Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-06-15 på alla områden

 1. 2 poäng
  MatsLo

  LÖST Lösenordsbyte i Thunderbird och Google

  Lite sent svar, men "case closed" för min del. Jag orkade inte grotta mer med Thunderbird utan gick på Gmails egen "klient". Jag blev efter ett par veckor galen på den, lätt att missa nått o svår att navigera. Jag tog då helt sonika bort mitt gmailkonto i Thunderbirdklienten, och la sen in det på nytt. Och det FUNKADE!!
 2. 1 poäng
  fagerja

  Extra partition - eller inte

  Största fördelen med en skilld partition för eget data är att det inte försvinner vid uppgradering av operativsystemet. Förenklar också backup.
 3. 1 poäng
  fagerja

  Fritt och bra nätverksprogram

  Troligen är operativsystemet på din NAS linux. Då kan du använda NFS (Net File System) istället för SMB/CIFS. http://smallbusiness.chron.com/connect-windows-client-nfs-server-50773.html, https://community.spiceworks.com/how_to/134338-connect-to-nfs-via-built-in-windows-nfs-client
 4. 1 poäng
  Monshi

  LÖST Lösen för server Gmail

  I vilket sammanhang? Ett e-postprogram på datorn? Då rekommenderar jag att du loggar in på ditt konto på webben och skapar ett applösenord för ditt program.
 5. 1 poäng
  Cecilia

  Windows Insider Preview

  Idag har bygge 17692 släppts med denna nyhet: SwiftKey, mer korrekta automatiska rättelser av felstavningar och gissningar av vad du tänker skriva. Finns sedan tidigare för Android och iOS och är nu möjlig att använda i Windows för skärmtangentbordet för några av de vanligaste språken (inte svenska). Förbättringar i Edge, Hjälpmedel, Narrator, Game Bar, Game Mode, Sök och Mixed Reality. Flera fixar och några kända fel följer också med. Hämtat från https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/06/14/announcing-windows-10-insider-preview-build-17692/.
 6. 1 poäng
  jannejanne

  Boota från USB

  Har du UEFI Bios så måste du ta bort spärrarna mot start av andra OS. Vilket BIOS protesterar och varnar mot. Du måste gå igenom hela UEFI Bios, min erfarenhet, för att vara säker på att det inte finns någon spärr kvar mot start av "ett främmande operativsystem" i UEFI BIOS. Och givetvis måste UBUNTU vara "bränt" på USB minnet som ett bootbart OS. https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-ubuntu#0
 7. 1 poäng
  .M

  Aviseringar/notiser

  Jag kör Outlook på min androidlur och e-breven som hamnar i alias-mappar dyker inte upp som notifieringar. Dock gör brev som hamnar i inkorgen det.
 8. 1 poäng
  Flyfisherman

  Boota från USB

  Vissa datorer kan endast bota från vissa USB-portar: tex. på en stationär dator bör man inte använda någon av dom främre USB-portarna, utan dom bakre. Och även där på vissa modeller om man har både USB 2.0 och USB 3.0 (ofta blåa), så bör man välja en USB 2.0 port. I vissa särskilda fall står det tydligt i manualen vilka USB-portar som stöds för boot och att det dessutom krävs att stödet för att boota från en sådan är aktiverat i BIOS-Setup meny. Ett exempel på ovanstående är mitt Asus Z97 Deluxe modekort. Och att i den del udda fall på äldre datorer krävs att USB-stickan är formaterad i FAT32. Svårt att säga vad som spökar. Mvh
 9. 1 poäng
  NoWin

  Boota från USB

  Är USB-minnet bootbart?
 10. 1 poäng
  Mikael63

  Boota från USB

  Vad som felar vet jag inte men kan tillföra detta: 1. Fungerar USB-minnet på annan dator? Alltså att det går att boota? Mina egna erfarenheter/försök visar att man för olika Linuxdistributioner behöver "bränna" USB't på olika sätt. För Ubuntu gissar jag att det är som för Linux Mint, att man "bara" lägger in ISO,n utan att lägga till någon ytterligare boot, ex. m.h.a. Rufus. Tillägg: Enkelt och smidigt program för att lägga över ISO till USB - Etcher https://etcher.io 2. Jag har en dator där man först måste sätta in ett USB, som är startbart, i USB-porten. Först därefter kan man i BIOS välja in det USB't, som då visas som "hårddisk", som första val. Efter detta, alltså när man är klar i BIOS, sparar och "går ur" kan datorn boota på minnet. Så fort man tar ut minnet så försvinner denna möjlighet och man måste åter upprepa proceduren.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+02:00


×
×
 • Skapa nytt...