Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2019-05-24 på alla områden

 1. 3 poäng
  Mr Andersson

  Öppna dörr med Swish

  Först behöver du business swish-konto (alltså inte det vanliga man har via mobilen). Läs mer: https://developer.getswish.se/ Sen behöver du en dator av något slag, borde funka med en billig Rasberry. Där gör du dels programkod som kopplar upp sig mot ditt swish-konto ovan, dels lite programkod och elektronik för att öppna/låsa dörren. Och givetvis en internetförbindelse.... Låter som ett kul projekt
 2. 3 poäng
  Du får åtminstone dubbla budgeten om du vill komma i närheten av en dator som uppfyller dina krav. Det jag hittar som kompromiss är Dell G3 3779 för cirkus 13kkr + moms men då bara med 256 GB SSD och endast Full HD. Du kan förmodligen bygga en stationär dator som matchar kraven inom budget exkl. skärm. Så antingen fila på budget eller fila på kraven är mitt råd.
 3. 3 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Hej hej! Under morgondagen (tisdag) kommer vi uppdatera forumet till senaste versionen av forumplattformen. Den innehåller en del buggfixar och nya funktioner och annat som ska göra det lite smidigare att använda Eforum. Vi jobbar så snabbt vi kan men en viss nertid kan förekomma under själva uppdateringen, men borde bara ta några minuter. Om ni märker några konstigheter efter uppdateringen kan ni skriva i den här tråden. Jag återkommer när uppdateringen är färdig! Vänligen Felix, IDG utveckling Här är några av nyheterna:
 4. 3 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  God kväll! Nu under kvällen har jag ändrat från vår nätverksdisk till en snabbare variant, skalat upp servern något samt justerat ett cache-lager som också verkar ställt till det. Sajten känns betydligt snabbare för mig när jag testar, och hoppas ni har samma upplevelse också! 🏃‍♀️ Ska hålla ett öga under måndagen så att det fungerar som det ska.
 5. 3 poäng
  Thirteen

  Laptop till salu. Lägg ett bud.

  Laptop till salu. Lägg ett bud. https://thepersistenceofchaos.com/
 6. 3 poäng
  Avicii

  Windows 10 Maj 2019

  Det fungerar. Valde dold då jag aldrig använder sökfunktionen.
 7. 2 poäng
  Laso

  Möjlig förklaring till problem med mobilt bredband?

  Gällande åska ihop med datorer, har jag själv dåliga erfarenheter, ett blixtnedslag kan vandra flera km både vågrätt och lodrätt. Så man ska inte känna sig helt säker bara för att man vet att ett åskväder är flera km från datorn. Jag har själv ganska bra koll, när ett åskväder närmar sig, ser på olika radarbilder hur det ser ut, får sms osv, kommer det för nära, så åker kablarna ur kontakterna direkt. Den erfarenhet jag har gällande Telia, så brukar inte dom fara med osanning om sådana detaljer, dom kollar ju bara anslutning fram till utsidan på huset/lägenhet. Jag tror dock att det kan ha varit någon hängning/störning på ditt nätverkskort som varit boven denna gång, någon drivrutin som hängt sig, så när du gjorde din "kallstart" av datorn, så släppte denna hängning, och allt gick igång som vanligt. Du får hålla koll på detta om det händer igen. Eftersom du tydligen har ett mobilt bredband, så kan du kolla med din mobil nästa gång om det händer igen, fungerar din mobil samtidigt, så är det troligen liknande fel igen. Detta fungerar nog bara om du använder samma operatör för din mobil också.
 8. 2 poäng
  .M

  EForums mobila stylesheet

  Jag har ställt in i min mobils webbläsare att använda ett litet större typsnitt (kanske ett tecken på min ålder) men eforum verkar inte påverkas av det. Och när jag gräver lite så ser jag att man i stylesheet angivit 16px på ena stället, 13px på andra osv. Det är inte speciellt flexibelt att hårdkoda in storlekar på det viset, utan det rekommenderade sättet är att använda en enhet som heter rem. En rem är lika med 16px, så det är ganska trivialt att ändra. Där man vill ha 16px, ange 1rem. vill man ha 13px ange 0.8125rem. Det kan verka lite knasigt, men gör man på det viset så kommer det skala korrekt sen när jag med min webbläsare anger en större storlek. Men jag är inte bara gnällig, jag kan tänka mig att om ni lägger upp stylesheet på exempelvis github så kan jag fixa det själv och göra en pull-request så kan ni se om det blir bättre och uppdatera eforum, men utan att ni behöver göra jobbet.
 9. 2 poäng
  Flyfisherman

  Markering av inbäddade länkar - otydligt

  Återigen har Eforum fått detta fenomen. Sist var det några år sedan men nu har det återkommit efter uppdatering av forumplattformen. Jag kan tycka att det blivit otydligare med inbäddade länkar som numera endast visas med understrykning. Att läsa en text med understrykning mitt i inlägget kan ofta vara just en understrykning av andra skäl och att man kanske missar att det är en klickbar länk. Det är ingen höjdare att man skall behöva hovra med muspekaren över dessa för att kontrollera om det är en länk eller inte. Och då skall vi främst tänka på nya besökare på forumet. Där skulle jag vilja se att länkar är blå eller kanske blå istället. Jmfr. Eforum Ps. Kopierat min egen text från uppdaterings-tråden. 2019-06-08 där det aldrig kom upp till diskussion. Mvh
 10. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Så här dagen före midsommarafton och semestertider så släpper Microsoft ett nytt bygge, 18922 (20H1) och som vanligt all utförlig info i nedanstående länk: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18922 Sammanfattning: Inställningar / Språk har fått nytt utseende där alla språkberoende inställningar nu samlas på ett ställe. Feedback Hub klarar nu av att söka på andras återkopplingar som liknar din egen. ...samt en del mindre fixar, förbättringar och kända fel.
 11. 2 poäng
  Är det inte två datorer som behövs eller en dator och en NAS? Det låter väldigt ovanligt att lägga en kunddatabas och många produktfoton i samma dator som man använder för bildredigering.
 12. 2 poäng
  Cecilia

  Kinesiska självstudier?

  Jag gick i en studiecirkel i kinesiska under en termin när jag var ung och det var en kinesisk lärare, eller rättare sagt 2:a generationens invandrare. Jag tror det är nödvändigt att ha hjälp av någon som är duktig på språket för att få tonfallen rätt. Däremot upplevde jag inte att det var så stor skillnad på att lära sig skrivtecknen jämfört med att lära sig hur de engelska ord stavas, ungefär samma glosträning med ca 15 ord i veckan.
 13. 2 poäng
  Aja

  Få TV och videobandspelare att samarbeta

  Nu har jag fått det att funka genom att: dra antennen till gamla externa boxen ifrån externa boxen dra antennsladd till videon ifrån videon dra antennsladd till TV:n dra scartkabel från externa boxen till videon dra scartkabel från videon till TV:n ställa in videoboxen på AV2 Då kan jag - med fem extra sladdar och en gammal utrangerad digitalbox - göra en inspelning som funkar! Det jag har lärt mig är att den inbyggda digitalboxen inte har samma funktion som denna enkla externa digitalbox vilket jag tog för givet. Tack för alla synpunkter!
 14. 2 poäng
  mbgtmari

  Moderkortet överhetat?

  Det låter väldigt mycket ja men här är det en annan som också varit med om att Speccy visat en hög siffra https://superuser.com/questions/404517/motherboard-temperature-reaches-124-c "Speccy is good for checking hardware but not for the temperatures. My cpu was under full load, according to Speccy, over 150 degrees Celsius. According to coretemp it's now 33 degrees Celsius and Speccy says it's 82 degrees Celsius." Testa coretemp https://www.softpedia.com/get/Windows-Widgets/Widget-Miscellaneous/Core-Temp.shtml Bocka ur tredjepartskomponenter, dvs fripassagerare (reklamtillägg), du erbjuds: "Setting up Core Temp does not take a long time. However, since it is ad-supported, it offers to download and install third-party components that it does not actually need to work properly. They can be excluded from the setup however, if you pay a little attention and do not rush through the wizard." Se också https://forums.tomshardware.com/threads/do-i-trust-cpu-temp-sensor-or-motherboard-cpu-temp.3347299/ och om du har en intel-processor https://forums.tomshardware.com/threads/intel-temperature-guide.1488337/ Du ska förstås också posta en skärmbild av ditt Speccy-resultat, som @vertpre bad dig om. Klicka på knappen Lägg in annan media längst ner i ditt inlägg för att bläddra fram den från din dator.
 15. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge igen i 20H1-grenen; bygge 18917 och i vanlig ordning utförlig info på följande länk: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18917 Nytt i korthet: Ny nerladdningshanterare som tillåter användare med långsam uppkoppling att begränsa nerladdningshastigheten till sin dator/nätverk. Som ni kanske vet så medför en maxad nerladdning på långsamma uppkopplingar att det knapp går att utföra någon annan typ av nätverksaktivitet pga lag. Narrator har fått förbättrad navigation för datatabeller. Ny version för Windows Subsystem for Linux, WSL 2 Uppdateringar för Windows Ink Workspace Samt ett gäng kända buggar, förbättringar och felrättningar.
 16. 2 poäng
  Cecilia

  Byte Galaxy S8 till S10

  Längst ner står det i alla fall hur man får bort kopplingen till en viss telefon från datorn: https://support.microsoft.com/sv-se/help/4459358/windows-10-your-phone-app-help
 17. 2 poäng
  Ok. Jag skulle föreslå att du vänder bilderna i ex Paint (som följer med windows) och sen laddar upp dem. Jag gissar att du använt en funktion i utforskaren där man högerklickar på en bild och väljer " vänd höger" / vänster? Det vänder tyvärr inte innehållet i bilden, utan bara hur den ska visas på skärmen.
 18. 2 poäng
  Cecilia

  Behöver ny processor CPU

  Fast processorer för socket 1155 går ju knappt att få tag i längre, t ex prisjakt listar två processorer för den och en av dem är bara ett år nyare än den processor som sitter där nu och då i stället den sämre i3-modellen. Hur Xeon-processorn är i jämförelse vet jag inte men den finns inte just nu utan Conrad förväntar sig att få 12 stycken i slutet av månaden.
 19. 2 poäng
  peof

  LÖST HP Pavilion dv7 svart skärm

  Har hittat felet anslutningssladden till skärmen hade ej monterats ordentligt tydligen någon som försökt tidigare. Ej instucken ordentligt och sedan hade man tejpat för att den skulle sitta. Ett öra på bygeln som ska fällar över hade krökt ut sig.
 20. 2 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Hej! Jag beklagar att det går segare nu, det är inte riktigt stabilt efter senaste uppdateringarna. Jag ska felsöka detta mer och vi planerar även att flytta över till en annan server också så fort det finns tid. Vilket jag hoppas kan snabba på sajten också.
 21. 2 poäng
  Ja, post som preposition är latin och betyder efter och motsatsen är ante (före). Det latinska uttrycket "post festum" (efter festen) kan vi använda i betydelsen "för sent". post som substantiv i svenskan har de betydelser som står i SAOB (Cecilias länk). Vi har mestadels fått substantivet post via franskan, ibland via (låg)tyskan som i sin tur har fått det från latinet. Så här står det (med mina avdrag och tillägg) i Elias Wessens etymologiska ordbok Våra ord: 1. post (brevpost o. dyl.): av fra. poste, ital. posta plats där något är avställt, utsatt; hästombyte, skjutshåll, brevpost; av lat. posita, substantiverat particip av ponere placera (sätta, ställa, lägga); jfr ponera, postiljon 2. post (i räkenskaper): av fra. poste, ital. posta i bet. ’avsatt penningsumma’, egentligen samma ord som 1 post 3. post postering; vakt: över ty. el. fra. av ital. posto utställd (vakt) (se posto); av folklatinets (vulgärlatinets) positum (placerad) se 1 post, postera 4. post dörrpost o. dyl.: fsv. poster; av lågty. post (ty. Pfosten); av latinets postis (pelare, isht dörrpost) med samma betydelse Se http://runeberg.org/varaord/0349.html P.S. Att posta sitt inlägg är för mig samma sak som att elektroniskt skicka sitt meddelande. Man säger ju samma sak på andra språk, t ex poster son message, posta sitt meddelande på franska.
 22. 2 poäng
  Flyfisherman

  Hjälp mej genomföra ett köp av grafikkort

  Nja till att börja med: vad har du för bildskärm? För enligt din information tidigare kör du med en bildskärm som endast klarar 1680x1050 upplösning och inte 1920x1080? Stämmer detta? I så fall är det ingen större vits med att lägga pengar på ett värre grafikkort, som heller inte kommer att ge ökad prestanda. Men oavsett detta: Du har en gammal dator med en en gammal processor Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz som släpptes 2008 och 4GB ram minne (du behöver minst 8GB RAM) och där har du flaskhalsen, inte grafikkortet som jag ser det. Se här var din processor hamnar i listan jämfört med top 10 och den får rejält låga poäng: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Duo+E8400+%40+3.00GHz&id=955 Absolut ingenting att satsa på m.a.o. Uppgradera hela datorn, men köp inte enbart ett nytt grafikkort och tro att det skall bli bättre - för det kommer det inte att bli! Om du inte spelar så kan du istället köpa ett moderkort med processor med inbyggd grafik tex. ett sk. uppgraderings-paket (kit) där Inet, Webbhallen, Komplett med flera tagit fram moderkort, processor samt minnen som är garanterade att passa i hop och till bra pris. Förutsatt att du har ett datorchassi med nätaggregat som klarar av att byta upp dig på detta. Det är mitt råd. Mvh
 23. 2 poäng
  En kort genomgång av ordet post finns i Svensk ordbok: https://svenska.se/so/?id=40577&pz=3 I Svenska Akademiens ordbok finns en lång genomgång av ordet post: https://svenska.se/saob/?id=P_1433-0342.6KH2&pz=5 Du behöver även välja de andra sidorna för post i högerspalten. Missa inte att klicka fram Etymologi om du är intresserad av ordets användning i andra språk. Artiklarna är från 1954 så användningen av ordet posta inlägg när det gäller forum är inte nämnd men det har nog egentligen samma betydelse som posta brev.
 24. 2 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Hej igen! Nu är forumet uppdaterat till senaste versionen. Detta var en maintenance-release som innehåller fixar och ska ge bättre stabilitet. Skriv gärna här i tråden om ni upptäcker flera buggar och fel. Release notes.
 25. 2 poäng
  Mikael63

  Mejl

  Outlook.com
 26. 2 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Jag gjorde samma analys, det verkar bara vara inlägg under den perioden som är drabbade. Kollade också översättningarna, men de såg bra ut vad jag kunde se. Inläggen framöver borde ha rätt datum-angivelse hoppas jag.
 27. 2 poäng
  För mig låter det onödigt dyrt att köpa en dator för över 7000 kr som det står i artikeln när man vill surfa, köra något sorts Office-paket, hantera sina foton, se på YouTube och Play osv eftersom jag för snart 2 månader sen köpte en dator för 5690 kr och jag kan inte förstå hur den skulle kunna vara snabbare vid sådan användning: https://www.dustinhome.se/product/5011109498/250-g6 Intel Core i5-7200U, 256 GB SSD, 8 GB RAM, 15,6" skärm Den har utgått men nu finns det en HP 250 G7 med nyare processor för samma pris i stället. Vill man komma ner i pris ska man inte köpa någon av de nyaste modellerna, som i artikeln, utan välja en modell som är drygt ett år gammal och som butikerna vill bli av med.
 28. 2 poäng
  mbgtmari

  Hjälp mej genomföra ett köp av grafikkort

  Det är väl inget bök! Det går jättesnabbt. Jag tar bort historik och cacheminne i Firefox också.
 29. 2 poäng
  Monshi

  Medelvärde av flera rader i samma kolumn

  =medel(A1:A6) och drag/kopiera nedåt. Genom att inte låsa referenserna får du ett glidande medelvärde. Om du bara vill ett medelvärde var sjätte rad blir det som: =OM(REST(RAD()-1;6)=0;MEDEL(A1:A6);"") givet att formeln skrivs in på rad 1 och kopieras nedåt. Om rad två ändra -1 till -2 och medelvärdet från a2 till a7
 30. 2 poäng
  mbgtmari

  Chrome sidebar

  Jag borde förstås ha tittat i webstore som du har gjort. https://chrome.google.com/webstore/search/bookmark sidebar?hl=sv Bokmärkessidopanel 879 användare har betygsatt det här objektet. Medelbetyg: 4, 6 av 5.
 31. 2 poäng
  Cluster

  Excel, sortera personnummer på dag

  Om du har personnumret i cell A1: =LEFT(RIGHT(A1;7);2) eller om du har svenskt Excel: =VÄNSTER(HÖGER(A1;7);2)
 32. 2 poäng
  mbgtmari

  Thunderbird

  Ta bort det kontot i Server-inställningarna.
 33. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 18908 är nu ute och det inkluderar många nyheter gällande Your Phone app, mer än 10 fixar och ungefär lika många kända problem. Man kan läsa mer om det på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/05/29/announcing-windows-10-insider-preview-build-18908/.
 34. 2 poäng
  mbgtmari

  Ännu krångligare logga in på Eforum

  Jag tycker inte vi ska ha det här Skriv först, registrera dig senare-alternativet överhuvudtaget. @felix går det inte ta bort det?
 35. 2 poäng
  mbgtmari

  Uppdatering av forumplattformen

  Tack @felix Skönt att få tillbaks sin icke bajsbruna avatar!
 36. 2 poäng
  felix

  Uppdatering av forumplattformen

  Efter att bilderna byggts om i bakgrunden saknades era profilbilder fortfarande. Jag tror att vissa bilder försvann då de var för stora, som Cecilia var inne på. Både Cecilias och Mbgtmaris profilbilder var större än den inställda begränsningen och då försvann de förmodligen i samband med att alla bilder gicks igenom. Jag ökade begränsningen något nu och har också manuellt lagt tillbaka era bilder!
 37. 2 poäng
  22. Ja, kort och gott. Jag tycker att de tre forumen i Ljud & Musik kan slås ihop till ett men inte att detta forum ska flyttas in i Film, foto & bilder. Det blir för svårt att hitta. Med tanke på antalet trådar förtjänar Ljud & Musik att ha ett eget forum. Det bör heta Dator- och TV-spel.
 38. 2 poäng
  Cobian torde klara detta utmärkt. Som vanligt. https://www.cobiansoft.com Har själv inte använt någon funktion för att synka en radering. Skulle filer på NAS eller dator raderas av misstag kommer de att raderas på den externa disken.
 39. 2 poäng
  Cecilia

  Säkra brandväggar

  Har nu gått igenom tråden och ändrat de klickbara länkar som inte längre leder till rätt ställe till adresser som inte är klickbara så att ingen råkar klicka till webbplatser som handlar om något helt annat. Cecilia Moderator
 40. 2 poäng
  Jag glömde återkoppla! Det löstes genom att byta SSID på nätverket. Märkligt, men sant!
 41. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Nattbelysning?

  Ja precis. I mitt arbete använder jag nästan dagligen en av de stora elgrossisternas sidor och jag kollade där men backade när jag såg priset, 1640 kr + moms. Visserligen listpris men ändå varför jag släppte just dessa. Eftersom jag har just elko i övrigt så kommer det att bli en sån Jag hade bland mina bokmärken en leverantör som också säljer elko fast inte just nattljus (och ett annat bokmärke som säljer fd. Eljo). Nu bara att kolla vad som medföljer, i en del fall medföljer inte ramen och i en del fall krävs drivdon. Tillägg: det blev en https://www.eldirekt.se/varumarken/elko/nattbelysn-inf-vita-lysdioder inte lika snygg men matchar mina andra enheter.
 42. 2 poäng
  Mikael63

  Laptop till salu. Lägg ett bud.

  Jamen! då... "7 pieces of malware including Windows"
 43. 2 poäng
  Cecilia

  Windows 10 Maj 2019

  Fungerar det fortfarande att dölja sökrutan och aktivera sökikonen som i tidigare versioner? https://www.tenforums.com/tutorials/2854-hide-show-search-box-search-icon-taskbar-windows-10-a.html
 44. 2 poäng
  Ove Söderlund

  LÖST Teckenformat "Konturerad"...

  Det kan vara så att Words Normal.dot-mall är korrupt och behöver återställas. Gör så här: Jag antar nu att du använder ett Windows som är nyare än Windows XP. Se till att Word är avstängt 1. Tryck Windows-tangenten + R (Start - Kör) 2. Skriv (eller kopiera texten och klistra in): %appdata%\microsoft\mallar 3. Nu ska du få upp en dialogruta där du ser Normal.dot, markera filen och tryck på Delete
 45. 2 poäng
  I detta underforum, liksom i alla andra delar av Eforum, ska man hålla sig till vanlig nätetikett och t ex inte skrika (överdrivet användande av versaler). Cecilia Moderator
 46. 1 poäng
  dosman

  LÖST Drivrutiner till laptop 'HP ProBook 4520s'

  Efter lärorik och omtumlande jakt på drivrutiner är alla utropstecken i Enhetshanteraren slutligen eliminerade! Bildbevis bifogas! Och naturligtvis har jag omedelbart skapat en återställningspunkt! Tack till huvudmoderatorn Cecilia som ledde mig rätt.
 47. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-Comparatives Real-World Protection Test February-May Länk finns nu överst i post #4
 48. 1 poäng
  ChristerE

  Klandervärda IE-webbläsare

  Hur surfar du lokalt till eforumPunktidgPunktse?
 49. 1 poäng
  Monshi

  Klandervärda IE-webbläsare

  Smeknamnet på denna webbläsare "internetexploder" Använd bara med berott mod. Och Windows XP skulle jag aldrig någonsin i mitt liv släppa loss på internet utan att hysa in datorn bakom en mycket modern brandvägg som filtrerar bort alla virus som bara väntar på att slå till på tonåringen som vägrar använda skydd. Inse att både webbläsarna du syftar till, även Firefox, har fler år på nacken än vad som är hälsosamt ur säkerhetssynvinkel.
 50. 1 poäng
  Cecilia

  Uppdatering av forumplattformen

  Sidan All Aktivitet https://eforum.idg.se/discover/ Det har blivit oordning i översättningen: På raden under rubriken. Dessutom brukade nog rubrikerna vara mörkblå i stället för svarta.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...