ske på ett orginal som du aldrig sparar över, spara enbart kopior från orginalet.
 38. 1 poäng
  Pelle Penna

  Flytta e-post till annan dator

  Utan att ha läst alla inlägg. Har du exporterat pst filen först, för det bör du göra och sedan i nya datorn importera
 39. 1 poäng
  kiwi01

  Luft mellan trådarna

  Varför är det så mycket luft mellan trådrubrikerna? När jag öppnar startsidan på forumet syns endast 3 trådrubriker, sedan måste jag skrålla. Allt som allt får endast 10 trådar plats, det gör att många trådar "försvinner" och riskerar att bli olästa, inte minst de gånger Nyhetsroboten varit produktiv. Säkert skulle 15 trådar få plats utan att de behöver bli otydligt. Det tycks vara en allmän tendens att man ska behöva skrålla så mycket som möjligt.
 40. 1 poäng
  felix

  Luft mellan trådarna

  Hej! Tack för synpunkten Jag hade fullt upp med annat så hade inte hunnit svara här. I översta blocket på startsidan kan jag hålla med om att paddingen nog var en aning tilltagen så jag minskade ner den från 15 till 10 pixlar nu och ökade samtidigt listan från 10 till 12 stycken inlägg nu. Hoppas det blev bättre?
 41. 1 poäng
  Säkerhetsforskare i Tyskland har visat hur enkelt hackare kan avlyssna användare med bluffappar som tar sig igenom Googles och Amazons kontroller.Läs hela artikeln här
 42. 1 poäng
  Jo, som jag skrev tidigare.
 43. 1 poäng
  Hanse

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Har du något att förlora på testa programmet, klicka på länken och läs om programmet vad det kan och ev. inte kan, men det är till för att radera filer och mappar som trilskas vi borttagning HANS
 44. 1 poäng
  Mikael63

  Använda annan router som accesspunkt

  Och router 2 bör väl i sig ha en adress som ligger utanför DHCP-området som router 1 har.
 45. 1 poäng
  Thirteen

  LÖST Två godingar?

  Löst. Tråden kan stängas. Det blev en HP 250 G7.
 46. 1 poäng
  sidartha

  Google chrome sökfilter

 47. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Problem med OOBE vid nyinstalation

  OBS! Detta är "bara" en skrivbordsmiljö, inte en hel distribution. Distros för gamla datorer HÄR. Se även https://eforum.idg.se/topic/358268-nyfiken-på-linux/
 48. 1 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Man ska aldrig ropa "hej" för tidigt (borde man har lärt sig vid de här laget) jo sök fungerar ju, men kanske lite för mycket.. klicka jag på startmenyn (flaggan) då öppnas sökrutan även här, men ingen startmeny, gått tillbaka till 18999 och ska ladda in 19002 igen, få se vad som händer fortfarande samma problem med start meny, sen fick jag en Cumulativ update (19002.1002) som löser stäng av/startar om/logga ut problemet...kör med Start Menu X sålänge--
 49. 1 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  Holy Moses...i 19002 fungerar "sök" igen (för mej i alla fall)👍
 50. 0 poäng
  Nisse1236

  Mapp som raderas kommer tillbaka

  Ok, varför behövs program som mkdir för att skapa en mapp, varför använder man inte bara touch ny mapp, samma för Windows. Hur som helst har du hittat svaret.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...