Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2019-09-09 på alla områden

 1. 2 poäng
  bgjo

  Chrome Explorer favoriter W 10 pro

  .. Eller använd kortkommandot Ctrl+Shift+O /bgjo
 2. 2 poäng
  bgjo

  Chrome Explorer favoriter W 10 pro

  Peka på Inställningar (de tre prickarna i övre högra hörnet) - Bokmärken - Bokmärkeshanteraren. /bgjo
 3. 1 poäng
  .M

  Synka kalender

  Jag har flera kalendrar i min lur och använder Outlook som e-post och kalender klient. När jag skapar ett nytt inlägg i min kalender i luren så måste jag berätta vilken kalender jag lägger den i så det kan synkas korrekt. Är det så att i Thunderbird du borde göra samma sak, välja vilken kalender du lägger din bokning i så den synkas korrekt?
 4. 1 poäng
  ChristerE

  LÖST Låg hastighet Telia 250/250

  Du skrev att du har fiber, och då har du väl ett nätverksuttag någonstans, eller en mediaomvandlare (fiberkonverter), som routerns WAN-port är ansluten till. Anslut datorn direkt i stället och mät med Bredbandskollen. Får du förväntad hastighet då så visar det att datorn klarar hastigheten och en slutsats bör också bli att routern är flaskhalsen. Dröjer det innan du får kontakt med internet kan du starta om datorn så frågar den efter IP-adress (den är sannolikt inställd för automatisk tilldelning, DHCP). Efter routern (sett från bredbandets sida) är det ett lokalt nätverk. Allt anslutet i routerns LAN-portar, eller trådlöst till accesspunkten, bildar ett lokalt nätverk. Egentligen har inte routern med det lokala nätverket att göra. Koppla ihop ett antal enheter med en separat switch, eller flera, och anslut en accesspunkt någonstans i nätet, så har du ett nätverk inklusive möjlighet att ansluta trådlöst. Sen kan en router, med endast en LAN-port, anslutas till någon av de switchar man byggt sitt nätverk med så kan anslutna enheter också nå internet. Konsumentroutrar har sen lång tid tillbaka kombinerats med en switch (några LAN-portar) och en accesspunkt. Praktiskt så blir det färre burkar att hålla reda på. Så genom det är routerburken på sätt och vis en del av nätverket. https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/hastigheter-i-lokala-natverk https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/lokala-natverk/routern http://www.omwlan.se/guider/tradlost-natverk-prylar.aspx Nu försvann skrivklådan något också. 😉 Du skrev att routern är rätt gammal, så den är rimligtvis inget som Telia levererat i samband med fiberabonnemanget. Och det finns routrar som klarar dessa hastigheter, så att tillhandahålla de hastigheterna är inget konstigt.
 5. 1 poäng
  fagerja

  Image på skadad ssd

  För att klona en disk med fel skall du använda ddrescue. Programmet finns på SystemRescueCD, som är en live linuxdistribution speciellt gjord för att åtgärda problem med systemet (linux och Windows). Ddrescue skiljer sig från andra kloningsprogram då det är gjort just för att rädda data på skadade enheter. Kan t.ex läsa disken både från början eller från slutet. Normalt körs det i flera omgångar, varav den första kopierar datat i oskadade områden. Därefter försöka få räddat så mycket data som möjligt från skadade områden. Andra kloningsprogram stannar om de upptäcker fel.
 6. 1 poäng
  mbgtmari

  Chrome Explorer favoriter W 10 pro

  https://support.google.com/chrome/answer/188842?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv När det gäller var du har Chrome på systemdisken antar jag att inställningarna finns i DefaultAppPool https://www.howtogeek.com/318177/what-is-the-appdata-folder-in-windows/ "These guidelines aren’t always adhered to. For example, Google Chrome stores all its settings and your user data in the Local folder, while we might expect it to store these settings in the Roaming folder instead." Själv skulle jag göra det du inte vill, nämligen radera favoriterna en efter en i webbläsaren. Man behöver ju inte gå igenom alla favoritmappar på en gång. Gå igenom och rensa i en eller två favoritmappar åt gången. Det är tyvärr många favoritsidor som läggs ner och dessa finns det ju ingen mening i att ha kvar.
 7. 1 poäng
  Cecilia

  Image på skadad ssd

  En reparation av Windows-installationen på den nya SSD:n tänkte jag. Reparationsinstallation av Windows 7 finns här: https://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html Men om du inte kan klona så är det ju inte så intressant. Ja Och du kan uppdatera när du kör den nya SSD:n, dvs. efter kloningen om du vill för då har du den gamla klonen kvar som backup utifall att det skulle bli något problem med uppdateringarna. Ja, det brukar vara så. Framför allt behöver du leta reda på webbsidan för ditt moderkorts drivrutiner och installera de senaste därifrån. Sen brukar Windows Update kunna få ordning på resten, men är det något problem är det bara att fråga så tar vi det just det fallet då. Det kan finnas en drivrutin som är till för att upptäcka plötsliga rörelser och då stänga av hårddisken. Det är tänkt för fallet att man råkar tappa sin bärbara dator och då ska hårddisken stängas av för att diskhuvudena inte ska skada själva disken inne i hårddisken. Men det är ju egentligen inte aktuellt i ditt fall med en stationär dator och SSD men jag vet ju inte vad teknikern installerade. Sen kan det ju finnas något glapp inne i datorn fast du inte har kunnat känna det. Kan vara så att en fil i den mappen just ligger där SSD:n har en skada och då på ett sånt sätt att det inte går att läsa filen. Pröva gärna igen och skriv här vilken mapp/fil det gäller så kan vi se om det är en viktig mapp, om den går att återskapa på något annat vis etc.
 8. 1 poäng
  Cecilia

  Image på skadad ssd

  Nu har visserligen inte en SSD några sektorer på samma sätt som en hårddisk utan internt fungerar den mer som ett USB-minne, men jag förstår att det finns vissa felaktigheter i det eftersom Intels analysprogram anger det. Beroende på vad för problem det är med SSD:n kan det bli problem med en klon också. Det du kan göra är kanske att klona till en ny SSD och sen göra en reparation av själva Windows där inte program och dina egna filer rörs. Men att datorn stängde av sig när du vred på den uppfattar jag inte som något som tyder på att det just skulle vara problem med SSD:n.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...