Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-11-18 på alla områden

 1. 2 poäng
  Mikael63

  Själv?

  I programmet SOS Sverige hör man (väldigt) ofta operatörerna ställa frågan "är du själv där?" när man, som jag anser, egentligen undrar om personen är ensam där? Vad beror detta på? Heter det verkligen så? Att man är själv någonstans när man är ensam? Svaret borde ju i princip alltid bli ja: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Ja jag är är här, tillsammans med en massa andra... / -Ja, jag är här. Jag ser inga andra. Om det ska bli nej borde det vara: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Nä, jag är hemma, jag hörde det på radion att det brann. Eller: -Har du varit i Paris själv? -Näfan, det var andra där med... en massa fransmän och turister.. så själv var jag inte.
 2. 2 poäng
  ChristerE

  Själv?

  Oj vad jag gillar ditt inlägg. Det här "missbruket" reagerar även jag på. Får jag frågan "bor du själv" kan svaret t ex bli: ja det gör jag, jag knyter också skorna själv, och kan äta själv. Om jag sen gör det tillsammans, eller i sällskap, med andra är ju en helt annan sak.
 3. 1 poäng
  jannejanne

  Uppgradera kernel på Linux Mint? Är det värt det?

  Jag uppdaterar inte If it aint broken don't fix it. Något som lönar sig är att själv kompilera en kärna anpassad till den egna hårdvaran. Datorn blev för min del betydligt snabbare. Plocka bort stödet för amatörradio (eller se till att stödet för amtörradio kompileras in ifall jag behöver just det stödet.) Ta bort allt jag inte behöver. Nu är det väl 10 år sedan jag sist lade tid på att kompilera egen kärna och behovet har väl minskat med bättre hårdvara. Det som gör att jag inte gör det idag är att jag har en känsla av kompilera en egen kärna är ett mycket större projekt än det var för 10 år sedan. Ett annat skäl är att när jag plockade bort onödigt (för mina behov som jag tyckte). Så gick det ibland inte bra och kärman fungerade inte. Bara att börja från början och gör om.
 4. 1 poäng
  mbgtmari

  Själv?

  De använder nog ordföljden "är du där själv?". Annars låter det ju inte klokt, eller, rättare sagt, ännu dummare. Men själv har blivit en synonym till ensam, ja. Det var längesen jag först la märke till det. Jag föredrar själv att skilja på själv och ensam. När jag hörde själv i betydelsen ensam var det i en mening som t ex "Jag tycker inte om att vara själv".
 5. 1 poäng
  MH_

  Villkorsstyrd formattering av datum i Excel

  Hej. Tidigare lösning är alldeles för krånglig (jag låste mig vi hur dina data såg ut istället för att tänka...). Så vi börjar om med lite fusk. I cell E4 så lägger vi in hela datumet 2019-01-01. I cell F4 plussar vi på en månad osv med hjälp av formeln: =SLUTMÅNAD(E4;0)+1 Kopiera hela vägen till höger (AN4) Sen markerar du rad 4:a, högerklicka och välj Formatera celler->Tal->Anpassat och skriv in MMM. Nu ändras visningen så att bara månadsnamnet syns MEN det ligger kvar ett "riktigt" datum i cellen som du kan jämföra dina start/slutdatum med istället för min idiotlösning där du "fiskade ut" varje datum. Nu formel för grönt (motsvarande föregående jätteformel) =OCH(E$4>=$B5;E$4<=$C5) Det blir väl Liiiiiiite lättare att förstå?😁 Som du ser låser vi rad 4 ($4) för månadens start-datum och kolumnen B respektive C för start/slutdatum så att formeln anpassas för varje cell. För att inkludera hela månaden så kan du antingen flytta tillbaks startdatumet till den 1:a i månaden, eller flytta fram kolumnens datum till den sista. Eftersom det finns en formel för att flytta fram datumet röstar jag för den lösningen. Sen får du göra samma sak med avslutningsdatumet. Det flyttas till sista dagen i månaden. Så formeln blir marginellt krångligare. =OCH(SLUTMÅNAD(E$4;0)>=$B5;E$4<=SLUTMÅNAD($C5;0)) Och för gult byter vi B&C Till C&D. =OCH(SLUTMÅNAD(E$4;0)>=$C5;E$4<=SLUTMÅNAD($D5;0)) Nu kommer alla månader som har minst en dags arbete att färgas. Om en månad ingår i både grundperioden och i förlängningen markeras den som grundarbete (grön). Se flik 2 i bifogad PS: Månadsnamnen I rad 4:a styrs av Windows/Excels landsinställningar. Dvs det blir okt i svensk och oct i engelsk Excel och det är alltid små bokstäver. Det går inte att få Inledande versaler utan att konvertera till text och då förlorar man hela vitsen med datum. Kalla det ett medvetet stilval om någon gnäller… PS2 Om du verkligen vill ha den 15:e som brytdatum så borde det enklaste vara att kan du lägga till/dra bort 15 dagar när du skapar Kolumnens datum. Typ: =SLUTMÅNAD(E4;0)+15 Consultants_forum(entire_month).xlsx
 6. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Gammalt program i Windows 10

  Det är kanske andra mappar som ska användas för 32-bitars program i 64-bitars Windows än i 32-bitars Windows.
 7. 1 poäng
  mbgtmari

  Grattis på födelsedagen Skorpion76 !

  Grattis på födelsedagen Skorpion76 !
 8. 1 poäng
  mbgtmari

  LÖST Gammalt program i Windows 10

  Jag antar att ett så gammalt program är skapat för 32 bitars Windows och eftersom 64 bitars Windows kan köra både 32 bitars- och 64 bitars program beror det nog inte på det. Vad är det för program? Namn? Länk till programmet? Har din kompis inte funderat på att skaffa något modernare? Någon större skillnad på Windows 7 och Windows 10 när det gäller programhantering har jag inte upplevt.
 9. 1 poäng
  ChristerE

  Olika ikoner

  Som jag förstår det skapas miniatyrerna när en mapp i Utforskaren öppnas och ställs in att visa Medelstora ikoner, eller större. När funktionen för detta finns installerad och aktiverad. Såvida de inte finns cachelagrade sedan tidigare. Miniatyrerna finns alltså inte i pdf-filerna. Se tidigare inlägg i tråden. Skulle miniatyrerna sparas i filen skulle också filstorleken rimligtvis bli större efter att man ser att ikonen i mappen ändras till en miniatyr, men det gör den inte. Testade lite igen. Avaktiverade funktionen för förhandsgranskning, i Acrobat Reader. Kopierade pdf-filer från en mapp där miniatyrerna redan finns (och fortfarande kvar efter avaktiveringen), till en ny mapp. Nya mappen öppnas som Detaljerad lista, växlar till ikoner och det blir då inga miniatyrer. Stänger mappen, aktiverar funktionen i Acrobat Reader igen, öppnar mappen med kopiorna och växlar till ikoner och då skapas miniatyrerna. Storlekarna för pdf-filerna är hela tiden desamma.
 10. 1 poäng
  nilmol

  Uppdatering 1909 misslyckas

  Jo, så är det. Och det har jag, allt ligger på min NAS. Men... det är ju nåt man helst slipper. Hursomhelst så funkade det med att installera om Windows helt. Appar och filer kvar. Kanon. Och, dessutom, utan att avaktivera McAfee. Som för övrigt verkar samarbeta med Defender väldigt bra om man kollar på infosidan om detta. Nu finns inga fler uppdateringar som ligger och väntar längre, tack för hjälpen!
 11. 1 poäng
  Aja

  LÖST Problem i Google Chrome

  Jag har nu löst problemet genom att tömma chromes cache.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...