Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-11-10 på alla områden

 1. 2 poäng
  .M

  Microsoft terroriserar mig

  Blev du erbjuden gratis uppdatering till Windows 10 för något år sedan? Jag har för mig att väldigt många blev erbjudna gratis uppdateringar. Om så var fallet, varför accepterade du inte? Windows 10 har en funktion där du kan markera ett nätverk som ett med begränsad mängd data och på så vis så laddar inte Windows ned uppdateringar hur som helst på det nätverket.
 2. 2 poäng
  Flyfisherman

  bootsekvens

  Det är inte alls långsökt, utan det har inträffat. På Ericsson då jag arbetade där förekom det en hel del företagsspionage och Ericssons egna säkerhetspersonal kunde konstatera att infekterade USB-minnen som bootades upp direkt från start av vissa datorer och etc.... På ett annat stort företag jag arbetat på med bl.a. (svensk militär slutkund) var det absolut förbjudet att ha en privat usb-sticka med på jobbet och inte ens mobiltelefon var tillåtet att bära och använda, annat än på rasterna i dedikerade fika/lunchrum. Så visst, det har hänt och sker säkerligen dagligen lite varstans.
 3. 1 poäng
  ChristerE

  Sända mail

  En del program har funktioner för att samarbeta med andra program, eller för att på egen hand utföra sådant man annars använder dedikerade program för, t ex e-post. Mejlar man bilder ofta är det praktiskt att göra det direkt från t ex Lightroom, eller så gör man det bara för att det går att göra. Men bildfiler kan ju bifogas i e-post på samma sätt som andra typer av filer, så det behöver inte göras i Lightroom. Några tankar/frågor om Lightroom. Adobe skriver: "Du kan använda Lightroom Classic till att skapa e-postmeddelanden och skicka foton till personer med hjälp av ditt standard-e-postprogram. Du kan även använda en webbaserad e-postleverantör, som Gmail." ... "Om du har valt ett e-postprogram på datorn öppnas e-postmeddelandet i det programmet. Lägg till ett meddelande om du vill och klicka sedan på Skicka." https://helpx.adobe.com/se/lightroom-classic/help/prepare-send-or-post-photos.html Motsvarande finns att läsa hos MakeUseOf. https://www.makeuseof.com/tag/email-photos-adobe-lightroom/ Om Lightroom skapar en "genväg" till en e-postklient, varför behövs då inställningar för e-postserver, m m, i Lightroom? Om Lightroom, eller annat (bild-)program, skulle skicka e-post helt på egen hand så behövs inställningarna förstås i programmet. I det sammanhanget kommer också frågan ifall det programmet hanterar någon egen Skickat-mapp. I fallet med Lightroom borde den egna e-postklienten, som Lightroom samarbetar med, spara skickade mejl (ifall man har inställt att skickade mejl sparas). Man ska inte behöva skicka via Telias server bara för att man är uppkopplad till internet via Telia. Men man brukar behöva autentisera sig hos den e-postleverantör vars mejl-server skickar via. Man kan alltså skicka via en e-postleverantör där man har e-postlådor (använda en e-postlådas inloggning för autentisering). Hur man då är uppkopplad till internet spelar ingen roll (man befinner sig kanske på ett hotell eller på en flygplats). Sen kan avsändaradressen vara vadsomhelst, man skickar egentligen inte "från" någon e-postadress. Men det brukar vanligtvis ändå "höra ihop". Jag bor i ett Com Hem-hus, men skickar mejl via Telias server.
 4. 1 poäng
  Mikael63

  Microsoft terroriserar mig

  Kanske dags att kolla upp detta med fiber då? https://eforum.idg.se/topic/359201-surfa-medelst-fiber/?do=findComment&comment=1717741 Jo, jag vet att mitt inlägg här inte är svar på huvudfrågan i den här tråden. Om jag ska försöka svara på den så gissar jag att Microsoft inte skickat någon uppdatering till dig utan upplyser dig bara om att sådana finns. Den infon skaffade sig Microsoft troligen redan när du var på biblioteket.
 5. 1 poäng
  empe

  LÖST Datorn stänger inte av sig

  Tack för hjälpen, nytt moderkort och det fungerar som det ska. MIchael
 6. 1 poäng
  jannejanne

  Brinnande titan?

  Min gissning är att det är en skrotad värmeväxlare som brinner. Titan är ett bra material för värmeväxlare som har kontakt med havsvatten.
 7. 1 poäng
  .M

  Ta bort döda länkar

  Om du väljer beta-versionen av den kommande Edge browsern så kan den köra Chrome extensions och på så vis får du den senaste browsern och möjlighet att rensa dina bokmärken på en gång. https://www.microsoftedgeinsider.com/sv-se/
 8. 1 poäng
  Laso

  Sända mail

  Har tagit bort länken nu, hos mig gav den ingen varning alls, därav att jag lade in den. Men det är rätt, vi ska inte ha något otyg i trådarna. Eftersom jag gjorde en liten guide till Torparen, så gör denna länk ingen nytta ändå länge.
 9. 1 poäng
  Mikael63

  Tvinga publicering

  Om jag avmarkerar "Uppdatera den här kalendern med serverns rekommenderade frekvens" kan jag använda "Skicka/ta emot för alla mappar" vilken jag har i Snabbåtkomstfältet.
 10. 1 poäng
  Mikael63

  Installera om Windows 7 när supporten upphör

  Länken går till en artikel som visar hur man gör. Där länkas det till en annan sida, en fortsättning, och där finns länk till Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...