Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-01-23 i Foruminlägg

 1. 4 poäng
  .M

  Bildskärmsarm

  Vassego, modellen hittade jag på komplett… konstigt nog låg den under kategorin kontrollerkort och inte usb hubb.
 2. 3 poäng
  ChristerE

  Felskickade polismejl

  Sedan någon vecka rapporteras det om felskickade polismejl, och det har även skickats fel från andra myndigheter. För myndigheter anslutna till SGSI hanteras datatrafik, inklusive e-post, krypterat - inom det nätverket. Men råkar man stava fel på t ex polisen.se så är innehållet i ett mejl inte längre krypterat när det kommit utanför nätverket (såvida inte själva innehållet också krypterats, då bör det inte vara något problem, men då ska ju mottagaren kunna dekryptera också). När det gäller polisen kan man läsa att de registrerat en del domäner som är snarlika den riktiga domänen, men att det i praktiken är svårt att registrera alla tänkbara varianter. Man har också börjat blockera mejl till en del "felstavade polisdomäner". Men något jag undrar över är varför man inte lagt in regler i mejlsystemet (mejlsystemen?) så att så snart man anger en domän som inte tillhör någon av de myndigheter som ingår i SGSI, eller andra som det är okej att skicka känsligt material till, så får man en varning på skärmen. Borde inte vara så svårt att ordna, kan jag tycka. Det bör förstås gå att mejla till andra också, men så här får personal en varning och blir upplysta om risken att innehåll kommer i fel händer. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/msb-om-polisens-mejlhaveri-racker-med-en-bokstav-for-att-det-ska-hamna-fel "Så som domänsystemet är uppbyggt idag finns det ingen möjlighet för polisen att registrera alla potentiella felstavningar av poIisen.se. Domänkostnaden hade blivit på tok för hög. Problemet hade dessutom funnits kvar (om än i mindre utsträckning) eftersom polisen omöjligen kan registrera alla relevanta domäner på samtliga toppdomäner (t.ex. .com och .net). Faktumet att liknande domäner förekommer är därför något vi får acceptera. ... Polisen skriver i ett pressmeddelande att de sedan incidenten har spärrat cirka 400 e-postadresser som påminner om polisen.se (vi förutsätter att de syftar på 400 domäner)." https://nikkasystems.com/2020/02/08/domanproblemet-ar-storre-an-polisincidenten "Polisen har sedan det hela uppdagades vidtagit en rad åtgärder och spärrat den aktuella domänen för utgående e-post. Åtgärderna har dock inte hindrat andra myndigheter, företag och privatpersoner från att fortsätta mejla en felstavad polisen-adress utan att få ett felmeddelande." https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stora-mangder-polismejl-skickades-fel-av-misstag-kansliga-uppgifter-rojdes https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-ar-det-mojligt-att-registrera-en-felstavning-av-polisen-se https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sekretessbelagda-dokument-fran-eu-s-gransbevakning-rojda-i-mejlhaveriet https://www.svt.se/nyheter/inrikes/it-sakerhetsexperter-reagerar-pa-svt-s-granskning-av-felskickade-polismejl https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/krypterad-e-post-hos-svenska-myndigheter_H5121369 https://www.msb.se/sv/verktyg--tjanster/sgsi/ https://sv.wikipedia.org/wiki/Swedish_Government_Secure_Intranet https://kryptera.se/t/sgsi/
 3. 3 poäng
  mbgtmari

  Flash avinstalleras inte med Adobes avinstallerare

  Skriv Internet Explorer i sökrutan/förstoringsglaset bredvid Start så får du upp den. Sedan kan du följa detta Verktyg > Internetalternativ > Säkerhet> Anpassad nivå https://support.microsoft.com/sv-se/help/17469/windows-internet-explorer-use-activex-controls Så här har jag det. Jag har Standardnivå, som därför är gråad hos mig, och inte Anpassad nivå.
 4. 3 poäng
  Flyfisherman

  Överklockad processor

  För övrigt när det gäller att få lite koll på datorns olika temperaturer så kan jag tipsa om gratis HWmonitor. Obs att du skall bocka ur alla 3:e partsprogram under installationen som du inte vill ha på din dator. https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Tar du zip-filen och laddar hem slipper du detta. Sedan kör du HWmonitor programmet i bakgrunden och använder datorn så den belastas. Läs därefter av temperaturerna eller om du spelar så pausa efter ett tag och sedan [Alt] + [Tab] och växla fram HWmonitor och i detta är tre kolumner: Value= aktuellt värde just nu. Min och max talar för sig själv. Programmet visar även temperaturerna för diskar, grafikkort, moderkort (om det finns en sådan sensor inbyggd) och givetvis processorn och där är det Tcase alltså den fysiska tempsensorn som anges. Och det är max värdena som är intressanta då. Återkom gärna och berätta eller ännu hellre ta ett skärmklipp och posta, alternativt i HWmonitor kan du i menyn: File > Save monitoring data => posta den textfilen i ditt nästa svar. Någon på Eforum kanske kan ge en kommentar sedan. Mvh
 5. 2 poäng
  Det stämmer att Internet Explorer och Utforskaren (Windows Explorer på engelska) delar mycket kod så även om man "avinstallerar" Internet Explorer i Valfria funktioner kommer inte filer som används av Internet Explorer att tas bort från datorn. Enligt normalt välinformerade https://www.tenforums.com/tutorials/27095-install-uninstall-internet-explorer-windows-10-a.html så flyttas de filer som är specifika för Internet Explorer till en särskild mapp så att det går att "installera" Internet Explorer igen i Valfria funktioner.
 6. 2 poäng
  Anjuna Moon

  Corona

  Tycker vi har det otroligt billigt i Sverige när det gäller sjukhusvistelser, vård och eftervård. Splittrade och bröt foten i höstas, låg 5 dagar på Danderyd. Kostade ett par hundralappar. Med kringkostnader kom jag förstås upp i frikortsnivå, men även den är otroligt låg. Andra länder skulle falla pladask om de visste att vi kan gå gratis till sjukhuset efter att bara betalt någonstans mellen 1500-1800 kr. jag kan nu springa till sjukgymnast när jag vill utan att tänka på utgifter. Annars hade jag nog bara skitit i det. Mycket är problematiskt i svensk sjukvård såklart, väldigt problematiskt. Men kostanden för patienter är absolut inget att gnälla över.
 7. 2 poäng
  Och om bensinen håller på att ta slut i bilen/båten eller flygplanet räcker det med att knacka lite med handen på tankmätaren för att få lite extra tid innan bensinen helt tar slut. Kan säga att det fungerar inte för mig, men så är jag inte James Bond heller.
 8. 2 poäng
  Lite enklare, efter steg 3, dvs 3a - 3 = 2az Sträva efter att få alla a på samma sida. I detta fall 3a - 2az = 3 (dvs ta bort 2az från högerledet och därmed även vänsterledet, samma sak med 3 ( 3a -3 +3 -2az = 2az -2az + 3) ) Faktorisera, dvs bryt ut a: a(3 -2z) = 3 och dividera bort det inom parentesen från vänstra ledet a = 3/(3-2z) @Jesper1234567890 följer du med i alla steg?
 9. 2 poäng
  mbgtmari

  LÖST Avsändare i Thunderbird

  Klickar jag på Kontoinställningar kommer jag till Som du ser finns Kontoåtgärder längst ner i vänsterspalten. Klickar jag då på Kontoåtgärder utvidgas det till Som du ser är Gör till standardkonto gråat, eftersom detta konto ÄR mitt standardkonto - jag har nämligen bara ett konto - precis som det stod i den engelska länken.
 10. 2 poäng
  fagerja

  Hålla ihop HTML-filen i Utforskaren

  Det är stor skillnad mellan att spara en webbsida och att lägga den som favorit (bokmärke ) i webbläsaren. Sparar du sidan så är den just sådan som den är vid det tillfället. En webbsida består normalt av flera filer. Därför samlas bild och .css-filer i en mapp, och .html filen modifieras så att dessa filer söks i mappen och inte enligt sökväg på servern.
 11. 2 poäng
  Pentti H

  Hacka ett epostkonto

  Om B raderar mailet från skickat-mappen så ser inte A det skickade mailet. Faktum är ju att har nån buse kontonamnet och lösenordet så är det ju ganska kört och busen kan göra vad han vill. Du säger att A fått "anonym information" om att kontot blivit hackat, menas med det att denne fått ett mail om att kontot är hackat och A ska göra som mailet säger för att inte saker och ting ska läcka ut? Har A fått några bevis på detta? t.ex. genom att busen bifogar mail som A vet bara kan finnas på mailkontot? Med allra största säkerhet är inte kontot hackat utan man försöker skrämmas. Men för säkerhets skull bör A byta lösenord. Och gärna aktivera tvåfaktorsautentisering på kontot.
 12. 2 poäng
  Mikael63

  Corona

  Corona - hon ligger här på golvet och gnäller för att hon vill ha mat
 13. 2 poäng
  Hanse

  Spela in från SVT-play.

  Freemake Video Downloader fungerar bra på youtube och även på en del andra sidor, och är gratis, men se upp med extra-programmen som dom försöker installera se till att bocka speciellt när det står att det rekommenderas, under installationen, bocke eller liknande som skall avmarkeras brukar synas dåligt (svagt grå). Jag har installerat Unchecky som hjälp försöka undvika dessa program https://unchecky.com/ (det är gratis också) efter installationen går du inställningar och ändrar språket till svenska https://www.freemake.com/free_video_downloader/ HANS
 14. 2 poäng
  bengt 429

  CPU temp

  Jag laddade ner den härifrån https://www.alcpu.com/CoreTemp/ Under installationen bocka för rutan "Install additional language packs" I programmet välj fliken Options/Settings/General Välj språk i listan till höger.
 15. 2 poäng
  X-Men

  Ny dator och den första konfigurationen

  Ett enkelt sätt att undgå att skapa ett Microsoftkonto och istället skapa ett lokalt konto är att se till att datorn inte har en internetanslutning när datorn konfigureras första gången.
 16. 1 poäng
  Flyfisherman

  Fredagens Musikbidrag

  Varför klämtar du? Denna tråd innehåller hundratals låtar och vem kan hålla koll? Spelar ingen roll om en låt kommer tillbaks. Relaxa lite och njut av god musik mbgtmari...
 17. 1 poäng
  Mikael63

  Bläck till skrivare

  Det är väl inte frågan om att "hälla ut" något? Ja, förutom från flaskan då. Den nya skrivaren har eco-tank. Dvs. man SKA fylla på bläck i den. Frågan avser, förmodar jag, egentligen två saker; 1. Om bläcket i flaskan har samma densitet som det bläck som Epson tillhandahåller? Tunnare bläck kanske bara rinner igenom systemet på Epson och tjockare bläck tar sig inte igenom. 2. Om färgåtergivningen stämmer, om ex. Magenta alltid är Magenta eller om olika leverantörer mixar färgerna med olika teknik för att få fram samma resultat?
 18. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Återigen kommer det ett bygge till Fast Ring, nr 19569.1000. Enda nyheten är att flera appar som ingår i Windows 10, typ Kalkylatorn och Kalendern, har fått nya ikoner som en del i ett flerårigt projekt att uppdatera ikonerna för samtliga Microsoft-produkter. Förutom det så är det 4 fixar och 8 kända fel. Allt enligt sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/02/20/announcing-windows-10-insider-preview-build-19569/.
 19. 1 poäng
  bengt 429

  Mikrofon fungerar inte

  Jag har också problem med röstinspelaren. Den spelar inte in några som helst ljud. Ironiskt nog har jag också en Lenovo, men min heter V130 i7 8GB 256GB SSD och den är knappt 2 mån gammal. Vevade igång min gamla (5 år) Lenovo, och där funkade röstinspelaren perfekt. Samma drivisar på båda maskinerna, och som även @grer har. Jag får iaf någon liten reaktion på ljud på "den blå stapeln". Men i röstinspelaren, ingen reaktion alls. Det ska ju bli olika stora ringar runt ikonen i mitten när den registrerar ljud.
 20. 1 poäng
  Mikael63

  LÖST Mini-NAS eller?

  Japp, med det extra lagringsutrymmet á 128 GB behöver jag inte ansluta någon disk för att kunna köra virtuella maskiner. (rätt bra att klämma in 128 GB på ett sådan litet kort)
 21. 1 poäng
  .M

  Spara som i nya Edge

  Klicka på … menyn uppe till höger. Välj inställningar. Sen har du en kategori som heter något i stil med nedladdningar. Där kan du välja att få frågan om vart du vill spara filer innan nedladdning.
 22. 1 poäng
  vertpre

  Flash avinstalleras inte med Adobes avinstallerare

  Det kan avinstalleras. Det var det jag skrev. Kanske inte nödvändigt att upprepa. 🙂 Jag skrev "även om man inte använder den". Microsoft har uppmanat användare att avinstallera IE då det finns en säkerhetsrisk som inte är åtgärdad. Man rekommenderar Chrome, Edge eller Firefox.
 23. 1 poäng
  Cecilia

  Flash avinstalleras inte med Adobes avinstallerare

  ActiveX är något som bara finns i Internet Explorer så kolla att det inte finns med som tillägg i det programmet.
 24. 1 poäng
  Mikael63

  Sms går till gamla iphone telefonen

  Och där står även:
 25. 1 poäng
  .M

  Bildskärmsarm

  Den verkar vara mindre och ha lägre upplösning och lägre refresh-rate än den jag tittat på. Fast jag märker nu att den jag har på önskelistan faktiskt bara väger 11kg om man tar av foten. Det hjälper ju med viktproblemet en del i alla fall. https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/5019465,5220435?categoryId=393
 26. 1 poäng
  Tom's Hardware har en specialkategori som heter Tom´s Guide: Don't Sell Your Old Hard Drive Until You Do This Där skriver man bla. Så, alla dom dom 3 tips ovan från Automan upfyller kraven för detta. Mvh
 27. 1 poäng
  Tomas E

  Flash avinstalleras inte med Adobes avinstallerare

  Ja det stycket läste jag bara första meningen av. Sen gick jag till Firefox och kollade och glömde resten. Så lite otydlig var allt den formuleringen. Kom att tänka på ett annat tillfälle, när jag läste i en kokbok om att göra bullar: Sätt i mjölet, allt på en gång. Men spara ca en halv dl till utbakningen. Jag satte alltså i allt mjöl på en gång innan jag läste nästa mening.
 28. 1 poäng
  HansErik

  LÖST Ev köp ny laptop

  Har idag köpt hem en Lenovo Legion Y540 15,6" FHD 144 Hz GeForce RTX 2060 Core i7-9750HF 16 GB RAM 1TB PCle SSD och Home. Hoppas få mycket nöje med den. Har börjat ladda ner uppdateringar. Tog en sabla tid att få KB4532693. Märkte att batteriet laddade ur trots att jag kör med sladd. Har hastighet 500/500. Måste varit glappkontakt så nu laddar batteriet.
 29. 1 poäng
  Många linuxanvändare brukar lyfta fram det som kallas "öppen källkod" (open source) som innebär att "vem som helst" kan kontrollera koden själv för att se att den inte gör några dumheter och därför är säkrare än låst källkod. Det är ju naturligtvis en utmärkt idé. Men, faktum är ju att "vem som helst" kan inte kontrollera koden, då den absoluta majoriteten av användarna inte har kunskapen utan får förlita sig på de få som kan den och de ännu färre som faktiskt kontrollerar koden, om det ens sker? Hur vet vi att koden i t.ex. en Linuxdistrubition verkligen har kontrollerats? Anledningen till att jag frågar är att jag, som en del kanske minns var ett stort fan av den kinesiska Linuxdistributionen "deepin" som jag använde länge trots att jag vet hur stor makt den kinesiska regimen har över alla inhemska företag. Jag förlitade mig på att åtminstone någon som kan läsa kod faktiskt gjort det med deepin. Nån måste ju ha gjort det, eller hur? Men sen slog det mig, kontrolleras koden efter varje uppdatering också? Det kanske inte finns något som kan användas i t.ex. cyberkrigsföring just nu, men torde enkelt gå att installera vid en uppdatering inbillar jag mig. Jag lät min paranoia vinna och återgick till Linux Mint, men saknar ögongodiset av någon anledning så jag tittar på Feren OS (KDE-baserad nuförtiden) som är ganska nära deepin rent estetiskt.
 30. 1 poäng
  Cecilia

  Hålla ihop HTML-filen i Utforskaren

  Det är nog så Solspindeln gör för som det står på sidan får man då en HTML-fil + en mapp då.
 31. 1 poäng
  Det har alltid funnits program som hjälper till, just nu använder jag två olika beroende på vad jag vill göra. Bara snabbt titta på en bild, så kör jag Raw Image Viewer, annars kör jag Lightroom.
 32. 1 poäng
  Mikael63

  Bildskärmsarm

  Ingen erfarenhet men jag skulle resonera ungefär så här: En 49" skärm är inget som man behöver justera då skärmen kommer att uppta hela bredden och den behöver ligga i nederkant på skrivbordet för att övre kanten ska komma så lågt som möjligt. Jag kommer att få besvär med nacken oavsett. Vidare kommer jag att behöva ha skärmen så långt som möjligt från mig själv varför jag inte behöver ha en arm som är justerbar i djupled. OM jag hade en sådan arm som man skruvar fast med en skruv, som är försedd med en bricka på 15 mm, så skulle den gräva hål i skrivbordet, eller bryta av det. Därför skulle jag kolla på ett fäste där skärmens vikt kommer att påverka fästet "rakt ner". Och då skulle jag tänka att det är lika bra att jag monterar skärmen på ett väggfäste i stället. (Jag har då skrivbordet mot en vägg)
 33. 1 poäng
  Cecilia

  Batterihälsa iPhone xs

  Jag har inte kalibrerat vare sig surfplattan eller mobiler med vilje däremot har det ju hänt att de har blivit helt urladdade ändå, men jag har inte heller råkat ut för att batteriladdningsvärdena varit oväntade på något sätt. Har inte köpt någon ny laddare (adapter, transformator) utan bara ny sladd eftersom det är den som gått sönder och det har jag gjort på Kjell. Det står väldigt mycket text på själva adaptern som är Apple-original men jag har inte kollat om det står att den kommer från Apple. En del billiga laddare (adaptrar) har blivit återkallade för att de inte har uppfyllt elsäkerhetskrav och det finns säkert sådana som Elsäkerhetsverket inte har hittat så man ska ju inte köpa de allra billigaste i alla fall. Särskilt om man tänkt ladda på natten.
 34. 1 poäng
  Det spelar ingen roll om det är på faktura. Det är ändå du själv som måste kontakta leverantören OCH Klarna. Det är då problemet uppstår. De hänvisar till varandra.
 35. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-TEST Here Are the Best Helpers After a Malware Attack Länk finns nu överst i post #4
 36. 1 poäng
  Laso

  Corona

  Vi kanske ska komma ihåg att Coronaviruset inte bara är ett virus, utan är en virusgrupp med beteckning Coronavirus. Du kan faktiskt ha/få en vanlig förkylning med både symptom, snuva, hosta och feber, precis som den variant av Cororavirus som det nu handlar om, men du behöver inte ha fått viruset Corona för det, men den förkylning du har fått är ändå en variant från virusgruppen Corona, men hos dig, fullständigt ofarligt förutom några dagar hemma kanske från skola eller jobb, och efter en vecka är du igång igen. Visst, som det handlar om nu, har du varit i Kina i nämnda område och inom någon vecka börjar få symtom ska du givetvis kolla dig. Kom ihåg att tills idag så är det bara ett enda fall som är känt i Sverige, som har bekräftat denna typ av Coronavirus. Och det är enligt media lindriga symptom. Så det är långt långt ifrån någon slags epidemi här i landet. Det krävs betydligt fler bekräftade fall.
 37. 1 poäng
  DePhaz

  LÖST Tysk ordlista i Libre Office Writer

  Ok, tack. Det fungerade. Vette katten hur jag gjorde vid förra försöket men det fungerade inte. men nu är det löst. 😀
 38. 1 poäng
  Thirteen

  Windows Defender vs Ransomware enligt TPSC

  Gratis komplement till Windows Defender finns. Exempelvis https://www.kaspersky.com/anti-ransomware-tool
 39. 1 poäng
  MariaMarten

  Överklockad processor

  Jag hittade en sak man ska ha i kylen till flaskor. Tror jag. Perfekt att ha datorn på. Den svalnar fortare, och känns inte fullt så belastad. Får nöja mej med all hjälp jag fått här. Inte fullt så orolig längre. Faktiskt tycker jag det är lite spännande att få prova nya saker med datorn. Man lär sej samtidigt mycket. Ni är jätteduktiga här. Tyvärr "dog" min stationära dator igår. Haft den i 8 år, hembyggd . Hur fan kan man sörja en dator!? Jag kan. Tack snälla för all hjälp och tips jag fått här. Var rädda om varann! Maria
 40. 1 poäng
  MH_

  LÖST Verktygsknappar för Markeringsfärg för text

  Ahha. Jag har aldrig haft "utvecklare" framme i Outlook och fick för mig att det var ganska stängt. Men där ser man vilka konstiga fördomar man kan ha. Det här verkar för övrigt vara en klartextlista med words wdColour-konstanter: https://docs.microsoft.com/en-us/office/vba/api/word.wdcolorindex Jag antar att man måste hämta hem konstanterna till VBA på något sätt när man anropar från outlook. Men det ligger långt utanför min kompetens-zon. Där får vi hoppas att Anjuna Moon eller någon annan kan svara (eller också kör du med siffervärden).
 41. 1 poäng
  bengt 429

  Korta avbrott när man ser på film via datorn

  Om du spelar upp filmen i datorn, "hackar" det då också? Vilket program använder du för att spela filmen? VLC? Om VLC - och det hackar i datorn också - du kan behöva höja filecache värdet i VLC. Kolla på detta inlägg.
 42. 1 poäng
  Mikael63

  Säkra upp från 20 till 25 ampere

  (Spänning?) 7 kW motsvarar ca 12 A beroende på effektfaktorn i laddaren. Din gruppsäkring på 16 A räcker ju gott då.
 43. 1 poäng
  Pentti H

  Det här med öppen källkod. Hur kan man veta?

  Jo, uppdateringar passerar ju en kontroll, men den kontrollen görs ju inte externt (inte förrän "långt" senare. Säger staten att nu ska ni göra si och så kommer ju deepin, inte minst för att staten är deras största kund (om nu Huawei inte blivit det på senare tid då de anammat den i sina laptops) att göra så och det passerar kontrollen tänker jag. Säkert är det som du säger att just för att deepin är kinesiskt så torde det vara fler som är intresserade av att hitta något. Det är ju alltid en fjäder i hatten om inte annat. Men har man nånsin hittat någon distro som haft fuffens för sig? deepin anklagades ju för det för ett par år sen då någon kollade nätverkstrafiken, men det visade ju sig vara ganska harmlöst. Jag kan nu inte läsa kod, men jag kan tänka mig att det är ett digert jobb när man gör det, det lär väl vara några miljoner rader eller så...
 44. 1 poäng
  Mikael63

  max bite kickstarter?

  Flyttade tråden och tog mig friheten att ändra titel till annat än medlemsnamnet. /Mikael63
 45. 1 poäng
  MH_

  Datum i Word som visar när man sparat

  Om du sätter i Krysset för: Arkiv->alternativ->visning->utskriftsalternativ "uppdatera fält före utskrift" Och startar om Word Så kan du trycka Ctrl+P för att förbereda en utskrift och sedan avbryta med Esc. Då hänger i alla fall sidfot/huvud med (däremot verkar uppdateringen av fält i dokumentet funka "så där". Där är Ctrl+a, F9 bättre). En tråkig detalj är att händelsehanteraren går igång innan du sparar: https://docs.microsoft.com/en-us/office/vba/api/word.application.documentbeforesave Du kan möjligtvis loopa en fördröjning eller fånga "spar som" för att få det att funka. https://stackoverflow.com/questions/3636625/trigger-ms-word-macro-after-save-event Är det värt det? Tänk på att fält i sidhuvud/sidfot är lite speciella också. Det är därför de envisas med en massa "StoryRanges" i någon av koderna (Words VBA- modell är inte helt intuitiv. Om jag fattat det rätt är en "story" en dokumentdel, t.ex sidhuvud, sidffot, huvud dokument) Onödigt kunnande (den bästa sortens kunnande): Det finns minst tre olika fältkoder för att fånga det du vill (visa fältkod Alt+F9) { DOCPROPERTY LastSavedTime \* MERGEFORMAT } { INFO SaveDate \* MERGEFORMAT } { SAVEDATE \@ "yyyy-MM-dd HH:mm" \* MERGEFORMAT } Men ingen av dem uppdaterar som du vill ***************** Martassen kör Desktop. Anteckningen 365 var bara en hint om att det var sökvägen i en uppdaterad Desktop-Word. Vill man ange version blir det rätt knöligt. Det skulle förmodligen vara mer korrekt att ange versionsnummer. Men jag tror inte att Martassen har bättre koll på Wordversion än vad jag har (eftersom Word troligtvis presenterar sig som 365 vid uppstart. Inte 16.0.12325.xxx). Jag klarar dessutom inte av att hålla reda på när funktioner kommer in i programmen. Jag såg t.ex att min Excel har tillgång till =XLETAUPP() idag. Det hade jag inte för några månader sedan. Då är det enklare att säga att det kräver nyaste excel (365) än att hitta exakt introduktionsversion. Dessutom är Wordversion<>officeversion. Skulle man säga word i Office 2019 så är det enbart förvirrande (eftersom words versionsnummer (väl?) är 16 även i office 2019). Så, så länge Microsoft presenterar office-programmen som "365" så tänker jag fortsätter att säga 365 eller senaste word och förutsätta desktop samt Windows. Om det gäller webb eller Mac påpekar man det. Det är kanske inte korrekt men det är den nivå jag orkar ligga på.
 46. 1 poäng
  Mikael63

  Datum i Word som visar när man sparat

  I LibreOffice Writer uppdateras fältet "Ändrad" när man sparar filen. Men bara om man faktiskt ändrat något. Bara "Spara" uppdaterar inte - dumt tänkte jag men det är ju faktiskt mer korrekt. Jag vill inte bli lurad av att läsa ett dokument som är sparat senare än samma dokument som jag läste tidigare om det inte innehåller en enda ändring.
 47. 1 poäng
 48. 1 poäng
  Cecilia

  Fast nätverk saknas

  Gör datorn lite billigare, lättare och kan göras lite tunnare för en nätverksport kräver lite höjd. Samtidigt som de flesta är full nöjda med att bara använda trådlöst nätverkskort.
 49. 1 poäng
  Kanske du löst problemet själv, men jag vill ändå tala om hur jag löste samma problem. Jag ändrade filcaching från 300 ms till 3000 ms. Verktyg-inställningar-visa alla inst.(längst ner till vänster på sidan)-inmatning/kodekar-scrolla ner och ändra i filcaching (ms) rutan.
 50. 0 poäng
  Forsberg

  Delning av partition

  Hej Mikael Det har kommit en del saker emellan som gjort att jag inte har haft tid med att försöka att få till "Virtual Machine". Nu har jag dock installerat den enligt ditt råd och även ladat ner en Windoskopia, men när jag försöker att installera den så får jag ett meddelande att den bara går att installera i Win7. Det verkar som att jag inte får till sambandet mellan Oracle och WinXP. Har du lust att hjälpa mej? Mvh Hasse Forsberg
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...