Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-03-19 på alla områden

 1. 1 poäng
  mbgtmari

  Musen skrollar fel

  Optiska möss går väl inte plocka isär? .M får väl peta bort dammet med en plasttandpetare (min metod) eller en nagelbit (Cecilias metod).
 2. 1 poäng
  Vedex

  Musen skrollar fel

  Prova att blåsa ur musen, kan vara skräp/damm som ger fel signaler till scroll-sensorn, som kan vara ett litet ekerhjul i plast som dammat igen på vissa ställen? Lika som sensorn blir dammig och läser av musmattan fel. Musmattor slits och ytan ger också fel signaler med tiden, går bra att lägga några tomma A4 papper och testa att musen fungerar bra. Du kanske måste plocka isär den för att komma åt?
 3. 1 poäng
  Mr Andersson

  Från Firewire -1394- till USB3

  Det där är inte helt enkelt. Är det en stationär dator är det bästa att skaffa ett FireWire-kort som sätts i en PCI-expressplats.
 4. 1 poäng
  Ove Söderlund

  Från Firewire -1394- till USB3

  Den enkla lösningen är: Byt videospelare som kan skicka videoström med en mer modern kontakt, Display Port eller HDMI. Den svåra vägen är att hitta en begagnad Pinnacle Studio MovieBox till salu någonstans: Pinnacle Studio MovieBox Ultimate USB Video Capture System Förklaring ges med detta citerade inlägg i en forumtråd: Where can I get USB 3.0 to Firewire 400 converter?
 5. 1 poäng
  PCsnubben

  LÖST HP Zbook 17 G3 - unknown USB Device

  Löste sig efter att jag gick direkt till Intels sida och hämtade en ny driver för blåtand. https://downloadcenter.intel.com/download/27493/Wireless-Intel-Wireless-Bluetooth-for-Windows-10 Men sedan, när väl den var installerad, så hittade Windows Update en ännu nyare som den inte hittade tidigare... Funkade med den också.
 6. 1 poäng
  Perforera, göra hål igenom, kommer av latinets verb perforare. Det gör också substantivet perforering men ändelsen -ing är svensk. Det latinska substantivet är perforatio. Här har Catharina Grünbaum skrivit en betraktelse över de produktiva svenska ändelserna -ing och -ning: http://spraktidningen.se/artiklar/2011/11/andelserna-som-gor-sprakhistorien-levande Adjektivet perifer, betydande utkants-, yttre, i omkretsen, eller i överförd mening, "väsentlig", och substantiven periferi (omkrets, utkant, yttre kant av ett område) och periferhet (status som t ex avkrok eller oväsentlig) kommer från grekiskans "periferi", dvs περεφέρεια perefereia. Ändelsen -het är svensk. Den används ju för att göra ett adjektiv till ett substantiv. Skön blir skönhet, för att ta ett välkänt exempel. Det är inte ofta man ser ordet periferhet. Jag har bara hittat det här: http://franskaromaner.blogspot.se/2008/02/mer-om-vderstreck.html Jag skriver ett nytt inlägg för de resterande orden, eftersom långa inlägg är jobbiga att läsa.
 7. 1 poäng
  Våra ord kommer inte bara från latinet utan en del kommer också från grekiskan: period (som ursprungligen betydde tidevarv, tidrymd men nu även kan översättas med tidsförlopp, tidsskede och tidsavsnitt) har kommit in i svenskan via grekiskans periodos (περίοδος) Se http://www.wordreference.com/engr/period Den grammatiska termen perfect[um], som är tempus (tidsform) för fullbordad handling är dock helt och hållet latinsk. Adjektivet perfekt, dvs fullkomlig, fulländad, och även genomarbetad och färdiggjord, heter på latin perfectus i maskulinum, perfecta i femininum och perfectum i neutrum. Verbet är per-facere = genom-föra. Perfektionist är ju en som exempelvis inte vill posta något som inte är genomarbetat. Första delen av ordet kommer från latinet medan ändelsen -ist kommer från tyskan. Exempel: Er ist ein Perfektionist = Han är perfektionist. Sie ist eine Perfektionistin = Hon är perfektionist. (Tyskan, engelskan och svenskan är germanska språk så det är ju inte konstigt att de liknar varandra, speciellt tyskan och svenskan.)
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa nytt...