Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-05-01 på alla områden

 1. 2 poäng
  Tomas E

  LÖST Projekt byta M.2 SSD

  Tack så otrooligt mycket. Det var lite svettigt ett tag. Efter att jag startat och rensat skivan, fixat formatet med diskpart och gjort inställningar fick jag nästan omedelbart ett felmeddelande: Läste sen om det på deras supportsidor och då blev jag förbryllad. Jag hade nämligen valt det här alternativet, som verkade vettigast att använda. Det fanns några undantag till när det inte fungerar att använda dessa alternativ: Jag gjorde ju inget av dessa tre alternativ eftersom jag har klonat hela disken, ändå fick jag felmeddelandet. Som jag därför läste det så stöds inte redigering av partitioner om skivan innehåller flera partitioner. Det verkar ju urbota korkat för det blir ju ett moment 22. Jag valde då att inte förändra storleken på dessa och då började kopieringen. Jag gick iväg en stund men sen kom felmeddelandet "bad sector" när ca 70% var färdigt. Minns inte vilken skiva det gällde (källan eller målet), har inte hittat det felmeddelandet hos AOMEI heller (33). Nu började det bli riktigt obehagligt. Raderade skivan en gång till och valde åter alternativ 2 i Edit Partitions. Den här gången fungerade det, varför har jag ingen aning om. Det enda jag vet är att jag inte brydde mig om att koppla ur CD-läsaren och för det andra så klickade jag inte runt i de olika alternativen för att se vad som stod där. Jag bara öppnade dialogrutan, klickade i tvåan och sen OK. Jag satt och svettades lite när processen närmade sig 70 %, men som sagt så gick det vägen till slut.
 2. 2 poäng
  ChristerE

  Roliga timmen

  Förtydligande, om man redan glömt rubriken ... https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7464570
 3. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Google kalender

  Det är inte i de allmänna inställningarna för Google kalender du ska leta utan specifikt för varje kalender.
 4. 2 poäng
  vertpre

  LÖST Projekt byta M.2 SSD

  Just ja, du har inget fungerande Win 10. Då behöver du använda Diskpart. Sätt i reparations skivan. Starta datorn och tryck upprepade gånger på F12 tills det kommer start alternativ. Välj DVD och enter. Nästa tryck på shift+F10. Då ska Kommandotolken öppnas. Sedan blir det. Diskpart+enter List disk+enter Hitta den disk du behöver konvertera Select disk(nummer på disken)+enter Clean+enter Convert GPT+enter Exit+enter Mata ut skivan och stäng av datorn. Sätt in Aomei USB och klona igen. Lycka till. Personligen föredrar jag att använda en Disk Backup istället för att klona.
 5. 1 poäng
  bengt 429

  Win 10 Mail

  Så har det hänt igen för mig. Win 10 Mail har för andra gången på några månader lagt ner verksamheten. Allt är borta, mail, kontakter och mappar. Kliniskt rent kan man säga. Fungerade perfekt igår, men idag när jag startade datorn och skulle kolla mailen så fanns ingenting kvar. Så nu har jag installerat Thunderbird, och hoppas att det går bättre.
 6. 1 poäng
  vertpre

  LÖST Projekt byta M.2 SSD

  Nja, MBR och GPT är inga filformat så det har ingen betydelse. De är partitionstabeller som ligger fast på en disk och ändras inte vid en kloning. @Tomas E
 7. 1 poäng
  Cecilia

  Mail via Lightroom

  Om du har Gmail så måste du använda Gmails SMTP-server, inte AOL:s. Jag har tagit bort din bild eftersom det framgick vad du har för mejladress i den. Cecilia Moderator
 8. 1 poäng
  Torparen

  Import Lightroom

  Har nu med hjälp av Adobesupport fått problemet löst, till alla som bidragit med förslag till lösningar ett stort tack och trevlig helg.
 9. 1 poäng
  Sammanfattning av denna tråd: Gammal dator (10 år lång tid för en bärbar) Troligen ett hårdvarufel mellan grafikkort och laptopens skärm. Extern skärm fungerar som den ska Tips: Windows knapp + p ger Där sista ikonen ger att datorns skäm släcks. Andra tipset är nog att börja leta efter ny dator, denna kan hålla några år till men sjunger nu på sista versen. Och sista rådet är att se alltid till att ha minst en säkerhetskopia på allt du inte vill riskera att förlora.
 10. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Ovanstående bygge har nu släppts till Release Preview Ring. Microsoft tror att det är detta bygge som kommer att bli den färdiga Maj-uppdateringen. Bygget inkluderar en fix gällande NPLogonNotify API jämfört med tidigare bygge och har tre ända fel som man bör kolla upp innan man installerar det, se https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/04/30/getting-the-may-2020-update-ready-for-release-updated/.
 11. 1 poäng
  Spac3man

  Tvätta musmatta i tvättmaskin

  men vilket bööök...får nog bli en ny musmatta av glas
 12. 1 poäng
  Mikael63

  Teamviewer

  Nu har jag, via Teamviewer, installerat AnyDesk på svärgubbens dator. Gick fint att bekräfta när "säkerhetsrutorna" dyker upp. (Tänkte att sånt kanske skulle bli "utgråat" i Teamviewer) Ställde in för att alltid svara på förfrågan och jag hoppas att det räcker, hittade inget om "Starta när Windows startar". Har kvar Teamviewer som backup. Blev nu här i tråden påmind om detta med ÅÄÖ. Denna gång behövdes dock inte Kommandotolken.
 13. 1 poäng
  fagerja

  USB-verktyg i Linux

  Bästa verktyget är dd. https://wiki.archlinux.org/index.php/USB_flash_installation_media
 14. 0 poäng
  Torparen

  Import Lightroom

  Nej du Cecilia har inte en aning, han var in i min dator och rotade Trevlig helg
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...