Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-10-17 på alla områden

 1. 1 poäng
  ChristerE

  Placering av router

  I många sammanhang skrivs det om routrar fast man menar trådlösa nätverk - WiFi. T.o.m av skribenter i tekniska sammanhang, i tidningar och på webbplatser, som i rubriken i en artikel om WiFi Direct. Den artikeln har ju inget med routrar att göra. Sen många år är det vanligt att bygga ihop routrar och accesspunkter för trådlösa nätverk, i alla fall i konsumentsammanhang - "trådlös router". Praktiskt i många fall, för att slippa ha flera burkar. Men man behöver inte alls placera en router där en accesspunkt bäst gör nytta. Vill man helt undvika kablar blir man förstås beroende av var bredbandet kommer in i bostaden. Här några förslag på lösningar, kanske plocka delar från dem och sätt ihop en egen lösning: 1. Dra nätverkskabel från mediaomvandlaren/fiberkonvertern till lämplig plats för en "trådlös router". 2. Anslut routern där fibern kommer in, och dra nätverkskabel till lämplig plats för en accesspunkt, eller till flera. Behåll accesspunkten i routern aktiv eller stäng av den. Eller skaffa en "ren router" (utan accesspunkt). 3. Skaffa ett mesh-nätverk, se bifogad länk. Mesh-nätverk ger bättre prestanda än vanliga repeatrar. Blir ett mesh-nätverk aktuellt så kolla vad de olika modellerna kan göra. 3a. I en del paket kan alla puckar (mesh-accesspunkter) fungera som router, men endast en ska konfigureras som router - hantera routningen. 3b. Vill man, eller måste, använda en router som följer med bredbandsabonnemanget kan man ansluta ett mesh-nätverk och se till att ingen puck agerar router (förutsatt att vald modell tillåter det). Här kan en routers inbyggda accesspunkt behållas aktiv, men för min del skulle jag stänga av den för att helt förlita mig på finesserna med mesh-nätverket. En del puckar kan också fungera som "trådlösa bryggor", d.v.s man ansluter apparater utan WiFi med kabel till en puck. Ingen färdig "bästa lösning", men med pusselbitarna kan du förhoppningsvis både välja lämpligt ställe för att ta in fibern, slippa en accesspunkt i sovrummet men ändå få bra trådlös täckning i hela bostaden. Ett par länkar från Kjells Kunskapsbank, i menyn till vänster hittar du mer information om lokala nätverk, m m. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/routern#routerns-uppgift https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/mesh-system-ger-wifi-tackning-overallt http://www.omwlan.se/guider/tradlost-natverk-prylar.aspx
 2. 1 poäng
  Nisse1236

  LÖST Datoren börjat starta om sig

  Kolla minnet grabben.
 3. 1 poäng
  ChristerE

  Säkerhetskopieras även Windows eller bara filer från filhistoriken

  Blir en ominstallation aktuell tror jag du ska börja med att flytta tillbaka filer så att de finns på samma ställe som direkt efter den gjorda installationen. Tror att en avinstallation fungerar bättre då, eftersom registret då rimligtvis stämmer med den gjorda installationen. Tar du bara bort filerna (som du skrev om i tidigare inlägg) blir det förmodligen rester kvar i registret från den tidigare installationen. Är det här en dålig idé kommer förhoppningsvis kommentarer om det.
 4. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Chrome - Gamla flikar ligger kvar från senaste sessionen

  Pröva med att avinstallera Speed Dial 2, ställ in "Vid start" på öppna viss sida, starta om Chrome och installera Speed Dial 2 på nytt för att se om det då går att få det som du vill.
 5. 1 poäng
  .M

  LÖST Datoren börjat starta om sig

  Startar den om helt plötsligt bara *plopp* så startar den om, eller får du ett meddelande som säger att nu startar datorn om?
 6. 1 poäng
  Tomas E

  Säkerhetskopieras även Windows eller bara filer från filhistoriken

  Tack! Det kan vara förklaringen, att om man flyttar de mapparna så blir det så. Jag hoppas också att det är på det viset. Hur som helst är det inget problem med de program jag hittills installerat på D:\ om något av dem inte skulle gå att återställa annat än genom att jag själv installerar om dem. Mycket enklare än att sätta sig in i hur registret fungerar i detalj.
 7. 1 poäng
  Cecilia

  LÖST Windows varnar för egna skärmdumpar

  Det blir C:\ 😄 fast jag skrev: C:\ C: Om jag däremot först skriver C:\ och lite mer text för att sen går tillbaks och raderar \ så står det fortfarande C:. Kontrollen av om man har skrivit in koden för en smiley startar när man skriver mellanslaget efter : så låter man bli att skriva ett mellanslag så går det bra.
 8. 1 poäng
  bgjo

  Säkerhetskopieras även Windows eller bara filer från filhistoriken

  Min D-disk är gråmarkerad och går inte att avmarkera, men det beror förmodligen på att jag även har flyttat Mina dokument, Bilder, Musik etc, via Plats-fliken på resp. mapp. Tar tillbaka mitt påstående (men är inte helt säker) och önskar dig lycka till! /bgjo
 9. 1 poäng
  Tomas E

  LÖST Chrome är avstängt i autostart men startar ändå

  Provade att slå igång funktionen, starta om, stänga av funktionen och sen starta om igen. Nu fungerar det, återstår att se hur länge, men det får vara löst tills vidare.
 10. 1 poäng
  wsp

  LÖST NAS med fel IP adress

  Löste det genom att reseta själva NASen. Nu hittar jag den igen
 11. 1 poäng
  Mikael63

  små baterier till fjärrmanövrar mm

  Även om du skulle behöva el från ett kolkraftverk för att ladda är jag rätt säker på att det är bättre för miljön än engångsbatterier. (Råvara, transporter, tillverkning, transporter osv..) Det behövs ju ca 500 gånger färre inköp med laddningsbara batterier. Finns nog inget generellt svar på det. Spontant torde det vara ekonomi med engångsbatterier för brandvarnare, fjärrkontroll till värmepumpen osv. men mer ekonomi med laddningsbara till Wiimote som kanske kräver ett par batteribyten per spelkväll. IKEA har väl slutat med engångsbatterier? (eller kanske inte 9V?)
 12. 1 poäng
  mbgtmari

  Efterlyser

  "Älskade storebror, ditt minne lever" Frater carissime, memoria tui vivit. Älskade (store)bror, ditt minne lever. 2 Numquam de memoria excides, frater mi carissime. Du kommer aldrig att glömmas (glömmas = huggas ut ur minnet), min älskade bror. 3 Semper te memoria tenebo, frater mi carissime. Jag kommer alltid att minnas dig (minnas dig = behålla dig i minnet), min älskade bror. Det finns inget latinskt ord för storebror. Magnus frater kan användas i "Storebror ser dig" (magnus frater te spectat) men där handlar det ju inte om släktskap utan om en övervakning och inskränkning av den personliga friheten. "Älskade storebror, vackert står ditt minne kvar" Detta alternativ låter som en beskrivning av gravstenen. Eftersom jag inte tror att det är det du menar har jag gett dig alternativ 2 och 3 i stället för att uttrycka att du kommer att komma ihåg din storebror med kärlek.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...