Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-09-11 på alla områden

 1. 2 poäng
  Cluster

  Olika Ja och Nej ska ge olika svar

  Finns säker bättre/snyggare sätt att lösa det på men detta borde funka: =OM(OCH(D2="Ja";D3="Ja");900;OM(OCH(D2="Ja";D3="Nej");375;OM(OCH(D2="Nej";D3="Ja");625;OM(OCH(D2="Nej";D3="Nej");0)))) =OM(OCH(D2="Ja";D3="Ja");1200;OM(OCH(D2="Ja";D3="Nej");825;OM(OCH(D2="Nej";D3="Ja");375;OM(OCH(D2="Nej";D3="Nej");0))))
 2. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Låg hastighet Telia 250/250

  Tack för återkopplingen, den förklarar det hela. Din enhet, CTS HES 3106, är en kombinerad mediaomvandlare och bredbandsswitch. Mediaomvandlare ett mer generellt begrepp för vad som i ditt fall är en fiberkonverter. Se tidigare beskrivningar i tråden. Uttaget i väggen är alltså inte där bredbandet kommer in utan en del av en patchpanel ("plinten"), en del av distributionsnätet i huset. Och den tredje kabeln är ansluten efter den kombinerade bredbandsswitchen/fiberkonvertern, inte före "den okända boxen" som Cecilia och jag antog. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/lokalt-tradbundet-natverk#distributionsnat Inget fel på placering av routern, den är förmodligen vald p g a accesspunkten (WiFi). Men du kan inte använda distributionsnätet i huset för kabelanslutning av andra enheter, eftersom de ska anslutas efter routern. Såvida det inte finns ett annat uttag tillräckligt nära för att koppla tillbaka från en av routerns LAN-portar till en switch vid patchpanelen. Fast för tv via bredbandet, om det kan levereras, så bör det gå att koppla från bredbandsswitchens port avsedd för den tjänsten via distributionsnätet till något av rummen. Lite märkligt att abonnemanget hos Telia kallas 250/250 men att det godkända intervallet uppströms endast är 50-100 Mbit/s. Men, som tidigare kommenterat, ingen dålig fart det heller så nu slutar jag tjata om den saken. Nu blev det en liten "kurs" igen, ber om ursäkt för det. 😁
 3. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Fakturahantering i Excel

  Har du dem redan i en tabell är det en enkel sak att ordna. Pivottabell eller med formler. Tabellen utökas automatiskt när du lägger till nya fält, formler uppdateras med denna och pivot måste manuellt uppdateras men tar storleksändringen av tabellen automatiskt.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...