Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-10-27 på alla områden

 1. 4 poäng
  Mikael63

  Isolerad USB 3?

  Ja det här var ett billigt alternativ, någon förlängare som jag skalade bort höljet från och klippte en ledare: Med krympslang ser den ut som innan denna operation Hastighetspåverkan = okänd.
 2. 3 poäng
  Thirteen

  Nu börjar aktivitetsfältet i Windows också göra reklam för Edge

  Är inte det att agera virus i sitt eget operativsystem?
 3. 2 poäng
  X-Men

  Isolerad USB 3?

  Ditt problem tar mig tillbaka i tiden när jag kopplade in TV-kortet i datorn till centralantennuttaget. Det blev brum och konstiga störningar. Jag förstod att problemet låg i att ”jorden” i centralantennuttaget och ”jorden” till datorn hade olika spänningspotentialer då jag fick små stötar om jag vidrörde båda ”jordarna” samtidigt. Detta kopplade jag i sin tur tillbaka till tjock-TVn och alla de gånger som jag behövde dra ut antennkontakten ur TVn och sedan sätta tillbaka den. Det blixtrade ibland och gav stötar. Genom att dra ur nätsladden till TVn och vända den 180 grader innan jag åter satte den i vägguttaget minskade eller till och med eliminerade problemet med blixtar och stötar. Jag mätte spänningen mellan ”jordarna” och fann en spänning mellan 110-120VAC utom när jag vände kontakten 180 grader. Då var spänningen nästan nere på 0VAC. Orsaken till att ”jordarna” får en spänningspotential tog jag också reda på. När två produkter som har switchade nätaggregat anslut (i vissa fall gäller det även traditionella nätaggregat) får ”jordarna” en spänningspotential just för att det sitter två avstörstörningskondensatorer i den inkommande matningen. Den ena kondensatorn går från fas till ”jorden” medan den andra går från neutralen (nollan) till ”jorden”. Det är små kondensatorer och strömmen genom dem blir inte hög. Men det är tillräckligt hög för att ge en stöt. Genom denna koppling av avstörningskondensatorer skapar man en ”flytande” jord som har halva spänningspotentialen av den inkommande matningsspänningen. I och med att det är växelspänning kommer ”jorden” att skifta i polaritet i förhållande till en annan produkt som har liknande koppling, om inte de har ”parats ihop” så att de hamnar i samma fas. Det kan göras genom att vända den ena nätkontakten 180 grader om man får stötar. Har du provat att vända en av kontakterna som spänningsförsörjer dina enheter för att testa om det har effekt?
 4. 1 poäng
  X-Men

  Isolerad USB 3?

  Du skulle kunna prova att använda ett annat nätaggregat. Det ser något "klent" ut för att klara 2A och 5V.
 5. 1 poäng
  MH_

  Excel VBA Find-trubbel med dold kolumn?

  Ja, så är det nog. Om jag kör den här nonsenskoden så verkar j5 väljas i alla fall Sub ÄlgBen() ActiveSheet.Columns("E:E").EntireColumn.Hidden = True ActiveSheet.Range("E5").Offset(0, 5).Select ActiveSheet.Columns("E:E").EntireColumn.Hidden = False End Sub Testa att lämna VBA ock kör Excel manuellt: Och om jag skriver in texten "text" i cell E5 och söker efter "text" så hittas E5 Om jag döljer kolumn E och söker efter "text" så kan jag experimentera med "sök i" Värden, Ingen träff Formler, träff (osynlig, men den finns där, syns i listan om man kör "sök alla") Så det är ingen VBA-begränsning. VBA ärver helt enkelt beteendet från det "manuella" excel.
 6. 1 poäng
  MH_

  corona-app

  https://koronavilkku.fi/sv/vanliga-fragor/ försök att inte höra Tove eller Mark i ditt huvud när du läser ord som "människokontakter" & "hosthygien" & "applikationen" Det borde väl vara samma sak man skall göra om man kontaktas via "vanlig" smittspårning?
 7. 1 poäng
  Cecilia

  corona-app

  Men då är frågan vad man ska göra om man får reda på att man för 4-5 dagar sen kanske utsattes för smitta och kommer folk verkligen att t ex hålla sig isolerade i en vecka och inte träffa någon eller gå till jobbet ändå för att inte bli utan lön. Jag kan absolut se nyttan med en app men också en del problem. Jag vet inte vad någon som varnas i t ex Finland ska göra.
 8. 1 poäng
  MH_

  corona-app

  Halvkul (med nöd och näppe...:-)
 9. 1 poäng
  Cecilia

  corona-app

  Jag vet förstås inte men apparna verkar ha varit till mycket begränsad nytta i de europeiska länder som har rapporterat om sina erfarenheter. Är man inom 2 m från någon annan i minst 15 minuter så vet man nog oftast om det i alla fall så appen bidrar inte med så mycket när det gäller smittspårningen. Man får väl se om det kommer några nya rapporter om nyttan nu när allt fler insjuknar.
 10. 0 poäng
  Mikael63

  corona-app

  Jaså? (sry, kunde inte låta bli att med flit tänka på annat, i sammanhanget)
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...