Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2020-04-29 i Foruminlägg

 1. 2 poäng
  NoWin

  USB-minne som varit ansluten till iPad

  Förmodligen för att USB-minnet bara dragits ur iPaden utan att avmonteras först.
 2. 2 poäng
  cybertears

  OS Lämplig för Raspberry Pi 4?

  Men nu när jag tänker efter så lät det ändå lite spännande, man kanske skulle ta upp det projektet igen för skojs skull. mjo men det kan va möjligt att man måste det men kan inte svära på det. hittade detta, kan de vara till någon hjälp?
 3. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Nu finns bygge 19631 ute i Fast Ring. Inga nyheter utan två mindre förbättringar, tre fixar och fyra kända fel enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/21/announcing-windows-10-insider-preview-build-19631/.
 4. 2 poäng
  Mikael63

  Krympt HDD

  Bilden från SeaTool visar diskar med modellnummer enligt: ST340014A ST3500413AS 7L250S0 Om man googlar på dessa får man fram att ST340014A är en seagate Barracuda på 40 GB - stämmer bra med Disk 0 i bilden över Diskhanteraren. ST3500413AS är en Seagate Barracuda på 500 GB - stämmer bra med Disk 1 7L250S0 är en Maxtor på 250 GB - stämmer bra med Disk 2 Som tillägg är det väl så att testet "failar" eftersom SeaTools körs på/från den disken, där Windows finns.
 5. 2 poäng
  grer

  Enpass lösenordshanterare

  Nåväl, det förefaller inte finnas något mer att dryfta i detta ämne - så jag får väl helt enkelt bestämma mig för att lägga BankID-inloggningar utanför Enpass-hanteringen. Under allt mitt läsande, för att försöka finna en lösning, har jag faktiskt sett ett exempel på att molnbaserade lösenords-hanteringar inte borde innefatta BankID-lösenord...
 6. 2 poäng
  Tycker det lutar åt att grafikkortet har gett upp, eller kanske skärmen. För att ytterligare utesluta ev. drivrutinsrelaterat problem kan man starta upp datorn med en sk. Live-USB med Linux på. Ser allt okej ut då så kan man ge sig på Windows med drivrutiner etc.
 7. 1 poäng
  Pentti H

  LÖST Uppdatering KB4497165 vägrar installeras..

  Jag har återigen fått en flashback till varför jag kör Linux istället för Windows till vardags Gjorde misstaget att titta till windows uppdateringarna och naturlgtvis har det dykt upp en sån där uppdatering igen (bara en..än så länge) som bara vägrar att installeras. Om jag förstår det rätt så har den inte lyckats installeras sen i Januari... När jag startar om den går den till 45% och sen kommer felmeddelandet nedan. Felkoden: 0x8e5e0408 handlar om nånting med Windows Store som jag har förstått det. Vad det nu har med saken att göra då uppdateringen handlar om processorer? Jag har aldrig ens använt Windows store... Har provat med tipset om att stoppa uppdateringsservice och radera mappen "SoftwareDistribution" men naturligtvis hjälper inte det för inget ska vara enkelt Vad finns det mer för Windowsmagi man kan tillämpa?
 8. 1 poäng
  cybertears

  LÖST Office 365

  varit i kontakt med MS för att få ett svar och där finns ingen tanke bakom att användarna ska få en avisering, vilket jag tycker är kasst men nu fick jag veta det iaf.
 9. 1 poäng
  Cluster

  LÖST Ny mailadress

  1. Vilka får använda Facebook? När användarna står bakom sina åsikter och handlingar blir vår community säkrare och mer ansvarsfull. Av den anledningen är det obligatoriskt att du: Använder samma namn som du använder i vardagen. Uppger korrekt information om dig själv. Endast skapar ett konto (ditt eget) och använder din tidslinje för personligt bruk. Inte delar ditt lösenord, beviljar åtkomst till ditt Facebook-konto åt andra eller överför ditt konto till någon annan (utan vårt tillstånd). https://m.facebook.com/legal/terms?locale=sv-SE
 10. 1 poäng
  Vet inte om jag hängde med i alla benämningar men är det inte en ändring från offentligt- till privat nätverk som önskas? 'Ethernet' är ju mer en beskrivning av det fysiska gränssnittet. Så här skriver Marie SWE på det svenska mintforumet:
 11. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Ja, jag har testat ett gäng distar ett par dagar nu, tänkt för NAS, men landade åter med Mint, då med LMDE. MEN! LMDE (m.fl?) kan inte dela ut en disk som är monterad under /media/ Inte utan meck åtminstone. Så nu testar jag åter openmediavault. Fattade inte först att man skulle köra den från en annan dator
 12. 1 poäng
  Dag Erlandsson

  Tung takkrona i gipstak

  Då ht jag hittat en regel 😀 Har jag nu gjort rätt? Se bilder / kommer det att hålla?
 13. 1 poäng
  bgjo

  LÖST Ny dator men får inte till outlook fungera

  Outlook-appen kan du förmodligen inte ta bort, då denna ingår i Windows (OS). Har du valt eM klient som standard-program under Inställningar-Appar-Standardappar?
 14. 1 poäng
  Har du en gammal dator som du inte använder, eller mer datorkraft än du behöver? Varför inte låta forskarna använda den för att hitta botemedel mot cancer, ebola och corona.Läs hela artikeln här
 15. 1 poäng
  Datordanne

  Alla bilder har konverterats till html-format

  Vad har bilderna för filändelse?
 16. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Länkar som inte öppnas på webbsajt

  Återställa Chrome är kanske något att testa: https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=sv
 17. 1 poäng
  Mikael63

  Nyfiken på Linux?

  Gräset är inte (mint)grönare på andra sidan staketet!
 18. 1 poäng
  Testa då att köra: dism /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup och sen efter det testa igen med: dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Vid fortsatta 0x800f081f-problem (source files could not be found) med dism /Online så kan man skapa en sk. slipstreamad windowsavbildning och köra dism med den som källa (istället för online). Se t.ex. https://www.winhelponline.com/blog/dism-restorehealth-error-0x800f081f-windows-10/ Det kan dock vara lite småkrångligt att få till exakt rätt med alla kumulativa uppdateringar.
 19. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ännu en uppdatering till Slow and Release Preview Rings, bygge 19041.264, för 20H1 har nu sett dagens ljus. Förutom de säkerhetsuppdateringar som har gått ut till dem med de vanliga Windows-versionerna så har det fixats ett problem med Diskrensning, ett prestandaproblem med Windows Mixed Reality och en justering av sommartiden för Marocko. Inga kända fel längre enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/12/releasing-windows-10-insider-preview-build-19041-264-to-the-slow-release-preview-rings/.
 20. 1 poäng
  ToVik

  Vad är detta för verktyg?

  Jag har en exakt likadan. Fungerar inget vidare på fjädrande material som slang eller mjuka rör där bladet fjädrar tillbaks utan hinder. Solida gummilister, nylonskiva av skärbrädetyp, möjligen hårda plaströr där bladet "sugs fast" i materialet i varje frammatning funkar utmärkt. Bladet är tunt, typ matt/tapetkniv och tål inte att kapa metall med. Till styvare VP-rör?
 21. 1 poäng
  X-Men

  Köpa dator till barn

  Jag har använt företagsdator i mer än 18 år. Huvudsakligen Dell och visst, de som en del företag köper in är mer robusta och väger mer. Den senaste jag har väger över 3 kg och har 15" skärm. Mycket bra kvalitet på chassi och tangentbord. Jag tar datorn med mig på måndag morgon när jag åker till kund. Där plockar jag fram datorn och använder tills det är dags att åka till hotellet. Pack ned och packa upp på hotellet. Nästa morgon packar jag åter ner datorn och tar med mig till kunden för att fortsätta jobbet. Så håller jag på tills jag kommer hem på fredag eftermiddag/kväll, vecka ut och vecka in. Det är inte normalt för en hemmaanvändare och därmed behöver en hemmaanvändare normalt inte en robust byggd företagsdator av äldre snitt med en prestanda som inte motsvarar en ny dator till samma pris. En av mina tidigare företagsdatorer, även den en Dell, kostade nästan 17000 kronor att köpa. När jag plockade isär den för att göra rent kylsystemet noterade jag att elektronikkomponenterna var av standardtyp. Kondensatorer av normalkvalitet och märkta med 80+ (d.v.s. en maxtemperatur på 80 plusgrader). När man omnämner kondensatorer som "kvalitetskondensatorer" vill man gärna att de är gjorda för att tåla 105 grader Celsius. Motstånden i datorn var kol-typ och inte metallfilm, vilket hade är en bättre kvalitet. Att sedan ta upp vad en produkt kostade en gång för att motivera ett mycket högt andrahandsvärde är inte relevant. Datorns prestanda och kvalitet måste vägas mot vad man betalar idag. För en hemmaanvändare är en robust företagsdator oftast onödigt tung och dessutom dyr i förhållande till vad man får betala för en ny.
 22. 1 poäng
  Låter bekant på nåt sätt... https://eforum.idg.se/topic/359958-efterlysning-treeprint/
 23. 1 poäng
  Mikael63

  Stänga av 4g

  Men om routern har ett SIM-kort så är det DEN som är uppkopplad mot 4G och datorn är ansluten till routern antingen via Wifi eller med kabel. Någon symbol för 4G ska då inte finnas på datorn.
 24. 1 poäng
  Laso

  Köpa dator till barn

  Jag har också jämfört på det sättet, och tycker inte att nämnda företag är så speciellt billiga om jag vill köpa en begagnad dator, med dom priser som idag finns i framförallt nätbutiker med olika rabatter, så blir det i slutändan ända billigare att köpa nytt, med mer garantier och annat. Men till själva tråden, jag har idag ingen erfarenhet av spel och sådant, men dom billigaste bärbara överhuvudtaget för spel, brukar nog ligga på från 5000:- och uppåt.
 25. 1 poäng
  Cecilia

  Firefoxs med hicka?

  Har du prövat med att inaktivera alla tillägg i Firefox?
 26. 1 poäng
  Cecilia

  Redigeraren i eforum - igen.

  I så fall låter det som något @felix bör titta på.
 27. 1 poäng
  Som både jag och Cecilia sagt tidigare så tycker jag att det är bättre att vänta på Windows 10 May 2020 Update (20H1) istället för att lägga för mycket tid och kraft på att få ordning på den här uppdateringen.
 28. 1 poäng
  Tyl

  LÖST Förhandsgranskning

  Löst problemet. Hittade det här på nätet. ladda ned ett program som heter Icaros thumbnail och följ instuktionerna. FUNKADE Tack alla som försökte Tyl Sökte på How to fix show thumbnails instead of icons for videofiles på nätet= instruktioner
 29. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Ange språk i formler i Excel

  Du kan installera språkpaket på din svenska Excel för engelska. Du är inte bunden till språket du installerat Excel med idag (om du har Office 365 ivartfall) För om Excel är på engelska, då blir formlerna på engelska.
 30. 1 poäng
  polken

  Hackad ordentligt av många personer/program

  Jag tror på ett, eller en kombination av två till tre, av nedan alternativ: 1. Du hittar på 2. Du har drömt och tror på det 3. Du har vanföreställningar Mitt förslag på lösning: Kontakta din psykolog för hjälp.
 31. 1 poäng
  DePhaz

  kasta bort datorn för hårddidken e full?

  Helt korrekt WindowsPro! Föreslog själv rensning tidigare men fick ingen reaktion. Visserligen skrev jag om Ccleaner men i alla fall. Har svårt att förstå syftet med denna tråd.
 32. 1 poäng
  Automan

  Skapar egna partitioner och Z partition

  Windows 10 är spyware, men det är givetvis upp till var och en om man vill använda det eller inte. Var det något du behövde hjälp med avseende Windows 10 eller behövde du bara avreagera dig?
 33. 1 poäng
  När de slåss i filmer tål de nästan hur mycket som helst utan att däcka. Med så mycket stryk som en del får borde de vara sönderslagna och utslagna långt innan ens tanken kommer, ”Hur mycket tål de?”.
 34. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Kolla webbmail och skicka vidare?

  Oh, det är låter så jobbigt att jag hade hämtat ut en iphone för jobbet. Vi tvingas enbart till att ha mins 6 tecken i pin-kod samt att godkänna att de kan rensa telefonen via Ms-tjänster. Alla MS-tjänster på telefonen är i sin tur knutna till MS authenticator.
 35. 1 poäng
  Förra året köpte jag mig en iMac, men gillade inte operativsystemet så jag sålde den efter ett par månader och återgick till Linux. Däremot har jag en iPhone och Apple's molnlagring är väldigt billig (118kr/år för 50GB) Tyvärr ser Apple ner (eller känner av konkurrensen? ) på Linux och underlättar inte användandet av deras produkter inom den plattformen. Jag hade velat ha en mapp synkroniserad mot iCloud. Men så upptäckte jag att någon gjort "iCloud for Linux" där man kommer åt kalender, iCloud, anteckningar osv. Installeras enkelt via snap. Då det är snap så är det lite slött iofs, men bättre än ingenting. Man får förvisso ingen mapp för iCloud i filhanteraren, men man kan ha iCloud-mappen öppen och lägga filer där så synkroniseras det. Jag antar att appen egentligen bara är en websida, men den är mer tillgänglig än att logga in via webläsaren varje gång man behöver iCloud. Man behöver bara installera snapd om man inte har den redan (ubuntu har den inbyggd) sudo apt update sudo apt install snapd sen bara installera simpelt via terminalen. sudo snap install icloud-for-linux Det tog förvisso ovanligt lång tid att installera av nån anledning (knappa minuten men jag trodde det blivit nåt fel ) men sen är det bara att köra via genvägarna som läggs till bland apparna.
 36. 1 poäng
  Cecilia

  Mapp Viktigt i Gmail (Thunderbird)

  Viktigt och Stjärnmärkt är kategoriseringar som Gmail gör. I deras webbmejl kan man markera mejl genom att klicka i en stjärna framför dem i listan: https://support.google.com/mail/answer/5904?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv Viktigt är en prioritetsmarkör som Gmail skapar men det går att stänga av: https://support.google.com/mail/answer/186543?hl=sv
 37. 1 poäng
  Monshi

  Räkna antalet av ett visst tal i en kolumn

  Du har ett utropstecken istället för 1 i din formel =ANTAL.OM(A1:A24;0) eller =ANTAL.OM(A1:A24;"=0") fungerar.
 38. 1 poäng
  bengt 429

  Win 10 Mail

  Ja kontakterna kom ju inte med automatik, men jag har en sparad contacts.csv fil för detta ändamål.
 39. 1 poäng
  Martassen

  Spara kvitton fakturor , bokföringslag

  Vi pratade nu och hon sa jag inte behöver gå igenom och jaga de kvitton, fakturor jag fått på papper om de nu är borta. Jag brukar lägga alla kvitton i en låda och jag hade tänkt gå igenom och sortera upp det vad som saknas bakåt i tiden men hon sa låt det du har ligga kvar lådan och tänk typ på det framöver.
 40. 1 poäng
  Torparen

  Import Lightroom

  Har nu med hjälp av Adobesupport fått problemet löst, till alla som bidragit med förslag till lösningar ett stort tack och trevlig helg.
 41. 1 poäng
  Thirteen

  Windows Insider Preview

  Jo, jag förstod det. Antar att vi påverkas mer än vi tror av vad som sägs och skrivs i andra sammanhang. 🙂
 42. 1 poäng
  2012 startades en crowdfunding för ett rymdspel som jag blev upphetsad över och backade med 500kr. Det startades av en av kreatörerna till det episka "Wingcommander" och lovade en helt ny upplevelse vad gäller (gällde då i alla fall) rymdsimulatorer och onlinevärldar. Kommer inte ihåg ifall de gav någon tidsplan då men jag tänkte mig att det skulle ta ett par, tre kanske fyra år innan den kom ut. I början gav företaget prognoser om när det kunde tänkas släppas. Men då tekniken utvecklades mer och mer så lade (lägger) man till nya funktioner och projektet växte och man slutade göra prognoser. Man släpper titt som tätt "moduler" som man kan titta på men som så småningom ska sammanfogas till ett enormt spel. Men det finns ännu idag ingenting spelbart. Av vad jag kan hitta på sökningar så inbringarr företaget kring 400 miljoner kronor varje år som de får in genom donationer och säljandet av speciella rymdskepp som ska gå att använda i framtiden när spelet väl släpps. Jag är nu långt ifrån kunnig i hur lång tid det tar att utveckla spel, men om man har fått in 2 miljarder kronor och haft 8 år på sig, borde man inte ha kommit längre än till alpha-stadiet? Och fortfarande ingen tidsplan på när spelet eventuellt kan släppas. Jag tycker det är märkligt minst sagt. OM den någonsin släpps ska det bli intressant och se om den är så unik som påstods i början. Men det är kanske det som försenar? Jag menar, andra studios släpper liknande spel hela tiden i takt med den senaste tekniken. Inom ett par år kommer Bethsedas "Starfield" i samma genre. (de som gjort Skyrim) och Star Citizen måste hela tiden hänga med för att skilja sig från mängden. Ett evighetsprojekt, om det nu inte utvecklats till att bara vara en bra inkomstkälla för lång tid framöver? För uppenbarligen har de märkt att det finns förhoppningsfulla spelare som pumpar in mera pengar hela tiden utan att få veta om och när spelet ska släppas.
 43. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Formatering i oformaterad textfil

  Tror resonemanget har "svagheter". Vid koll under Format visades först UTF-8, vilket väl rimligtvis avser hela texten. Och växling till ANSI bör ju också avse hela texten, så att teckenkodningen växlar inne i filen kan ju inte stämma. Det är filens innehåll som presenteras på olika sätt i Notepad++ när man växlar mellan teckenkodningarna. Innehållet i filen avser UTF-8 och måste därför tolkas med avseende på UTF-8 för att innehållet ska vara läsbart, liksom i mejlet jag hämtade raderna från. Vid växling mellan teckenkodningarna så förändras inte raden med bitcoinadressen, så något i den textsträngen verkar vara "speciellt", i alla fall på något sätt lika för de två teckenkodningarna. UTF-8 är en teckenkodning som används för att representera text kodad i Unicode. Unicode innehåller mer än 100000 tecken och innehåller tecken från många skriftsystem i världen. Den mellersta raden i exemplen i bilderna är skriven med tecken som tolkas lika oavsett UTF-8 eller ANSI. De andra två raderna måste tolkas med UTF-8 för att tecknen i filen ska bli läsbar. De olika kodintervallen (tror jag det kallas) i UTF-8 gör också att formateringen ser olika ut för de tre raderna. https://sv.wikipedia.org/wiki/UTF-8 https://sv.wikipedia.org/wiki/Unicode (Flyttar "LÖST" till det här inlägget.) Var på väg att skicka filen när jag kom på tankevurpan. Så med den nya förklaringen så finns väl inget mer att komma på.
 44. 1 poäng
  Det där skärmklippet ser ju helt rätt ut så grafikkortet känner inte till något grönt och då hjälper det inte med att återställa eller ominstallera Windows. Hårdvarufel tror jag. Hur gammal är datorn?
 45. 1 poäng
  Mikael63

  Nu har det hänt! Nyhetsroboten har löpt amok!

  Ja, nu är det samma visa.. Nåt för @felix att ta tag i?
 46. 1 poäng
  Cobra på Cmore. Hyfsad trovärdig katastrofserie. Handlar om solstorm. Stormen slog ut en av totalt fyra sk "supertransformatorer". Dessa fyra försörjde då tydligen hela Storbritannien (fastlandet) och man hade beställt en ny från Tyskland. När man då får se denna "supertransformator" på en trailer ser den ut att vara av en storlek som ABB säkerligen skulle betrakta som en liten trafo som man har ett gäng av i Västerås. (Gissar bara att de har det). Varför då inte fejka en gigantisk transport av något vad-som-helst som är täckt av en presenning?
 47. 0 poäng
  Monshi

  MEDIAN med villkor

  #värdefel @MH_
 48. 0 poäng
  DePhaz

  kasta bort datorn för hårddidken e full?

  Jo, så mycket förstod jag också. Men första åtgärd bör ändå vara att städa datorn beträffande skräpfilet etc.PP. vilket jag föreslog för ett bra tag sedan men jag fick ingen reaktion. Istället övergick man till en diskusion om externa hårddiskar och OS via USB sticka. Inte någon föreslog städning. Förrän i posten från WindowsPro. Jag gav tummen upp men då var TS på väg till datorbutiken! Suck... Jaja, jag ska hålla käften i fortsättningen! Behöver inte besöka forumet heller...
 49. 0 poäng
  Phenomen

  Virus på Mac Mini, hur gör jag?

  https://it.nmu.edu/docs/allowing-third-party-applications-install-macbook
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...