Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-03-24 på alla områden

 1. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Mäta ström USB

  Idag landade instrumentet i postlådan Det var inget medföljande papper mer än följesedeln och det framgår därför inte om/när/vem som kalibrerat. "Vem" skulle jag ändå inte haft nytta av. Jag får lita på att angivna toleranser stämmer vilket jag också får göra om jag skulle köpa ett instrument som är 10 gånger dyrare. elektrokit anger Upplösning ström: 0.001A ±0.8% Andra källor på nätet uppger samma siffror. Den mätning jag skulle göra var att se om någon av två USB-anslutna diskar drog 3,18 A eller i närheten, vilket de inte gjorde. Jag beställde ändå instrumentet eftersom jag gillade vad jag såg. En pryl jag ville ha helt enkelt. När jag, efter beställningen, såg att det fanns anslutningar för USB-C och µ-USB insåg jag att jag kunde använda enheten för att mäta, eller snarare se skillnad på, olika laddares och olika laddkablars egenskaper. På hobbynivå för eget bruk. När jag testmäter och samtidigt har min multimeter ansluten blir det lite svårt att jämföra siffrorna. Multimetern är mer stabil, har väl bättre filtrering antar jag. När multimetern visar 4,982 V visar denna enhet 04.99 V För mätning av ström, för att jämföra, behöver jag fixa en fast last för att kunna jämföra. Intressant var att en original Samsungladdare ger ut 4.99 V obelastad men dryga 9 V när den laddar en Samsungmobil.
 2. 1 poäng
  X-Men

  LÖST Mäta ström USB

  Jag tycker det är en trevlig grej du köpt! Att kräva att den skall vara kalibrerad, med allt vad det innebär, är en kraftig överdrift. Det framgår i tråden, med all tydlighet, att du avser att använda mätinstrumentet på hobbynivå. På hobbynivå finns det ingen anledning att ha spårbarhet och följa ISO 9000, lägga stora pengar varje år på kalibrering av ett billigt instrument och spara all dokumentation om det för framtida bruk. Krav på spårbarhet är något som finns inom flera branscher och en av dem är inom medicinsk teknik. Där ställs det högra krav på årlig kalibrering (om kraven inte är ännu högre) samt dokumentation om vilka verktyg av alla de slag som använts just för spårbarheten. Spårbarheten används i huvudsak vis en incident. Inte ens en så dyr multimeter som Fluke 87V Max, som hos Elfa kostar 5781 kronor plus moms (totalt 7726 kronor inkl. moms) klarar av mätning av ström under 0,2% tolerans! https://www.elfa.se/sv/fluke-87-max-trms-digital-multimeter-1kv-199-99khz-50mohm-fluke-fluke-87v-max/p/30165725?q=fluke+87&pos=3&origPos=3&origPageSize=10&track=true Fluke 87V Max är inte kalibrerat vid försäljningen, precis som det mätinstrument du nu köpt. Av det jag lärt mig om dig genom alla inlägg i trådarna på eForum har jag förstått att du är mycket kompetent inom el, elektronik och mätteknik. Således har jag utgått från att du är väl medveten om vad du köpt och vad du skall ha det till. Grattis till ett kul köp och en liten trevlig mätapparat!
 3. 1 poäng
  Automan

  LÖST Inloggningsproblem

  Hej! Det är väldigt enkelt att återställa ett lösenord. Du behöver dock veta vad det är för användarnamn på den användare som du behöver resetta lösenordet för. Det behövs ingen ominstallation. Se följande guide: https://www.linuxuprising.com/2018/06/how-to-reset-lost-administrator.html
 4. 1 poäng
  Thirteen

  Antivirusprogram, rapporter och tester

  AV-TEST The best Windows antivirus software for home users Länk finns nu överst i post #4
 5. 1 poäng
  ChristerE

  Tidsangivelser i forumet

  Helt okej, för min del. Jag har ju sett det en längre tid men inte påpekat det, så jag kan ju inte stressa på nu. 🙂 Men det är lite märkligt att det anges "Postad 1 timme sedan" i båda fallen (bilderna). Någon beräkning är ju korrekt i alla fall. Men beräkningen av de båda tidsangivelserna kanske görs i olika servrar. Den man ser direkt, och den som visas när man för muspekaren över.
 6. 1 poäng
  ChristerE

  Kan inte skriva ut från Outlook

  Nu hänger jag inte med. Trodde att det är det programmet, E-post, som du har problem med (där vi var oense om namnet). Men "... skriva ut dok även från Microsoft". Skriver du ut dokument direkt från e-postprogrammet, eller menar du själva e-posten från Microsoft? Knappen Outlook, men du använder ju inte Outlook. Vad avser den knappen? Begreppet Outlook kan förvilla. Det finns t ex desktopprogrammet Outlook och det finns tjänsten Outlook.com (inkl äldre Hotmailadresser, mm, tror jag). Är det så att du ibland använder programmet E-post och ibland en webbläsare för e-postadress(er) hos tjänsten Outlook.com. Har du själv en sådan adress så kan det säkert stå Outlook någonstans även om e-posten kollas i ett e-postprogram som E-post. En annan fråga är ifall du fått dokument bifogade med e-posten och försöker skriva ut direkt från ett e-postprogram, eller via en webbtjänst. Prova i så fall att först spara dokumentet till hårddisken, för att sen öppna och skriva ut det i lämpligt program, t ex Word. Förhandsversioner som visas direkt i e-posthanteringen (program/webbläsare) fungerar inte alltid felfritt. Hoppas logiken stämmer i mina påståenden och frågor, i alla fall något att fundera kring.
 7. 1 poäng
  Pentti H

  Temperatur

  48 grader är inga problem för ett grafikkort (eller CPU) men 14 grader för CPU är smått fantastiskt skulle jag vilja påstå, om du inte kör med vattenkylning med glykol eller nåt . Kan det verkligen stämma eller missförstår jag någonting?
 8. 1 poäng
  kiwi01

  Kan inte skriva ut från Outlook

  Ja, alla mejl från Dropbox, McAfee och Lenovo skrivs ut. Inga mejl från avsändare Microsoft Office, Windows, Outlook och OneDrive (dvs Microsoft allihopa) skrivs ut. Tittade i en pärm och hittade ett par tidigare utskrifter från 2019 och 2018 just gällande Office, så det har fungerat. Prövade att skriva från det program som enligt Christer E levererades med W10, där fungerade det att skriva ut dok även från Microsoft.
 9. 1 poäng
  Cecilia

  Access försvann

  I Access? Har du ändrat något för att Access inte ska starta automatisk längre?
 10. 1 poäng
  Mikael63

  Teamviewer

  Det fungerar säkerligen bra för väldigt många men inte för de jag har i min lista. Om det gjorde det hade jag inte behövt ha de datorerna/personerna i listan. Där behöver det, som jag skrivit tidigare, finnas ett installerat program som körs i bakgrunden redo att svara när jag ansluter, utan interaktion från personen jag ansluter till. Jag avser installera Anydesk på svärgubbens dator nästa gång jag, av annan orsak, behöver ansluta mig eller när jag kan göra ett fysiskt besök.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...