Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
 • 🏆 Här på topplistan ser du en sammanställning över medlemmarna med högst anseendepoäng eller flest inlägg på forumet under vald tidsperiod. 

  Var generös och visa din uppskattning till andra medlemmar genom att rösta upp eller gilla deras inlägg! För varje positiv reaktion eller tumme upp (under inlägget) får medlemmen ett nytt anseendepoäng 
  👍

Topplista


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-01-19 på alla områden

 1. 2 poäng
  Mikael63

  En vän som tecknat abonnemang

  Eftersom jag i ett helt annat ärende vänt mig till ARN, och vet vad detta innebär, så avråder jag från att kontakta ARN som första åtgärd. Gör detta först om inget annat hjälper, när ex. Telekområdgivarna menar att det är sista/enda utvägen.
 2. 2 poäng
  Vedex

  Är elektroniken sämre i en filmkamera?

  Ok. Nu finns det ju olika filmkameror vilket du inte beskriver i din fråga utan bara generellt (filmkamera). Du får specificera din fråga om du ska få ett vettigt svar så folk slipper fantisera av vad du äger eller har synpunkter på? En mekanisk äldre filmkamera med Videobands-trumma mår ju inte så bra i minusgrader där det är rörliga delar lika människan blir stel vid kontakt med kyla utan skydd av något slag. En digital filmkamera eller mobil eller dyrare fungerar säkert bra i kyla även om batteriet inte går lika länge. Att fabrikanten skriver "ner till noll grader" är för att gardera sig för felaktigt handhavande av kunden vid ev. reklamation. Fundera på varför varje svar vid garanti vid mobilreklamation utan synliga skador, "du har utsatt den för fukt så ingen garanti gäller, sorry". Ha en bra helg, OT.
 3. 2 poäng
  Vedex

  Är elektroniken sämre i en filmkamera?

  Ett råd. All elektronik som varit ute i minusgrader bör skyddas på något sätt när den tas in i inomhusvärmen. Det bildas kondens och den tar sig in i alla ihåligheter som finns. För de som har glasögon märks det direkt när man kommer in i värmen, man ser inget när kondensen fastnar på glasen, precis samma sker med kalla/hårda ytor som är nedkylda. Som att hälla upp en iskall öl på sommaren och se glaset svettas på bordet efter en stund. Så passa er mad att transportera TV/datorer m.m. på vintern i bilen/ute en längre stund. Om nu så sker så ta in saken och täck över den med någon filt eller annat på en gång för att utjämna temperaturskillnaden några timmar. Sätt aldrig på apparaten innan den har fått rumstemperatur för att minimera kortslutning i elektroniken av fukt/kondens. Kameran(större) kan man ha innanför jackan när det är vinter.
 4. 2 poäng
  Cluster

  En vän som tecknat abonnemang

  Har din vän fått information om sin ångerrätt på ett korrekt sätt? Dvs. enligt 2 § första stycket 9 på det sätt som anges i 3 § eller 5 § första stycket Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerfristen börjar inte löpa innan det gjorts nämligen, dock med en begränsning på ett år. Det innebär alltså att om man inte fått den informationen på korrekt sätt så har man ånger rätt på upp till ett år till dess att man fått informationen. 2 kap. 12 § 4 st. Men som tidigare nämnts i tråden, ta hjälp.Kontakta Telekområdgivarna, kommunens konsumentvägledare och ARN.
 5. 1 poäng
  MH_resurrected

  Hantera mellanslag i dokument

  Jag förutsätter att du redan har sökt efter dubbla mellanslag och ersatt med ett enkelt? (Ctrl+H) Om du vill att allt skall vänsterjusteras så markerar du helt enkelt allt (Ctrl+A) och trycker på vänsterjustera-knappen. Om det fortfarande är konstigt så kan du kolla om det finns manuell kerning (tror jag att det heter). Markerar allt (Ctrl+A), högerklicka, Tecken, fliken avancerat: ändra avstånd till normalt Men jag tror inte att det handlar om det, då borde teckenavståndet mellan bokstäverna vara annorlunda.
 6. 1 poäng
  Cecilia

  Blå skärm vid uppstart

  Ja, man ska kunna göra en systemåterställning i felsäkert läge.
 7. 1 poäng
  Cecilia

  Greyscale only!

  Om man stoppar in dammsugaren i datorn är det stor risk att man förstör något pga statisk elektricitet. Bär ut datorn innan du använder tryckluften eller ställ den inne i duschen/badkaret.
 8. 1 poäng
  Laso

  En vän som tecknat abonnemang

  Anmäl gärna till ARN också, brukar ofta löna sig.
 9. 1 poäng
  tomashag

  LÖST Windows update problem

  Jag hittade en lösning på Microsofts supportforum. Under inställningar på Update så avaktiverar man automatiska sökningar, trycker på ok och då kan man minsann välja att söka efter uppdateringar. Efter att uppdateringarna har skett så återställer man automatisk sökning efter uppdateringar.
Denna topplista är satt till Stockholm/GMT+01:00


×