Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende sedan 2018-08-20 på alla områden

 1. 3 poäng
  Ja du, vad som kan ha hänt...? Om vi säger så här, jag har gått från att vara datorintresserad till att arbeta semi-professionellt till mitt idag professionella datorarbete under mer än tre decennier, och jag slutar aldrig att förvånas över datorers förmåga att hippt som happt strula. Lyckligtvis är de allra flesta problemen lätt avhjälpta med någon form av inställning, återställning, återinstallation m.m. I just ditt fall så har antagligen Windows missat något när datorn gått ner i strömsparläge och när datorn sedan vill startas upp så tror mjukvaran att något är fel. Jag tror inte att du behöver bekymra dig för att något ska vara fel med batteri, hårddisk eller annan del av datorn. Det är ändå alltid bra att se till att backup utförs på dina viktiga dokument, bilder m.m. enligt devisen "Better be safe than sorry". 😃
 2. 3 poäng
  Dags att väcka denna tråd till liv igen. Det är svårt för mig att få till en lång sammanhängande tidsperiod för att göra allt på en gång och dessutom då samordnat med IDG. Så det verkar vara bäst att börja med något enkelt utan så många nya inlägg och då passar dessa tre kategorier bra: Databaser Access MySQL SQL Server SQL Syntax Datamodellering Databaser - övriga Systemutveckling C & C++ C# F# Java VBA VB.NET Visual Basic Utveckling för mobilt Programmering - övrigt Webbutveckling & -design Ajax ASP &VBScript ASP.NET Flash & Shockwave HTML, DHTML &CSS HTML5 & CSS3 Javascript PHP Webbanlays Webbeditorer och publiceringsverktyg Webblayout & -design Webbserver Webbutveckling - övrigt Mitt grundförslag tidigare i tråden var att dessa tre kategorier i stället blir tre forum utan underforum och att dessa tre forum läggs i en ny kategori. Det har i andra inlägg förts fram att VBA bör slås ihop med Excel i stället, vilket verkar vara vettigt. Mitt förslag är en ny kategori med dessa forum: System- och webbutveckling Databaser Systemutveckling Webbutveckling Där VBA inte ingår. Har man väl gjort en hopslagning av forum så går det inte att ångra utan det är viktigt att det blir rätt från början. Däremot namnen och förklaringarna/förtydligandena till forumen kan man ändra på när som helst. Synpunkter på hopslagningen av forumen, namnen och annat önskas verkligen!
 3. 3 poäng
  Mikael63

  Enorma nätverksproblem på arbetsplats

  Är det då inte där problemet ligger tro? En sådan konfigurering ligger över min lönegrad så att säga... Du får kanske avvakta tills någon av de mer nätverkskunniga svarar.
 4. 3 poäng
  Jag ser inget konstigt i att du behöver 7,07GB utrymme men kan inte få in det på ett USB med ledigt 7,11GB utan behöver ytterligare ca 0,08GB utrymme. Varje fil utnyttjar ju ett antal kluster men sista klustret fylls ju inte helt. Statiskt sätt gissar jag att sista klustret i genomsnitt bara fylls till hälften. Det betyder att man för att kunna lägga in 7,07GB så behöver man ca 7,19GB utrymme. Det blir ju med många filer som ska läggas in en massa halvfulla kluster. Hade det varit en enda stor fil på 7,07GB så hade det ändå behövt lite mer utrymme högst vad jag kan se 4kB med NTFS, högst med FAT32 16kB. Bara se på klusterstorleken. Hur stora är klustren på en 16GB USB ? Formaterad med NTFS 4kb Formaterad med FAT32 16kB (8kB om minnet lite mindre än 16GB) Citat från länken På vanliga hårddiskpartitionen genomsnittliga mängden utrymme som förlorat på det här sättet kan beräknas med formeln (cluster storlek) / 2 * (antal filer). https://support.microsoft.com/sv-se/help/140365/default-cluster-size-for-ntfs-fat-and-exfat
 5. 3 poäng
  Laso

  Eforums Regler...Vid nyregistrering!?

  Vid Nyregistrering av konto här på Eforum, så får man inte möjlighet att ta del av forumets regler, vilket inte är så bra, denna möjlighet har funnits vid tidigare plattforms-versioner, men inte idag. Även om det idag finns en tydlig länk i den röda menyraden ovanför, så är det inte säkert att det är det första man läser när man är nyregistrerad. Därför vore det bra om den funktionen kom tillbaka, att man måste godkänna att man tagit del av Eforums regler vid nyregistrering av ett konto. Detta har varit uppe tidigare, men vet inte var på "vill ha listan" det kan finnas. @felix kan du kolla på detta när du återkommer från ledighet!?
 6. 3 poäng
  Novisan

  Dator i trasig kartong - skulle ni behålla?

  Jag skulle testa datorn men jag skulle också skicka bilder till Post Nord för ev kommande reklamation. Jag skulle göra samma sak till Net on Net. Då har man skriftligt på att det är anmält och kan underlätta vid ev. kommande reklamation.
 7. 3 poäng
  Ove Söderlund

  LÖST Windows loop

  Det låter som du har en väldigt gammal bärbar och jag misstänker att du kan ha värmeproblem med tanke på random avstängningar alternativt att minnet eller annan hårdvara är på väg att ge upp. Om jag hade den datorn skulle jag först och främst försöka rädda ev. dokument och annat som ska sparas och därefter testa en ren ominstallation av Windows 10. Du bör inte lägga ner en massa felsökningstid baserat på det du redan har gjort därav rådet att installera om Windows 10. Kvarstår problemen - att köpa ny dator blir sista rådet.
 8. 2 poäng
  Cecilia

  xtra-pc

  Xtra-PC är ett USB-minne med en Linux-distribution. Om man har en gammal långsam dator kan den upplevas som snabbare om man i stället för Windows kör en Linux-distribution som kräver mycket lite resurser jämfört med Windows. På det sättet är det ju inte båg men däremot är det ju onödigt att betala mer än vad ett lika stort USB-minne kostar eftersom det finns liknande Linux-distributioner att hämta gratis. Se även: https://www.alltomwindows.se/topic/30780-xtra-pc-bluff-eller-bra
 9. 2 poäng
  tarragona

  VLC

  Tusen tack för all hjälp har fixat det med er hjälp . Stort Tack Med vänlig hälsning Tarragona
 10. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kom bygge 18963 ut för 20H1 och det innehåller ovanligt många nyheter: Aktivitetshanteraren visar temperaturen för grafikprocessorn på Prestanda-fliken. Man kan byta namn på de virtuella skrivborden för att lättare hitta det man vill använda just då. Nya möjligheter i hanteringen av valfria funktioner (Inställningar - Appar och funktioner - Hantera valfria funktioner). Går att ställa in muspekarens hastighet i Inställningar - Enheter - Mus. Appen Anteckningar uppdateras via Store. Användargränssnittet för traditionell kinesiska. Den kontobild som visas vid inloggningen är nu synlig på fler ställen för att göra det enklare. Flera nyheter när det gäller Windows Sök, t ex stavningskontroll och tips. Dessutom en mycket lång lista på fixar och bara fyra kända fel. Vill man veta mer om alla dessa nyheter kan man läsa om dem på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/08/16/announcing-windows-10-insider-preview-build-18963/.
 11. 2 poäng
  Mr Andersson

  LÖST Ljudenhet i Microsoft Teams?

  Om du har WIn10, så går du in på inställningar (kugghjulet i startmenyn) och där väljer ljudinställningar. Längst ner på den sidan klickar du på "Inställningar för appvolym och enhet". Där kan du ställa in ljudenhet per app, bla Teams.
 12. 2 poäng
  4 personer blev hjälpta av det här microsoftsupportsvaret https://tinyurl.com/y4wamrl5 P.S. När du klickar på de sidor den personen länkar till så får du dem på svenska, eftersom microsoftwebbplatserna ser att din IP-adress kommer från Sverige.
 13. 2 poäng
  Cecilia

  Har jag kopplat lampan rätt?

  Om alla uttag i rummet, dvs både lamputtaget i taket och vägguttagen, är utan jord så ska det inte finnas någon jord i rummet och det får inte anslutas någon jord till lampan. Du gjorde alltså rätt. PS. Man brukar inte kalla ledarna till lampan för fas eftersom de inte har spänning hela tiden utan de brukar kallas för tändtrådar då de tänder lampan när strömbrytaren står i rätt läge.
 14. 2 poäng
  Mr Andersson

  LÖST Kommer inte åt min NAS

  Om det är Windows 10: Gå till inställningar (Kugghjulet i startmenyn) Klicka på Appar Klicka på "Program och funktioner" längst upp till höger Klicka på "Aktivera eller inaktivera windows-funktioner" till vänster Leta upp "SMB 1.0/CIFS" i listan och tryck på [+] Markera SMB 1.0 Klient och SMB 1.0 Server
 15. 2 poäng
  mbgtmari

  Moderkortet överhetat?

  Det låter väldigt mycket ja men här är det en annan som också varit med om att Speccy visat en hög siffra https://superuser.com/questions/404517/motherboard-temperature-reaches-124-c "Speccy is good for checking hardware but not for the temperatures. My cpu was under full load, according to Speccy, over 150 degrees Celsius. According to coretemp it's now 33 degrees Celsius and Speccy says it's 82 degrees Celsius." Testa coretemp https://www.softpedia.com/get/Windows-Widgets/Widget-Miscellaneous/Core-Temp.shtml Bocka ur tredjepartskomponenter, dvs fripassagerare (reklamtillägg), du erbjuds: "Setting up Core Temp does not take a long time. However, since it is ad-supported, it offers to download and install third-party components that it does not actually need to work properly. They can be excluded from the setup however, if you pay a little attention and do not rush through the wizard." Se också https://forums.tomshardware.com/threads/do-i-trust-cpu-temp-sensor-or-motherboard-cpu-temp.3347299/ och om du har en intel-processor https://forums.tomshardware.com/threads/intel-temperature-guide.1488337/ Du ska förstås också posta en skärmbild av ditt Speccy-resultat, som @vertpre bad dig om. Klicka på knappen Lägg in annan media längst ner i ditt inlägg för att bläddra fram den från din dator.
 16. 2 poäng
  Mikael63

  Mejl

  Outlook.com
 17. 2 poäng
  För mig låter det onödigt dyrt att köpa en dator för över 7000 kr som det står i artikeln när man vill surfa, köra något sorts Office-paket, hantera sina foton, se på YouTube och Play osv eftersom jag för snart 2 månader sen köpte en dator för 5690 kr och jag kan inte förstå hur den skulle kunna vara snabbare vid sådan användning: https://www.dustinhome.se/product/5011109498/250-g6 Intel Core i5-7200U, 256 GB SSD, 8 GB RAM, 15,6" skärm Den har utgått men nu finns det en HP 250 G7 med nyare processor för samma pris i stället. Vill man komma ner i pris ska man inte köpa någon av de nyaste modellerna, som i artikeln, utan välja en modell som är drygt ett år gammal och som butikerna vill bli av med.
 18. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Bygge 18908 är nu ute och det inkluderar många nyheter gällande Your Phone app, mer än 10 fixar och ungefär lika många kända problem. Man kan läsa mer om det på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/05/29/announcing-windows-10-insider-preview-build-18908/.
 19. 2 poäng
  Cecilia

  Säkra brandväggar

  Har nu gått igenom tråden och ändrat de klickbara länkar som inte längre leder till rätt ställe till adresser som inte är klickbara så att ingen råkar klicka till webbplatser som handlar om något helt annat. Cecilia Moderator
 20. 2 poäng
  Har disken använts med en Mac dator, t.ex. Time Machine? I så fall skapas en EFI partition. Då går det inte att formatera med Diskhantering. Du kan använda ett tredjeparts program som EaseUs Partition Master eller Kommandotolken i Windows för att ta bort allt på disken.
 21. 2 poäng
  .M

  SQL till Javakod

  Säkert ett ganska användbart projekt, men varför göra det som en closed-source webbsajt och inte som ett open-source nedladdningsbart projekt? Att ladda upp sitt databas-schema och få ned någon binär fil som man inte har koll på känns ju inte som ett supersäkert arbetsflöde direkt. Att webbsidan dessutom inte säger vem som står bakom, utan det är bara ett anonymt webbformulär för kontakt samt en donera bitcoin. Det känns inte helt seriöst när man gömmer sig bakom anonymitet. Jag tror du (ni?) kommer få mycket mer användare om ni väljer att göra det open-source så folk får chans att se vad ni gör med schema man laddar upp osv.
 22. 2 poäng
  Thirteen

  LÖST Monteringspall

  Väljer att tro att det är ett mekande på högsta nivå. 🙂
 23. 2 poäng
  Thirteen

  UEFI - bra eller "farligt"?

  APT28 Uses LoJax, First UEFI Rootkit Seen in the Wild https://www.bleepingcomputer.com/news/security/apt28-uses-lojax-first-uefi-rootkit-seen-in-the-wild/
 24. 2 poäng
  X-Men

  TV installation, ComHem

  Jag föreslår att du börjar om från början! Fick låna med mig två av min grannes 4 bryggor in till mig. De skall ändå ut en stund och behöver dem inte just nu. Här får du en instruktion, steg för steg, hur jag gjorde (gör) för att få bryggorna att ”prata” med varandra. Förberedelser: Se till att nätverkskabeln till bryggan vid router/mediaomvandlaren är inkopplad och nätverkskabeln mellan TIVO-boxen och bryggan intill den är bortkopplad. 1. Först, för att börja om från början, gå till bryggan som finns vid din TIVO-box. 2. Se till att ha med dig ett gem, nål (gärna en lite tjockare nål än normal synål), smal spik eller annan smal lite längre sak. 3. Medan bryggan är påslagen, se på bryggans vänstra sida när du har fronten vänd mot dig. Där finns ett litet hål och texten ”Reset” med två pilar pekandes mot hålet. 4. Tryck försiktigt in gemet eller vad du har till hands, in i hålet. Tryck försiktigt tills du känner en mycket liten ”sviktning”. Om du lyssnar mycket noga intill enheten kan du höra ett svagt ”klick”. Hålle inne i 4 sekunder och släpp sedan trycket. 5. När du släpper slocknar alla ”lampor” utom den till höger som indikerar ”Power” efter ca. 5 sekunder. 6. När alla lampor slocknat utom indikeringen för ”Power” drar du ur strömkabeln till bryggan. 7. Gå till bryggan som du har vid router/mediaomvandlaren. 8. Genomför punkt 3. , punkt 4. , punkt 5 och punkt 6 enligt ovan. 9. Vänta i 30 sekunder innan du ansluter strömkabeln igen. 10. När strömkabeln är ansluten och strömbrytaren på baksiden är tillslagen tänds indikatorn för ”Power” upp. 11. Efter ca. 15 sekunder börjar indikatorn för ”Access point” att blinka. 12. Indikatorn blinkar i ca. 30 sekunder innan den ger ett fast sken. 13. Nu skall du kunna koppla upp dig trådlöst på bryggans nätverksnamn och lösenord och komma ut på internet. 14. Fungerar punkt 13. går du vidare med punkt 15. Fungerar det inte bör du kontrollera att du kopplat in nätverkskabeln till bryggan på rätt sätt. 15. Gå till bryggan vid TIVO-boxen och anslut strömkabeln. 16. Bryggans indikator för ”Power” tänds. 17. Inget mer händer inom den närmaste minuten och det är som det skall vara. 18. Gå till bryggan vid router/mediaomvandlare. 19. Tryck och håll inne knappen WPS, som sitter till höger på fronten, i ca. 3 sekunder. 20. Indikatorn för WPS börjar blinka med aprikost/gult sken. 21. Gå till bryggan vid TIVO-boxen och tryck in knappen för WPS i ca. 3 sekunder så den börjar blinka. 22. När de båda enheterna hittat varandra lyser WPS-knappen med grönt sken. 23. Bryggan vid TIVO-boxen tänder upp lite fler indikatorer under ca. 15 sekunder innan de slocknar. 24. Efter 5 sekunder börjar några av dem blinka, däribland indikatorn för ”Access Point” medan indikatorn för ”Link Quality visar hur stark signalen mellan enheterna är. 25. Indikatorn för WPS slocknar på bryggan vid TIVO-boxen. 26. Indikatorn för ”Access point” på bryggan vid TIVO-boxen får fast sken så snart kopplingen mellan enheterna är stabil. Det tar ca. 30-45 sekunder. 27. Kommer du så här långt är kopplingen mellan bryggorna klar. 28. Kopplar du in en dator med kabel till bryggan vid TIVO-boxen skall du få uppkoppling till internet om punkt 13. fungerar. 29. Om punkt 28. fungerar kopplar du bort datorn och kopplar in TIVO-boxen. 30. Nu har TIVO-boxen internetuppkoppling och du skall därmed kunna få igång din TV-funktion. Det tar dock 1-3 timmar innan allt är registerat på Comhems system så låt TIVO-boxen vara påslagen under tiden.
 25. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18865. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18865 Detta bygge saknar större nyheter och tonvikten är mer på att fixa problem som rör hjälpmedelsfunktionerna i Windows, främst Narrators skärmläsningsfunktioner samt tal- och punktstödet. För detaljerad info se ovanstående länk.
 26. 2 poäng
  fagerja

  sattelitmottagare

  Klonprogrammet dd har inga problem med filsystemet. Fungerar helt oberoende av filsystem. Men krypteringsnyckeln kan vara kopplat till diskens serienummer.
 27. 2 poäng
  mbgtmari

  avslutat

  Men vill du ha hjälp måste du vara mer precis.
 28. 2 poäng
  vohubbe

  Windows Insider Preview

  det närmar sig RTM , nu har texten "Utbildningsversion " försvunnit...
 29. 2 poäng
  Ove Söderlund

  Windows Insider Preview

  Nytt bygge i Skip-ahead Windows 10 Insider Preview (20H1 dev. branch), build 18850. Announcing Windows 10 Insider Preview Build 18850 Fortfarande inga nya appar och/eller funktioner under införande men i vanlig ordning en del bugfixande och kända fel som ni kan läsa om i ovanstående länk.
 30. 2 poäng
  mbgtmari

  Latin "segrande genom allt"

  Nej, victor omnium gentium (segrare över alla folk [som han gav sig på]) står det visserligen om Pompejus i C. Velléius Paterculus romerska historia men det passar väl inte här? Väljer man Petra som sitt användarnamn torde man dessutom vara tjej och inte kille. Och victor (segrare) har faktiskt en femininform på latin, nämligen victrix (segrarinna). Jag föreslår i stället det helt könsneutrala påståendet: Omnia vinco. (Jag övervinner allt.)
 31. 2 poäng
  Mikael63

  TV-tablå

  https://www.tv.nu
 32. 2 poäng
  Cecilia

  Någon fördel med att aktivera Win 10?

  Då under installationen godkände du ett licensavtal för annars hade inte Windows blivit installerad. Jag ser att du fortfarande har version 1803 så du har inte fått in 1809 i alla fall. En massa frågor är Inget jag känner igen. Men det kan ta tid att uppdatera till en ny version, mer tid ju långsammare processor och hårddisk är liksom ju fler program som är installerade. Sånt har förekommit i tidigare men händer inte för närvarande i Windows 10. Jag full förståelse för det men att aktivera eller inte har ingen betydelse i det sammanhanget. Däremot är det ju möjligt att du har inaktiverat så mycket annat i jakt på privatliv att kontrollen av att datorn är aktiverad inte längre fungerar. Unix, som Linux är baserat på, är ca 15 år äldre än Windows, men Linux är väl ca 5 år yngre. Under de första 10 åren av Windows liv var det mer svåranvänt och mycket mer begränsat än Unix, men också mycket billigare så det var ju det som gjorde att marknadsandelarna steg. I början var Linux svåranvänt jämfört med Windows, men nu för tiden är det liten skillnad. Du blir definitivt mindre övervakad med Linux än med Windows.
 33. 2 poäng
  Cecilia

  LÖST C# for loop -andra raden

  Att bara använda Console.Write och de tecken som ska skrivas ut skapar ingen ny rad. Finns det något exempel i kursboken som visar hur man får en ny rad? Sen tycker nog inte läraren att du ska upprepa samma kodrader för varje rad utan du behöver tänka ut en smartare lösning.
 34. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST PDF Editor

  Hm. Kommit en bit på väg. I mitt sökande efter en editor har jag stött på flera program som "bara" kan splitta och slå ihop PDF. Jag vill även kunna lägga till text mm. Qoppa har en editor som inte är gratis men de har även en viewer och den är gratis. Med den viewern kan jag lägga till textrutor, callouts mm. Det går inte att redigera redan skriven text men det går att markera den texten, kopiera och skapa en ny textruta över den befintliga texten där man klistrar in innehållet och redigerar. Kanske inte det smidigaste men för mina behov duger det. Ja, spara som annat namn och utan vattenstämpel. Fastän det är en viewer. Jag kan inte radera sidor, ex. plocka bort femtioelva sidor skrivna på annat språk än svenska från en manual (jag har en nerladdad manual som jag testar mot) eller arrangera om sidorna eller infoga från annan PDF. Har därför kört ett varv till med de som "bara" kunde göra just detta. Med nedslående resultat PDF Shuffler - startar ej. PDFsam (split and merge) - visar inte sidorna. PDFmod - kraschar. PDF tricks - visar bara fem sidor och i övrigt ett knepigt gränssnitt. PDF slicer - fryser hela datorn. PDF mix tool - eh? näe, va? PDF Chain - för gammalt för mitt OS. Så det tycks inte vara meningen att man ska kunna hantera detta i Linux, om man inte hostar upp en rejäl slant.. Tillägg: Fast om jag bara ska ta bort sidor, som i mitt exempel ovan är alla sidor efter sidan 20, kan jag från min standardläsare (Xreader) välja att skriva ut sidorna 1-20 som fil, PDF och spara med nytt namn.
 35. 2 poäng
  Gissberg

  LÖST Plingljud drar processorkraft

  Detta var tydligen lösningen, Cecilia! USB-minnet som måste sitta i för licensens skull till musikprogrammet har tidigare fått sig en liten knäck och glappar. Jag drog ut minnet och körde videoredigeringsprogrammet och inga plingstopp förekom. Jag får se till att skaffa ett nytt licensminne. Stort tack alla för hjälp och engagemang att lösa detta problem.
 36. 2 poäng
  felix

  Eforums Regler...Vid nyregistrering!?

  Hej igen, det är tyvärr lite komplicerat att ändra detta för mig även om det låter som en enkel sak. Jag provade nu istället att göra en liten widget. Den ligger inte ute ännu men ska i så fall visas för alla inloggade tills att man klickat på "Ja". Lägger ut den lite senare.
 37. 2 poäng
  Mikael63

  LÖST Grekland!

  Nu är det bokat, blev ett hotell på Kreta, "i hjärtat av Platanias". Hade kvar ett rum med "privat delad pool" och då tillhörande terrass. Under de här dagarna vi kollat/letat ser vi hur sådana rum hinner bli bokade allt eftersom och vi ville inte chansa på att vänta längre för att om möjligt hitta annat hotell.
 38. 2 poäng
  fagerja

  WIFI-Router

  Om problemet är att wifi inte räcker till hela lokalen behöver du inte en routrer till. Det är en accesspunkt du behöver.
 39. 2 poäng
  felix

  LÖST E-postnotifieringar?

  Hej! Tack för att ni säger till. Vi har ett problem med e-posten nu och jobbar för att lösa det. Jag beklagar detta och återkommer här i tråden när det är löst.
 40. 2 poäng
  vertpre

  LÖST Startproblem win 10

  Jag har en liknande Toshiba, dock ett annat modellnummer. Dessa lanserades 2012. Hur ser det ut i Enhetshanteraren? Finns det några markeringar där? Om det inte är några konstigheter där är det kanske dags att byta ut hårddisken. Jag tyckte att min började bli seg vid uppstart för några år sedan. Kunde inte finna någon anledning till att blivit så. Allt verkade OK. Till slut tröttnade jag på att vänta och köpte en SSD. Sedan dess har jag inte haft några problem med uppstart. Laptopen tuggar på hur fint som helst.
 41. 2 poäng
  felix

  HTTPS

  Vi kollar på det, såg ut att finnas nån till faktiskt.
 42. 2 poäng
  Spillmenyn, intressant översättning från den engelska versionen av Firefox där det heter Overflow Menu som betyder flöda över, översvämmning. Betder det att det finns så många anpassningsalternativ att om de inte får plats på sin vanliga plats och då flyttas till "Spillmenyn"? 😜 Känns som en väldigt onödig meny.
 43. 2 poäng
  pinturicchio_

  Dator gått och blivit otroligt seg

  Ser att du har Wondershare installerat. Det kan vara det som tar upp minnet då det startas upp i bakgrunden och tar upp allt minne. Jag har haft det problemet tidigare. https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Software-and-How-To-Questions/how-to-uninstall-wondershare-app-service/td-p/6225611
 44. 2 poäng
  ChristerE

  Outlook.com med office 365

  Vi får skilja på tjänster, abonnemang och program (appar). Men Microsoft gör det inte helt lätt efter att också ha börjat kalla e-posttjänsten för Outlook (Outlook.com). Outlook.com är en tjänst för att tillhandahålla e-postadresser, med tillhörande e-postlådor, och som kan hanteras via (bl a) webbmejl. Office 365 är en abonnemangsform för Outlook, Word och Excel, och OneDrive, m m (beroende på abonnemang), där man prenumererar på programmen och uppdateringar i stället för att köpa programmen. Det är samma program det handlar om. Outlook.com motsvarar alltså Gmail och Yahoo Mail som nämnts tidigare i tråden. E-postprogrammet Outlook kan användas för e-postlådor hos Outlook.com, hos Com Hem och hos många andra e-postleverantörer. När det gäller e-post så är e-postadresserna och tillhörande e-postlådor det centrala. Sen hanteras de via webbmejl eller med något e-postprogram. Längre tillbaka så var det hantering med e-postprogram som gällde. Senare kom tjänster som Hotmail och Gmail, m fl, som till att börja med hanterades endast med webbmejl (tror jag). Med tiden har dessa tjänster kompletterats med möjligheten att använda e-postprogram (med t ex POP eller IMAP). Och klassiska e-posttjänster har kompletterats med möjligheten att hantera e-posten med webbmejl, t ex e-post hos Telia. (Rätta mig om någon detalj blev fel.) Och som mbgtmari skriver ... vi vill gärna veta mer om Com Hem och e-post.
 45. 2 poäng
  Lighthouse2

  Ska CPU kabeln in i ATX?

  EDIT: Fixade det till slut. Och svaret på min egen fråga blev: ja det ska den. Dagens lärdom: Att aldrig igen köpa ett mini-chassi när man bygger en dator. Kan någon snabbt hjälpa mig med svaret, skulle bli mycket tacksam! Säkert helt logiskt för den som vet men jag hittar inte svaret någonstans iaf. Det nya nätaggregatet är på väg att kopplas. Men den kabel jag går bet på är 4-pin CPU-kabeln (från nätaggregatet). Ska den kopplas in i moderkortets ATX 4-pin?
 46. 2 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Igår kväll kom bygge 18262 ut och det gäller alltså ett tidigt bygge inför vårens stora uppdatering. Den innehåller nyheter och förbättringar i dessa delar: Aktivitetshanteraren, ny kolumn DPI Awareness Möjligt att avinstallera 10 appar som installeras automatiskt när man installerar Windows 10, t ex Kalkylatorn och Kalendern. Felsökning Uppläsning Dessutom drygt 10 fixar och mindre förbättringar. Eftersom det är tidigt i utvecklingsskedet finns det också en del kända allvarligare problem. Infon kommer från sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/10/17/announcing-windows-10-insider-preview-build-18262/.
 47. 2 poäng
  MH_resurrected

  LÖST Slänga elprylar?

  Jag brukar riva ut batteriet om det går någorlunda lätt: https://www.sopor.nu/sortera-återvinn/elavfall/ https://www.sopor.nu/fakta-om-sopor/vad-haender-med-din-sopa/elavfall/ Jag antar att det betyder att man lämnar över ansvaret för att plocka ut batteriet till återvinnaren? Elskrot är väl den enda återvinningen som är tillräckligt lönsam för att manuellt jobb?
 48. 2 poäng
  Aja

  LÖST Windows 10 Mail-app Skicka-mappen tom

  Nu har jag hittat en lösning på följande länk: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-outlook_mail-winpc/e-mail-sent-from-win-10-mail-app-appears-in-the/fdd0d9f3-a156-4d89-a0b4-63afd5a4580a Den fungerar om man har IMAP-konto i Windows E-postapp - då får man fram skickade mejl - men inte om man har POP-konto: "You can't see the Sent folder with POP and you can't save sent messages on the server with POP/SMTP. I think it's good that gmail saves them on the server even with POP. You'll always have a copy of what you send from the mail client on the client as well as the server."
 49. 2 poäng
  mbgtmari

  Stoppa reklam i mobilen

  Malwaretips är en pålitlig sida som här beskriver hur man ska använda "Malwarebytes for Android to remove adware and unwanted apps" https://malwaretips.com/blogs/remove-android-virus/ "If you cannot find the malicious app, we advise you to uninstall all the recently installed applications."
 50. 2 poäng
  lasse67

  Räkna antal av en viss gemen i en specifik rad

  Hej jag skulle ha skapat en hjälpkolumn där de olika bokstavskombinationer d.v.s stora A och lilla a o.s.v. sedan skulle jag använt denna formel : =PRODUKTSUMMA(EXAKT(A2:M2;O2)*1) där A2:M2 är ditt summaområde d.v.s det område du vill hämta ditt resultat ifrån och O2 är den cell som lilla a finns i och sedan bara fortsätta så, då har du något att börja med ialla fall.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...