Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-11-13 på alla områden

 1. 3 poäng
  ChristerE

  Forumets nyhetsroboteri

  Okej för min del med nyheter som kräver Plus-medlemskap. Men jag störs av att upptäcka kravet först när jag öppnat artikeln, jag vill se det redan under t ex "All aktivitet" (discover-listan).
 2. 2 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Gratis versionen EaseUS kan klona. Det är inte så att du laddade ner en "Free Trial version"? Startar datorn om du plockar ur den långsammare disken?
 3. 2 poäng
  Cecilia

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Hur ser det ut i Diskhantering, står det exakt lika på alla partitioner på de två SSD:erna? Formatera inte innan du vet att det fungerar ordentligt.
 4. 2 poäng
  MH_

  Är det säkert ha samma lösenord på flera platser ?

  På oviktiga konton har jag några standardlösenord som jag "saltar" på olika sätt. Eforum är naturligtvis för viktigt, men som exempel: 1Långt$€£$€_eforum_löseNord Då behöver man bara komma ihåg en krånglig rot och kan ha komplexa lösenord även på oviktiga sidor. Det krävs nästan att någon fiskar manuellt för att kunna plocka ut den kontospecifika saltningen. Vill man ha lite bättre säkerhet bör man kanske undvika ord som automatiskt går att läsa ut ur adressen. "Eforum" bör kanske ersättas med "LatinTatueringar", "CeciliasRike" eller något annat som man själv kopplar till tjänsten.
 5. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kväll släpptes bygget 19023 för Fast Ring. Inga större nyheter men principen för uppdatering av drivrutiner har ändrats så att valfria drivrutinsuppdateringar inte installeras om man själv inte väljer det i Windows Update, detta är ett experiment som kommer att vara igång i två veckor för alla byggen från och med 18980. För övrigt är det fem fixar och fem kända fel enligt https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/12/announcing-windows-10-insider-preview-build-19023/.
 6. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge för 20H1-grenen släpptes i natt, build 19023 och all info på engelska på följande länk: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 19023 Denna gång är det inga speciella nyheter som intruduceras, mer lite bugfixar och så, men följande är värt att ta i beaktande för de som berörs: Det finns ett fel som gör att Sandbox och WDAG inte fungerar. Om du är beroende av dessa funktioner så pausa Windows Update tills vidare! WDAG = Windows Defender Application Guard För mer info om WDAG: Windows Defender Application Guard overview / Microsoft Docs
 7. 1 poäng
  vertpre

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Nu när jag ser dina skärmbilder så kommer det inte att hjälpa om du tar ut disken. Något gick fel vid kloningen. E disken är inte startbar. Som du ser saknas det en del på den disken bl.a. "systemstart". Den kan alltså inte starta datorn. Det kanske går att fixa detta i Macrium? Du kan prova att göra om kloningen. Tyvärr vet jag inte hur Macrium Reflect fungerar så där kan jag inte hjälpa dig. Du kan ladda ner EasyBCD och med det programmet ändra så att E disken blir startdisk. Om du använder EasyBCD behöver du efteråt ändra boot order i bios. Här är en länk till en guide. https://neosmart.net/wiki/easybcd/basics/changing-the-boot-partition/ Inställningen finns under menyn Säkerhetskopiering om du väljer svenska som språk i programmet. Klicka på Ändra Startenhet och Verkställ åtgärd. Välj E disken i listan och Ok.
 8. 1 poäng
  Phenomen

  Är det säkert ha samma lösenord på flera platser ?

  Bästa säkerheten är att använda ett lösenord som man inte kommer ihåg nästa gång man ska logga in
 9. 1 poäng
  Avicii

  Microsoft börjar rulla ut version 1909 av Windows 10

  Det måste vara 1909. Storleken är 4.059 jämfört med 3.762 för 1903. Har iaf bränt en DVD med ISO-filen. Får väl se när jag installerar, men kommer inte att ske snart. Jag behöver förbereda och köpa Office 2019.
 10. 1 poäng
  Cecilia

  Bildskärmsskada

  Off-topic inlägg borttaget. Cecilia Moderator
 11. 1 poäng
  Cecilia

  Microsoft börjar rulla ut version 1909 av Windows 10

  Enligt annat forum så är det version 1909 man får i ISO-filen på https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 fast det står Maj 2019 som rubrik. Det enda jag har kollat är att verktyget man laddar ner heter MediaCreationTool1909.exe så det borde bli rätt.
 12. 1 poäng
  pekkau

  Forumets nyhetsroboteri

  Jag gillar inte länkar till plus-medlem, (Wasting my time), tänker inte betala.
 13. 1 poäng
  ChristerE

  Byta standardhårddisk från C till D?

  Ser du detta när du fortfarande bootar från den slöare disken, det verkar så? I så fall kan systempartitionen för Windows på den nya disken inte samtidig tilldelas enhetsbokstaven C:. Se mitt tidigare inlägg.
 14. 1 poäng
  Cecilia

  Windows 10 November 2019

  Idag har Microsoft släppt November 2019 Update (version 1909) till Windows 10. Än så länge är det bara tillgängligt för dem som har de senaste versionerna av Windows 10 och som själva söker efter den i Windows Update samt inte har kompatibilitetsproblem med datorns hårdvara eller något installerat program. Microsoft vill också påminna om att Windows 10 med bara April 2018 Update (version 1803) nu har uppnått "end of service" och bör uppdateras snarast möjligt. Denna november-uppdatering är i huvudsak en underhållsuppdatering med prestandaförbättringar, företagsfunktioner och kvalitetsförbättringar men där finns några nyheter även för privatanvändare: Skapa en händelse direkt från Kalender-popupen på aktivitetslisten. Förbättringar när det gäller meddelanden och Åtgärdscenter (Action Center). Innehållet i OneDrive-molnet integreras med Utforskaren. Förbättring när det gäller Start-menyn. På låssidan (Lock Screen) går det att aktivera digitala assistenter från andra tillverkare med hjälp av rösten. Om du får problem uppskattar Microsoft om du berättar om dem i appen Feedbackhubben. Du kan läsa mer om ovanstående på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/12/how-to-get-the-windows-10-november-2019-update/. Allt eftersom kommer denna uppdatering att släppas till att fler datorer under de kommande månaderna. Det finns en lista med kända problem som uppdateras kontinuerligt: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-1909
 15. 1 poäng
  bgjo

  LÖST Expandera Startmeny automatiskt

  Problem löste sig i samband med uppdateringen av Windows 10 till version 1909 den 12 november 2019. /bgjo
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...