Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-05-07 på alla områden

 1. 2 poäng
  Cecilia

  Hur spelar man in digitala TV kanaler

  2) Com Hem har det de kallar för TiVo-box som är en hårddiskinspelare: https://www.comhem.se/tv/tivo
 2. 2 poäng
  X-Men

  Smart TV

  QLED-TV är Samsungs version av LCD-TV med Quantum dot-teknik. Quantum dot är en teknik för att förbättra färgåtergivningen på en LCD-skärm. Quantum dot-tekniken finns i flera varianter där Sony kallar sin teknik för Triluminos och LG kallar sin för nano-LED. Samsung köpte företaget som uppfann Quantum-dot-tekniken för flera år sedan. Företaget som låg bakom tekniken utvecklade den för den medicintekniska världen för att få fram bättre skärmar. Philips har använt sig av Quantum-dot-tekniken i tidigare modeller men använder nu LGs teknik i sina exklusivare modeller. LCD-skärmar med Quantum dot-teknik har de senaste åren utvecklats med stormsteg, och nu är vissa LCD-TV nära att ge likvärdig bildkvalitet som OLED men till lägre pris. Du skall ha i minnet det jag skrev tidigare i tråden, OLED har en större risk för inbränning. Flertalet OLED-produkter har en inbyggd teknik för att "rensa" skärmen för att minska inbränningsrisken. Om TVn är påslagen under en viss tid kan OLED-TVn uppmana användaren att försätta TVn i Stand-by i 15-30 minuter för "rensning" av skärmen. En LCD-TV har en mycket liten risk för inbränning. Inbränning innebär att skärmen visar del av bild även när annan bild visas. Ett bra exempel är alla TV-loggor som finns (vanligtvis) i översta högra hörnet. Om TVn är påslagen länge med en kanal gåendes (TV4-logga till exempel) finns risk att denna logga ligger kvar även när man byter kanal. Den ligger kvar som en svag skugga. Nu är det inte särskilt vanligt att OLED får denna vidhäftning om man "sköter" TVn så den får "rensa" bilden då och då. Livslängden för en OLED är också kortare än för en LCD-TV. Vi pratar fortfarande om bortåt 10 år eller mer. Fördelen med en OLED kontra LCD är just svärtan och färgåtergivningen. Eftersom det inte finns bakgrundsbelysning till skärmen på en OLED så finns det inget ljus som kan "läcka" när en pixel skall vara släkt (visa svart). Exklusivare LCD-TV har zonindelad bakgrundsbelysning som gör att TVn kan dämpa eller släcka ner bakgrundsbelysningen i mindre zoner vilket upplevs som en ökning av kontrasten (skillnad mellan ljust och mörkt). Notera att man felaktigt anger dagens LCD-TV som LED-TV. De är ingalunda några LED-TV utan använder sig av LCD-panel där bakgrundsbelysningen bytts ut från CCFL (Cold-cathode fluorescent light) till LED (Light-emitting diode). En LCD-TV med Q-Dot-, nano-LED eller Triluminos-teknik ger en fantastisk bildåtergivning.
 3. 2 poäng
  uBlock Origin gör livet lite lugnare här https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/ublock-origin/?src=search Men det tillägget kanske du redan har?
 4. 2 poäng
  NoWin

  USB-minne som varit ansluten till iPad

  Förmodligen för att USB-minnet bara dragits ur iPaden utan att avmonteras först.
 5. 2 poäng
  cybertears

  OS Lämplig för Raspberry Pi 4?

  Men nu när jag tänker efter så lät det ändå lite spännande, man kanske skulle ta upp det projektet igen för skojs skull. mjo men det kan va möjligt att man måste det men kan inte svära på det. hittade detta, kan de vara till någon hjälp?
 6. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Nu finns bygge 19631 ute i Fast Ring. Inga nyheter utan två mindre förbättringar, tre fixar och fyra kända fel enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/21/announcing-windows-10-insider-preview-build-19631/.
 7. 2 poäng
  polken

  Koppla ihop två datorer

  Här är Microsofts lösning: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4092694/windows-10-file-sharing-over-a-network Annars är MS Onedrive smidigt tycker jag.
 8. 1 poäng
  Cecilia

  Trådlöst

  Ta fram Kommandotolken och skriv: ipconfig Kolla IP-adressen som står på raden Default Gateway, det är IP-adressen till routern.
 9. 1 poäng
  Cecilia

  Firefox - En websida gör din webläsare slöare

  Den du försöker ta fram.
 10. 1 poäng
  Lighthouse2

  Hur spelar man in digitala TV kanaler

  Om du inte vill betala för ett abonnemang via en operatör är det i princip kört att spela in dom digitala tv kanalerna eller kunna spola över reklamen. Det här har du säkert redan tänkt på men nämner det ändå - Däremot så finns i princip alla från baskanalerna (med undantag) att se gratis på mängder av Play-appar /webben TV och köper du en Chromecast för runt 400 kr så kan du streama gratiskanaler från din mobil/surfplatta/PC till teven. Det finns en hel sjö av gratis filmer, serier och program att se - SVTPlay, TV4Play, Viafree, Dplay, Rakuten TV (mycket bra filmer där helt gratis), Plex TV, Investigation Discovery (med vpn), djur och natur på UR, (med många flera)
 11. 1 poäng
  Mikael63

  Roliga timmen

  "Tänk att det hitte' sig så precis", som Amos Persson skulle ha sagt! Att det var just Maj som var varmast i Maj och inte exempelvis April.
 12. 1 poäng
  Martassen

  LÖST Helt tyst fläkt?

  Kanske är bäst låta vara om den nu ändå är tyst eller vad tycker du!? 🙂
 13. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Outlook och visning som oformaterad text

  Det verkar vara Microsofts sätt att "skicka" mejlen om MyAnalytics som ligger bakom fenomenet. "The messages are injected into mailboxes without going through the Exchange transport system. They are never processed by SMTP." https://office365itpros.com/2019/09/20/why-office-365-users-receive-myanalytics-messages/ E-postlådan har nyligen migrerats till ett Microsoft 365 Business-abonnemang. Där ingår detta MyAnalytics, som visade sig vara aktiverat från början. Hade förmodligen förr eller senare börjat kolla MyAnalytics ändå och satt det i samband med Microsoft 365-abonnemanget. Men min misstänksamhet kring mejlet, och visningen med oformaterad text - som inte blev oformaterad, snabbade på det hela. Den här e-postlådan avser en förening och användarna av ett 10-tal mejladresser har inget behov av den här analysen. Den går att stänga av, som väl är. E-postlådan hanterades i en Exchange-server även före migreringen. Och innan jag hittade förklaringen här ovanför fick jag för mig att kopiera mejlet till en privat e-postlåda (internt inom samma Outlook-klient). Och där visades mejlet oformaterat (med den visningen aktiverad). Rimligtvis har denna "injection" med fenomenet att göra, men lite förvirrande att det anges att mejlet konverterats till oformaterad text. En länk om någon blir nyfiken på MyAnalytics: https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/business/myanalytics-personal-analytics
 14. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Hjälp att hitta applikation/tjänst/mindmap

  Och igen!! Ser att det är knappt ett år sedan senast och det ska villigt erkännas att detta har varit lite si och så, användandet av anteckningar. Sedan någon vecka har jag börjat använda 'Anteckningar' som finns i Outlook. Ofta är det som ska antecknas en följd av hantering av e-post, "2020-06-03 skickat fråga på nytt." Lagom o-komplicerad men om man hanterar det via webben blir det knepiga radbrytningar i texten. Dock han jag bli förbannad då jag i morse trodde att några anteckningar raderats. Det visade sig att vyinställningen var satt på 'De senaste' och då visas bara de som ändrats inom sju dagar, jag trodde att den inställningen visade alla men sorterat efter ändrat. Anteckningarna fungerar dock som sagt - var för sig. Att sätta färg/kategori är något jag testar just nu. Jag tror (se inlägg ovan )att jag skulle vilja testa ett alternativ som liknar Gantt, något jag tidigare ratat, men kanske omvänt mot vad åtm. jag uppfattar hur man tillämpar ett sådant Gantt-schema. Jag tänker att man i förväg planerar och sätter ut olika händelser och att man ska försöka förhålla sig till dessa. I min tillämpning skulle dessa händelser noteras allt eftersom och stapeln ska då fyllas ut till en sådan händelse. Får testa ovanstående förslag en vända till men har ni något nytt att komma med så kikar jag på det med!
 15. 1 poäng
  Martassen

  LÖST Helt tyst fläkt?

  Har kollat. Fast det verkar som den lugnat ner sig väldigt mycket nu faktiskt. Vi kan ju avvakta lite så kan jag nämna hur den är imorgon. 🙂
 16. 1 poäng
  Mikael63

  Moped bränsleläckage

  Beror väl hur, eller var bränsleläckan finns/fanns? Rann bensinen på utsidan är det ju ingen fara alls, utom för miljön. Har den på något märkligt sätt runnit in i växellådan i rikliga mängder kan ev. packboxar må dåligt. (Då de tål olja men kanske inte bensin) Men jag håller med PP - den gick ju.
 17. 1 poäng
  Pentti H

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  Jag har återigen fått en flashback till varför jag kör Linux istället för Windows till vardags Gjorde misstaget att titta till windows uppdateringarna och naturlgtvis har det dykt upp en sån där uppdatering igen (bara en..än så länge) som bara vägrar att installeras. Om jag förstår det rätt så har den inte lyckats installeras sen i Januari... När jag startar om den går den till 45% och sen kommer felmeddelandet nedan. Felkoden: 0x8e5e0408 handlar om nånting med Windows Store som jag har förstått det. Vad det nu har med saken att göra då uppdateringen handlar om processorer? Jag har aldrig ens använt Windows store... Har provat med tipset om att stoppa uppdateringsservice och radera mappen "SoftwareDistribution" men naturligtvis hjälper inte det för inget ska vara enkelt Vad finns det mer för Windowsmagi man kan tillämpa?
 18. 1 poäng
  Ett förträffligt forum där Mac-brukare finns https://forum.macworld.se/
 19. 1 poäng
  cybertears

  LÖST Office 365

  varit i kontakt med MS för att få ett svar och där finns ingen tanke bakom att användarna ska få en avisering, vilket jag tycker är kasst men nu fick jag veta det iaf.
 20. 1 poäng
  Mikael63

  Gästnätverk för IOT - meningsfullt?

  Är det ens möjligt att använda tal över 254?
 21. 1 poäng
  Cluster

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  Såvitt jag förstår så har Microsoft "återanvänt" KB4497165 för uppdatering av Intel Microcode. Vilket skapar lite förvirring, minst sagt. Den första versionen från augusti 2019 och senaste gången den skickades ut var i förra veckan. Hur som helst, skönt att det löste sig för dig!
 22. 1 poäng
  Cluster

  LÖST Ny mailadress

  1. Vilka får använda Facebook? När användarna står bakom sina åsikter och handlingar blir vår community säkrare och mer ansvarsfull. Av den anledningen är det obligatoriskt att du: Använder samma namn som du använder i vardagen. Uppger korrekt information om dig själv. Endast skapar ett konto (ditt eget) och använder din tidslinje för personligt bruk. Inte delar ditt lösenord, beviljar åtkomst till ditt Facebook-konto åt andra eller överför ditt konto till någon annan (utan vårt tillstånd). https://m.facebook.com/legal/terms?locale=sv-SE
 23. 1 poäng
  Vet inte om jag hängde med i alla benämningar men är det inte en ändring från offentligt- till privat nätverk som önskas? 'Ethernet' är ju mer en beskrivning av det fysiska gränssnittet. Så här skriver Marie SWE på det svenska mintforumet:
 24. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Går det att avbryta uppstart av ett program?

  Inte så enkelt tror jag utan det enda sätt jag kan komma på är att starta Aktivitetshanteraren och leta upp processen där för att avsluta den.
 25. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Ja, jag har testat ett gäng distar ett par dagar nu, tänkt för NAS, men landade åter med Mint, då med LMDE. MEN! LMDE (m.fl?) kan inte dela ut en disk som är monterad under /media/ Inte utan meck åtminstone. Så nu testar jag åter openmediavault. Fattade inte först att man skulle köra den från en annan dator
 26. 1 poäng
  Dag Erlandsson

  Tung takkrona i gipstak

  Då ht jag hittat en regel 😀 Har jag nu gjort rätt? Se bilder / kommer det att hålla?
 27. 1 poäng
  bgjo

  LÖST Ny dator men får inte till outlook fungera

  Outlook-appen kan du förmodligen inte ta bort, då denna ingår i Windows (OS). Har du valt eM klient som standard-program under Inställningar-Appar-Standardappar?
 28. 1 poäng
  Har du en gammal dator som du inte använder, eller mer datorkraft än du behöver? Varför inte låta forskarna använda den för att hitta botemedel mot cancer, ebola och corona.Läs hela artikeln här
 29. 1 poäng
  Mikael63

  Microsoft släpper Bing-baserad coronakarta

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lögn,_förbannad_lögn_och_statistik
 30. 1 poäng
  Datordanne

  Alla bilder har konverterats till html-format

  Vad har bilderna för filändelse?
 31. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Länkar som inte öppnas på webbsajt

  Återställa Chrome är kanske något att testa: https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=sv
 32. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Gräset är inte (mint)grönare på andra sidan staketet!
 33. 1 poäng
  Testa då att köra: dism /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup och sen efter det testa igen med: dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Vid fortsatta 0x800f081f-problem (source files could not be found) med dism /Online så kan man skapa en sk. slipstreamad windowsavbildning och köra dism med den som källa (istället för online). Se t.ex. https://www.winhelponline.com/blog/dism-restorehealth-error-0x800f081f-windows-10/ Det kan dock vara lite småkrångligt att få till exakt rätt med alla kumulativa uppdateringar.
 34. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ännu en uppdatering till Slow and Release Preview Rings, bygge 19041.264, för 20H1 har nu sett dagens ljus. Förutom de säkerhetsuppdateringar som har gått ut till dem med de vanliga Windows-versionerna så har det fixats ett problem med Diskrensning, ett prestandaproblem med Windows Mixed Reality och en justering av sommartiden för Marocko. Inga kända fel längre enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/12/releasing-windows-10-insider-preview-build-19041-264-to-the-slow-release-preview-rings/.
 35. 1 poäng
  ToVik

  Vad är detta för verktyg?

  Jag har en exakt likadan. Fungerar inget vidare på fjädrande material som slang eller mjuka rör där bladet fjädrar tillbaks utan hinder. Solida gummilister, nylonskiva av skärbrädetyp, möjligen hårda plaströr där bladet "sugs fast" i materialet i varje frammatning funkar utmärkt. Bladet är tunt, typ matt/tapetkniv och tål inte att kapa metall med. Till styvare VP-rör?
 36. 1 poäng
  Cluster

  Val av händelse vid aktivering av fil

  Se t.ex. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028161/windows-10-change-default-programs
 37. 1 poäng
  X-Men

  Köpa dator till barn

  Jag har använt företagsdator i mer än 18 år. Huvudsakligen Dell och visst, de som en del företag köper in är mer robusta och väger mer. Den senaste jag har väger över 3 kg och har 15" skärm. Mycket bra kvalitet på chassi och tangentbord. Jag tar datorn med mig på måndag morgon när jag åker till kund. Där plockar jag fram datorn och använder tills det är dags att åka till hotellet. Pack ned och packa upp på hotellet. Nästa morgon packar jag åter ner datorn och tar med mig till kunden för att fortsätta jobbet. Så håller jag på tills jag kommer hem på fredag eftermiddag/kväll, vecka ut och vecka in. Det är inte normalt för en hemmaanvändare och därmed behöver en hemmaanvändare normalt inte en robust byggd företagsdator av äldre snitt med en prestanda som inte motsvarar en ny dator till samma pris. En av mina tidigare företagsdatorer, även den en Dell, kostade nästan 17000 kronor att köpa. När jag plockade isär den för att göra rent kylsystemet noterade jag att elektronikkomponenterna var av standardtyp. Kondensatorer av normalkvalitet och märkta med 80+ (d.v.s. en maxtemperatur på 80 plusgrader). När man omnämner kondensatorer som "kvalitetskondensatorer" vill man gärna att de är gjorda för att tåla 105 grader Celsius. Motstånden i datorn var kol-typ och inte metallfilm, vilket hade är en bättre kvalitet. Att sedan ta upp vad en produkt kostade en gång för att motivera ett mycket högt andrahandsvärde är inte relevant. Datorns prestanda och kvalitet måste vägas mot vad man betalar idag. För en hemmaanvändare är en robust företagsdator oftast onödigt tung och dessutom dyr i förhållande till vad man får betala för en ny.
 38. 1 poäng
  Låter bekant på nåt sätt... https://eforum.idg.se/topic/359958-efterlysning-treeprint/
 39. 1 poäng
  Mikael63

  Stänga av 4g

  Men om routern har ett SIM-kort så är det DEN som är uppkopplad mot 4G och datorn är ansluten till routern antingen via Wifi eller med kabel. Någon symbol för 4G ska då inte finnas på datorn.
 40. 1 poäng
  Laso

  Köpa dator till barn

  Jag har också jämfört på det sättet, och tycker inte att nämnda företag är så speciellt billiga om jag vill köpa en begagnad dator, med dom priser som idag finns i framförallt nätbutiker med olika rabatter, så blir det i slutändan ända billigare att köpa nytt, med mer garantier och annat. Men till själva tråden, jag har idag ingen erfarenhet av spel och sådant, men dom billigaste bärbara överhuvudtaget för spel, brukar nog ligga på från 5000:- och uppåt.
 41. 1 poäng
  Cecilia

  Firefoxs med hicka?

  Har du prövat med att inaktivera alla tillägg i Firefox?
 42. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-Comparatives Performance Test April 2020 Länk finns nu överst i post #4
 43. 1 poäng
  Cecilia

  Redigeraren i eforum - igen.

  I så fall låter det som något @felix bör titta på.
 44. 1 poäng
  Som både jag och Cecilia sagt tidigare så tycker jag att det är bättre att vänta på Windows 10 May 2020 Update (20H1) istället för att lägga för mycket tid och kraft på att få ordning på den här uppdateringen.
 45. 1 poäng
  Tyl

  LÖST Förhandsgranskning

  Löst problemet. Hittade det här på nätet. ladda ned ett program som heter Icaros thumbnail och följ instuktionerna. FUNKADE Tack alla som försökte Tyl Sökte på How to fix show thumbnails instead of icons for videofiles på nätet= instruktioner
 46. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Ange språk i formler i Excel

  Du kan installera språkpaket på din svenska Excel för engelska. Du är inte bunden till språket du installerat Excel med idag (om du har Office 365 ivartfall) För om Excel är på engelska, då blir formlerna på engelska.
 47. 1 poäng
  polken

  Hackad ordentligt av många personer/program

  Jag tror på ett, eller en kombination av två till tre, av nedan alternativ: 1. Du hittar på 2. Du har drömt och tror på det 3. Du har vanföreställningar Mitt förslag på lösning: Kontakta din psykolog för hjälp.
 48. 1 poäng
  Novisan

  Glad Påsk

  Tack detsamma. Jag njuter av helgen och kollar på Svt Play Den Stora Älgvandringen
 49. 0 poäng
  Monshi

  MEDIAN med villkor

  #värdefel @MH_
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...